#kopiterbaik

Instagram photos and videos

#kopiterbaik#kopi#winecoffee#coffeetime#coffee#kopigayo#kopinusantara#coffeeaddict#coffeegram#coffeelover#coffeebreak#cafe#jualkopigayo#halagel#instacoffee#kopigarambukit#kopisedap#kopinesia#acehgayo#roastbean#singleorigin#takengon#gayohighland#arabikagayo#mug#hot#suplierkopi#suplierkopigayo#drink#cafelife

Hashtags #kopiterbaik for Instagram

Nah. Ini pas klau klen mampirnya di siang hari atau malam pun jadi lah genk's . Bisa klen cobak besok ya. Soalnya hari ini mendadak kami libur. Besok dtang aja kami buka jam 15:00 wig1
Waktu indonesia garu 1. .
Dan bnyak stok beans.
Okey genk's .
-
-
-
-
-
-
-
- @seruput_gelaskopi jlan garu 1 nomor 42 medan amplas. .
.
.
.
.
.
.#ngopisiang #ngopiin #ngopidimedan #ngopidigaru1 #manualbrewing #mengopikanindonesia #specialtykopi #kopisumatra #kopiindonesia #kopitime #wisatakopi #sumtrautara #kopiterbaik #singelestate #singelorigin


0

Toraja terbaaaaaik!!!! .
.
.
#arabicacoffee #torajacoffee #kopiterbaik


2

KEKAL KESEGARAN MULUT ANAK-ANAK DENGAN ORAKIDZ
.
.
Anak-anak pastinya keletihan bila pulang dari sekolah, lesu dan mungkin tak bermaya. Jadi ibu-ibu segarkan dan kembalikan keriangan bersama ubat gigi Orakidz. Dengan perisa strawberi dan anggur sememangnya menjadi pilihan kanak-kanak, pastikan gigi mereka terus dilindungi oleh Kapten Ora.
.
#halagel #halagelmalaysia #garam #garambukit #garamsedap #kopi #kopigarambukit #kopisedap #kopiterbaik #ubatgigi #ubatgigiterbaik #softgel #blackseedoil #eveningprimroseoil #flaxseedoil #grapeseedoil #virginoliveoil #omega3fishoil #virgincoconutoil #halal #producthalal #orakidz #kaptenora


1

KEKAL KESEGARAN MULUT ANAK-ANAK DENGAN ORAKIDZ
.
.
Anak-anak pastinya keletihan bila pulang dari sekolah, lesu dan mungkin tak bermaya. Jadi ibu-ibu segarkan dan kembalikan keriangan bersama ubat gigi Orakidz. Dengan perisa strawberi dan anggur sememangnya menjadi pilihan kanak-kanak, pastikan gigi mereka terus dilindungi oleh Kapten Ora.
.
#halagel #halagelmalaysia #garam #garambukit #garamsedap #kopi #kopigarambukit #kopisedap #kopiterbaik #ubatgigi #ubatgigiterbaik #softgel #blackseedoil #eveningprimroseoil #flaxseedoil #grapeseedoil #virginoliveoil #omega3fishoil #virgincoconutoil #halal #producthalal #orakidz #kaptenora


1

KEKAL KESEGARAN MULUT ANAK-ANAK DENGAN ORAKIDZ
.
.
Anak-anak pastinya keletihan bila pulang dari sekolah, lesu dan mungkin tak bermaya. Jadi ibu-ibu segarkan dan kembalikan keriangan bersama ubat gigi Orakidz. Dengan perisa strawberi dan anggur sememangnya menjadi pilihan kanak-kanak, pastikan gigi mereka terus dilindungi oleh Kapten Ora.
.
#halagel #halagelmalaysia #garam #garambukit #garamsedap #kopi #kopigarambukit #kopisedap #kopiterbaik #ubatgigi #ubatgigiterbaik #softgel #blackseedoil #eveningprimroseoil #flaxseedoil #grapeseedoil #virginoliveoil #omega3fishoil #virgincoconutoil #halal #producthalal #orakidz #kaptenora


0

Set Kombo Twin Pack Free Mystery gift ,termasuk postage berharga RM50 sahaja. Namun stok semakin susut. First come,first served!
.
.
Nak order kopi organik tersohor kami? Marilah..
.
Www.wasap.my/60189235644
Www.wasap.my/60189235644
Www.wasap.my/60189235644
.
Www.facebook.com/thekoppiorganiccoffee
Www.instagram.com/thekoppi


7

Upnormal Coffee Roaster WALK IN INTERVIEW!
.
Apakah Anda salah satu dari orang yang kami cari? Bergabunglah bersama tim terbaik dengan mengisi bagian yang tesedia:
.
✔️ Crew

Dengan PERSYARATAN UTAMA:
• Pendidikan minimal SMA/SMK sederajat
• Tinggi badan minimum: Pria 160cm dan Wanita 155cm
• Good looking dengan postur tubuh proporsional
• Mampu berkomunikasi dengan baik
.
Persiapkan diri Anda dan bawa CV atau RESUME langsung ke:
.
✔️19 - 20 juli 2018
✔️ Pukul 08.00
✔️ Upnormal Cofee Wahid hasyim
Jl. KH. Wahid Hasyim No.79 - 81A, RT.1/RW.4, Gondangdia, Menteng, Kota Jakarta Pusat, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 10350

#WarunkUpnormal #Upnormal #UpnormalCoffeeRoaster #CoffeeRoaster #KopiTerbaik #KopiYangBaik #KopiIndonesia #CoffeeShop #LokerBarista #Loker #InfoLoker #InfoBdg #InfoBandung #InfoLowker #LokerBandung #LokerJabar #JobsId


4

CEPAT ORDER!
TAK RUGI!...NAK TAHU KHASIAT DAN KEBAIKAN?.
👇HA TU KEBAIKAN HP KAFE!
NAK LEBIH LANJUT..DM/CALL/OR DM NUMBER!

Antara khasiat utama HPKaFe ini adalah :
👍Menurunkan darah tinggi dan merawat kencing manis.
👍Mengelakkan pengumpulan kolesterol teroksida pada salur darah pada tahap yang lebih berkesan
👍Melindungi hati, pankrease dan baik untuk sistem pencernaan
👍Mencegah diabetes dan kegemukan
👍Menyihatkan jantung serta meransang peredaran darah
👍Mempercepatkan proses pemulihan?
👍Meningkatkan pertahanan badan melawan penyakit serta mempunyai ciri melawan virus.
👍Menyerikan wajah
👍Kopi yang dapat memberikan tenaga kepada tubuh badan

Cepat cepat ws kami sebelum habis!! Sebarang pertanyaan dan order, sila ws:

017-9041704( hp kafe agent )
018-9027052( hp kafe agent )
017-9775190( hp kafe agent )

#hpKafe #kopiterbaik #kopihempedubumi #kopikaw #daunstevia #pegaga #seluruhmalaysia #berkhasiat #murahdanberkhasiat #freesample #mesticuba #musttry
Diskaun 15% terhad pada pelanggan terawal bulan july ini 🙆

Harga (SM): RM42.00
Harga (SS): RM52.00


0

GARAM BUKIT BERKHASIAT UNTUK TUBUH BADAN
.
.
Penggunaan garam bukit kini semakin popular di kalangan mereka yang mementingkan aspek kesihatan dan kecantikan.
.
Garam bukit ini wujud dengan semulajadinya sejak jutaan tahun dahulu dan berasal dari gunung-ganang. Garam ini adalah seratus-peratus asli dan hampir tidak diproses.
.
Oleh sebab itu ia merupakan sejenis garam yang terbaik untuk kesihatan manusia. Amat menakjubkan, garam bukit asli mengandungi 84 elemen natural yang diperlukan oleh tubuh manusia. Ia mengandungi mineral-mineral yang diperlukan oleh tubuh manusia seperti potasium, kalsium, magnesium, zink dan berpuluh-puluh jenis mineral lain.
.
Kini anda boleh dapatkan Garam Bukit Halagel (REGULAR) dengan bungkusan terbaru di pasaraya berdekatan anda.
.
#halagel #halagelmalaysia #garam #garambukit #garamsedap #kopi #kopigarambukit #kopisedap #kopiterbaik #ubatgigi #ubatgigiterbaik #softgel #blackseedoil #eveningprimroseoil #flaxseedoil #grapeseedoil #virginoliveoil #omega3fishoil #virgincoconutoil #halal #producthalal


0

GARAM BUKIT BERKHASIAT UNTUK TUBUH BADAN
.
.
Penggunaan garam bukit kini semakin popular di kalangan mereka yang mementingkan aspek kesihatan dan kecantikan.
.
Garam bukit ini wujud dengan semulajadinya sejak jutaan tahun dahulu dan berasal dari gunung-ganang. Garam ini adalah seratus-peratus asli dan hampir tidak diproses.
.
Oleh sebab itu ia merupakan sejenis garam yang terbaik untuk kesihatan manusia. Amat menakjubkan, garam bukit asli mengandungi 84 elemen natural yang diperlukan oleh tubuh manusia. Ia mengandungi mineral-mineral yang diperlukan oleh tubuh manusia seperti potasium, kalsium, magnesium, zink dan berpuluh-puluh jenis mineral lain.
.
Kini anda boleh dapatkan Garam Bukit Halagel (REGULAR) dengan bungkusan terbaru di pasaraya berdekatan anda.
.
#halagel #halagelmalaysia #garam #garambukit #garamsedap #kopi #kopigarambukit #kopisedap #kopiterbaik #ubatgigi #ubatgigiterbaik #softgel #blackseedoil #eveningprimroseoil #flaxseedoil #grapeseedoil #virginoliveoil #omega3fishoil #virgincoconutoil #halal #producthalal


0

GARAM BUKIT BERKHASIAT UNTUK TUBUH BADAN
.
.
Penggunaan garam bukit kini semakin popular di kalangan mereka yang mementingkan aspek kesihatan dan kecantikan.
.
Garam bukit ini wujud dengan semulajadinya sejak jutaan tahun dahulu dan berasal dari gunung-ganang. Garam ini adalah seratus-peratus asli dan hampir tidak diproses.
.
Oleh sebab itu ia merupakan sejenis garam yang terbaik untuk kesihatan manusia. Amat menakjubkan, garam bukit asli mengandungi 84 elemen natural yang diperlukan oleh tubuh manusia. Ia mengandungi mineral-mineral yang diperlukan oleh tubuh manusia seperti potasium, kalsium, magnesium, zink dan berpuluh-puluh jenis mineral lain.
.
Kini anda boleh dapatkan Garam Bukit Halagel (REGULAR) dengan bungkusan terbaru di pasaraya berdekatan anda.
.
#halagel #halagelmalaysia #garam #garambukit #garamsedap #kopi #kopigarambukit #kopisedap #kopiterbaik #ubatgigi #ubatgigiterbaik #softgel #blackseedoil #eveningprimroseoil #flaxseedoil #grapeseedoil #virginoliveoil #omega3fishoil #virgincoconutoil #halal #producthalal


1

Upnormal Coffee Roaster WALK IN INTERVIEW!
.
Apakah Anda salah satu dari orang yang kami cari? Bergabunglah bersama tim terbaik dengan mengisi bagian yang tesedia:
.
✔️ Crew

Dengan PERSYARATAN UTAMA:
• Pendidikan minimal SMA/SMK sederajat
• Tinggi badan minimum: Pria 160cm dan Wanita 155cm
• Good looking dengan postur tubuh proporsional
• Mampu berkomunikasi dengan baik
.
Persiapkan diri Anda dan bawa CV atau RESUME langsung ke:
.
✔️19 - 20 juli 2018
✔️ Pukul 08.00
✔️ Upnormal Cofee Wahid hasyim
Jl. KH. Wahid Hasyim No.79 - 81A, RT.1/RW.4, Gondangdia, Menteng, Kota Jakarta Pusat, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 10350

#WarunkUpnormal #Upnormal #UpnormalCoffeeRoaster #CoffeeRoaster #KopiTerbaik #KopiYangBaik #KopiIndonesia #CoffeeShop #LokerBarista #Loker #InfoLoker #InfoBdg #InfoBandung #InfoLowker #LokerBandung #LokerJabar #JobsId


9

Mistery Gift bagi pembelian set berkembar tidak seiras RM50 tidak banyak yang tinggal. Set kopi organik berkembar tidak seiras ini mengandungi pek 100gm THE KOPPI BIASA RASA & 150gm THE KOPPI EKSTRA RASA.
.
.
Nak order tak?
.
.Www.wasap.my/60189235644
Www.wasap.my/60189235644
Www.wasap.my/60189235644
.
Www.facebook.com/thekoppiorganiccoffee
Www.instagram.com/thekoppi


1

Rezeki petang menerima Keropok Lekor fresh dari Terengganu oleh sahabat Kapt Dr Adif! Tq Adif & Ina bawakkan! Licinn km anak beranak makan 😋😋😍 Mmg rutin DrH minum min kaffe terangkat sungguh! Kopi tersedap di Malaysia!
Biji kopi Robusta yg bkualiti, less caffein so sesuai utk yg xboleh minum kopi biasa, tanpa gula dan berkhasiat dgn sumber garam buluh utk detox dan mberi minerals yg bagus 👍🏼👍🏼👍🏼 Rasaaa? Kna cubaa laa 😍

#MinKaffe
#KopiTerbaik
#KopiKesihatan
#ProjekSTG
#HANWarriors


3

Apa yang salah dengan Kerja keras, Sementara ku yakini bahwa sebuah Hasil tidak akan mengkhianati Prosesnya.

Selamat beraktivitas teman-teman
@depinusbandung
@depinusbandung 📸 : @filiusdavidglorianto

Tetap semangat.

#depinusbandung #depinus #depinusbdg #kopibuntis #kopidaerah #kopiterbaik


2

Kopi Memiliki Beragam Rasa

Well, ‘beragam rasa’ yang dimaksud di sini adalah after taste. After taste adalah flavour atau rasa yang tertinggal di mulut pada saat meneguk kopi. Mungkin kamu belum tahu kalau kopi mampu memberikan aneka after taste pada saat diminum. Tak semua kopi memiliki karakteristik sama terutama saat dinikmati melalui metode manual brewing. Ada kopi yang after taste-nya nutty, cocoa atau justru karamel. Ada juga yang after taste-nya jeruk atau bisa juga stroberi. Kenapa bisa demikian? Itu tergantung kontur tanah dan di mana kopi itu berasal dan di mana kopi itu ditanam. Kopi adalah tanaman unik yang ternyata juga bisa menyerap ‘rasa’ dari tanaman yang ada di dekatnya. Keunikannya ini menjadikan kopi istimewa. Kini banyak para ahli kopi yang mencari kopi-kopi unik di seluruh dunia untuk menemukan after taste-nya.

#jualkopiaceh
#jualkopigayo
#kopiindonesia
#jualkopimurah
#kopiberkualitas
#kopiterbaik


0

Sajian kopi 'catok' ala buhun ARABIKA100%original coffee paket pisang bakar+keju... Cuman 15rb saja. Hanya di 'Teras Ranggon Lokahita'.
Jln.Katapang-bangunharja, @perumbumiindahpurwaharja blok.E.6 Rt.33,Rw.16, Lingk.Silumanbaru, Kel/Kec.Purwaharja, Kota Banjar.
#kopijawabarat
#kopiterbaik
#kopiterasrumah
#kopioriginal
#jawarakopi
#kedaikopilokal
#kedaikopibanjarpatroman


0

Wahhhhh !!! Tudiaaa akak cantik manis ayu ni pun dah byk kali tau repeat order kopi Red Gold Cafe nii... korang bila lagii ! 😍 sudah pasti hasil nya kebaboom kalau dah banyak kali repeat2 nii haaa 🤭💃🏼♥️ #redgoldcafe#kopi#tenaga#tahanlapar#kuat#terbaik#peacejanganturun#selaludidepan#on#kopitiam#kaw#owesome#tambahtenaga#lelaki#perempuan#kopiterbaik


2

Kini menyediakan kemasan 100 gram dan 200 gram
Isi bubuk siap seduh
Harga terjangkau
Tunggu apalagi, yuk buruan order..
.
Persediaan terbatas😱
#kopigayo #acehtengah #takengonaceh#gayokopi #semarangngopi #murahbanget #kopiterbaik


3

Masih dari Festival Kopi Pait Colol.....oiya....saya msh hutang crita kopi dr Colol eee...silakan tunggu di postingan berikut....hehehe.. #coffee #goodcoffee #kopi #kopiterbaik #kopienak #kopicolol #ivannestorman #ivanbudayakita #budayamasadepankita #budayakitamasadepankita #budayaminumkopi #flores #ngopi #ntt #nttkaya #ntthebat #indonesiakaya #wonderfulindonesia #pesonaindonesia #nestornation #kopacol


0

Salam Jumaat semua.
.
Pagi pagi beriadah menghirup udara pagi menuju ke pejabat pos yang satu ini. Semua kopi organik The Koppi telah di pos awal pagi ini. Kepada yang telah membeli,terima kasih diucapkan.
.
Nak order kopi organik The Koppi?
.
.
Www.wasap.my/60189235644
Www.wasap.my/60189235644
Www.wasap.my/60189235644
.
Www.facebook.com/thekoppiorganiccoffee
Www.instagram.com/thekoppi


9

Live music, "Sundanese Culture"
etang² ngahibur 'Baraya Lokahita', (seniman Banjar) yg lg menikmati 100% original coffee.
Karena ngopi,, bukan sekedar kopi biasa!
#kopijawabarat
#kopiterbaik
#kopiterasrumah
#kopiterasranggonlokahita
#kopimalam
#kopibanjar


1

Selamat pagi pencinta kopi, dan pagi kamu sihitam dari tanah raja kita ketemu lagi di meja yang sama dengan besi tau jadi sandaran lelah pagi ini. Ok maafkan aku, hari ini ku seduh kamu sekali lagi.

#kopiterbaik
#kopienak
#selamatpagi
#neoraxcafe
Trima kasih min untuk suportnya semoga silahturahmi kita panjang.
@omsottamks_
@infotabedaeng
@daengmks_


0

Waduh... Aya ku ngeureuyeuh kieu orang Garut nj mapay semua rasa kopi d teras ranggon Lokahita 😋😝
#kedaikopiterasrumah
#kedaikopiterasranggonlokahita
#kedaikopilokal
#kopijawabarat
#kopioriginal
#kopiterbaik


0

Allhamdulillah sudah bisa kelolah cafe sendiri. Trima kasih pada kk @hafalma_official yang banyak memberi kepercayaan. Semoga bernilai ibadah.

Untuk teman-teman yang domisili makassar dan gowa. Mari mampir bersantai sambil ngopi dengan rasa terbaikmu. Di neo rax cafe. Nikmati rasa kopi terbaikmu.

#neoraxcafe
#cafeindonesia
#kopiterbaik
#makassarinfo
#makassarhitskekinian


3

Karena NGOPI bukan sekedar KOPI BIASA...! Pastikan kopi yang "100% original coffee" ARA_BIKA & ROBUSTA. yg disajikan ala 'buhun' pada 'catok' (cangkir batok) dgn gula 'Kawung'/aren (100%_original).
#kopiterbaik
#kopiterasranggonlokahita
#kopiterasrumah
#kopijawabarat
#kopioriginal
#jawarakopi


2

#Repost from @raffinagita1717 with @regram.app ... Yuhuuu .... Rasa Baruuuu @kopimertua .
Cus order kesini yes👇
📱DM / WA : 082299858199 ( no call).
🕗 Buka setiap hari pukul 08.00 - 21.00 WIB
🚚 GO-FOOD : search "KOPI MERTUA"
🏠 Store : Jl. Cipete Raya No.65, RT.6/RW.4, Cipete Sel., Cilandak, Jakarta Selatan

#kopimertua #sahabatkopimertua #yukngopibareng #kopiterbaik #coffeetime #coffeeshop #coffeelover #coffeeaddict #coffeeclub #kesayanganmertua #kopiindonesia #kopinusantara #kopijakartaselatan #kopisusu #coffeeholic #pecintakopisejati #coffeegram


3

#Repost from @almaudinaa with @regram.app ... #coffeeshop #coffeequotes 😊 .
Cus order kesini yes👇
📱DM / WA : 082299858199 ( no call).
🕗 Buka setiap hari pukul 08.00 - 21.00 WIB
🚚 GO-FOOD : search "KOPI MERTUA"
🏠 Store : Jl. Cipete Raya No.65, RT.6/RW.4, Cipete Sel., Cilandak, Jakarta Selatan

#kopimertua #sahabatkopimertua #yukngopibareng #kopiterbaik #coffeetime #coffeeshop #coffeelover #coffeeaddict #coffeeclub #kesayanganmertua #kopiindonesia #kopinusantara #kopijakartaselatan #kopisusu #coffeeholic #pecintakopisejati #coffeegram


1

Alolo...
.
Kasihan pada peminat peminat kopi yang saya lambat beri maklum balas terhadap pertanyaan mereka di Facebook. Mohon maaf ya.
.
Entah kenapa la internet slow sangat dalam 3-4 hari ni. Pagi orang bertanyakan kopi,dah malam nak tidur baru dapat notification. Nak kata off,semuanya ON depan mata. Aiyoyo...
.
Jadi,bagi yang mahukan respons yang lebih cepat,Tuan Tuan dan Puan Puan boleh terus saja hubungi kami di Whatsapp ya. Baik untuk pertanyaan ataupun untuk pembelian. Maklum la,hujan hujan ni,ramai yang mencari kopi untuk menghangatkan badan ya. 🤭🤭🤭
.
.
Meh hubungi sini ya.
.
Www.wasap.my/60189235644
Www.wasap.my/60189235644
Www.wasap.my/60189235644
.
Www.facebook.com/thekoppiorganiccoffee
Www.instagram.com/thekoppi


9

Minum kopi pake pisin! 👍😊
.
the best way to enjoy coffee one of them is by using a small plate. it is a different sensation from the other way. I think you should try it
.
#thebestcoffee
#kopiterbaik #kopitubruk #kopihitam #kopinusantara #arabica #robusta #liberica #blackcoffee #coffeetime #coffeequotes #americano #espresso #cappuccino #instacoffee #kotapalangkaraya #coffenotwar #coffeeandstory #coffeeinspiration


0

#Repost @cerocoffee (@get_repost)
・・・
Hallo para pecinta kopi Kota Solo.
Ada kabar gembira nih, untuk kalian yang ada di daerah Kota Solo, kami melayani pembelian Free Ongkir loh, untuk pembelian minimal 2 bungkus ya.
Ayo buruan.. #jualkopi
#kopiflores #kopifloresmanggarai #kopimanggaraiflores #kopibubuk #kopibiji #kopimanggarai #kopiterbaik #kopicolol #kopimanggaraitimur
#kopinusantara #kopisolo #kopijogja #ayongopi #kopi #soloinfo #jogjainfo #solofoodgram #jelajahjogja #jelajahsolo #jelajahsemarang #jelajahflores


0

Terimakasih kang bonis/ @yansbonies ketua komunitas oi (fals mania) Kota Banjar, sudah mampir d kedai kopi 'Teras Ranggon Lokahita'. Ternyata pecinta kopi sejati (kelas kopi tubruk) ala buhun yg disajikan pada 'catok' (cangkir batok), ARABIKA 100% ORIGINAL COFFEE.
#pecintakopi
#kopioriginal
#kopiterasranggonlokahita
#kopiterasrumah
#kopijawabarat
#kopiterbaik
#jawarakopi
#kopibanjar


0

Hallo para pecinta kopi Kota Solo.
Ada kabar gembira nih, untuk kalian yang ada di daerah Kota Solo, kami melayani pembelian Free Ongkir loh, untuk pembelian minimal 2 bungkus ya.
Ayo buruan.. #jualkopi
#kopiflores #kopifloresmanggarai #kopimanggaraiflores #kopibubuk #kopibiji #kopimanggarai #kopiterbaik #kopicolol #kopimanggaraitimur
#kopinusantara #kopisolo #kopijogja #ayongopi #kopi #soloinfo #jogjainfo #solofoodgram #jelajahjogja #jelajahsolo #jelajahsemarang #jelajahflores


5

Manjakan diri pada hari Ahad.
.
Cinnamon Coffee Latte (kopi susu letak serbuk kulit kayu manis je,Yang) with buns and Chicken Floss (Serunding ayam) from Terengganu.
.
.
Nyaman sekali.
.
.
Nak order kopi?
.
Www.wasap.my/60189235644
Www.wasap.my/60189235644
Www.wasap.my/60189235644
.
Www.facebook.com/thekoppiorganiccoffee
Www.instagram.com/thekoppi


5

KOPI GARAM BUKIT DENGAN GABUNGAN 5 HERBA .
Kafein juga membantu merangsang otak untuk kekal aktif dan mengurangkan rasa letih. Kafein juga meningkatkan paras pencetus saraf seperti dopamin dan norepinefrin. Kafein begitu cepat meresap ke dalam darah dan berdasarkan kajian secawan kopi akan memberikan kesan seawal 20 minit selepas diminum sehingga sejam untuk kesan maksimum kepada otak kita. Khasiat tambahan dari gabungan ramuan tertentu dapat meningkatkan kelebihan setiap jenis kopi.
.
Seperti Kopi Pracampuran Garam Bukit Halagel merupakan kopi garam bukit pertama di Malaysia. Dengan kelebihan khasiat kopi itu sendiri ditambahkan pula garam bukit yang kaya dengan mineral disamping gabungan 5 herba terbaik membuatkan kopi pracampuran ini bukan sahaja sedap malah berkhasiat.
.
Untuk info dan maklumat lajut sila hubungi.
www.wasap.my/+60195106962 www.halagel.com.my
.
#kopi #kopisedap #kopilazat #kopiterbaik #kopihalagel #kopigarambukit #kopiberkhasiat #kopiterbaik #kopiherba #kopipracampuran #halagel


0

KOPI GARAM BUKIT DENGAN GABUNGAN 5 HERBA .
Kafein juga membantu merangsang otak untuk kekal aktif dan mengurangkan rasa letih. Kafein juga meningkatkan paras pencetus saraf seperti dopamin dan norepinefrin. Kafein begitu cepat meresap ke dalam darah dan berdasarkan kajian secawan kopi akan memberikan kesan seawal 20 minit selepas diminum sehingga sejam untuk kesan maksimum kepada otak kita. Khasiat tambahan dari gabungan ramuan tertentu dapat meningkatkan kelebihan setiap jenis kopi.
.
Seperti Kopi Pracampuran Garam Bukit Halagel merupakan kopi garam bukit pertama di Malaysia. Dengan kelebihan khasiat kopi itu sendiri ditambahkan pula garam bukit yang kaya dengan mineral disamping gabungan 5 herba terbaik membuatkan kopi pracampuran ini bukan sahaja sedap malah berkhasiat.
.
Untuk info dan maklumat lajut sila hubungi.
www.wasap.my/+60195106962 www.halagel.com.my
.
#kopi #kopisedap #kopilazat #kopiterbaik #kopihalagel #kopigarambukit #kopiberkhasiat #kopiterbaik #kopiherba #kopipracampuran #halagel


0

KOPI GARAM BUKIT DENGAN GABUNGAN 5 HERBA .
Kafein juga membantu merangsang otak untuk kekal aktif dan mengurangkan rasa letih. Kafein juga meningkatkan paras pencetus saraf seperti dopamin dan norepinefrin. Kafein begitu cepat meresap ke dalam darah dan berdasarkan kajian secawan kopi akan memberikan kesan seawal 20 minit selepas diminum sehingga sejam untuk kesan maksimum kepada otak kita. Khasiat tambahan dari gabungan ramuan tertentu dapat meningkatkan kelebihan setiap jenis kopi.
.
Seperti Kopi Pracampuran Garam Bukit Halagel merupakan kopi garam bukit pertama di Malaysia. Dengan kelebihan khasiat kopi itu sendiri ditambahkan pula garam bukit yang kaya dengan mineral disamping gabungan 5 herba terbaik membuatkan kopi pracampuran ini bukan sahaja sedap malah berkhasiat.
.
Untuk info dan maklumat lajut sila hubungi.
www.wasap.my/+60195106962 www.halagel.com.my
.
#kopi #kopisedap #kopilazat #kopiterbaik #kopihalagel #kopigarambukit #kopiberkhasiat #kopiterbaik #kopiherba #kopipracampuran #halagel


0

Kopi meningkatkan kecerdasan
Kopi membuat anda panjang umur
Kopi menciptakan energi
Kopi membakar lemak
Kopi mencegah penyakit

Sumber
Meetdoctor.com

Nah kan banyak banget manfaat kopi buat kita, siapkan kopi terbaik untuk hari Ini.
Happy Sunday

#Sunday #meetdoctor #kopi #coffe #thebestcoffee
#minggu
#breaktime
#lovethissunday #indonesia #kopiterbaik #ifacookware #love #hariminggu


2

KOPI INDONESIA
.
.
indonesia menduduki urutan ke empat negara penghasil kopi terbaik di dunia.
.
Negara penghasil kopi terbaik di dunia yang pertama adalah Brazil disusul Vietnam dan Kolombia.
kopitravel.com
.
.
#kopiterbaik #kopibaik #kopiIndonesia #kopinusantara #anekakopi #macammacamkopi #banyakkopi #kopiarabica #kopirobusta #kopigayo #kopisidikalang #kopitoraja #kopikintamani #kopimadu #kopiobor #minumkopilagi #coffeelover #coffeetime☕️ #coffeekopi #coffeeholic #coffeexample #coffeeaddict #coffeebreak #coffee☕️ #coffeekopingupi


8

KING COFFE RAJANYA KOPI SUNDA 100% kopi hitam asli yang di petik di kebun kopi gunung puntang & gunung malabar , dengan rasa dan aroma yang khas . suruput beL'eunyeh kopi hideung ,
KING COFFEE BRAND :
*KOPI BUBUK
1.LANANG ARABIKA
2.SPESIAL ARABIKA
3.KING ARABIKA
4.KING ROBUSTA *ROASTTED COFFE BEAN
1.ROASTED LANANG ARABIKA
2.ROASTED COFFE BEAN SPESIAL ARABIKA
3.ROASTED COFFE BEAN KING ARABIKA
4.ROASTED COFFE BEAN KING ROBUSTA *GREEN BEAN
1. GREENBEAN COFFE LANANG ARABIKA
2.GREENBEAN COFFE SPESIAL ARABIKA
3.GREENBEAN COFFEKING ARABIKA
4.GREENBEAN KING ROBUSTA

#kopigunungpuntang
#kopihideung
#kopihitam
#originalkopi
#originalcoffee
#coffearabika
#kopiarabika
#kopiterbaik


0

KING COFFE RAJANYA KOPI SUNDA 100% kopi hitam asli yang di petik di kebun kopi gunung puntang & gunung malabar , dengan rasa dan aroma yang khas . suruput beL'eunyeh kopi hideung ,
#kopigunungpuntang
#kopihideung
#kopihitam
#originalkopi
#originalcoffee
#coffearabika
#kopiarabika
#kopiterbaik


0

[COMERCIAL BREAK]
Mau kopi dengan kualitas terbaik? Beda dengan kopi lainnya? Yang pasti bukan seperti kopi sachet-an lainnya. Dijamin bikin ketagihan. Dan bisa menjadi teman nongkrong kmu bersama temanmu. Buruan order sebelum kehabisan.
Minat? Hubungi kontak dibawah ini
.
WA : 081318662968
.
#instagood#likeforlike
#coffee#coffeegood
#robusta#espresso
#kopi#kopienak
#kopiterbaik#kopikopi


1

[COMERCIAL BREAK]
Mau kopi dengan kualitas terbaik? Beda dengan kopi lainnya? Yang pasti bukan seperti kopi sachet-an lainnya. Dijamin bikin ketagihan. Dan bisa menjadi teman nongkrong kmu bersama temanmu. Buruan order sebelum kehabisan.
Minat? Hubungi kontak dibawah ini
.
WA : 081318662968
.
#instagood#likeforlike
#coffee#coffeegood
#robusta#espresso
#kopi#kopienak
#kopiterbaik#kopikopi


0

[COMERCIAL BREAK]
Mau kopi dengan kualitas terbaik? Beda dengan kopi lainnya? Yang pasti bukan seperti kopi sachet-an lainnya. Dijamin bikin ketagihan. Dan bisa menjadi teman nongkrong kmu bersama temanmu. Buruan order sebelum kehabisan.
Minat? Hubungi kontak dibawah ini
.
WA : 081318662968
.
#instagood#likeforlike
#coffee#coffeegood
#robusta#espresso
#kopi#kopienak
#kopiterbaik#kopikopi


0

Wanita ini benar benar sukakan polisi kecantikan tanpa bahan kimia hinggakan beliau sudi memilih The Koppi sebagai rutin kecantikan beliau. Terima kasih.
.
Ramai yang bertanya pada saya,boleh ke serbuk kopi The Koppi boleh dibuat scrub wajah?? Jawapan saya,SEMESTINYA BOLEH!!! kerana 100% serbuk kopi tulen. Bebas bahan tambahan.
.
Cuma saya rasa sayang mahu gunakan serbuk 'emas' ini untuk menyental muka secara kerap. Mewah sangat rasanya. Ditambah pula EXTRA VIRGIN OLIVE OIL dan sedikit susu. Uiihhhhh...Cleopatra jadinya!!!
.
Saya lebih gemar menikmati suasana santai saya,menghirup kopi panas sedikit demi sedikit kerana proses membuat serbuk kopi ini saya mengambil masa yang panjang. Tapi itu adalah pilihan saya.Hahahaha.
.
Jika anda membayar untuk The Koppi,anda bebas untuk menikmati hirupan kopi panas sambil menyental wajah dengan serbuk kopi kami. Anda memang bijak dan ada kelas tersendiri. Cantik secara santai dan sihat namanya.
.
Anda cuba,anda pasti percaya.
.
Nak cuba tak?
.
.Www.wasap.my/60189235644
Www.wasap.my/60189235644
Www.wasap.my/60189235644
.
Www.facebook.com/thekoppiorganiccoffee
Www.instagram.com/thekoppi


5

NATURAL PROSES
karakter natural yang diprose secara natural karena kopi setelah dipanen langsung di jemur sampai kadar air 12%, tanpa ada proses pengupasan kulit proses natural ini memiliki rasa buah-buahan tropis yang menciptakan rasa segar juga memiliki keasaman yang ringan, lembut tp tegas.
#arabikagayo #kopigayo #singleorigin #winecoffee #roastbean #acehgayo #kopinesia #kopiterbaik #jualkopigayo #winecoffee #takengon #gayohighland #benermeriah #suplierkopi #suplierkopigayo #coffee #cafe #instacoffee #toptags @top.tags #coffeetime #cafelife #caffeine #coffeebreak #hot #mug #drink #coffeeaddict #coffeegram #coffeeoftheday #cotd #coffeelover


2

Auchhhh...Pergi pejabat pos kegemaran. Sesi mengepos kopi organik The Koppi berlangsung setiap hari seperti biasa.
.
.
.
Nak order,mari lah...
.
.
Www.wasap.my/60189235644
Www.wasap.my/60189235644
Www.wasap.my/60189235644
.
Www.facebook.com/thekoppiorganiccoffee
Www.instagram.com/thekoppi


3

Nak sihat dan terus bertenaga sepanjang hari 😋♥️rahsia nya ada pada Red Gold Cafe #kopi#malaysia#segar#sihat#kopiterbaik#redgoldcafe#red#gold#cafe#kopikenyang#tenaga#tahanlapar


0

Kedai atas talian kembali beroperasi!!!! Hahaha. Dah buka kedai ye kome. Boleh la order kopi organik kegemaran kome ni.
.
.
Auch...Pek 100gm Ekstra Rasa telah kehabisan stok!!! Tapi yang lain masih ada.
.
.
Nak order,klik je link Whatsapp di bawah ye.
.
.
Www.wasap.my/60189235644
Www.wasap.my/60189235644
Www.wasap.my/60189235644
.
Www.facebook.com/thekoppiorganiccoffee
Www.instagram.com/thekoppi


2

Peaberry/biji tunggal/lanang
Kopi spesial yang disortir khusus.
Untuk rasa kopi Peaberry hampir sama dengan kopi Luwak yaitu memiliki Aroma yang kuat, keasaman rendah dan Aftertaste yang menonjol, bukan cuman itu aja banyak orang percaya kalo Kopi Peaberry (kopi Lanang) dapat meningkatkan stamina lelaki.
Dm for info.


6