#butiktateh

Instagram photos and videos

#tateh#butiktateh#produkviral#tipsbayi#tipsibu#milkupcandyhq#happyboo#happyboohq#todaysbabyexpo#MinyakTelonMujarab#SabunBayiEkzema#Natural#PelebatRambutBayi#Organik#boomibaby#BarangBayi#KulitSensitif#KulitNormal#boomihq#LosyenBayi#tatehmalaysia#tatehoutlet#breastpump#barangbayi#potty#barangbaby#tatehousemuseum

Hashtags #butiktateh for Instagram

BERITA BAIK UTK MOMMY AND DADDIES ‼️‼️
.
.

@TatehSenawang @TatehSenawang akan membuat Promosi ' April Pay- Day' πŸŽ‰πŸŽ‰
.
.
Percuma 1 Nursery Bag untuk pembelian sebanyak RM300 keatas ‼️‼️
.
πŸ˜™

Promosi April Pay-Day akan bermula pada 23/4/2018 sehingga 28/4/2018 ‼️‼️‼️ .
😍

Jangan Ketinggalan, Jom Serbu @TatehSenawang @TatehSenawang 😍😍
.
😘 **_Untuk perhatian - Hadiah Nursery bag akan diberikan selagi stok masih ada.**
.
.
#tatehmalaysia
#tatehoutlet
#tatehsenawang
#ButikKeperluanIbudanAnak
#ButikTateh


0

.
Sedikit info for mummy 😊😊
.
.
.
πŸ“ Butik Tateh Seberang Jaya
39G, Jalan Todak 2, Seberang Jaya, 13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang, Malaysia
.
.
☏ Contact No : 04-390 0522
.
.
🚩 Landmark: bersebelahan Restoran Nasi Kandar Seberang Jaya
.
.
πŸ•™ Waktu Operasi : 10 am - 10 pm
.
.

Butikk Buka Setiap Harii ☺️

#butiktateh
#barangbaby
#barangbayi
#tatehseberangjaya
#tateh
#barangberpantang
#gabagmalaysia
#tatehmalaysia
#tatehoutlet
#tatehousemuseum
#potty
#breastfeeding
#breastpump
#colerbag
#tateh
#tatehmalaysia


0

.
Happy weekend mummy 😘😘 . . Jom shopping barang kelengkapan baby n mummy di @butiktatehseberangjaya πŸ˜‰πŸ˜‰
.
.
.
πŸ“ Butik Tateh Seberang Jaya
39G, Jalan Todak 2, Seberang Jaya, 13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang, Malaysia
.
.
☏ Contact No : 04-390 0522
.
.
🚩 Landmark: bersebelahan Restoran Nasi Kandar Seberang Jaya
.
.
πŸ•™ Waktu Operasi : 10 am - 10 pm
.
.

Butikk Buka Setiap Harii ☺️

#butiktateh
#barangbaby
#barangbayi
#tatehseberangjaya
#tateh
#barangberpantang
#gabagmalaysia
#tatehmalaysia
#tatehoutlet
#tatehousemuseum
#potty
#breastfeeding
#breastpump
#colerbag
#tateh
#tatehmalaysia


0

.
.
πŸ“ Butik Tateh Seberang Jaya
39G, Jalan Todak 2, Seberang Jaya, 13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang, Malaysia
.
.
☏ Contact No : 04-390 0522
.
.
🚩 Landmark: bersebelahan Restoran Nasi Kandar Seberang Jaya
.
.
πŸ•™ Waktu Operasi : 10 am - 10 pm
.
.

Butikk Buka Setiap Harii ☺️

#butiktateh
#barangbaby
#barangbayi
#tatehseberangjaya
#tateh
#barangberpantang
#gabagmalaysia
#tatehmalaysia
#tatehoutlet
#tatehousemuseum
#potty
#breastfeeding
#breastpump
#colerbag
#tateh
#tatehmalaysia


1

_BREASTMILK TO CURE ECZEMA???_ .
.

Have you ever wondered if breastmilk has the ability to cure eczema? .
.

The answer is YES IT DOES❗️❗️❗️ Science has proven breastmilk is one of the best treatment to cure eczema. The known fact about breastmilk is that it shall cleanses baby's skin and relieve rashes. About 82% of newborn baby who breastfeed manage to cure their skin. Breastmilk also contains 1% of hydrocortisone to treat eczema. .
.
.
WHO (World Health Organisation) suggest newborns to breastfeed until two years of age. The American Paediatric Academy shows solid food introduction to babies usually triggers atopic dermatitis. Cow's milk has about 20 allergens that may trigger eczema in babies.
.
.

So there you have it! You should not worry to breastfeed your little one. Breastmilk is scientifically proven to heal eczema, however the mother should have proper diet. Mother should consume more vegetables and fruits in their diet for the child to stay healthy. .
.
.
.
#ManjungMilkUpCandy #ManjungHappyBoo #ManjungBoomiBaby #boomibaby #boomihq #happyboo #happyboohq #milkupcandyhq #SabunBayiEkzema #LosyenBayi #MinyakTelonMujarab #PelebatRambutBayi #Organik #Natural #BarangBayi #KulitSensitif #KulitNormal #tipsibu #tipsbayi #todaysbabyexpo #produkviral #butiktateh #tateh


2

_RECIPE TO CREATE A GENIUS_
.
.

1. Breastfeed your baby.
.

2. Learn to recite the Holy Quran.
.

3. Avoid junk food.
.

4. Never skips breakfast.
.

5. Play IQ games.
.

6. Learn to play musical instruments.
.

7. Curiosity. .
.
#ManjungHappyBoo #ManjungBoomiBaby #ManjungMilkUpCandy #boomibaby #boomihq #happyboo #happyboohq #milkupcandyhq #SabunBayiEkzema #LosyenBayi #MinyakTelonMujarab #PelebatRambutBayi #Organik #Natural #BarangBayi #KulitSensitif #KulitNormal #tipsibu #tipsbayi #todaysbabyexpo #produkviral #butiktateh #tateh


1

Tinggal 7 HARI lagi untuk anda serbu Boomibaby di Today’s Baby Expo!

Tarikh : 27 – 29 April 2018.
Lokasi : DICC Shah Alam
Boomibaby! Pilihan #No.1 mama untuk si kecil kulit sensitif!

Jumpa di Booth BoomiBaby !

#boomibaby
#boomihq
#happyboo
#happyboohq
#milkupcandyhq
#SabunBayiEkzema
#LosyenBayi
#MinyakTelonMujarab
#PelebatRambutBayi
#Organik
#Natural
#BarangBayi
#KulitSensitif
#KulitNormal
#tipsibu
#tipsbayi
#todaysbabyexpo
#produkviral
#butiktateh
#tateh


1

Rahsia membuat anak menjadi GENIUS

1. Beri minum susu ibu
2. Belajar menghafal ayat Al Quran

3. Menolak Junk Food

4 .Makan pagi

5. Bermain permainan pengasah otak

6. Belajar muzik

7 Memupuk rasa ingin tahu
.
.
#boomibaby
#boomihq
#happyboo
#happyboohq
#milkupcandyhq
#SabunBayiEkzema
#LosyenBayi
#MinyakTelonMujarab
#PelebatRambutBayi
#Organik
#Natural
#BarangBayi
#KulitSensitif
#KulitNormal
#tipsibu
#tipsbayi
#todaysbabyexpo
#produkviral
#butiktateh
#tateh


2

Daun Bidara terdapat di dalam mandian boomibaby
.
.

1. Manfaat Daun bidara untuk memandikan jenazah

Ummu 'Athiyyah 'Radhiallahu 'Anha berkata. Nabi Muhammad SAW pernah memenuhi kami sedangkan kala itu kami sedang memandikan uterinya (Zainab). Lalu beliau bersabda: Mandikanlah dia tiga lima (tujuh) kali. atau lebih dari itu. jika kalian memandang perlu, maka pergunakan air dan daun bidara. (Ummu 'Athiyyah berkata dengan ganjil? beliau bersabda: dan buatlah diakhir mandinya itu tumbuhan kafur atau sedikit darinya (HR Muslim)
.
.

2. Manfaat Daun Bidara Untuk Mengubati Gangguan Jin dan Sihir

Wahb bin munabih seorang pamuka tabi'in yang ahli dalam sejarah dan ilmu kedokteran menyarankan untuk mengunakan tujuh lebar daun bidara yang dihaluskan. Kemudian dilarutkan dalam air dan dibacakan ayat Kursi, surat Al Kafirun, Al Ikhlash, l Falaq dan An Naas (lihat Musannaf Ma'mar bin Rasyid 11/13)

Dengan cara tumbuklah tujuh lembar daun bidara yang masih hijau diantara dua batu, seperrti cobek dan lainnya. Lalu tuangkan air diatasnya sampai cukup untuk mandi dan bacakan ayat-aat Al-qur'an.

Setelah itu minumlah air tersebut tiga kali dan kemudian buatlah mandi dengan demikian Insya Allah penyakit (sihir) dan jin akan hilang.

Jika orang yang terkena ganguan jin dan sihir mengeram kesakitan, jangan percaya dan tetap lanjutkan menyiram air dari daun bidara tersebut, karena itu raungan dari jin atau setan kafir yang kepanasan dan kesakitan.
.
.

3. Manfaat Daun Bidara Untuk Haid

Dari Aisyah radhiallahu β€˜anha bahwa β€œAsma’ bertanya kepada Nabi Muhammad saw tentang bagaiman mandi wanita yang sedang haidh. Maka beliau bersabda, β€œSalah seorang dari kalian hendaklah mengambil air dan daun bidara, lalu engkau bersuci, lalu membaguskan bersucinya.”(HR. Bukhari no. 314 dan Muslim no. 332)
.
.

#ManjungMilkUpCandy #ManjungBoomiBaby #ManjungHappyBoo
#boomibaby #boomihq #happyboo #happyboohq #milkupcandyhq #SabunBayiEkzema #LosyenBayi #MinyakTelonMujarab #PelebatRambutBayi #Organik #Natural #BarangBayi #KulitSensitif #KulitNormal #tipsibu #tipsbayi #todaysbabyexpo #produkviral #butiktateh #tateh


0

Limau purut adalah salah satu bahan yang ada dalam minyak terapi boomibaby

_5 KHASIAT DAUN LIMAU PURUT YANG MUNGKIN ANDA TIDAK TAHU_
1. Ekstrak daun limau purut mempunyai sifat anti-pertumbuhan kuman, boleh menghalang pembesaran sel kanser, mengurangkan tanda-tanda alahan, mengurangkan tekanan darah tinggi dan menaikkan nafsu makan.
.
.

2. Daun limau purut dikatakan boleh digosok pada gusi dan gigi untuk tujuan menyihatkan gigi.
.
.

3. Aroma daunnya dikatakan boleh memberi rasa awet muda. Tambahkan beberapa titis minyak atau hancurkan beberapa helai daunnya dalam air mandian anda.
.
.

4. Digunakan sebagai salah satu bahan untuk mandi wap. Dikatakan fikiran negatif akan hilang sekali gus memberi minda dan tubuh fikiran positif.
.
.

5. Daun limau purut juga mampu merawat luka, lebam dan gigitan serangga berbisa serta merangsang perjalanan darah.
.
.
.
#ManjungHappyBoo #ManjungBoomiBaby #ManjungMilkUpCandy #boomibaby #boomihq #happyboo #happyboohq #milkupcandyhq #SabunBayiEkzema #LosyenBayi #MinyakTelonMujarab #PelebatRambutBayi #Organik #Natural #BarangBayi #KulitSensitif #KulitNormal #tipsibu #tipsbayi #todaysbabyexpo #produkviral #butiktateh #tateh


1

_TANDA-TANDA BAYI TERKENA GANGGUAN_

1. Tangisan biasa selalunya disertai dengan air mata. Keadaan ini jarang berlaku pada mereka yang menangis akibat gangguan, manakala suara tangisannya juga berlainan daripada tangisan biasa. .
.

2. Dalam keadaan tertentu tangisan ini mungkin disertai dengan air mata yang bersangatan.
Kanak-kanak ini kadang-kadang berhenti menangis sebentar, kemudian menangis semula. .
.

3. Mata yang pejam ketika berhenti menangis itu akan melahirkan ombak pada kelopak mata, seolah-olah kedua-dua biji matanya itu sedang memerhatikan sesuatu di bahagian kanan dan kiri.
.
.

4. Tangisan akibat gangguan selalunya mengeluarkan suara yang mendayu-dayu dan berpanjangan. Mata bayi kelihatan pejam. Tangisan terjadi seumpama dalam keadaan tidak sedarkan diri (tidur). .
.

5. Dahi atau bahagian tengah, antara dua alis kadang-kadang berkerut, seolah-olah ada sebiji mata di bahagian tersebut yang sedang memerhatikan sesuatu.
.
.

6.Sering terjadi pada anak-anak kecil yang terganggu, mereka menangis dan menjerit dalam keadaan ketakutan dan menggigil seolah-olah disergah oleh sesuatu yang menakutkan. Anak ini setelah puas menangis, akan tidur sebentar, lalu menangis lagi dalam keadaan teresak-esak yang disertai dengan tarikan nafas yang tersekat-sekat.
.
.

#ManjungMilkUpCandy #ManjungHappyBoo #ManjungBoomiBaby
#boomibaby #boomihq #happyboo #happyboohq #milkupcandyhq #SabunBayiEkzema #LosyenBayi #MinyakTelonMujarab #PelebatRambutBayi #Organik #Natural #BarangBayi #KulitSensitif #KulitNormal #tipsibu #tipsbayi #todaysbabyexpo #produkviral #butiktateh #tateh


1

FEEDBACK ❗️
FEEDBACK ❗️
FEEDBACK ❗️
.
TESTIMONI BOOMIBABY
β€œSekarang dah tak bergaru sangat”
β€œNak tengok sejauh mana produk Boomi Baby boleh sembuhkan kulit dan terbukti berkesan!”
.
#boomibaby
#boomihq
#happyboo
#happyboohq
#milkupcandyhq
#SabunBayiEkzema
#LosyenBayi
#MinyakTelonMujarab
#PelebatRambutBayi
#Organik
#Natural
#BarangBayi
#KulitSensitif
#KulitNormal
#tipsibu
#tipsbayi
#todaysbabyexpo
#produkviral
#butiktateh
#tateh #besut #jerteh #kampungraja #jerteh #kotaputra #kotabahrukelantan #pasirputihkelantan #bachok #terengganu #kelantan


0

FEEDBACK ❗️
FEEDBACK ❗️
FEEDBACK ❗️
.
TESTIMONI BOOMIBABY
β€œKulit semakin pulih”
β€œTak melekit dan ada rasa sejuk”
β€œTak sabar nak beli Boomi Baby”
.
#boomibaby
#boomihq
#happyboo
#happyboohq
#milkupcandyhq
#SabunBayiEkzema
#LosyenBayi
#MinyakTelonMujarab
#PelebatRambutBayi
#Organik
#Natural
#BarangBayi
#KulitSensitif
#KulitNormal
#tipsibu
#tipsbayi
#todaysbabyexpo
#produkviral
#butiktateh
#tateh #besut #jerteh #kotaputra #kotabahrukelantan #pasirputihkelantan #bachok


1

Now we having photoshoot in the house for El Zahraa Kids Raya 2018 Campaign. .
#elzahraakids
#raya2018
#raya2018collection
#butiktateh
#parksonmalaysia


0

Smile and enjoy the fact that you have the AWESOME ability to make a difference in someone's life today! Spread lot's of PEACE, LOVE, JOY, HAPPINESS
.
.
.
#boomibaby
#boomihq
#happyboo
#happyboohq
#milkupcandyhq
#SabunBayiEkzema
#LosyenBayi
#MinyakTelonMujarab
#PelebatRambutBayi
#Organik
#Natural
#BarangBayi
#KulitSensitif
#KulitNormal
#tipsibu
#tipsbayi
#todaysbabyexpo
#produkviral
#butiktateh
#tateh


0

Daripada Abu Hurairah RA berkata, Rasulullah SAW bersabda : "Sebaik-baik hari jumaat yang terbit matahari ialah hari jumaat. Pada hari inilah Nabi Adam AS dicipta dan pada hari ini juga ia dimasukkan ke dalam syurga dan pada hari ini juga ia dikeluarkan daripada syurga."
.
.
.
#boomibaby
#boomihq
#happyboo
#happyboohq
#milkupcandyhq
#SabunBayiEkzema
#LosyenBayi
#MinyakTelonMujarab
#PelebatRambutBayi
#Organik
#Natural
#BarangBayi
#KulitSensitif
#KulitNormal
#tipsibu
#tipsbayi
#todaysbabyexpo
#produkviral
#butiktateh
#tateh


0

.
Coolerr bag GabaG .
.
Gabag ni penebatnya dua kali lebih tebal dari jenama lain, susu dijamin tahan sejuk dua kali lebih lama πŸ˜‰πŸ˜‰ .
.
Mommys cepat dapatkan di @butiktatehseberangjaya 😊 .
.
.
πŸ“ Butik Tateh Seberang Jaya
39G, Jalan Todak 2, Seberang Jaya, 13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang, Malaysia
.
.
☏ Contact No : 04-390 0522
.
.
🚩 Landmark: bersebelahan Restoran Nasi Kandar Seberang Jaya
.
.
πŸ•™ Waktu Operasi : 10 am - 10 pm
.
.

Butikk Buka Setiap Harii ☺️

#butiktateh
#barangbaby
#barangbayi
#tatehseberangjaya
#tateh
#barangberpantang
#gabagmalaysia
#tatehmalaysia
#tatehoutlet
#tatehousemuseum
#potty
#breastfeeding
#breastpump
#colerbag
#tateh
#tatehmalaysia


4

.
Babylicious & Babysadoo .
.
Baby yg baru 1st step nak makan iaitu 6m+ , boleh cuba puree dari buah buahan sebenar. Puree ni organik tau mommiess tak ada campuran dari manaΒ² bahan .
Then, ada puree yg mix, pasta pun ada okeyss untuk baby yg dah start makan 😘😘 Pelbagai pilihan perisa ada okayy , sedap sedapp 😍😍😍 .
.
Jomm dapatkan di @butiktatehseberangjaya noww πŸ˜‰πŸ˜‰ .
.
.
πŸ“ Butik Tateh Seberang Jaya
39G, Jalan Todak 2, Seberang Jaya, 13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang, Malaysia
.
.
☏ Contact No : 04-390 0522
.
.
🚩 Landmark: bersebelahan Restoran Nasi Kandar Seberang Jaya
.
.
πŸ•™ Waktu Operasi : 10 am - 10 pm
.
.

Butikk Buka Setiap Harii ☺️

#butiktateh
#barangbaby
#barangbayi
#tatehseberangjaya
#tateh
#barangberpantang
#gabagmalaysia
#tatehmalaysia
#tatehoutlet
#tatehousemuseum
#potty
#breastfeeding
#breastpump
#colerbag
#tateh
#tatehmalaysia


0

Abu Abdullah Muhammad bin Battutah atau juga dikenali sebagai Ibnu Batutah adalah seorang pengembara (penjelajah) Berber Maroko

Lahir di Tangier, Maroko antara tahun 1304 dan 1307, pada usia sekitar dua puluh tahun Ibnu Batutah berangkat haji – ziarah ke Mekah. Setelah selesai, dia melanjutkan perjalanannya hingga melintasi 120.000 kilometer sepanjang dunia Muslim (sekitar 44 negara moden). #boomibaby
#boomihq
#happyboo
#happyboohq
#milkupcandyhq
#SabunBayiEkzema
#LosyenBayi
#MinyakTelonMujarab
#PelebatRambutBayi
#Organik
#Natural
#BarangBayi
#KulitSensitif
#KulitNormal
#tipsibu
#tipsbayi
#todaysbabyexpo
#produkviral
#butiktateh
#tateh


1

Mommies mencari bijirin bayi yg berkhasiat dan sihat?? Apa kata kalau mommies cuba produk Little Baby Grain. Bijirin yg dsediakan diasingkan mengikut umur dan sesuai dengan perkembangan usus bayi. Yg penting kaya dengan fibre (serat) untuk memudahka sistem penghadaman bayi.
....
Ianya terdiri daripada beras sarawak,millet,beras perang dan quinoa.
Give it a try mommiesπŸ˜‹πŸ˜‹ #littlebabygrain
#butiktateh
#tatehoutlet
#tatehmalaysia
#tatehkualaterengganu


0

.
Untuk mendapat kesan terbaik, gosokkan sabun buku pada span badan untuk mendapatkan buih yang banyak. Β Basahkan seluruh badan dan kemudian gosok perlahan-lahan di seluruh badan. Basuh badan sebersihnya dengan air sejuk atau suam. Sesuai untuk menanggalkan daki daki pada badanπŸ˜‰
.
πŸ“ Butik Tateh Seberang Jaya
39G, Jalan Todak 2, Seberang Jaya, 13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang, Malaysia
.
.
πŸ“ž Contact No : 04-390 0522
.
. 🚩 Landmark: bersebelahan Restoran Nasi Kandar Seberang Jaya
.
.
πŸ•™ Waktu Operasi : 10 am - 10 pm
.
.

Butikk Buka Setiap Harii ☺️

#butiktateh
#barangbaby
#barangbayi
#tatehseberangjaya
#tateh
#barangberpantang
#gabagmalaysia
#tatehmalaysia
#tatehoutlet
#tatehousemuseum
#potty
#breastfeeding
#breastpump
#colerbag


0

1.Tangisan biasa selalunya disertai dengan air mata. Keadaan ini jarang berlaku pada mereka yang menangis akibat gangguan, manakala suara tangisannya juga berlainan daripada tangisan biasa.
2.Dalam keadaan tertentu tangisan ini mungkin disertai dengan air mata yang bersangatan.
Kanak-kanak ini kadang-kadang berhenti menangis sebentar, kemudian menangis semula.
3.Mata yang pejam ketika berhenti menangis itu akan melahirkan ombak pada kelopak mata, seolah-olah kedua-dua biji matanya itu sedang memerhatikan sesuatu di bahagian kanan dan kiri.

4.Tangisan akibat gangguan selalunya mengeluarkan suara yang mendayu-dayu dan berpanjangan. Mata bayi kelihatan pejam. Tangisan terjadi seumpama dalam keadaan tidak sedarkan diri (tidur). 5.Dahi atau bahagian tengah, antara dua alis kadang-kadang berkerut, seolah-olah ada sebiji mata di bahagian tersebut yang sedang memerhatikan sesuatu.

6.Sering terjadi pada anak-anak kecil yang terganggu, mereka menangis dan menjerit dalam keadaan ketakutan dan menggigil seolah-olah disergah oleh sesuatu yang menakutkan. Anak ini setelah puas menangis, akan tidur sebentar, lalu menangis lagi dalam keadaan teresak-esak yang disertai dengan tarikan nafas yang tersekat-sekat.

#boomibaby
#boomihq
#happyboo
#happyboohq
#milkupcandyhq
#SabunBayiEkzema
#LosyenBayi
#MinyakTelonMujarab
#PelebatRambutBayi
#Organik
#Natural
#BarangBayi
#KulitSensitif
#KulitNormal
#tipsibu
#tipsbayi
#todaysbabyexpo
#produkviral
#butiktateh
#tateh


0

.
Bee son tempat letak bedak bayi πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ’• .
.
.
πŸ“ Butik Tateh Seberang Jaya
39G, Jalan Todak 2, Seberang Jaya, 13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang, Malaysia
.
.
☏ Contact No : 04-390 0522
.
.
🚩 Landmark: bersebelahan Restoran Nasi Kandar Seberang Jaya
.
.
πŸ•™ Waktu Operasi : 10 am - 10 pm
.
.

Butikk Buka Setiap Harii ☺️

#butiktateh
#barangbaby
#barangbayi
#tatehseberangjaya
#tateh
#barangberpantang
#gabagmalaysia
#tatehmalaysia
#tatehoutlet
#tatehousemuseum
#potty
#breastfeeding
#breastpump
#colerbag
#tateh
#tatehmalaysia


0

.
Minyak tenang Ning Salmah .
.
Mengandungi πŸ“£πŸ“£ .
βœ”οΈMinyak kayu putih untuk membantu sembuhkan kahak dan selesema. βœ”οΈMinyak buah pala untuk melancarkan pencernaan dan mengurangkan angin serta kembung βœ”οΈMinyak cengkih untuk membantu sirkulasi darah dan masalah kulit βœ”οΈMinyak daun pudina mempunyai bau yg menenangkan dan mempunyai ciri-ciri antibakteria. Ia juga bagus untuk angin dan kembung .
.
Jom dapatkan di @butiktatehseberangjaya πŸ˜‰πŸ˜‰ .
.
.
πŸ“ Butik Tateh Seberang Jaya
39G, Jalan Todak 2, Seberang Jaya, 13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang, Malaysia
.
.
☏ Contact No : 04-390 0522
.
.
🚩 Landmark: bersebelahan Restoran Nasi Kandar Seberang Jaya
.
.
πŸ•™ Waktu Operasi : 10 am - 10 pm
.
.

Butikk Buka Setiap Harii ☺️

#butiktateh
#barangbaby
#barangbayi
#tatehseberangjaya
#tateh
#barangberpantang
#gabagmalaysia
#tatehmalaysia
#tatehoutlet
#tatehousemuseum
#potty
#breastfeeding
#breastpump
#colerbag
#tateh
#tatehmalaysia


0

.
Losyen dara bonda Ning Salmah .
.
.
βœ”οΈMembantu mengkempiskan perut
βœ”οΈMelembabkan kulit βœ”οΈMelindungi kulit daripada penuaan βœ”οΈTidak panas βœ”οΈTidak melekit .
.
.
πŸ“ Butik Tateh Seberang Jaya
39G, Jalan Todak 2, Seberang Jaya, 13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang, Malaysia
.
.
☏ Contact No : 04-390 0522
.
.
🚩 Landmark: bersebelahan Restoran Nasi Kandar Seberang Jaya
.
.
πŸ•™ Waktu Operasi : 10 am - 10 pm
.
.

Butikk Buka Setiap Harii ☺️

#butiktateh
#barangbaby
#barangbayi
#tatehseberangjaya
#tateh
#barangberpantang
#gabagmalaysia
#tatehmalaysia
#tatehoutlet
#tatehousemuseum
#potty
#breastfeeding
#breastpump
#colerbag
#tateh
#tatehmalaysia


0

Nota * Daun bidara terdapat di dalam mandian boomibaby
.
.

1. Manfaat Daun bidara untuk memandikan jenazah

Ummu 'Athiyyah 'Radhiallahu 'Anha berkata. Nabi Muhammad SAW pernah memenuhi kami sedangkan kala itu kami sedang memandikan uterinya (Zainab). Lalu beliau bersabda: Mandikanlah dia tiga lima (tujuh) kali. atau lebih dari itu. jika kalian memandang perlu, maka pergunakan air dan daun bidara. (Ummu 'Athiyyah berkata dengan ganjil? beliau bersabda: dan buatlah diakhir mandinya itu tumbuhan kafur atau sedikit darinya (HR Muslim)

2. Manfaat Daun Bidara Untuk Mengubati Gangguan Jin dan Sihir

Wahb bin munabih seorang pamuka tabi'in yang ahli dalam sejarah dan ilmu kedokteran menyarankan untuk mengunakan tujuh lebar daun bidara yang dihaluskan. Kemudian dilarutkan dalam air dan dibacakan ayat Kursi, surat Al Kafirun, Al Ikhlash, l Falaq dan An Naas (lihat Musannaf Ma'mar bin Rasyid 11/13)

Dengan cara tumbuklah tujuh lembar daun bidara yang masih hijau diantara dua batu, seperrti cobek dan lainnya. Lalu tuangkan air diatasnya sampai cukup untuk mandi dan bacakan ayat-aat Al-qur'an.

Setelah itu minumlah air tersebut tiga kali dan kemudian buatlah mandi dengan demikian Insya Allah penyakit (sihir) dan jin akan hilang.

Jika orang yang terkena ganguan jin dan sihir mengeram kesakitan, jangan percaya dan tetap lanjutkan menyiram air dari daun bidara tersebut, karena itu raungan dari jin atau setan kafir yang kepanasan dan kesakitan.

3. Manfaat Daun Bidara Untuk Haid

Dari Aisyah radhiallahu β€˜anha bahwa β€œAsma’ bertanya kepada Nabi Muhammad saw tentang bagaiman mandi wanita yang sedang haidh. Maka beliau bersabda, β€œSalah seorang dari kalian hendaklah mengambil air dan daun bidara, lalu engkau bersuci, lalu membaguskan bersucinya.”(HR. Bukhari no. 314 dan Muslim no. 332)

#boomibaby
#boomihq
#happyboo
#happyboohq
#milkupcandyhq
#SabunBayiEkzema
#LosyenBayi
#MinyakTelonMujarab
#PelebatRambutBayi
#Organik
#Natural
#BarangBayi
#KulitSensitif
#KulitNormal
#tipsibu
#tipsbayi
#todaysbabyexpo
#produkviral
#butiktateh
#tateh


0

.
Powder mulus Anakanda Ning Salmah .
βœ”οΈRuam lampin
βœ”οΈEkzima
βœ”οΈDemam campak βœ”οΈRuam panas βœ”οΈKulit sensitif @ gatal .
Jom dapatkan di @butiktatehseberangjaya 😘😘
.
.
.
πŸ“ Butik Tateh Seberang Jaya
39G, Jalan Todak 2, Seberang Jaya, 13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang, Malaysia
.
.
☏ Contact No : 04-390 0522
.
.
🚩 Landmark: bersebelahan Restoran Nasi Kandar Seberang Jaya
.
.
πŸ•™ Waktu Operasi : 10 am - 10 pm
.
.

Butikk Buka Setiap Harii ☺️

#butiktateh
#barangbaby
#barangbayi
#tatehseberangjaya
#tateh
#barangberpantang
#gabagmalaysia
#tatehmalaysia
#tatehoutlet
#tatehousemuseum
#potty
#breastfeeding
#breastpump
#colerbag
#tateh
#tatehmalaysia


0

.
.
πŸ“ Butik Tateh Seberang Jaya
39G, Jalan Todak 2, Seberang Jaya, 13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang, Malaysia
.
.
☏ Contact No : 04-390 0522
.
.
🚩 Landmark: bersebelahan Restoran Nasi Kandar Seberang Jaya
.
.
πŸ•™ Waktu Operasi : 10 am - 10 pm
.
.

Butikk Buka Setiap Harii ☺️

#butiktateh
#barangbaby
#barangbayi
#tatehseberangjaya
#tateh
#barangberpantang
#gabagmalaysia
#tatehmalaysia
#tatehoutlet
#tatehousemuseum
#potty
#breastfeeding
#breastpump
#colerbag
#tateh
#tatehmalaysia


0

.
Plastik tiub dispenser .
Bau wangian lavender.. Ada 20pcs muat 2 pampers.. Boleh letak baju kotor, atau emergency muntah dalam kereta kee.. Saiz yg comel , letak jee dalam handbag . .
.
Jom dapatkan di @butiktatehseberangjaya πŸ˜‰πŸ˜‰ .
.
πŸ“ Butik Tateh Seberang Jaya
39G, Jalan Todak 2, Seberang Jaya, 13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang, Malaysia
.
.
☏ Contact No : 04-390 0522
.
.
🚩 Landmark: bersebelahan Restoran Nasi Kandar Seberang Jaya
.
.
πŸ•™ Waktu Operasi : 10 am - 10 pm
.
.

Butikk Buka Setiap Harii ☺️

#butiktateh
#barangbaby
#barangbayi
#tatehseberangjaya
#tateh
#barangberpantang
#gabagmalaysia
#tatehmalaysia
#tatehoutlet
#tatehousemuseum
#potty
#breastfeeding
#breastpump
#colerbag
#tateh
#tatehmalaysia


0

.
.
πŸ“ Butik Tateh Seberang Jaya
39G, Jalan Todak 2, Seberang Jaya, 13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang, Malaysia
.
.
☏ Contact No : 04-390 0522
.
.
🚩 Landmark: bersebelahan Restoran Nasi Kandar Seberang Jaya
.
.
πŸ•™ Waktu Operasi : 10 am - 10 pm
.
.

Butikk Buka Setiap Harii ☺️

#butiktateh
#barangbaby
#barangbayi
#tatehseberangjaya
#tateh
#barangberpantang
#gabagmalaysia
#tatehmalaysia
#tatehoutlet
#tatehousemuseum
#potty
#breastfeeding
#breastpump
#colerbag
#tateh
#tatehmalaysia


0

Limau purut adalah salah satu bahan yang ada dalam minyak terapi boomibaby

5 Khasiat daun limau purut yang mungkin anda tidak tahu
1. Ekstrak daun limau purut mempunyai sifat anti-pertumbuhan kuman, boleh menghalang pembesaran sel kanser, mengurangkan tanda-tanda alahan, mengurangkan tekanan darah tinggi dan menaikkan nafsu makan.

2. Daun limau purut dikatakan boleh digosok pada gusi dan gigi untuk tujuan menyihatkan gigi.

3. Aroma daunnya dikatakan boleh memberi rasa awet muda. Tambahkan beberapa titis minyak atau hancurkan beberapa helai daunnya dalam air mandian anda.

4. Digunakan sebagai salah satu bahan untuk mandi wap. Dikatakan fikiran negatif akan hilang sekali gus memberi minda dan tubuh fikiran positif.

5. Daun limau purut juga mampu merawat luka, lebam dan gigitan serangga berbisa serta merangsang perjalanan darah.
.
.
#boomibaby
#boomihq
#happyboo
#happyboohq
#milkupcandyhq
#SabunBayiEkzema
#LosyenBayi
#MinyakTelonMujarab
#PelebatRambutBayi
#Organik
#Natural
#BarangBayi
#KulitSensitif
#KulitNormal
#tipsibu
#tipsbayi
#todaysbabyexpo
#produkviral
#butiktateh
#tateh


1

INSTOCK!! INSTOCK!! INSTOCK!!
.
Saiznya comel, senang nak selit di dalam beg.
.
Boleh dipakai bila-bila masa.
.
Dengan satu semburan pun dah berbaloi. Cegah sebelum merawat.
.
Banyak manfaat di dalam satu botol.
.
Sangat MESRA kanak-kanak.
Ada kelulusan KKM tau.
.
Berminat nak cuba Happy Boo? Dengan harga B$18 sebotol.
Jom DM Nurul sekarang.
.
#happyboo #happyboohq
#milkupcandyhq
#milkupcandymalaysia
#supportbreastfeeding
#tambahsusuibu
#produkpenyusuan
#susuibu
#penggalaksusuibu
#tambahsusu
#makanansunnah
#berpantang
#tipsibu
#tipsbayi
#breastpump
#gamarab
#ibumenyusu
#kurmaajwa
#babyexpo
#tcebabyexpo
#ibumengandung
#petuaibu
#produkviral
#butiktateh
#tateh


1

.
Tingkatkan kelembapan kulit bayi anda dengan losyen badan boomibaby supaya kulit lebih sihat dan cantik!

Sesuai untuk bayi :
NORMAL SKIN
SENSITIVE
DRY
EKZEMA

TIADA SLS
TIADA PARABEN
TIADA SILICONE
TIADA MINERAL OIL

#boomibaby
#boomihq
#happyboo
#happyboohq
#milkupcandyhq
#SabunBayiEkzema
#LosyenBayi
#MinyakTelonMujarab
#PelebatRambutBayi
#Organik
#Natural
#BarangBayi
#KulitSensitif
#KulitNormal
#tipsibu
#tipsbayi
#todaysbabyexpo
#produkviral
#butiktateh
#tateh


0

Pasti mama mahukan yang terbaik untuk si permata hati pa&ma. Boomibaby telah rumus khas formula yang sesuai untuk si kecil dan selamat digunakan

Kulit jenis yang mana sesuai menggunakan boomibaby?
.
.
- KULIT NORMAL
-SENSITIF
-KERING
-EKZEMA

Yang paling penting BOOMIBABY
-TIADA SLS
-TIADA PARABEN
-TIADA SILICONE
-TIADA MINERAL OIL

#boomibaby
#boomihq
#happyboo
#happyboohq
#milkupcandyhq
#SabunBayiEkzema
#LosyenBayi
#MinyakTelonMujarab
#PelebatRambutBayi
#Organik
#Natural
#BarangBayi
#KulitSensitif
#KulitNormal
#tipsibu
#tipsbayi
#todaysbabyexpo
#produkviral
#butiktateh
#tateh


1

.
KEBAIKAN EUCALYPTUS YANG TERDAPAT DALAM THERAPHY OIL

1. pembersih untuk melunturkan lemak dan kotoran di kulit

2. melawan kuman di usus

3. meredakan nyeri otot

4. meredakan flu dan asma

5. cepat menyembuhkan luka
.
.
#boomibaby
#boomihq
#happyboo
#happyboohq
#milkupcandyhq
#SabunBayiEkzema
#LosyenBayi
#MinyakTelonMujarab
#PelebatRambutBayi
#Organik
#Natural
#BarangBayi
#KulitSensitif
#KulitNormal
#tipsibu
#tipsbayi
#todaysbabyexpo
#produkviral
#butiktateh
#tateh


0

.
Jom mandikan bayi anda dengan hair and body wash!

Gabungan ekstrak tropika pasti memberikan bau yang β€˜on’ kan mood ceria si kecil!

Tambahan pula, hair & body wash boomibaby mampu melindungi, melembapkan dan menyamankan kulit dan rambut bayi kerana kaya dengan antioxida dan vitamin E

Boomibaby! Pilihan #No.1 mama untuk si kecil kulit sensitif!
.
.
.
#boomibaby
#boomihq
#happyboo
#happyboohq
#milkupcandyhq
#SabunBayiEkzema
#LosyenBayi
#MinyakTelonMujarab
#PelebatRambutBayi
#Organik
#Natural
#BarangBayi
#KulitSensitif
#KulitNormal
#tipsibu
#tipsbayi
#todaysbabyexpo
#produkviral
#butiktateh
#tateh


0

.
KEBAIKAN BIDARA DALAM HAIR & BODY WASH -
.
.
Memberi permbersihan yang maksimum kepada tubuh bayi, oleh itu bayi bebas dari fungi dan bakteria. Yang lebih menarik , menguatkan rambut bayi yang sedang tumbuh dari akar rambut lagi.

Pasti si kecil tersenyum comel selepas mandi, badan bersih bau pun wangi!

#boomibaby
#boomihq
#happyboo
#happyboohq
#milkupcandyhq
#SabunBayiEkzema
#LosyenBayi
#MinyakTelonMujarab
#PelebatRambutBayi
#Organik
#Natural
#BarangBayi
#KulitSensitif
#KulitNormal
#tipsibu
#tipsbayi
#todaysbabyexpo
#produkviral
#butiktateh
#tateh


4

.
KENAPA KULIT SENSITIF ALAH DENGAN PARABEN DAN SLS?
.
.
- Paraben akan menyebabkan reaksi allergi dan ruam kulit. Walaupun dalam kuantiti yang rendah, untuk jangka masa panjang boleh menyebabkan masalah kulit yang serius!
.
.
- SLS melarutkan minyak di dalam kulit, hasilnya, kulit akan menjadi kering
.
.
#boomibaby
#boomihq
#happyboo
#happyboohq
#milkupcandyhq
#SabunBayiEkzema
#LosyenBayi
#MinyakTelonMujarab
#PelebatRambutBayi
#Organik
#Natural
#BarangBayi
#KulitSensitif
#KulitNormal
#tipsibu
#tipsbayi
#todaysbabyexpo
#produkviral
#butiktateh
#tateh


0

.
Having a hard time browsing for an effective skincare for your little ones? Say no more, because Boomi Baby is made to brush off your worries! It’s an essential for babies’ needs that helps to make your babies’ skin feel so soft and smooth to the touch. Boomi Baby is also suitable for all skin types especially for eczema skin which it’s safe enough to be used as it’s free from harmful ingredients such as;
.
⚠️ SLS (Sodium Lauryl Sulphate)
⚠️ Paraben
⚠️ Silicone
⚠️ Mineral Oil
.
#boomibaby
#boomihq
#happyboo
#happyboohq
#milkupcandyhq
#SabunBayiEkzema
#LosyenBayi
#MinyakTelonMujarab
#PelebatRambutBayi
#Organik
#Natural
#BarangBayi
#KulitSensitif
#KulitNormal
#tipsibu
#tipsbayi
#todaysbabyexpo
#produkviral
#butiktateh
#tateh


0

.
KEBAIKAN SUSU IBU UNTUK ANAK EKZEMA
.
Mesti anda tertanya-tanya, boleh ke susu ibu menyembuhkan ekzema?
.
Sudah tentu YA! Sains menyatakan yang susu ibu mampu bertindak sebagai salah satu rawatan terbaik dalam mengubati ruam ekzema. Fakta yang diketahui bahawa susu ibu dapat dengan mudah membersihkan kulit bayi dan melegakan ruam. Kira-kira 82% bayi baru lahir yang diberi susu ibu melaporkan dapat memyembuhkan keadaan kulit mereka. Susu ibu juga adalah sebaik 1% hidrokortisone dalam penyembuhan ekzema.
.
WHO (Pertubuhan Kesihatan Sedunia) mencadangkan supaya bayi mesti disusui hingga 2 tahun. Akademi Pediatrik Amerika menunjukkan bahawa pengenalan makanan pepejal untuk bayi biasanya mencetuskan perkembangan dermatitis atopik. Susu lembu mempunyai kira-kira 20 alergen yang mungkin menjadi salah satu pencetus ekzema pada bayi.
.
So there you have it! Anda tak perlu risau untuk menyusu anak anda lagi. Terbukti susu ibu bermaanfaat juga untuk bayi ekzema TAPI as long as anda jaga pemakanan tau. Sentiasa lebihkan makan makanan bersayur-sayuran dan buah-buahan dalam pemakanan anda supaya anak anda kekal sihat.
.
#boomibaby
#boomihq
#happyboo
#happyboohq
#milkupcandyhq
#SabunBayiEkzema
#LosyenBayi
#MinyakTelonMujarab
#PelebatRambutBayi
#Organik
#Natural
#BarangBayi
#KulitSensitif
#KulitNormal
#tipsibu
#tipsbayi
#todaysbabyexpo
#produkviral
#butiktateh
#tateh


0

.
KHASIAT LIMAU PURUT
.

Limau Purut atau dalam bahasa saintifiknya, Citrus hystrix, sejenis buah tropika yang paling dikenali di Asia terutamanya dari Malaysia, Indonesia, Thailand, dan Filipina. Terdapat banyak kegunaan buah ini kerana ia antihysteria, anti tumor, pencuci asli, antiseptik, antibakteria dan banyak lagi. Kebaikannya dapat;
.

1. Melancarkan sistem pernafasan hanya dengan menyapukan pati minyak limau purut pada dada, tengkuk dan belakang badan.
.

2. Membantu untuk merawat kulit kepala, luka, lebam dan gigitan serangga berbisa serta merangsang perjalanan darah.
.

3. Memberi aroma pada masakan hingga membangkitkan selera makan.
.
4. Menghilangkan bau badan serta melembutkan kulit.
.

5. Membersihkan rambut dan mengurangkan kelemumur.
.
6. Mengelak daripada masalah kekuningan pada gigi.
.

7. Membantu mengekalkan kelembapan kulit.
.
#boomibaby
#boomihq
#happyboo
#happyboohq
#milkupcandyhq
#salamjumaat
#khasiatlimaupurut
#SabunBayiEkzema
#LosyenBayi
#MinyakTelonMujarab
#PelebatRambutBayi
#Organik
#Natural
#BarangBayi
#KulitSensitif
#KulitNormal
#tipsibu
#tipsbayi
#todaysbabyexpo
#produkviral
#butiktateh
#tateh


0

.
KHASIAT BIDARA DALAM PERUBATAN ISLAM.
.

Bidara atau nama sainsnya dikenali sebagai, Ziziphus mauritiana adalah sejenis pohon kecil yang juga menghasilkan buah. Kebanyakkannya tumbuh di daerah yang kering. Bidara atau Sidr dalam bahasa Arab memiliki kedudukan di dalam agama Islam. Pohon ini disebutkan di beberapa surah dalam Al-Qur’an, yaitu:
.

Dalam Surat Saba ketika mengabarkan tentang kisah Negeri Saba, Allah subhanahu wa ta’alla berfirman:
.

Tetapi mereka berpaling, maka Kami datangkan kepada mereka banjir yang besar dan Kami ganti kedua kebun mereka dengan dua kebun yang ditumbuhi (pohon-pohon) yang berbuah pahit, pohon Atsl dan sedikit dari pohon Bidara (QS. Saba :16)
.

Dalam Surat Al-Waqi’ah tentang kelompok kanan dari penghuni surga berada di bawah pohon bidara yang tidak berduri.
.

Allah SWT berfirman: . β€œDan golongan kanan, alangkah bahagianya golongan kanan itu. Berada di antara pohon bidara yang tidak berduri, dan pohon pisang yang bersusun-susun (buahnya), dan naungan yang terbentang luas,dan air yang tercurah, dan buah-buahan yang banyak,”QS. al-Waqi’ah (56) : 27-32 Sebagai Pohon bidara perbatasan akhir (sidratul muntaha) dan Pohon bidara yang diliputi (sidrata ma yaghsya) (QS.53. An-Najm: 13-16)
.

Antara khasiatnya Daun Bidara ini dalam perubatan islam ialah;
.
πŸ“Œ Dapat mengatasi gangguan jin dan sihir.
πŸ“Œ Dapat dijadikan untuk memandikan jenazah.
πŸ“Œ Dapat digunakan untuk bersuci ketika sedang haid.
.

#boomibaby
#boomihq
#happyboo
#happyboohq
#milkupcandyhq
#salamjumaat
#SabunBayiEkzema
#LosyenBayi
#MinyakTelonMujarab
#PelebatRambutBayi
#Organik
#Natural
#BarangBayi
#KulitSensitif
#KulitNormal
#tipsibu
#tipsbayi
#todaysbabyexpo
#produkviral
#butiktateh
#tateh


1

mama & papa bawa si kecil keluar nikmati angin petang ke tu?

Belai kulit dan rambut si manja dengan Sabun & Syampu boomibaby. Pasti si manja ceria dengan hasil gabungan estrak tropika yang memberikan pembersihan maksimum dan bau yang menceriakan!
.
.
#boomibaby
#boomihq
#happyboo
#happyboohq
#milkupcandyhq
#SabunBayiEkzema
#LosyenBayi
#MinyakTelonMujarab
#PelebatRambutBayi
#Organik
#Natural
#BarangBayi
#KulitSensitif
#KulitNormal
#tipsibu
#tipsbayi
#todaysbabyexpo
#produkviral
#butiktateh
#tateh


1

Tingkatkan kelembapan kulit bayi anda dengan losyen badan boomibaby supaya kulit lebih sihat dan cantik!

Sesuai untuk bayi :
NORMAL SKIN
SENSITIVE
DRY
EKZEMA

TIADA SLS
TIADA PARABEN
TIADA SILICONE
TIADA MINERAL OIL

#boomibaby
#boomihq
#happyboo
#happyboohq
#milkupcandyhq
#SabunBayiEkzema
#LosyenBayi
#MinyakTelonMujarab
#PelebatRambutBayi
#Organik
#Natural
#BarangBayi
#KulitSensitif
#KulitNormal
#tipsibu
#tipsbayi
#todaysbabyexpo
#produkviral
#butiktateh
#tateh


0

.
NUK 😍😍
.
.
.
πŸ“ Butik Tateh Seberang Jaya
39G, Jalan Todak 2, Seberang Jaya, 13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang, Malaysia
.
.
☏ Contact No : 04-390 0522
.
.
🚩 Landmark: bersebelahan Restoran Nasi Kandar Seberang Jaya
.
.
πŸ•™ Waktu Operasi : 10 am - 10 pm
.
.

Butikk Buka Setiap Harii ☺️

#butiktateh
#barangbaby
#barangbayi
#tatehseberangjaya
#tateh
#barangberpantang
#gabagmalaysia
#tatehmalaysia
#tatehoutlet
#tatehousemuseum
#potty
#breastfeeding
#breastpump
#colerbag
#tateh
#tatehmalaysia


0

.
Mam 😍😍
.
.
.
πŸ“ Butik Tateh Seberang Jaya
39G, Jalan Todak 2, Seberang Jaya, 13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang, Malaysia
.
.
☏ Contact No : 04-390 0522
.
.
🚩 Landmark: bersebelahan Restoran Nasi Kandar Seberang Jaya
.
.
πŸ•™ Waktu Operasi : 10 am - 10 pm
.
.

Butikk Buka Setiap Harii ☺️

#butiktateh
#barangbaby
#barangbayi
#tatehseberangjaya
#tateh
#barangberpantang
#gabagmalaysia
#tatehmalaysia
#tatehoutlet
#tatehousemuseum
#potty
#breastfeeding
#breastpump
#colerbag
#tateh
#tatehmalaysia


0

.
Bottel Tommee tippee
.
.
.
πŸ“ Butik Tateh Seberang Jaya
39G, Jalan Todak 2, Seberang Jaya, 13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang, Malaysia
.
.
☏ Contact No : 04-390 0522
.
.
🚩 Landmark: bersebelahan Restoran Nasi Kandar Seberang Jaya
.
.
πŸ•™ Waktu Operasi : 10 am - 10 pm
.
.

Butikk Buka Setiap Harii ☺️

#butiktateh
#barangbaby
#barangbayi
#tatehseberangjaya
#tateh
#barangberpantang
#gabagmalaysia
#tatehmalaysia
#tatehoutlet
#tatehousemuseum
#potty
#breastfeeding
#breastpump
#colerbag
#tateh
#tatehmalaysia


0

FEEDBACK ❗️
FEEDBACK ❗️
FEEDBACK ❗️
.
.
_TESTIMONI BOOMIBABY_
β€œSekarang dah tak bergaru sangat”
β€œNak tengok sejauh mana produk Boomi Baby boleh sembuhkan kulit dan terbukti berkesan!”
.
.
#ManjungBoomiBaby #ManjungHappyBoo #ManjungMilkUpCandy #boomibaby #boomihq #happyboo #happyboohq #milkupcandyhq #SabunBayiEkzema #LosyenBayi #MinyakTelonMujarab #PelebatRambutBayi #Organik #Natural #BarangBayi #KulitSensitif #KulitNormal #tipsibu #tipsbayi #todaysbabyexpo #produkviral #butiktateh #tateh


0

FEEDBACK ❗️
FEEDBACK ❗️
FEEDBACK ❗️
.
_TESTIMONI BOOMIBABY_
β€œKulit semakin pulih”
β€œTak melekit dan ada rasa sejuk”
β€œTak sabar nak beli Boomi Baby”
.
#ManjungBoomiBaby #ManjungHappyBoo #ManjungMilkUpCandy #boomibaby #boomihq #happyboo #happyboohq #milkupcandyhq #SabunBayiEkzema #LosyenBayi #MinyakTelonMujarab #PelebatRambutBayi #Organik #Natural #BarangBayi #KulitSensitif #KulitNormal #tipsibu #tipsbayi #todaysbabyexpo #produkviral #butiktateh #tateh


0

_KHASIAT BIDARA DALAM PERUBATAN ISLAM_
.
.
.
Bidara atau nama sainsnya dikenali sebagai, Ziziphus mauritiana adalah sejenis pohon kecil yang juga menghasilkan buah. Kebanyakkannya tumbuh di daerah yang kering. Bidara atau Sidr dalam bahasa Arab memiliki kedudukan di dalam agama Islam. Pohon ini disebutkan di beberapa surah dalam Al-Qur’an, yaitu:
.
.
Dalam Surat Saba ketika mengabarkan tentang kisah Negeri Saba, Allah subhanahu wa ta’alla berfirman:
.
.
Tetapi mereka berpaling, maka Kami datangkan kepada mereka banjir yang besar dan Kami ganti kedua kebun mereka dengan dua kebun yang ditumbuhi (pohon-pohon) yang berbuah pahit, pohon Atsl dan sedikit dari pohon Bidara (QS. Saba :16)
.
.
Dalam Surat Al-Waqi’ah tentang kelompok kanan dari penghuni surga berada di bawah pohon bidara yang tidak berduri.
.
.
Allah SWT berfirman: . β€œDan golongan kanan, alangkah bahagianya golongan kanan itu. Berada di antara pohon bidara yang tidak berduri, dan pohon pisang yang bersusun-susun (buahnya), dan naungan yang terbentang luas,dan air yang tercurah, dan buah-buahan yang banyak,”QS. al-Waqi’ah (56) : 27-32 Sebagai Pohon bidara perbatasan akhir (sidratul muntaha) dan Pohon bidara yang diliputi (sidrata ma yaghsya) (QS.53. An-Najm: 13-16)
.
.
Antara khasiatnya Daun Bidara ini dalam perubatan islam ialah;
.
πŸ“Œ Dapat mengatasi gangguan jin dan sihir.
πŸ“Œ Dapat dijadikan untuk memandikan jenazah.
πŸ“Œ Dapat digunakan untuk bersuci ketika sedang haid.
.

#ManjungMilkUpCandy #ManjungHappyBoo #ManjungBoomiBaby #boomibaby
#boomihq #happyboo #happyboohq #milkupcandyhq #SabunBayiEkzema #LosyenBayi #MinyakTelonMujarab #PelebatRambutBayi #Organik #Natural #BarangBayi #KulitSensitif #KulitNormal #tipsibu #tipsbayi #todaysbabyexpo #produkviral #butiktateh #tateh


0

_BENEFITS OF KAFFIR LIME_ .
.
KAFFIR Lime or scientifically known as Citrus Hystrix, a kind of tropical fruit well known in Asia especially Malaysia, Thailand, Indonesia, and Philippines. There are numerous usage of this fruit such as anti-hysterical, anti-tumor, natural cleanser, antiseptic, anti-bacterial, and many more. .
.
1. Promotes breathing by rubbing the kaffir lime essential oil on the chest, neck, and body. .
.
2. Helps treating our scalp, cuts, bruises, insects and venomous bites, and promotes blood circulation. .
.
3. Gives amazing aroma in our cooking.
.
.
4. Relief body odours.
.
.
5. Cleanses hair and reduces dandruff.
.
.
6. Whitens teeth.
.
.
7. Makes our skin soft and supple.
.
.
#ManjungMilkUpCandy #ManjungHappyBoo #ManjungBoomiBaby #boomibaby #boomihq #happyboo #happyboohq #milkupcandyhq #khasiatlimaupurut #SabunBayiEkzema #LosyenBayi #MinyakTelonMujarab #PelebatRambutBayi #Organik #Natural #BarangBayi #KulitSensitif #KulitNormal #tipsibu #tipsbayi #todaysbabyexpo #produkviral #butiktateh #tateh


0

HOW'S ANAGAIN IN BEAUTY HAIR MIST WORKS FOR BABY HAIR GROWTH?

Anargain is based on organic pea sprouts which stimulates specific signal molecules in the dermal papilla that promote hair growth. .
.
#boomibaby
#boomihq
#happyboo
#happyboohq
#milkupcandyhq
#SabunBayiEkzema
#LosyenBayi
#MinyakTelonMujarab
#PelebatRambutBayi
#Organik
#Natural
#BarangBayi
#KulitSensitif
#KulitNormal
#tipsibu
#tipsbayi
#todaysbabyexpo
#produkviral
#butiktateh
#tateh


1

_BENEFITS OF TOMATOES FOR SKIN_
.
.
TOMATOES πŸ… are highly beneficial for our skin because of its cooling characteristic and has astringent. It also contains Vitamin A to promote healthy skin. It is also suitable for all skin types especially sensitive and skin with eczema. .
.
#ManjungMilkUpCandy #ManjungHappyBoo #ManjungBoomiBaby #boomibaby #boomihq #happyboo #happyboohq #milkupcandyhq #SabunBayiEkzema #LosyenBayi #MinyakTelonMujarab #PelebatRambutBayi #Organik #Natural #BarangBayi #KulitSensitif #KulitNormal #tipsibu #tipsbayi #todaysbabyexpo #produkviral #butiktateh #tateh


0

_BENEFITS OF JOJOBA OIL FOR SKIN_
.
JOJOBA oil is packed with vitamins and minerals that are beneficial for skin health. Jojoba oil contains Vitamin E, B-Day Complex, Selenium, Iodine, and Chrome. It is highly suitable for sensitive skin without triggering allergy.
.
.
#ManjungHappyBoo #ManjungBoomiBaby #ManjungMilkUpCandy #boomibaby #boomihq #happyboo #happyboohq #milkupcandyhq #SabunBayiEkzema #LosyenBayi #MinyakTelonMujarab #PelebatRambutBayi #Organik #Natural #BarangBayi #KulitSensitif #KulitNormal #tipsibu #tipsbayi #todaysbabyexpo #produkviral #butiktateh #tateh


0

_BENEFITS OF CALENDULA FLOWERS FOR SKIN_ .
.
CALENDULA flower is a plant with a vast timeline for skin treatment. It is highly beneficial for dry and flaky skins. It has a quick healing mechanism besides being anti-bacterial and anti-inflammatory. The usage shall reduce inflammation and relief cuts, burns, eczema and etc. .
Stay tuned for our new product!
.
#ManjungHappyBoo #ManjungMilkUpCandy #ManjungBoomiBaby #boomibaby #boomihq #happyboo #happyboohq #milkupcandyhq #SabunBayiEkzema #LosyenBayi #MinyakTelonMujarab #PelebatRambutBayi
#Organik #Natural #BarangBayi #KulitSensitif
#KulitNormal #tipsibu #tipsbayi #todaysbabyexpo #produkviral #butiktateh #tateh


1

Pasti mama mahukan yang terbaik untuk si permata hati pa&ma. Boomibaby telah rumus khas formula yang sesuai untuk si kecil dan selamat digunakan

Kulit jenis yang mana sesuai menggunakan boomibaby?
.
.
- KULIT NORMAL
-SENSITIF
-KERING
-EKZEMA

Yang paling penting BOOMIBABY
-TIADA SLS
-TIADA PARABEN
-TIADA SILICONE
-TIADA MINERAL OIL

#boomibaby
#boomihq
#happyboo
#happyboohq
#milkupcandyhq
#SabunBayiEkzema
#LosyenBayi
#MinyakTelonMujarab
#PelebatRambutBayi
#Organik
#Natural
#BarangBayi
#KulitSensitif
#KulitNormal
#tipsibu
#tipsbayi
#todaysbabyexpo
#produkviral
#butiktateh
#tateh


1

KEBAIKAN EUCALYPTUS YANG TERDAPAT DALAM THERAPHY OIL

1. pembersih untuk melunturkan lemak dan kotoran di kulit

2. melawan kuman di usus

3. meredakan nyeri otot

4. meredakan flu dan asma

5. cepat menyembuhkan luka
.
.
#boomibaby
#boomihq
#happyboo
#happyboohq
#milkupcandyhq
#SabunBayiEkzema
#LosyenBayi
#MinyakTelonMujarab
#PelebatRambutBayi
#Organik
#Natural
#BarangBayi
#KulitSensitif
#KulitNormal
#tipsibu
#tipsbayi
#todaysbabyexpo
#produkviral
#butiktateh
#tateh


2

πŸ€—Bayi Fleece Carters Double Fleece lembut di luar dan di dalamnya begitu selesa apabila bersentuhan dengan kulit bayi. πŸ€—Selimut Carter dua peringkat ini direka dengan motif biasa di satu sisi dan motif yang comel di sisi yang lain. πŸ€—Memberikan kehangatan kepada badan kecil bayi, terutamanya semasa cuaca sejuk atau semasa perjalanan.

Baby Blanket Double Fleece Cartridges: πŸ“Terdapat dalam pelbagai warna dan motif lembut yang cantik dan comel πŸ“2 lapisan (bahagian biasa dan bahagian corak) πŸ“Sangat lembut dan selesa untuk bayi

#butiktatehgombak #butiktateh #tatehmalaysia #tatehoutlet #carter's #anaimanshare


0

Jom mandikan bayi anda dengan hair and body wash!

Gabungan ekstrak tropika pasti memberikan bau yang β€˜on’ kan mood ceria si kecil!

Tambahan pula, hair & body wash boomibaby mampu melindungi, melembapkan dan menyamankan kulit dan rambut bayi kerana kaya dengan antioxida dan vitamin E

Boomibaby! Pilihan #No.1 mama untuk si kecil kulit sensitif!
.
.
.
#boomibaby
#boomihq
#happyboo
#happyboohq
#milkupcandyhq
#SabunBayiEkzema
#LosyenBayi
#MinyakTelonMujarab
#PelebatRambutBayi
#Organik
#Natural
#BarangBayi
#KulitSensitif
#KulitNormal
#tipsibu
#tipsbayi
#todaysbabyexpo
#produkviral
#butiktateh
#tateh


3

.
Bottel Pigeon 😍😍
.
.
.
πŸ“ Butik Tateh Seberang Jaya
39G, Jalan Todak 2, Seberang Jaya, 13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang, Malaysia
.
.
☏ Contact No : 04-390 0522
.
.
🚩 Landmark: bersebelahan Restoran Nasi Kandar Seberang Jaya
.
.
πŸ•™ Waktu Operasi : 10 am - 10 pm
.
.

Butikk Buka Setiap Harii ☺️

#butiktateh
#barangbaby
#barangbayi
#tatehseberangjaya
#tateh
#barangberpantang
#gabagmalaysia
#tatehmalaysia
#tatehoutlet
#tatehousemuseum
#potty
#breastfeeding
#breastpump
#colerbag
#tateh
#tatehmalaysia


0

The end of the page