#dnworking

Instagram photos and videos

#dnworking#vscomalaysia#dnproperty#dnterprisez#love#dnproperties#vscocam#nilai#klia#weekend#sepang#vsco#putrajaya#feb2018#dntakaful#wefie#march2018#jan2018#malaysianproperty#cyberjaya#selangor#dnmembebel#kualalumpur#sundayworking#pengurusanhartapusaka#salaktinggi#nadhiahruslan#hibahtakaful#property#pruwarisan

Hashtags #dnworking for Instagram

Im still sleepy sebenarnya pagi ni. πŸ˜‚
.
Setiap malam tidur lambat. Hampir setiap malam kena study buku yang di beli tu.
.
Dah habis study, balik rumah buat calculation pulak. Pengiraan untung bersih semua.
.
Penat. Tapi, nak buat macam mana, have to. Kalau tak, takda ilmu semua ni, susah nak close case.
.
P/s: We prefer to spend some money on books every month, and some time to study & discuss about it, rather than pay some crazy amount (thousands ringgit for some people's seminar). Tapi, kelas hartanah advance tuan ahyat, memang wajib pergi. Tu tunggu dulu, lepas dah selesai semua hutang dulu baru boleh daftar.
.
P/ss: Buku untuk orang yang rajin membaca, kan? Sama macam yang baca buku Harry Potter dulu, baru tengok movie. False? ✌️
.
Hye, Wednesday. ❀️
.
#dnmembebel #love #vscomalaysia #vscocam #dnworking #april2018


0

Hasil daripada topik yang dibangkitkan di post FB hari ni, close 1 case.
.
Topik yang mencabar, ada yang kecam. Ada yang positif.
.
Tapi, nampaknya sedikit sebanyak membantu rupanya untuk bagi orang lain "nampak" my page hari ni.
.
Setiap yang buruk, mesti ada juga baiknya, hikmahnya. Alhamdulillah.
.
Close thru 1 call saja, again. Happy me. πŸ˜€
.
P/s: Seriusly, bidang hartanah really helps me a lot. Sama ada sebagai investor atau pun ejen hartanah.
.
P/ss: Masih sedang merangkak, jauh lagi perjalanan. But, #ilovemyjob ☺️
.
#nadhiahruslan #dnproperties #dnproperty #dntakaful #dnterprisez #dnworking #malaysianproperty #selangor #nilai #kualalumpur #sepang #putrajaya #salaktinggi #klia #april2018


0

Agent yang bagus, sentiasa ambil peluang & masa yang ada untuk topup ilmu.
.
Weekend buat kerja, kite cool je. Even jam 3 pagi layan prospek, layankan je.
.
Sebab apa?
.
I love my job. 😍
.
P/s: Ni salah seorang sifu saya. Tuan Ahyat. Idola. Nak jadi macam dia. ✌️
.
#dnmembebel #dnworking #dnterprisez #dnproperty #ilmuhartanah #weekend #love #vscocam #vscomalaysia #march2018


1

Ada yang nak join DN Group saya tak?
.
Choose me to be your leader, and saya akan curahkan segala ilmu yang saya ada untuk korang capai kejayaan dalam masa 3 bulan.
.
Syarat:
1) Saya garang & tegas
2) Perlu rajin
3) Kebiadaban tidak akan dilayan, and serta merta out of my team.
.
Memang tengah cari Jemaah lagi 3-4 orang ni. Ada famili members yang rasa tengah cari kerja, tiada komitmen tinggi, maybe boleh inform diorang, incase diorang nak try bidang hartanah ni. πŸ˜‰
.
Whatsapp, 012-547 0658.
.
#dnworking #dnterprisez #nilai #klia #dnproperty #dnproperties #sepang #putrajaya #cyberjaya #wefie #love #yesterday #awards #vscomalaysia #vscocam #march2018


3

My tulang belakang.
.
Tak cukup duit pun dengan dia,
Takda duit nak makan pun dengan dia,
Korban duit demi Muezza & Molly pun dengan dia,
Gaduh, argue, bertekak, terasa hati, perah idea, kerja isnin-ahad, tak cukup rehat, pun dengan dia.
.
Tons of tears untuk sampai sini. Belum berjaya lagi, baru first baby step ni. Masih akan menangis lagi, sebab nak berlari pula lepas ni.
.
Segala susah payah, rasa worth sangat.
.
Akan ada lagi pencapaian lepas ni, insyaAllah. Matlamat lebih besar dengan kewujudan DN Group.
.
Thank you. ❀️
.
#dnworking #dnterprisez #nilai #klia #dnproperty #dnproperties #sepang #putrajaya #cyberjaya #wefie #love #yesterday #awards #vscomalaysia #vscocam #march2018


1

Pagi - Tadah air / Appointment dengan client.
.
Tengah Hari - Appointment dengan prospek.
.
Petang - Appointment dengan prospek.
.
Lepas Maghrib - Gym.
.
After 11pm - Appointment dengan bakal agent.
.
Now - Tak habis lagi.
.
P/s: Nak jadi luar biasa, kena kerja luar biasa.
.
#dnworking #dnproperties #dnproperty #love #heart #vscomalaysia #vsco #march2018


1

Bila banker cakap terima kasih pada kite, kerana support.
.
Tanda penghargaan.
.
Rasa sangat dihargai.
.
Dalam rezeki kita, ada rezeki orang lain. Tahniah, Idham sebab masih jadi champion. πŸ‘
.
Bila jadi agent property, salah satu tanda dia seorang agent hebat, sebab ada ahli jemaah yang hebat, the banker.
.
Alhamdulillah dapat kenal orang hebat. Banker lain dari Affin Bank atau Ambank, kalau nak saya sumbangkan kes, boleh inform saya.
.
Setiap bulan akan ada kes, insyaAllah yang semuanya saya dah filter sikit sesiap untuk lulus loan rumah.
.
Until next time. ❀️
.
#dnproperties #dnproperty #dnworking #malaysianbanker #mortgageloans #property #malaysianproperty #vscomalaysia #vsco #march2018


0

Appointment semalam.
.
Papparazi di mana-mana. πŸ˜…
.
Memang selalu masa appointment my D akan ada sebagai peneman.
.
Terkadang, kalau client tanya bab bahan buatan rumah, jenis material, aku akan minta D terangkan.
.
Seronok jugak dapat pasangan engineer yang bidangnya tak lari dengan apa yang aku buat.
.
So, sekarang dah tau, kenapa saya ni bukan agent property yang biasa-biasa? Ada engineer in construction dalam jemaah saya. ☺️
.
Terkadang, bab calculation yang complicated pun, segala formula pengiraan, D lah yang menguruskannya.
.
Good team kan?
.
Bak kata Ahyat, kalau pasangan turut sama terlibat dalam bidang hartanah, lebih senang. Sebab, masterplan dalam rumah tangga hanya perlu 1, jangan lebih. Bukan setiap seorang, satu masterplannya.
.
Okay, siapa nak appointment lagi, hari ni dah full ya. Esok saya free. ❀️
.
#dnworking #dnterprisez #nilai #klia #dnproperty #dnproperties #sepang #putrajaya #cyberjaya #wefie #love #sundayworking #weekend #vscomalaysia #vscocam #feb2018


0

Ramainya orang yang datang semalam. 😱
.
Nebes hari ni nak tahu unit mana yang tinggal.
.
Bukan apa, masih ramai bakal client yang masih mode berfikir. πŸ˜…
.
Siapa nak tahu lebih lanjut lagi tentang potensi di Nilai, meh PM saya, meh.
.
Dhiya Nadia
012-547 0658.
.
#dnworking #dnterprisez #nilai #klia #dnproperty #dnproperties #sepang #putrajaya #cyberjaya #wefie #love #sundayworking #weekend #vscomalaysia #vscocam #feb2018


0

Client dari FB again.
.
Dah 4 orang client yang datang jauh dari Johor semata property ini.
.
Ini rumah ke-5 nya, insyaAllah berjaya approved loan. Aminn. Thank you client kerana pilih saya jadi agent anda.
.
#kaklongNilai banyak dapat client investor. Wiwiwi.
.
Ada lagi investor saya dalam ni tak?
.
#dnworking #dnterprisez #dnproperties #property #wefie #love #sundayworking #weekend # #vscomalaysia #vscocam #feb2018


1

Kan dah cakap, bekas PM kite, Haji Abdullah Ahmad Badawi datang ke Sales Galery hari ni.
.
Sebabnya, he's one of the shareholders.
.
Mega project lebih dari RM10 billion kot. 😱
.
Siapa nak jadi tokey lagi 4 tahun, PM saya meh, untuk dapat advise pasal property.
.
#dnworking #dnterprisez #wefie #love #sundayworking #weekend #vscomalaysia #vscocam #feb2018


1

Mamat kelam + minah panic. πŸ˜‚
.
A moment before jumpa client and close sale dengan encik eddie. πŸ˜›
.
Alhamdulillah.
.
#dnworking #dnterprisez #kisahcintadn #wefie #love #sundayworking #weekend #vscomalaysia #vscocam #feb2018 #dnbuatvideo


0

Korangggg. Nak tak kite buat live, share pasal ilmu hartanah yang saya dapat hari ni?
.
Berserta property yang paling best untuk invest.
.
Nak tak?
.
#nadhiahruslan #dnproperties #mltt #pruwarisan #hibah #hibahtakaful #pengurusanhartapusaka #dnproperty #dntakaful #dnterprisez #dnworking #malaysianproperty #selangor #nilai #kualalumpur #sepang #putrajaya #salaktinggi #klia #feb2018 #fvootd


2

Sebenarnya, malam tadi nak live video. Tapi, tak sempat sebab rasa macam preparation tak cukup.
.
Those yang follow saya punya post selama ini, dan yang ikut thread post saya sepanjang hari ni (Jumaat), ada tak yang betul serius nak invest dalam property?
.
Sebab, esok pagi saya nak open 6 unit terbaik, dengan harga terendah, view tercantik dan number unit rumah yang cantik combination nya, untuk di booking sebelum kawan-kawan saya yang lain jual pada prospeknya. Booking cuma RM1000.
.
Esok pagi saya akan post video, sebelum saya masuk event seminar Pejuang Hartanah. Whatsapp saya secepat mungkin, untuk unit terbaik, yang saya dah pilih khas untuk buyer saya.
.
Ni number saya untuk Whatsapp, 012-5470658.
.
Terima Kasih.
Selamat Malam. ❀️
.
#nadhiahruslan #dnproperties #mltt #pruwarisan #hibah #hibahtakaful #pengurusanhartapusaka #dnproperty #dntakaful #dnterprisez #dnworking #malaysianproperty #selangor #nilai #kualalumpur #sepang #putrajaya #salaktinggi #klia #feb2018 #fvootd


1

Hye, korang.
.
Siapa sini antara korang yang follow saya di FB saya Dhiya Nadia atau pun di FB Page saya DN Property?
.
Nak survey sikit.
.
And berapa ramai sini yang minat game hartanah, tapi tak tahu nak mula mana?
.
Cer komen sikit boleh ke? Thank you. ❀️
.
#dnworking #dnproperties #dnproperty #love #vscomalaysia #vsco #dncandid #pejuanghartanah #feb2018


3

Masa ni first projek yang di jaga, sebagai property agent.
.
Masa ni zaman hancur. Zero knowledge. Zaman meredah.
.
Pertengahan tahun 2017. And now...... alhamdulillah. ☺️
.
Gaya je lebih masa ni. πŸ˜‚
.
Btw, korang okay kan kalau kita share hal personal di Insta, sekali sekala termasuk hal kerja, property. Then tetiba hal kucing, teremosi pulak. Sesweet pun ada terselit kadang tu. Okay kan, kan?
.
So, siapa follower saya belum beli rumah, nak saya guide projek mana sesuai untuk rumah pertama?
.
Whatsapp 012-5470658.
.
#throwback2017 #dnworking #dnterprisez #dnproperties #dnproperty #ootdbydn #love #dnmembebel #vscomalaysia #vsco #fvootd


0

Bila quality phone tak sama.
.
Shoot photo phone lain, transfer ke whatsapp, gambar jadi blurry macam ni.
.
Tak fun ok, tak fun. πŸ˜’
.
#dnworking #dnterprisez #dnproperties #dnproperty #ootdbydn #ootdasean #love #vscomalaysia #vsco #feb2018


0

Bila D tanya, ada nak apa.
.
Aku cuma minta 1 je, at least for now. Sebab kalau tak dapat ni, yang lain-lain tu takpelah kot. Sanggup tak nak apa-apa selagi tak dapat yang ni.
.
Nak Cantara 4+1.
.
Selamat Hari Minggu. 😬
.
#dnmembebel #kisahcintadn #dnberangan #love #ootdbydn #ootdasean #weekend #dnworking #vscomalaysia #vsco #throwback #jan2018


1

Sampai hati D cakap muka nampak lain,
tak sama,
then die gelak nganjing.
.
Kejam giler. πŸ˜’
.
#dnmembebel #selfiebydn #selfiequeen #dnworking #cny2018 #oranglainholidaykitakerja #vscomalaysia #vsco #feb2018


1

Semalam close case tanpa view show unit & tapak projek.
.
1 lagi pencapaian untuk diri sendiri.
.
Alhamdulillah. Rezeki sangat, Allah bagi. InsyaAllah few more to comes.
.
Target 30-50 unit untuk dihabiskan bulan Februari ni. Chaiyok, chaiyok.
.
No Monday blues for me. Teruskan usaha membantu lebih ramai golongan pertengahan untuk memiliki rumah pertama.
.
Jadikan rumah pertama anda sebagai batu loncatan untuk memiliki rumah-rumah seterusnya.
.
BOOKING RM1000, ZERO DOWNPAYMENT, DISCOUNT FROM 13%-15%, FREE All Fees, keuntungan sehingga RM150,000.
.
1 BILIK/2 BILIK/3+1 BILIK = RM220k/RM330k/RM430k.
.
Unit menghadap ThemePark. Condo pun bertaraf ThemePark. 😱 😍
.
PM/Whatsapp saya "THE NEXT BANDAR SUNWAY IS NILAI" .
012-5470658
012-5470658
.
"The earliest bird gets the juiciest worm". ❀️❀️
.
#dnproperties #dnworking #dnproperty #dnterprisez #dntakaful #propertyselangor #malaysianproperty #love #kualalumpur #nilai #sepang #putrajaya #klia #selangor #bangi #kajang #semenyih #seremban #negerisembilan #feb2018 #vscomalaysia #vscocam


0

Satu lagi pencapaian hari ni. Close case hanya melalui whatsapp saja.
.
Client berada jauh di bumi Jazirah Arab.
.
Terima kasih, alhamdulillah rezeki bersama.
.
Nampaknya, semakin ramai yang nampak potensi pelaburan hartanah di Nilai.
.
"The earliest bird gets the juiciest worm".
.
Siapa lagi yang tidak mahu lepaskan peluang, boleh PM, atau,
.
Whatsapp saya di:
012-5470658
012-5470658
.
#nadhiahruslan #dnproperties #mltt #pruwarisan #hibah #hibahtakaful #pengurusanhartapusaka #dnproperty #dntakaful #dnterprisez #dnworking #malaysianproperty #selangor #nilai #kualalumpur #sepang #putrajaya #salaktinggi #klia #jan2018


1

Last case on January 2018.
.
So yesterday, close lagi 1. Alhamdulillah.
.
Terima kasih client, kerana bijak mengambil peluang keemasan.
.
Ada yang nak datang sales galery hari ni, orang wilayah KL yang cuti. Nak datang boleh beritahu k.
.
RM1000 saja booking, untuk dapat keuntungan RM150k, untuk flipping. Best ke best?
.
Whatsapp saya di:
012-5470658
012-5470658
.
#nadhiahruslan #dnproperties #mltt #pruwarisan #hibah #hibahtakaful #pengurusanhartapusaka #dnproperty #dntakaful #dnterprisez #dnworking #malaysianproperty #selangor #nilai #kualalumpur #sepang #putrajaya #salaktinggi #klia #jan2018


1

Kun fa ya kun.
.
InsyaAllah, teruskan saja usaha, rezeki pasti Allah beri.
.
Usaha, yakin.
.
Close deal hanya melalui call & whatsapp saja. Alhamdulillah.
.
Client dari Sarawak. ☺️
.
#dnproperty #dntakaful #dnterprisez #dnworking #vscomalaysia #vsco #vscocam #love #jan2018


1

Ada apa dengan status ni? Ramai benor yang post the same thing.
.
Pernah merasa hidup susah macam si peminta sedekah tak?
.
I've lost my cat because of i don't have enough money to bring him to the vet as soon as i know he's unwell. 😭
.
Masuk hospital, sebab 2-3 hari tak cukup tidur & rehat, pitam, darah rendah, kena tahan ward sebab kerja kuat sangat.
.
Cut makan sendiri, semata nak bagi kucing makan, sanggup diri tak makan.
.
Rumah hanis zalikha 1 malam je takde letrik, myself, 1 minggu takde letrik, curik letrik rumah lain, sebab takda duit nak bayar. 2 malam lah jugak bergelap.
.
Banyak lagi nak share, bukti kerja keras bukan sebab nafsu, tapi sebab tanggungjawab.
.
Tunggu kejayaan pertama dah datang, ade bukti sedikit on paper, baru boleh cerita lebih.
.
Kalau tak nanti dibilang poyo. Still struggle, tapi insyaAllah, dah nampak cahaya di hujung jalan.
.
Hanya beberapa langkah lagi nak sampai. May Allah still with me, and those yang masih struggle untuk survive.
.
Rezeki itu Allah yang bagi, jom usaha sesama. InsyaAllah.
.
Kalau ada yang berminat nak join jemaah saya, boleh pm. Rezeki harus dikongsi. ✌🏼️
.
#love #heart #cinta #dnmembebel #dnworking #weekend #vscomalaysia #jan2018


0

This was yesterday.
.
My client's my bestie's cousin.
.
Kenal memang dari zaman sekolah dulu.
.
How time flies. Thank you, kak ti.
.
Ada yang nak beli rumah lagi, boleh hubungi saya. 012-547 0658. ❀️
.
#dnterprisez #dnproperty #dntakaful #dnworking #weekend #workingsunday #love #potd #vscomalaysia #vsco #vscocam #jan2018 #property #malaysianproperty #nilai #klia #selangor #putrajayaproperties


1

Semalam tak okay sangat lagi, dah diberi jajan tengok The Commuter,
.
bagi mood ada untuk handle appointment hari ni.
.
Alhamdulillah, close case lagi.
.
Balik rumah, bukak bilik Molly, baunya masih ada, tengok tempat dalam bilik yang dia selalu duduk.
.
Nanges balik teresak.
.
Rindu. Close case. Rindu.
.
My point is, hati pecah punah ranah rindu sengsara macam ni lah, penyebab punca makin kerja kuat.
.
Time kerja, mood kerja, serius. Fokus.
.
Balik rumah baru teriak. πŸ˜‚πŸ˜”
.
#rindumollydn #dnproperty #dntakaful #dnworking #dnterprisez #moodswing #wonderwoman #candid #vscomalaysia #vsco #vscocam #weekend #jan2018


0

Malam menangis, tak semestinya siang tak boleh buat kerja.
.
Emosi celaru macam mana pun, hidup kena teruskan.
.
Masih ada lagi seekor anak bulus masih perlu dijaga.
.
Alhamdulillah, another LO berjaya di sign, sekaligus dengan MLTT.
.
Rezeki Jumaat. ☺️
.
#dnproperty #dntakaful #dnworking #property #perak #selangor #kualalumpur #negerisembilan #nilai #klia #vscomalaysia #vscocam #vsco #jan2018


0

Dalam hidup kita, pasti akan ada kos lepas.
.
Kalau belajar ekonomi, sure tahu kos lepas tu apa.
.
And, kita harus bijak memilih, yang mana harus dijadikan kos lepas.
.
Dan hari ini saya memilih untuk melepaskan event PruBsn, sebab harus mendahulukan kerja sebagai property agent.
.
Alhamdulillah, pilihan yang tepat, berjaya close 1 unit rumah, pembuka rezeki untuk saya di tahun 2018 ni.
.
Lepas close rumah, baru boleh close MLTT under plan PruBsn untuk client yang sama. 2 in 1.
.
Best ke best?
πŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒ
.
#dnootd #dnproperty #dntakaful #pengurusanhartapusaka #dnworking #weekend #vscomalaysia #vsco #jan2018


0

Cara kerja yang berbeza, tidak bermakna objektifnya telah berubah.
.
Cara kerja perlu disesuaikan mengikut kemampuan & keadaan diri, namun objektif nya masih tetap sama.
.
Lain orang, lain susun atur yang Allah tentukan. Tapi, bukan alasan untuk tidak mampu capai matlamat yang diingini.
.
Husnuzon. Bersangka baik. Ok tak?
.
-Sukur Ibrahim-
.
P/s: Throwback pic. Salam Maghrib.
.
#dnproperty #dntakaful #dnworking #qotd #vscocam


0

The end of the page