#pelajarCemerlang

Instagram photos and videos

#pelajarcemerlang#int3tree#kemsekolah#ilmubermanfaat#pusattuisyenpositif#sungaipetani#beritapendidikan#infopendidikan#pusattuisyen#tuisyenterbaik#jombelajar#jomberjaya#jomkesekolah#pelajaran#motivasi#infoterkini#NoSugarAdded#tipsanakgenius#mindacergas#testimoniint3tree#revolusisuplimenMinda#EQkeIQ#rahsiapelajar

Hashtags #pelajarCemerlang for Instagram

Bro solleh kacak๐Ÿ˜#pelajarcemerlang


2

Cara Belajar Secara Efektif

#April2018
#PelajarCemerlang


0

TAHNIAH KEPADA PELAJAR CEMERLANG SPM 2017

Nur Alyaa Liyana Bt Ahmad Nazri - 10A
โ€œ Sebagai parent kita kena supportlah anak anak kita, supaya dapat apa yang dia nakโ€

Teruskan usaha anda, banggakan kedua ibubapa anda! Terima kasih kerana menyokong kami, tuan! .
#geniusyoungminds #tuisyen #gombak #spm2017 #resultspm #pelajarcemerlang #gym #bakdatang #bakmaispm #


2

Lawatan sambil belajar ke Perpustakaan terbesar di Iskandariah Mesir. Hahaha. Besar yakmatt librarynya.
.
.
.
Rasanya sejak datang Mesir Fattum dah tak jejak ke library ๐Ÿ˜‚ Suami masuk library macam masuk sorga lerr. Khusyuk tak hingat bini dah. Bini jalan sorang-sorang pusing library. Suami kata kalau sesat macam mana? Fattum kata waze kan hadooo hahaha ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜
.
.
.
#FattumEmpire
#LawatanSambilBelajar
#PelajarCemerlang


4

Sekolah adalah rumah kedua bagi seorang siswa.Meski begitu,janganlah samakan perilaku antara didalam lingkungan sekolah dan lingkungan rumah.
#pelajarcemerlang


0

Are you ready guys??? Benda paling stress ibu bapa hadapi bg anak2 yg malas belajar, malas buat homework, malas ulangkaji.. selau kena paksa! Bagi rewards apa2 jela asalkan dia nk belajar.. benda paling gembira bila result anak2 cemerlang.. why not? Download aplikasi OSEM, ulangkaji paling efektif, tengok impak pada anak2 dgn mata sendiri lepas guna.. bila anak dh suka belajar dengan OSEM, jangan berkira utk modalkan sebab anak2 dh mula suka dan minat belajar.. benda yang jarang2 berlaku dan paling susah nak keluar dr mulut anak2 yg dia sukaa belajar tapi dengan OSEM CONFIRM DIA JATUH CINTA RASA NAK BELAJAR HARI2 ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ #osemapps #osemrevisionsapps #trending #studenthappiness #bestlearning #education #apps #belajardapatreward #ps4 #terbaik #studyseronokgila #students #parents #geniusyoungminds #betterthanclassroom #upsr #pt3 #fullamark #shahalam #kl #johor #terengganu #kelantan #sekolahrendah #sekolahmenengah #pelajarcemerlang


0

S P O R T S D A Y!! Punyalah heksaited, tidur pun tidur2 ayam... bangun sendiri.. terus mandi.. solat subuh berjemaah.. bila tengok jam pukul 6.30 dah susah hati.. โ€œDaddy cepatlah, tecer ckp kena sampai sebelum pukul 7โ€..
.
Tapi bila time bfast.. hurmm mcm berbual pula dgn telur separa masak tu.. Kakwin cakap โ€œcepat Amir, masa berjalan.. kan Amir kena ada kat padang sekolah sebelum pukul 7โ€... Tau Amir boleh jawab apa......๐Ÿ™ƒ Hurm โ€œIbu.. masa berlalu lah.. bukan masa berjalan.. โ€œ .. huhu.. apa2 lah Amir..
Yg penting , cepat habiskan telur tu.
Bagi energy amir nanti. Bole lari laju!

Pssst:- Masa berlalu ke masa berjalan?
Yg mana ibu2 selalu sebut?

#bamBamTembam
#GenerasiKhalifahTercipta
#anakkubijak
#tahfizmuda #anakmudahhafal #brainiqkhalifah #generasikhalifahtercipta #anakkumindakhalifah #anakhebatquran #anakpintar #anakbijak #anakpandai #upsr #spm #pt3 #hafalquran #sayanganak #anaksyurgaku #bazaaronline #bazaarpaknil #BrainiqueKhalifah #offer #upsr #pt3 #spm #pelajarcemerlang


1

TESTIMONI ANAK GENIUS
.
kalau anda serius mengenai perkembangan anak anda wajib tengok testimoni real ni!!!.
.
Untuk Sebarang Pertanyaan & Pembelian,
.
WHATSAPP/SMS "INT" Ke 0189880906
WHATSAPP/SMS "INT" Ke 0189880906
WHATSAPP/SMS "INT" Ke 0189880906
.
http://www.wasap.my/60189880906/nakint3tree
.
#int3tree
#mindacergas
#pelajarcemerlang
#testimoniint3tree
#int3tree
#revolusisuplimenMinda
#EQkeIQ
#NoSugarAdded
#rahsiapelajar
#tipsanakgenius


0

"TERIMA KASIH IBU SBB TELAH ANUGERAHKAN SAYA DENGAN INT3TREE..SKRG SAYA RASA LEBIH SIHAT & BERTENAGA!"
.
.
.
.
Adakah anda rasa risau sbb anak anda selalu kelihatan letih? Sering mengadu diorang penat? Stress sbb anak2 susah nak bangun pagi..balik sekolah je terus tidur? .
.
Bukan senang nk jadi pelajar skrg ni. Mata pelajaran semakin susah. Mcm2 subjek diorang kena belajar (kalau SPM sampai 10 ya). Nk kena fokus di bilik darjah, tambahkan lagi dgn aktiviti di luar kelas..
.
.
Ada kelas tambahan lah, aktiviti sukan, koko & macam2 lagi. Mmg patutlah letih je sentiasa. Pack habis jadual anak2 kita ni. Jadi kita pun mestilah bekalkan zat yg mencukupi utk anak2
.
.
Kasihanilah mereka. Bantulah anak2 rasa lebih bertenaga bersama Int3tree. .
.
Mengapa? Sbb Int3tree mengandungi pelbagai bahan2 makanan lengkap yg tinggi kualitinya. Bahan2 seperti Dextrose, Lutein, Acai Berry & sebagainya telah dikaji & terbukti efektif membekalkan tenaga yg lebih kpd anak2, elakkan anak2 mengantuk & sebgainya.
.
.
Kalau dulu anak anda jenis yg susah bangun pagi, dah x perlu anda kejut berkali-kali lepas anak2 amalkan Int3ree. Dekat sekolah dh x mengantuk, tengah hari dh x selalu tidur, tp maintain bersemangat je sepanjang hari! Ya Allah, sejuknya hati bila lihat anak2 macam tu. .
.
Bila anak2 lebih bertenaga, lebih mudah utk diorang fokus belajar di kelas & menjadi pelajar yg bijak di sekolah. Alhamdulillah, leganyaaa.
.
.
Dah habis baca ni, jgn lupa like & share so lebih ramai ibu-bapa boleh dapat manfaat melihat anak2 lebih bertenaga & lebih bersemangat sepanjang hari. .
Untuk Sebarang Pertanyaan & Pembelian,
WHATSAPP/SMS "INT" Ke 0189880906
WHATSAPP/SMS "INT" Ke 0189880906
WHATSAPP/SMS "INT" Ke 0189880906
.
#int3tree
#mindacergas
#pelajarcemerlang
#testimoniint3tree
#int3tree
#revolusisuplimenMinda
#EQkeIQ
#NoSugarAdded
#rahsiapelajar
#tipsanakgenius


0

congratulation!!!! wlpn tdk mengajar diorg.. tp tumpang gembira atas kejayAn mereka ini... yang lain pn cemerlang... cemerlang di hati ini... ciaciacia
#pelajarcemerlang
#map2k18
#spm2k17
#pt32k17
#goodjobguys


0

Wajib hantar anak anda ke Bengkel Science Wizard 1.0 ๐Ÿ˜Š

#LAHAzone
#sciencewizard
#ibubapa #pelajarcemerlang #targetcemerlang


0

TESTIMONI ANAK GENIUS
.
kalau anda serius mengenai perkembangan anak anda wajib tengok testimoni real ni!!!.
.
Untuk Sebarang Pertanyaan & Pembelian,
.
WHATSAPP/SMS "INT" Ke 0189880906
WHATSAPP/SMS "INT" Ke 0189880906
WHATSAPP/SMS "INT" Ke 0189880906
.
http://www.wasap.my/60189880906/nakint3tree
.
#int3tree
#mindacergas
#pelajarcemerlang
#testimoniint3tree
#int3tree
#revolusisuplimenMinda
#EQkeIQ
#NoSugarAdded
#rahsiapelajar
#tipsanakgenius


0

TESTIMONI ANAK GENIUS
.
kalau anda serius mengenai perkembangan anak anda wajib tengok testimoni real ni!!!.
.
Untuk Sebarang Pertanyaan & Pembelian,
.
WHATSAPP/SMS "INT" Ke 0189880906
WHATSAPP/SMS "INT" Ke 0189880906
WHATSAPP/SMS "INT" Ke 0189880906
.
http://www.wasap.my/60189880906/nakint3tree
.
#int3tree
#mindacergas
#pelajarcemerlang
#testimoniint3tree
#int3tree
#revolusisuplimenMinda
#EQkeIQ
#NoSugarAdded
#rahsiapelajar
#tipsanakgenius
#upsr #pt3 #spm #ctdk #pipimerah


0

TESTIMONI ANAK GENIUS
.
kalau anda serius mengenai perkembangan anak anda wajib tengok testimoni real ni!!!.
.
Untuk Sebarang Pertanyaan & Pembelian,
.
WHATSAPP/SMS "INT" Ke 0189880906
WHATSAPP/SMS "INT" Ke 0189880906
WHATSAPP/SMS "INT" Ke 0189880906
.
http://www.wasap.my/60189880906/nakint3tree
.
#int3tree
#mindacergas
#pelajarcemerlang
#testimoniint3tree
#int3tree
#revolusisuplimenMinda
#EQkeIQ
#NoSugarAdded
#rahsiapelajar
#tipsanakgenius


0

TESTIMONI ANAK GENIUS
.
kalau anda serius mengenai perkembangan anak anda wajib tengok testimoni real ni!!!.
.
Untuk Sebarang Pertanyaan & Pembelian,
.
WHATSAPP/SMS "INT" Ke 0189880906
WHATSAPP/SMS "INT" Ke 0189880906
WHATSAPP/SMS "INT" Ke 0189880906
.
http://www.wasap.my/60189880906/nakint3tree
.
#int3tree
#mindacergas
#pelajarcemerlang
#testimoniint3tree
#int3tree
#revolusisuplimenMinda
#EQkeIQ
#NoSugarAdded
#rahsiapelajar
#tipsanakgenius


0

Boys of 509. I survived boarding school life because of them.


3

YAY YAY AYE JADI BUDAK BIJAK๐Ÿ˜‚ALLHAMDULILLAH BETA BERJAYA MENEMPAH NAMA DI NO3..WELCOME TO RABI LEGEND๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚..JINGTONG DAN MARSYA...TAHNIAH KERANA MEGLHKAN SAYA๐Ÿ˜

#PELAJARCEMERLANG #HAHSHAHHGAGAGAGAGA
#MACAMTAKPERCAYA
#RABIBAIK


13

Bahagia bukan milik dia yang hebat dalam segalanya,namun dia yang mampu temukan hal sederhana dalam hidupnya dan tetap bersyukur dengan segala yang dimiliknya..!
#muslimke#pelajarlampung#pelajarcerdas#pelajarcemerlang#masasma#metro#lampung#pecintaalquran#gaul_boleh#sholeh_wajib#sukses_muda#sukses_bareng


0

๐Ÿ“š๐Ÿ“– KELAS TUISYEN MATH & ENGLISH๐Ÿ“•๐Ÿ“˜ โœ…Seminggu 2 kali
โœ…Setiap sesi 1Jam 30Min โœจKelas yang selesa
โœจ10 pelajar dalam setiap sesi

Jadual pelajaran
โœ”๏ธ ENGLISH
โœ…Khamis 8.00pm-9.30pm
โœ”๏ธ MATH
โœ…Sabtu 8.00pm-9.30pm

DAFTAR RM20
Setiap Bulan 2 subjek RM100

BERMULA 5HB APRIL 2018

#khairanconsultant #khairangroup #khairan2018 #khairaneducation #khairan4all #khairancare #khairanteam
#khairanshop #perundingkhairan #pendidikankhairan #superkid #kemsolat #kemanaksoleh #kemsekolah #khairanglobal #khairanstudio #nasihatkhairan #khairan #nasihatmulia #khairanconsultancy #kemsekolah #pakarmotivasi #kemmotivasi #programsekolah #kemibadahsahsiah #kemsuperkid #anakpermata #pelajarcemerlang #anaksoleh


0

Tips Belajar
.
Assalamualaikum, hari ini Pusat Tuisyen Positif ingin berkongsi mengenai tips belajar. Pasti pelajar-pelajar sudah tahu mengenai tips belajar seperti ini, tetapi belum tentu pelajar-pelajar mengamalkannya. Selamat mencuba!
.
-By Palbaf-
.
#pusattuisyenpositif #sungaipetani #beritapendidikan #infopendidikan #pusattuisyen #tuisyenterbaik #jombelajar #jomberjaya #jomkesekolah #infoterkini #pelajaran #motivasi #ilmubermanfaat #pelajarcemerlang


0

Majlis Pemuafakatan Cemerlang Kemenjadiaan Murid 2018
.
Ikrar dan Penetapan Target Calon PT3 dan SPM 2018
.
Temu Murni Calon PT3 dan SPM 2018
.
Anugerah Cemerlang SPM dan PT3 2017
.
Yang telah dirasmikan oleh Y. Bhg Tuan Haji Shafruddin bin Ali Hussin, Pengarah JPNT
.
.
#smkpn #smkpnhebat #kemenjadianmurid #temumurni #pelajarcemerlang


0

110 Pelajar SMK Zainab Dirai Dalam Majlis Graduasi
.
SALAH sorang pelajar menerima sijil masing masing dalam majlis Graduasi 2018 di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Zainab 1,hari ini. - UTUSAN ONLINE/NURAIKHA SHARIPUL BAHARI
.
KOTA BHARU 3 April - Seramai 110 pelajar tingkatan lima dan enam Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Zainab di sini, diraikan dalam Majlis Graduasi 2018 yang diadakan di sekolah tersebut hari ini.
.
Majlis kali keempat itu diadakan bagi mengiktiraf pelajar-pelajar cemerlang yang menamatkan persekolahan di sekolah tersebut.
.
Pengetua sekolah itu, Siti Hawa Muhamad berkata, pelajar yang diraikan telah memenuhi syarat ditetapkan sekolah antaranya, perlu mendapat sekurang-kurangnya C bagi semua mata pelajaran diambil dalam Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).
.
Menurutnya, bagi pelajar yang menduduki Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) pula, mereka perlu memperoleh gred purata terkumpul (CGPA) sekurang-kurangnya 2.5 untuk layak dirai dalam majlis graduasi itu.
.
โ€œSeramai 181 calon telah menduduki SPM 2017 dan hanya 89 layak menyertai majlis ini manakala daripada 32 yang menduduki STPM, seramai 21 calon layak bergraduasi.
.
โ€œTahniah kepada semua pelajar yang bergraduasi hari ini dan saya harap mereka berupaya memperoleh kejayaan yang lebih baik pada masa hadapanโ€ jelasnya
.
Perasmian majlis tersebut disempurnakan oleh Ketua Sektor Jaminan Kualiti, Che Hashim Che Pa.
.
Sementara itu, pelajar cemerlang STPM, Nur Fatin Nadia Mohd Adnan yang memperoleh PNGK 4.0 berkata, dia berazam untuk meยญlanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi pada masa depan.
.
โ€œSaya amat meminati bidang undang-undang dan bercita cita ingin menjadi seorang peguam. Saya akan terus berusaha bagi mencapai impian itu sekaligus mengembirakan kedua ibu bapa saya, โ€œ ujarnya. - UTUSAN ONLINE
.
-By Palbaf-
.
#pusattuisyenpositif #sungaipetani #beritapendidikan #infopendidikan #pusattuisyen #tuisyenterbaik #jombelajar #jomberjaya #jomkesekolah #infoterkini #pelajaran #motivasi #ilmubermanfaat #pelajarcemerlang


1

RM5.68 Juta Selenggara Sekolah Dalam Kem
.
KUALA LUMPUR 2 April โ€“ Kementerian Pertahanan telah membelanjakan sebanyak RM5.68 juta untuk menye-lenggara sekolah-sekolah dalam kem tentera di seluruh negara mulai 2016 hingga tahun lalu.
.

Timbalan Menteri Pertahanan, Datuk Seri Mohd. Johari Baharum berkata, perbelanjaan itu melibatkan 38 sekolah kem tentera yang terdiri daripada 33 sekolah rendah, empat sekolah menengah dan sebuah maktab rendah sains Mara (MRSM) dengan jumlah 17,984 pelajar.
.
Kata beliau, usaha itu selaras dengan pendekatan pembangunan infrastruktur pendidikan sekolah-sekolah dalam kem tentera, antara empat pendekatan utama yang digariskan dibawah Rangka Tindakan Agenda Pendidikan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) bagi tempoh 2018 hingga 2022.
.
โ€œAntara program dilaksanakan adalah pembangunan kerjasama strategik antara Kementeian Pertahanan dan Ke-menterian Pendidikan bagi mengiktiraf sembilan buah sekolah dalam kem ATM sebagai sekolah cemerlang dalam jangka masa lima tahun bermula pada tahun ini.
.
โ€œSelain itu, meningkatkan tahap capaian internet menerusi jalinan kerjasama dengan Kementerian Komunikasi dan Multimedia dalam membangunkan kemudahan berkenaan di sekolah-sekolah dalam kem ATM,โ€ katanya menjawab soalan Senator Siti Aishah Shaik Ismail dalam sesi soal jawab sidang Dewan Negara, hari ini.
.
Siti Aishah meminta Kementerian Pertahanan menyatakan inisiatif dibawah Rangka Tindakan Agenda Pendidikan ATM sepanjang empoh 2018 hinggga 2022 bagi menjaga kebajikan warga ATM dalam bidang pendidikan. โ€“ UTUSAN ONLINE
.
-By Palbaf-
.
#pusattuisyenpositif #sungaipetani #beritapendidikan #infopendidikan #pusattuisyen #tuisyenterbaik #jombelajar #jomberjaya #jomkesekolah #infoterkini #pelajaran #motivasi #ilmubermanfaat #pelajarcemerlang


0

ุจูุณู’ู…ู ุงู„ู„ู‘ู‡ู ุงู„ุฑูŽู‘ุญู’ู…ูŽู†ู ุงู„ุฑูŽู‘ุญููŠู’ู…

ุงูŽู„ุณูŽู‘ู„ุงูŽู…ู ุนูŽู„ูŽูŠู’ูƒูู…ู’ ูˆูŽุฑูŽุญู’ู…ูŽุฉู ุงู„ู„ู‡ู ูˆูŽุจูŽุฑูŽูƒูŽุงุชูู‡

ุงู„ู„ูŽู‘ู‡ูู…ูŽู‘ ุฅูู†ูู‘ูŠ ุฃูŽุณู’ุฃูŽู„ููƒูŽ ุนูู„ู’ู…ู‹ุง ู†ูŽุงููุนู‹ุงุŒ ูˆูŽุฑูุฒู’ู‚ู‹ุง ุทูŽูŠูู‘ุจู‹ุงุŒ ูˆูŽุนูŽู…ูŽู„ู‹ุง ู…ูุชูŽู‚ูŽุจูŽู‘ู„ู‹ุง

Yaa Allah, Sesungguhnya kami memohon kepada-Mu ilmu yang bermanfaat, rizqi yang halal, dan amal yang diterima

ุฑุจู†ุง ุงุชู†ุง ููŠ ุงู„ุฏู†ูŠุง ุญุณู†ุฉ ูˆููŠ ุงู„ุงุฎุฑุฉ ุญุณู†ุฉ ูˆ ู‚ู†ุง ุนุฐุงุจ ุงู„ู†ุงุฑ

Selamat Beraktifitas๐Ÿ˜„
Semoga apa yang kita kerjakan hari Ini mendapat Ridha dan Barakah dari Allah Subhanahu Wata'ala

ุขู…ูŠู†... ุขู…ูŠู†... ุขู…ูŠู† ูŠูŽุขุฑูŽุจู’ ุงู„ุนุงู„ู…ูŠู†

ูˆโ€ŒูŽุงู„ุณู‘ูŽู„ุงูŽู…ู ุนูŽู„ูŽูŠู’ูƒูู…ู’ ูˆูŽุฑูŽุญู’ู…ูŽุฉู ุงู„ู„ู‡ู ูˆูŽุจูŽุฑูŽูƒูŽุงุชูู‡

#pelajarcemerlang
#pelajartangguh
#pelajarsemangat
#cendikiawanmuslim


3

Majlis penyerahan slip keputusan peperiksaan STPM 2017
#pelajarcemerlang


1

Antara 'KEBAIKAN' int3tree kepada anak anda: โœ… Mudah bangun tidur โœ… Mudah tidur bagi yang susah tidur
โœ… Lebih fokus dalam kelas
โœ… Tidur yang puas dan berkualiti
โœ… Memberi tenaga, โœ… Lebih mentaati ibu bapa
โœ… Mudah menghafal,
โœ… Mudah faham โœ… Hilang gagap
โœ… Membantu memulihkan gugup
โœ… Ketenangan bertambah โœ… Anak mudah makan nasi.
โœ… Minda menjadi aktif, โœ… Idea bertambah โœ… Menjadi bertambah kreatif.

PALING PENTING NO SUGAR ADDED.
.
.
INT3TREE ini tinggi dengan kandungan Serat, Kalsium, Vitamin dan Minerals yang sangat membantu untuk tumbesaran dan perkembangan otak kanak-kanak.

Bekalkan khasiat int3tree kepada anak anda.. #int3tree
#NoSugarAdded
. ๐ŸŒธ๐ŸŒธ FAST RESPON BOLEH WASAP DIRECT KAK RINA ๐Ÿ˜Š 0197808919 ๐Ÿ˜Š

#int3tree
#sekolahrendah
#sekolahmenengah
#gurubesar
#uthmjohor
#supplementubuh
#supplement
#untukminda
#pelajarcemerlang
#pelajarcemerlangspm


0

Kejayaan SOV Pemangkin Pelajar Lain Hasil Video #muhibah
.
Para pelajar SMK Muara Tuang di Samarahan, Sarawak yang memenangi pertandingan video pendek #muhibah diraikan pada perhimpunan pagi.
.
SAMARAHAN 28 Mac - Lapan pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Muara Tuang di sini, diraikan dalam perhimpunan di sekolah berkenaan hari ini dan sekali gus membakar semangat pelajar lain untuk turut mengambil bahagian pertandingan video pendek bertemakan muhibah.
.
Kejayaan para pelajar berkenaan bukan sahaja menjadi pemangkin kepada para pelajar sekolah berkenaan, tetapi juga pelajar di Sarawak keseluruhannya untuk menyertai pertandingan video anjuran Utusan Malaysia dan Kementerian Pendidikan dalam usaha menyemarakkan semangat muhibah dalam kalangan masyarakat.
.
Semalam tiga wakil kumpulan berkenaan iaitu SOV Productions datang bersama guru pembimbing bagi menerima hadiah wang tunai RM1,000 selepas dipilih sebagai salah satu daripada tiga pemenangan hadiah utama.
.
Kesungguhan kumpulan berkenaan untuk menghadiri majlis penyampaian hadiah dengan perbelanjaan sendiri mengagumkan pihak penganjur.
.
SOV Productions menampilkan kisah rakan pelbagai kaum bekerjasama memeriahkan sambutan Tahun Baru Cina rakan sekolah mereka.
.
Pertandingan yang dibuka kepada pelajar sekolah menengah seluruh negara dan maklumat penghantara penyertaan boleh diperolehi dengan melawati laman sesawang www.muhibah.my. - UTUSAN ONLINE
.
-By Palbaf-
.
#pusattuisyenpositif #sungaipetani #beritapendidikan #infopendidikan #pusattuisyen #tuisyenterbaik #jombelajar #jomberjaya #jomkesekolah #infoterkini #pelajaran #motivasi #ilmubermanfaat #pelajarcemerlang


0

Rakyat Malaysia Manfaat Biasiswa RM20j dari China
.
KUALA LUMPUR: Sebanyak 307 biasiswa yang bernilai RM20 juta daripada 10 universiti terkemuka di China telah diberikan kepada rakyat Malaysia.
.
Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Wee Ka Siong, berkata manfaat dalam bidang pendidikan itu adalah hasil daripada hubungan diplomatik Malaysia-China yang bertambah baik.
.
"Ini adalah jumlah yang besar. Ia (biasiswa) bukan terbatas kepada mereka yang mengambil UEC (Sijil Peperiksaan Bersepadu), malah kepada lepasan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM).
.
"Biasiswa ini bukan saja diberi berdasarkan merit keputusan, tetapi turut membabitkan mereka yang kurang berkemampuan," katanya pada sidang media selepas merasmikan Ekspo Pendidikan Tinggi China di Confucian Private Secondary School, di sini, hari ini.
.
Beliau berkata, ketika ini, ada seramai 7,900 pelajar Malaysia yang belajar di China.
.
"Jadi, dengan adanya biasiswa ini, ia dapat membantu mereka. Bukan setakat biasiswa, malah elaun sara hidup," katanya.
.
Mengulas mengenai pendekatan BN mendepani rakyat, Dr Ka Siong yang juga Timbalan Presiden MCA berkata, kerajaan lebih berhati-hati apabila membuat janji kepada rakyat dengan memastikan ianya realistik dan mampu dilaksanakan.
.
"Kita kena betul-betul berwaspada dalam soal ini kerana pembangkang akan bercakap macam-macam," katanya.
.
-By Palbaf-
.
#pusattuisyenpositif #sungaipetani #beritapendidikan #infopendidikan #pusattuisyen #tuisyenterbaik #jombelajar #jomberjaya #jomkesekolah #infoterkini #pelajaran #motivasi #ilmubermanfaat #pelajarcemerlang


0

Jadikan BMB teman kembara (foto kiriman Saiful Redzuan).


1

Muka malu selepas hentam dlm exm sejarah td.. haha tempat pra sejarah di vietnam : eropah .. sekeh juga kang .. #examinationweek #anaksyurga #belajar #pelajarcemerlang


0

Cuti dh hbis.. jom smbung perjuangan kite yg dh tertngguh selama seminggu.. #kosongtiga
#pt3candidates
#pelajarcemerlang โ™กโ™ฅ๏ธ


13

Alhamdulillah,
KEM "SUPER KID" DI NILAI. .
Alhamdulillah, selesai Program di Nilai dengan jayanya. .
Mendidik anak-anak yang berusia 6-15 tahun dengan Ilmu Fardhu Ain. .
Modul tahsin solat dan Al-Quran disediakan.
.
Anak-anak bermain sambil belajar dengan sebaiknya. .
Semoga ilmu yang diberi dapat dipraktikkan dengan sebaiknya. .
#khairanconsultant #khairangroup #khairan2018 #khairaneducation #khairan4all #khairancare #khairanteam
#khairanshop #perundingkhairan #pendidikankhairan #superkid #kemsolat #kemanaksoleh #kemsekolah #khairanglobal #khairanstudio #nasihatkhairan #khairan #nasihatmulia #khairanconsultancy #kemsekolah #pakarmotivasi #kemmotivasi #programsekolah #kemibadahsahsiah #kemsuperkid #anakpermata #pelajarcemerlang #anaksoleh


1

ุงู„ุณูŽู‘ู„ุงูŽู…ู ุนูŽู„ูŽูŠู’ูƒูู…ู’ ูˆูŽุฑูŽุญู’ู…ูŽุฉู ุงู„ู„ู‡ู ูˆูŽุจูŽุฑูŽูƒูŽุงุชูู‡ู
Alhamdulillah,
KEM IBADAH SOLAT & TAHSIN AL QURAN DI IPOH. .
MENDIDIK ANAK-ANAK DENGAN ILMU FARDHU AIN & AL QURAN. .
ANAK-ANAK SUKA KERANA DAPAT BERMAIN SAMBIL BELAJAR BERSAMA KAWAN. .
BERPANDUKAN SILIBUS UPKK, AQIDAH/FARDHU AIN/SIRAH/AKHLAK.
.
MENDIDIK ANAK-ANAK CINTA ILMU DAN MASJID. .
MEMBENTUK SAHSIAH TERUNGGUL DENGAN MENJADIKAN RASULULLAH USWATUAN HASANAH. .
JOM SERTAI "SUPER KID"
.
TIPS ANAK-ANAK YANG DIBERKATI.
_Solat berjemaah di masjid bersama keluarga.
_Cintai masjid dengan mengimarahkan bersama kawan-kawan & keluarga.
_Mempelajari ilmu akhirat.
.
#khairanconsultant #khairangroup #khairan2018 #khairaneducation #khairan4all #khairancare #khairanteam
#khairanshop #perundingkhairan #pendidikankhairan #superkid #kemsolat #kemanaksoleh #kemsekolah #khairanglobal #khairanstudio #nasihatkhairan #khairan #nasihatmulia #khairanconsultancy #kemsekolah #pakarmotivasi #kemmotivasi #programsekolah #kemibadahsahsiah #kemsuperkid #anakpermata #pelajarcemerlang #anaksolehah


3

ุงู„ุณูŽู‘ู„ุงูŽู…ู ุนูŽู„ูŽูŠู’ูƒูู…ู’ ูˆูŽุฑูŽุญู’ู…ูŽุฉู ุงู„ู„ู‡ู ูˆูŽุจูŽุฑูŽูƒูŽุงุชูู‡ู
KEM IBADAH "SUPER KID" DI BANGI. .
Alhamdulillah,
ANAK-ANAK GEMBIRA DAPAT BELAJAR ILMU BARU. .
AJAR CARA BERWUDHUK DENGAN SEMPURNA.
.
SPOT CHECK SOLAT FARDHU.
BAIKI DAN PRAKTIKAL AMALI. .
GAMES ISLAMIC UNTUK ANAK-ANAK, BELAJAR SAMBIL BERMAIN.
.
DIDIK DENGAN ADAB & SAHSIAH. .
DIDIK PENAMPILAN ANAK-ANAK KEARAH KEBAIKAN. .
MENGHIDUPKAN SUNNAH RASULLULAH DALAM SETIAP IBADAH. .
JOM DIDIK ANAK-ANAK DENGAN "SUPER KID". .
MODUL YANG HEBAT DISEDIAKAN KHAS UNTUK ANAK-ANAK SUPER KID. .
#khairanconsultant #khairangroup #khairan2018 #khairaneducation #khairan4all #khairancare #khairanteam
#khairanshop #perundingkhairan #pendidikankhairan #superkid #kemsolat #kemanaksoleh #kemsekolah #khairanglobal #khairanstudio #nasihatkhairan #khairan #nasihatmulia #khairanconsultancy #kemsekolah #pakarmotivasi #kemmotivasi #programsekolah #kemibadahsahsiah #kemsuperkid #anakpermata #pelajarcemerlang #anaksoleh


0

7 Rahsia Tidak Lupa Apa Yang Cikgu Ajar Dalam Kelas
.
Assalamualaikum, hari ini Pusat Tuisyen Positif ingin berkongsi mengenai rahsia tidak lupa apa yang cikgu ajar dalam kelas. Tips ini sesuai untuk semua pelajar agar tidak mudah lupa tentang apa yang cikgu ajar. Tips ini dikongsi oleh Shafiqolbu. Mari baca tips dibawah.
.
-By Palbaf-
.
#pusattuisyenpositif #sungaipetani #beritapendidikan #infopendidikan #pusattuisyen #tuisyenterbaik #jombelajar #jomberjaya #jomkesekolah #infoterkini #pelajaran #motivasi #ilmubermanfaat #pelajarcemerlang


0

Bagi Peluang Kepada Pelajar Bermasalah
.
KUALA LUMPUR 20 Mac - Masyarakat perlu bersikap lebih terbuka kepada pelajar-pelajar bermasalah supaya mereka dapat mengubah sahsiah diri ke arah yang lebih baik tanpa melontarkan sebarang prejudis dan persepsi negatif daripada mana-mana pihak.
.
Ketua Aktivis Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM), Datuk Nadzim Johan berkata, pelajar-pelajar yang terlibat dalam masalah sosial masih merupakan aset terpenting kerana mereka juga mampu untuk menabur bakti kepada negara satu hari nanti.
.
Namun katanya, perubahan ini memerlukan kerjasama pelbagai pihak termasuklah syarikat swasta dan syarikat milik kerajaan (GLC).
.
โ€œKita perlu berikan peluang kepada pelajar-pelajar sebegini untuk membina jati diri yang kuat, bawa kesedaran dan pendidikan yang sepatutnya, mereka ini adalah aset dan harta yang tidak ternilai buat negara serta berpotensi untuk menyumbang kepada negara satu masa nanti.
.
โ€œJadi diharapkan lebih banyak pihak tampil ke hadapan membantu pelajar-pelajar ini seperti syarikat-syarikat GLC yang boleh memberikan lebih banyak bantuan dan tajaan kerana pelaburan dalam aspek sumber manusia amatlah penting ketika ini,โ€ katanya.
.
Beliau berkata demikian ketika menghadiri Kem Generasi Bijak Mega 2018 di Photon Valley Eco Resort, Hulu Langat, dekat sini, hari ini. - UTUSAN ONLINE
.
-By Palbaf-
.
#pusattuisyenpositif #sungaipetani #beritapendidikan #infopendidikan #pusattuisyen #tuisyenterbaik #jombelajar #jomberjaya #jomkesekolah #infoterkini #pelajaran #motivasi #ilmubermanfaat #pelajarcemerlang


0

Sasar 400 Sekolah Sertai Recycle For Life
.
Pengerusi Yayasan Sultanah Bahiyah, Tunku Puteri Intan Syafinaz Sultan Abdul Halim Mu'adzam Shah meletakkan botol ke dalam tong kitar semula sebagai simbolik pelancaran program Recycle For Life di Keriang Hill Resort, hari ini. Mengiringi Tunku Puteri Intan Syafinaz ialah Ketua Pegawai Eksekutif E-Idaman, Mhd. Saiful Anuar Zainal (kanan). - UTUSAN ONLINE/ZULQURNAIN OTHMAN
.
ALOR SETAR 20 Mac - Syarikat pengendali pengurusan sisa pepejal dan pembersihan awam, E-Idaman Sdn. Bhd. (E-Idaman) mensasarkan penyertaan sebanyak 400 sekolah dalam program 'Recycle For Life' (RFL) sepanjang tahun ini.
.
Ketua Pegawai Eksekutifnya, Mhd. Saiful Anuar Zainal berkata, pelaksanaan program tersebut yang bermula pada tahun lalu berjaya menarik penyertaan dari 150 daripada 700 sekolah di seluruh Kedah.
.
"Kad debit pintar diserahkan kepada pihak sekolah dan pada penyertaan akan datang, kita akan berbincang dengan pihak Jabatan Pendidikan Negeri berkenaan pelaksanaan program itu sama ada diberikan kepada pihak sekolah atau kepada pelajar," katanya pada majlis pelancaran program RFL di sini hari ini.
.
Pada majlis itu juga berlangsung majlis menandatangai perjanjian persefahaman antara E-Idaman bersama Yayasan Sultanah Bahiyah (YSB), kerajaan negeri dan pihak berkuasa tempatan (PBT).
.
Hadir merasmikan majlis tersebut Pengerusi YSB, Tunku Puteri Intan Syafinaz Sultan Abdul Halim Mu'adzam Shah.
.
Yang turut hadir Pengerusi Jawatankuasa Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Bekalan Air, Sumber Air dan Tenaga negeri, Datuk Badrul Hisham Hashim dan Setiausaha kerajaan negeri, Datuk Bakar Din. - UTUSAN ONLINE
.
-By Palbaf-
.
#pusattuisyenpositif #sungaipetani #beritapendidikan #infopendidikan #pusattuisyen #tuisyenterbaik #jombelajar #jomberjaya #jomkesekolah #infoterkini #pelajaran #motivasi #ilmubermanfaat #pelajarcemerlang


0

Tutor Rahsia Cemerlang SPM
.
FATIMAH ABU KHAIRI (dua dari kiri) ditemani Marzuki Yahaya (kanan) dan guru-guru lain SMK Gurun melihat buku latihan Noor Fatini Aina Md. Noor (tiga dari kiri) semasa ditemui di sekolah itu di Jerai, Kedah, baru-baru ini.
.
LANGKAH pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Gurun, Noor Fatini Aina Md. Noor, 20, yang mempunyai masalah percakapan menjadikan akhbar pendidikan Utusan Malaysia, Tutor sebagai bahan rujukan membuahkan hasil apabila muncul sebagai calon istimewa yang mencatat keputusan cemerlang dalam peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2017 Kedah, baru-baru ini.
.
Dia yang memperoleh keputusan 9A 1B turut melanggan www.tutor.com.my selama setahun dalam usahanya meningkat pencapaian akademiknya.
.
Anak sulung daripada dua beradik itu tidak boleh bercakap selepas diserang demam sekitar 2013 menyebabkan persekolahannya terbantut selama lima tahun.
.
Ibunya, Fatimah Abu Khairi, 53, berkata, berkat kesungguhan Noor Fatini Aina untuk belajar dia didaftar masuk ke SMK Gurun pada 2016 dan ditempatkan di tingkatan empat aliran biasa dan sering โ€จmencatatkan keputusan cemerlang dalam peperiksaan bulanan.
.
โ€œSebaik memasuki tingkatan lima dia mula melanggan Tutor selama setahun.
.
โ€œDia seorang anak yang rajin dan boleh dikatakan ulat buku dengan menjadikan Tutor sebagai bahan utama dalam proses pembelajarannya hingga berjaya,โ€ katanya ketika ditemui di SMK Gurun, Jerai, baru-baru ini.
.
Sementara itu Pengetua SMK Gurun, Marzuki Yahaya berkata, kesungguhan dan kepandaian Noor Fatini Aina ini dikesan sejak dia berada di tingkatan empat lagi dan Tutor sentiasa ada di dalam begnya untuk dijadikan sebagai bahan rujukan semasa belajar.
.
-By Palbaf-
.
#pusattuisyenpositif #sungaipetani #beritapendidikan #infopendidikan #pusattuisyen #tuisyenterbaik #jombelajar #jomberjaya #jomkesekolah #infoterkini #pelajaran #motivasi #ilmubermanfaat #pelajarcemerlang


0

Int3Tree adalah Suplimen Minda yg diformulasikan khas utk membantu ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡ ๐ŸŒณ1. Menstabilkan emosi anak2 anda... menjadikan mereka lebih ceria, gembira, lebih mendengar kata.
๐ŸŒณ2. Mencergaskan fizikal dan memberi tenaga tambahan. ๐ŸŒณ3. Mencerdaskan minda. Anak2 akan lebih fokus, mudah faham apa yg dipelajari & mningkat prestasinya
๐ŸŒณ4. Lebih sihat tubuh badannya.

#int3treegombak #INT3TREE #resultbagusdenganint3tree #KekalFokusSepanjangHari #spm #pmr #upsr #kafa #sekolah #pelajarcemerlang #minda #fokus #aurainsta #igmashup


1

Abg rasa abg hipster, can i fly in you life babe ?
#gayajelebih
#pelajarcemerlang


3

The end of the page