#spm2018

Instagram photos and videos

#spm2018#spm#pt3#SPM2018#upsr2018#student#batch01#upsr#motivasi#awesomecamp#barangbabymurah#pt32018#exam#goodluck#study#tamat#ikotcarokito#fff#like4like#likeforfollow#studymotivation#studygram#biology#studygrammalaysia#glowskincollagen#pelajar#ficons#sayajual#futureinspire#sekolah#spms4life#quizly#serummurah

Hashtags #spm2018 for Instagram

"Lapar dan dahaga,rela berpayahan setianya AYAH"
.
.
Selamat ulang tahun kelahiran yg ke-43 baba...moga dimurahkan rezeki dan happy selalu...insyaallah tahun ni haikal buat yg terbaik utk #spm2018 . Apa2 pun iringan doa dan restu mama & baba akan sentiasa bersama2 haikal. Love u mama&baba.
.
.
Kasih ibu dan bapa tiada tandingannya. Restu dan doa ibubapa adalah kunci kejayaan hidup.


0

Im that girl yg pernah dipredict oleh cikgu2 "Tiada Masa Depan"
.
But now im final year medical student. InsyaAllah 2019 (menjadi Doktor insyaAllah)
.
journey of my education start with with upsr (1A4B) until i get straight A's SPM
.
im a slow learner, sarah tak pandai english, im an average student, selalu kene marah smpi kene diri atas meja sbb tak pandai mcm student lain.
.
But for me, jgn pernah giveup, mmg akan ada org kutuk kita, taknak kawan dgn kita sbb kita bodoh. kelas belakang. .
Then kita tunjuk kt depa kita mampu. slow2 study. Dan last bila dpt result, Senyum and see "aku boleh".
.
Sarah dh smpi tahap ni, Sarah harap ramai lagi boleh contohi dan improve lagi better. .
.
Sarah pernah dpt tawaran utk belajar Medicine di Ireland dan Accounting di UK tpi sarah tolak. sbb parents taknak bgi Sarah study jauh2
.
So, by duit yg Sarah jual dari @mimpimika_bysarah ni Sarah guna utk study Sarah. Beli Buku, barang2 kelengkapan. Kadang org tnya, tak cukup ke duit mara?Cukup, cukup2 makan. hehe Sarah mmg tak minta duit dari mak ayah. mmg kais pagi makan pagi, kais petang makan petang. berat badan sarah drop until 36Kg. dgn penatnya. .
.
but i wont give up. i hope this business can improve my life better. InsyaAllah amin ☺️And thank u to kak atul and abg ame sbb didik pasal business, pasal mcm mana nk divide masa. Sarah mmg syg giler team #Mimpimika
.
Oh korang nak tips ke SPM?
How to get Muet band 4?
How to score exam? even if u busy? hahahaha πŸ˜…πŸ˜…πŸ™‹
Klu ada any inquiry about your health, insyaAllah i can help u guys 😘
.
#mimpimikashahalam#glowskincollagen#glowingsampaisilau #tehkurus #sayajual #sayajualteatox #teatoxmalaysia #kurus #fitmalaysia#spm2018#detoxmalaysia#glowskincollagen#mimpimikaserum#jamumurahborong#serumcantik#serummurah#aurawhite#jamumakdara#jamutunteja#jamuratumalaya #bazarpaknil#jomcantik#serummurah#whiteninginjection#whiteningboostermalaysia#makeuptutorial#spm#spms4life#student#tipsspm#scorespm


0

The Best Team πŸ’•πŸ˜˜. #naibjohan
#spm2018


0

Dibalik kebersamaan pasti ada satu orang yang beberekan buat ngatur semuanyaπŸ˜† @paseka_kimiaanalis
#happykartiniday #isramirajday #spm2018 #pasekaday #lfl #fff


2

~5 CEKAL 2018~
Will miss you guys
.
.
.
#tahunlast #spm2018 #majalahsekolah


1

Alhamdulillah. Dah setahun aku kat smkj. kenangan pahit dan manis telah pun tercipta menjadi kenangan hidup yg bermakna. #spm2018


1

Alhamdulillah. Kem empower ECER 2018
#spm2018#calonspm#goodluck#dothebest


0

Kenangan semalam dengan sekolah smk subang utama.
.
School ambassador application near to open. For your information, only 2 people will be selected from each school in subang jaya. Some already apply even not yet open.
.
Next week tuesday InsyaAllah abang pali will be at SMK SUBANG JAYA with fresh team. See you there!
.
Siapa geng amk subang jaya kata sini? Komen sikit boleh.


1

Mid year exam is coming in 3 weeks ! I have a total of 78 chapter to be revise for my examination πŸ’†πŸ»β€β™€οΈ WISH ME LUCK ! Oh btw , i am 100% done with my chemistry’s syllabus . My teacher have finished teaching the syllabus this morning . Phew , that was rough
#goodluck #brushpen #books #pen #studyaccount #notes #studyhard #april2018 #april #studyinspiration #studymotivation #stationary #bookstagram #planner #spm #studytable
#school #spm2018 #sciencestream #biology #chemistry #physics #addmaths #additionalmaths #kitaok
#studygrammalaysia


1

"Mengulangi sesuatu adalah membosankan, namun ia adalah cara yang paling berkesan."
Moga usaha yang berepetisi selalu membuahkan hasil yang hiperbola nantiπŸ˜‚
(k, trlebih sastera nnti)
#repetition #repetisi #puisi #sajak #spm2018 #poem #penulis #jalanan #usaha #istiqamah #sastera #literature


0

REPOST Hehe

Kenangan manis dengan kawan tak selalu dapat jadi
Hargailah kenangan manis itu sebaik mungkin.

#kawansampaimati
#SPM2018
#kaqhanbalik


2

Berkhidmat dengan minat
Berniat dengan hikmah
Membantu membina impian
Menuju mencapai matlamat
.
"Kalau diberi satu peluang,, hanya satu yang ingin aku jadi.. Aku ingin jadi orang yang mampu menjadi inspirasi kepada orang lain!"
.
Itu lah niat kami barisan fasilitator buat adikΒ² yang terlibat bermula dari kem siri 1 hingga siri 6 melibatkan pelajar PPSR, PMR, & SPM..
.
Yang buruk jadikan sempandan,
Yang baik jadikan ikutan..
.
END
.
#ficons #futureinspire #consultant #inspirasi #inspirasimasadepan #ppsr #ppsr2018 #pmr #pmr2018 #spm #spm2018 #berjaya #motivasi #fasilitator #awesomecamp #terbaik #tamat #ikotcarokito


3

Thn dpn aku lak naik pentas tuk ambik anugerah cemerlang.. in sha AllahπŸ’•
Tngkp gmbr dgn cikgu2 kesayang bile lg nk buat an.. last Year kotπŸ˜‚

#smktunperak #inshaallah #alhamdulillah #syukur #goodluckcharlie #spm2018 #study #omg


2

5 Dinamik 2018 with Cikgu Fauzi
#spm2018


0

"Belajar susah-susah jadi admin je!"🀨🀨
.
Menjadi antara pelajar first batch, rasa ragu-ragu yang sangat tinggi β€œboleh percaya ke dengan kolej ni, student kursus ni pun 11 orang je” Itulah andaian awal Lyana alumni batch pertama bagi program Pendidikan dan Asuhan Awal Kanak-Kanak, Kolej Uniti Port Dickson.
. β€œBelajar susah-susah jadi admin je saya Madam”. Masej Lyana melalui whatapps pada pensyarahnya. Namun, EMPAT BULAN KEMUDIAN..................
.

Baca kisah seterusnya di:https://fppmkolejuniti.blogspot.my/2018/01/slot-ceritera-belajar-susah-susah-jadi.html .
Adik-adik ingin menjadi seperti LYANA? Jangan abaikan impian adik-adik. .

Pendaftaran Online KINI DIBUKA: :http://bit.ly/MohonOnline
Diploma Pendidikan & Asuhan Awal Kanak-kanak: http://bit.ly/DPAKKUNITI . πŸ“ŒInfo segera: 06 6468 444
@Whatsapp kami di: http://www.wasap.my/60196619470/Salam+Saya+Nak+DPAKK/
============================
. πŸ“’Diploma diiktiraf MQA, KPT & JPA
πŸ“’Kolej bertaraf 6 🌟 (MyQUEST2016/2017)
πŸ“’Sijil Keusahawanan Fertigasi PERCUMA
πŸ“’Sijil Keusahawanan UNITI Brick PERCUMA
πŸ“’Sijil Keusahawanan Produksi ABM PERCUMA
. πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯ELAUN SARA DIRI Keushawanan minimum RM100/Sebulan πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯ ***************************************** .

Kami bersedia membantu adik-adik.... Info Kolej UNITI Port Dickson: www.uniti.edu.my
Info Fakulti Pendidikan dan Pembangunan Manusia:
https://www.facebook.com/FPPM.UNITI/
https://fppmkolejuniti.blogspot.my/ .
#PendidikanAwalKanakkanak
#Teacher
#LittleCaliphs
#DPAKK
#KolejKeusahawanan
#SPM2017
#SPM2018
#sambungbelajar
#sambungbelajarlepasSPM
#tawaransambungbelajar2018
#Yuranmurah
#StudentLife
#Studentbest
#Lecturerbest
#SoaringUpwards
#UNITIPilihanTerbaikAnda
#20TahunUNITI
#6StarMyQuest2017
#IPTSdengansijilMQA
#KolejUNITI
#JomMasukUNITI


0

Perjuangan tanpa lelah .

#spm2018
#spmindohits_
#smk_pelayaran_baruna_putra


3

Nak jadi doktor ke adik2?
Seminar Kerjaya Sains Perubatan 2018

#remaja #spm2018 #motivasi #motivation #ceramah #sekolah #sbp #doc #doctorwho #pelajar #seminar #perubatan


1

Done Part 1 Rehatkan Minda form5 πŸ’•
#SPM2018
#SweetBeachResort


1

Autographed in front of the most honourable person in the school, this is my promise...
...for my future.
...for the school's future.
#spm2018 #simplifyit #straightA


1

Selesai program pagi tadi anjuran #masjidbtho dan #tutorgenius . Alhamdulillah... seperti biasa program 2 jam biasanya memang tak cukup. Semoga apa yang dikongsikan pada hari ini sedikit sebanyak memberi manfaat kepada yang hadir. Seronok pula buat sharing amal macam ni. Semoga ada ruang dan peluang untuk masa akan datang. #addmath #cikgubro #spm #spm2018


13

Demi Anak... Labur masa singgah datang sini lagi 😍

#imranrusmin
#spm2018
#straight9As
#coachdnisz


0

Hey Malaysian , now u guys can study with with e-version of notes using this web www.spmflix.com.my this is really helpful and effective especially for Sejarah because it comes with video , notes and questions.

#spm2018 #malaysian #malaysianstudent #studygram #study #spmflix #batch01 #sciencestudent #chemistry #midtermexam #malaysianstudygram


4

Anda tahu jawapannya ? Soalan harian Quizly.my
.
Sertai Quizly.my sekarang untuk bersaing sebagai Best Students dalam Kontes 2018/4, tarikh tutup kontes ialah pada 30hb April 2018.
🎁🎁🎁
.
Apa tunggu lagi ? Jom sertai kami di Quizly.my dengan harga langganan bernilai RM100 selama satu tahun.
.
βœ…βœ…BERITA BAIK YANG MENJIMATKAN !!! βœ…βœ…
Diskaun sehingga 50% akan diberikan kepada mereka yang melanggan melalui kami, ini bermakna ibubapa cuma perlu membayar RM50 untuk langganan selama satu tahun ! .

Apa yang perlu ibubapa lakukan ?
.

Klik saja link
https://quizly.my/a/nr yang tertera di homepage insta ini
.
ATAU
tekan butang SIGN UP disebelah atas FB page Quizly.my/NR
.
ATAU
boleh whatsapp kepada kami untuk sebarang pertanyaan dengan menekan link berikut http://wasap.my/60135507879
.
#spm #pt3 #upsr #spm2018 #pt32018 #upsr2018 #exam #peperiksaan #latihanspm #latihanpt3 #latihanupsr #kuizonline #quizlymy


1

Congrats girls, eventhough we only won 3rd place ,we are all still happy with it and we also made a very good memories together as "ahli kawad ppim" . #ppim #lastsportsday #spm2018


4

Selesai sudah Program Pemantapan Motivasi Rohani & Qiamulail ,SMK Pekula Jaya bersama abgΒ² & kakakΒ² uniSHAMπŸ’•terima kasihh kerana memberi tunjuk ajar kpd kmi semua dlm 3H2M nihh .. Syukronn jazilan πŸ˜‰ semoga berjaya semua
#spm2018


4

Do you know the answer? Question of the day Quizly.my
.
Join Quizly now and compete in Best Students 2018/4 contest, closed on 30 April 2018.
.
Visit http://Quizly.my now.

#quizly.my #upsr #pt3 #spm #exam #sekolah #pt32018 #upsr2018 #spm2018 #quizly #parenting #pibg


0

Done ! Program Pemantapan Rohani dan Qiamullail . Terima kasih kakak kakak dan abang abang fasilitator UniShams πŸ’― #spm2018 #UniShams


0

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Untuk memudahkan Aidil faham topik #kelajuan hari ini #hometutorcikguada buat #eksperimen ringkas menggunakan radas yg boleh ditemui di rumah.

Di #hometutorcikguada kami sedaya upaya mempelbagaikan kaedah #pengajaran bagi memastikan #pelajar seronok #belajar dan memahami topik yg diajar.

Untuk maklumat lanjut berkaitan perkhidmatan #tuisyendirumah kami, boleh #whatsappsaya di 0193180132. #terimakasih
#upsr #pt3 #spm2018 #tuitionkl #hometuition #hometutor #tuisyen #tuisyenmurahkl #pantaimurni #pantaipermai #pantaidalam #pantaihillpark #bangsarsouth #kerinchi #bukitangkasa


1

Form 5 Career Talk with Prof. Madya Ir. Dr. Norhana Binti Arsad(Asal Sandakan😍)
.
.
.
.
. Semoga pengalaman hidup prof dapat dijadikan sebagai inspirasi hidup kita semua brovadiandπŸ‘ŒπŸ» #spm2018 #straightAamin #kitasatufamilyπŸ€™πŸΌ


1

Majlis Perasmian Penutup Awesome Camp Siri 6 bagi tahun 2018 melibatkan 7 buah sekolah dari sekitar Bachok, Ketereh dan Gua Musang bertempat di Bukit Kluang Beach Resort
.
" Tiada kejayaan semanis madu
tanpa usaha sepahit hempedu "
.
#ficons #futureinspire #tamat #awesomecamp #2018 #spm #guamusang #bachok #ketereh #spm2018 #ikotcarokito


1

Anak 1 tahun 8 bulan dah boleh kenal ABC dan 123😱😱😱
Teruja tak mommies😱😱😱
.
Mummies sekalian mesti teringin nak tengok anak petah bercakap kannn? Selalu tgk anak org lain je yg petah bercakap...dah cuba macam2 tapi takde hasil?
.
Cuba tengok video ni, adik ni baru berumur 1 tahun 8 bulan, dah boleh kenal huruf ABC dahhh πŸ˜ƒ
.
Sejak mama nye beri tablet kunyahan G-Star Kids IQ booster, adik ni bukan sahaja boleh nyanyi ABC sehingga Z tapi jugak boleh kenal huruf ABC walaupun ditanya oleh mama nya secara rawak.
.
Hebatkan? πŸ˜‰Nak anak jadi mcm adik ni?
.
----------
SEBAB APA KAMI SYORKAN G-STAR KIDS🌟🌟🌟
----------
🎯 Anak lebih cepat faham
🎯 Anak lebih mudah hafal
🎯 Anak lebih senang ingat
🎯 Anak jadi lebih bertenaga utk belajar dan bermain
🎯 Anak lebih fokus dlm pembelajaran
🎯 Anak pantas bercakap pada awal usia
🎯 Bantu menambah selera makan anak
🎯 Bantu anak utk suka membaca
🎯 Bantu membina pemikiran anak secara kreatif
🎯 Bantu anak dlm kemahiran berfikir aras tinggi
🎯 Bantu anak dlm berfikir utk penyelesaian masalah secara kritis
🎯 Bantu meningkatkan Daya Intuisi
🎯 Menguatkan tulang dan tbuh anak anda.
.
------------
APA KELEBIHAN G-STAR KIDS?
------------
βœ”οΈ Telah mendpt Halal dari Jakim
βœ”οΈ Lulus KKM Kategori Bukan Ubatt
βœ”οΈ Testi yg superb dgn proven result
βœ”οΈ Sedap dgn perisa coklat, strawberi, oren dan blueberi.
βœ”οΈ Mengandungi lebih dari 15 bahan IQ dan herba terbaik dunia
βœ”οΈ Antara termurah di pasaran. HANYA RM1
βœ”οΈ Mengandungi nutrisi lengkap utk anak2
βœ”οΈ Bentuk tablet kunyahan yg sedap dan bukan perisa masam
.
-----------
BERMINAT?
-----------
Boleh
πŸ“±Whatsapp 013-3311408
πŸ“±Whatsapp 013-3311408
πŸ“±Whatsapp 013-3311408
😍😍😍
.
.
.
#iqbooster #produkminda #vitaminanak #vitaminminda #vitamingstar #bazaarpaknil #suplemenminda #produkmuslim #cerealcomcom #makanansunnah #upsr2018 #pt3 #spm2018 #susukambing #sayajual #barangbayi #sayajualsusu #kedaibaby #sayajualsusukambing #susukambingrrayyan #susukambingasli #milkbooster #cerealbayi #makananbayi #makananbaby #bajunursing #bajumenyusu #ibumengandung #barangbabymurah #barangbabymurah


0

Orang sebelah tu busy je,ambik hadiah memacam,
Kita ni,satu je..
Tpi,Alhamdulillah, satu pun dah cukup,
Sebab,semakin banyak kita kuasai,
Semakin besar tanggungjawab yang menanti.
Apa2 pun,Good luck to all batch 01 for SPM2018.
#Assalamualaikum
#spm2018


4

Don't stress about the closed doors behind you. New doors are opening if you keep moving forward.πŸƒ
#spm2018 πŸ’ͺ


1

No caption
Yes action
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#nautikasmk10smg
#spmindonesia
#spm2018
#spmhitsindonesia_


2

Bersama Abang Idola saya!!! 😼😼
#papgoals #spm2018 #seni


3

#spm2018


2

Hidup dengan sihatπŸ˜‚
.
Tx sia2 dtg sini πŸ˜…
Nasib dapat😌
.
#funrun #pagi #morning #beautiful #esoksekolah #hidupsederhana #history #moment #batch01 #spm2018


1

Korang kena terima hakikat bahawanya kita sama tinggi je πŸ’•πŸ’ž
#spm2018


15

The end of the page