Junainah Reduan@junted3

Muqeet Arch Studio-Arch.Draughting Service
Akak CUCKOO
🌈Life Is Beautiful 🌈
🌞Thank You Allah I'm Grateful🌞

354 posts 982 followers 1,772 following

Goood Night Shah Alam


0

Holiday dekat sini hah πŸ˜‚
Jom join AkakC !!! #Cuckoo
#AKCCuckooAgency

Plaza Azalea, Seksyen 14, Shah Alam
0

Who want to the next #usahawancuckoo ? 😎😎😎😎😎


0

Eh..eh...Jun jgn pandang bawah!! Jom pandang ke depan
πŸ€—πŸ€—πŸ€—πŸ€—πŸ€—πŸ€—
#AKCGroup
#cuckoodihati


1

Akhirnya dapat jugak jumpa P Ramlee 😜...mintak Tips sikit nk berjaya
Thanks NCM Muiz for the sharing
#usahawancuckoo
#cuckoofamily

Sunway Pyramid
3

AfiqJun
#cuckoo


0

Goood Night!!!
Meaningful weekend. .

Alhamdulillah berjaya jumpa Leader-leader AKC Group & coaching sebaik mungkin untuk mereka serta team maximise income sebaik mungkin.

Top Rozi, seorang yg rajin & konsisten sharing di media social. Tanpa FB Adv pun mmpu jana 4k sebulan sebelum ni.

Top Meng, baru join tak sampai sebulan tp dh berjaya dapatkan hampir 10 sales & rekrut hampir 10 org. πŸŽ†πŸŽ†πŸŽ† Bagi Akak, achievement mereka sangat luar biasa.

Jom Join Akak di AKCGroup.
InshaAllah kami akan tolong anda untuk maximise income sebaik mungkin πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡
http://successwithAKCGroup.wasap.my
#AKCGroup
#RagzulTeam
#ProjekDuitSavingIsteri
#Cuckoo
#DropshipCuckoo
#ProjekDuitExtraIncome
#UsahawanCuckoo
#DrawTheFutureWithAKC
#FocusWithAKC

Selayang
0

TIPS MULA BERNIAGA ONLINE
============================= + Pilih barang yang sangat mudah dijual.
πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡
Asalnya berniaga dgn Cuckoo untuk tujuan #PartTime.
Jadi Akak pilih barang yang sangat mudah dijual tanpa mengeluarkan modal.Pendek kata, orang bisu pun dapat menjual barang ini sbb kita berurusan secara online menggunakan WhatsApp. + Pilih barang yang permintaannya memang sentiasa tinggi & menjadi keperluan. πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡
Air adalah keperluan asas manusia, jadi semakin ramai rakyat di Malaysia semakin tinggi permintaan untuk air mineral.
Dari beli air mineral, baik gunakan penapis air lagi jimat duit & tenaga.
Jadi permintaan terhadap Penapis Air takkan putus sbb ramai yg sedar keperluan air bersih bermineral bg setiap rumah.

#AkakC
#AKCGroup
#RagzulLeader
#Cuckoo
#UsahawanCuckoo
#TipsBusiness
#DrawTheFuture

Selayang
0

Alhamdulillah, AKC Group is growing!!! Yesterday at 3rd Anniversary Cuckoo
#AKCGroup
#ragzulteam
#usahawancuckoo
#cuckoodihati
#FocusWithAKC

The Everly Hotel Putrajaya
7

Alhamdulillah done sharing & coaching di AKC Group pd malam ini.

InshaAllah, bermula Oktober AkakC akan dipromoted as a one of Natural Manager Cuckoo yg ada di Malaysia.

Perjalanan AkakC masih panjang di Cuckoo.
Bermula dgn Part Time Nov 2015, Akak merangkak perlahan-lahan utk menuju ke puncak dgn bantuan & sokongan kawan-kawan di Cuckoo
NCM Firo, NM Raja Ragina, Kak Anand, Kak Yan & Che Long & NM Riza

Tak pernah terfikir utk sharing peluang menjana income dgn org lain di Cuckoo kerana
mindset Akak pada mulanya adalah utk menjaga periuk nasi sendiri instead of org lain yg bukan kisah pun kalau kita susah.

Tapi Akak salah sejak kehadiran NE Shazwan yg betul-betul serius nk kumpul duit kahwin, tak kenal pun mamat neh...kenal pun melalui Page Akak Cuckoo - Penapis Air & Udara Terbaik

Lepas register jadi agen, pagi, petang,siang, malam kacau Akak.....
Ngadu dgn En.Somi, En.Somi ckp menjadi tanggungjawab awk utk bantu org yg mahu dibantu..Akak pasrah & sentiasa berdoa ikhlaskan hati dlm mendidik anak muda nih 😌

Jadi lepas dia berjaya Achieve 10 unit pertama,
Akak rasa perlu bangkit utk tolong org lain jugak..lepas itu muncullah Zizie Roslan & Aziz Azam berjaya achieve 5 & 10 unit ke atas.

Sejak ada 5 org dlm team Akak berjaya achieve 3+++k sebulan..Akak decide aku perlu tolong ramai lagi.

Walaupun berjaya nett 1 biji pun, paling kurang komisen RM75 , at least dpt mengurangkan beban expenses bulanan mereka.

Setelah layak ke Pre-NM & berjaya dlm Exam sbg Manager, lagi menguatkan #BIGWHY AkakC utk membantu mereka yg nk extra income & berminat dgn business.

Alhamdulillah syukur..
AKC Focus Venture nama company diberi,
Bakal beroperasi di Shah Alam Oct nanti,

Natural Manager In Oct
Junainah Reduan @ AkakC

#AKCFocus
#AKCGroup
#ragzulteam
#usahawancuckoo
#cuckoodihati
#RoadToManager
#togetherwearestronger
#cuckoo


0

Ni Junainah...dia budak degil.. Degil nk berhijrah..
Lepas grad..mak tak bagi kerja KL...dia nak jugak, nk gain experience..belajar penat2 mak suruh kerja kampung, tak nak lah!! Tak thrill... 2008- Mak bg 1st month RM600 jer duk KL..itu nk bayar sewa,itu nk mkn,itulah duit tambang bus rapid, itulah nk byr hutang. Dapat 1st gaji RM1.5...cukup2 jer..
Pernah tak balik raya haji...raya sorang2 kat kl.. 2009- Dia berhijrah plak ke Penang, downgrade gaji...takpe janji tiket balik Tepen murah..gj RM1.2k, bawak motor okla sikit..
Pernah kerja Part Time kat fast food 1901 Hot Dog Gurney Drive..
Sabtu - 1pm-10pm
Ahad - 10am-10pm..
Gaji RM270 selama 54 jam sebulan

Takpa..aku yg nk duk jauh dgn mak...jgn merungut, cari jer duit..
Janji dpt experience dlm architecture.... Pindah KL balik..2 sebab
1-Kawen dgn org Selayang
2-Nk gain experience semula in big firm
Mak suruh cari org Tepen, xnk..nak org Selayang ni jugak..sbb dia jer yg boleh trima si Jun ni kuat makan.
Pernah apply nk sambung study part time USM,Uitm tp xde rezki.

Kat KL kerja betul2, balik lewat..xde masalah, passion katanya..max. income smpi 4k jer 2015..
Alhamdulillah, sepanjang kerja mmpu beli rumah 2 bijik + kereta 2 bijik kongsi dgn somi
Lepas tuh dia berhijrah lagi, berhenti kerja plak laki bini..nk buat business katanya.....Mak kat kg dh pening...napela degil anak menantu aku neh πŸ˜‚... Architec sngt mencabar & risky...kena jadi tabah tahap dewa jer akan survive, smbil tuh buat partime mcm2..untung RM5-RM10 jer..Lepas kena tipu 100k lagilah kena bertabah huhuu

Kemudian try buat part time dgn Cuckoo, mak pening lagi....jual penapis air pulokk anak aku neh..
Alhamdulillah buat betul2 buktikan diri sendiri mampu max. income smpi 12k last month... Hmm decide nk tarik diri jer dr architec. because this is only the fastest way nk dpt cash.
Then boleh rileks sikit uhuk.. En.Somi masih buat architec. Sbb itu minat dia..btw dia ada Part2...jd teruskan smpi Part3..
Si Jun ni ada Diploma jer, nk smbung full time degree..xpela..dh tua rasanya πŸ˜”

Hidup AkakC sebenarnya tak seindah yg korang sangka..
Tapi pengalaman merantau bnyk ajar erti hidup
#akakC
#usahawancuckoo


17

Sekali sekala belanja diri sendiri sedap sikit... #akakC


3

Hello Shah Alam Bandar Anggerik !!!


0

πŸŒΏπŸ€Mini garden depan rumah..
β˜‘οΈ Tak Perlu Siram
β˜‘οΈ Tak Perlu Jaga
β˜‘οΈ Acah-acah lap saja

Mudah..jadilah 😜
#akakC #sayasukahijauhijau


1

Wanita nih otaknya banyak berfikir πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ After all, I've been through it before with a big smile 😌
..why not take another step kan ? πŸ€”.. Redahjerla Jun huhu.. Assalamualaikum & Selamat Pagi Ahad...😚😚😚
#akakC #cuckoo #roadtoNM
#iamrisktaker πŸ˜“ #selfmotivated #usahawancuckoo


0

Salam Aidil Adha drp AkakC & keluarga.

Gunung Nuang
0

Alhamdulillah....
Semakin senang, semakin bertenang.

Bangga rasanya dapat reward diri & En.Somi holiday guna hasil berniaga Cuckoo πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚. Cuckoo ni mudah, β˜‘οΈ Kita buat kita dapat
β˜‘οΈ Nett bulan ni, bulan depan 10hb komisen dh masuk (Reason I tinggal Archi.job)
β˜‘οΈ Komisen mahal
β˜‘οΈ Company dh establish
β˜‘οΈ #Zero modal.
β˜‘οΈ Servis dipercayai
β˜‘οΈ Ketuk2 skrin..sales masuk.. Siapa Percaya Untung,
Siapa Tak Percaya
.
.
.
Takde Masalah
Akak sedang mencari mereka yg mahu dibantu saja...
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ Salam Maghrib... #akakcuckoo
#teamakakC #usahawancuckoo

162 Residency, Selayang
1

Night view, no need to switch on aircond...
Sejuk gileww πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
#fifty4ferns

Fifty4Ferns
0

Remarkable view from up here.
#jandabaik


0

Assalamualaikum & Selamat Pagi... Refreshing Monday Morning..
Hmmmm......
🏞️🏞️🏞️ Korang buat apa tuh?..jgn malas-malas πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰
Akak C & AbamTed nk p enjoy da view sat..
#usahawancuckoo
#cuckoo
#createmyownflexitime

Fifty4Ferns
5

Tiada pencemaran di sini


4

Gemok


11

Tak perlu B Model kat sini kata Afiq πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚


10

Kita berehat puas2 πŸ’†πŸ’†πŸ’†


0

Bercuti..jangan kacau


4

Kat kampung bangun pagi nmpk hijau.. Kat 162, bangun pagi nampak jem & asap kereta πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Kg Expo
3

Goood Morning from Kampung Expo πŸŒ„πŸŒ„πŸŒ„

Kampung Expo,Kamunting,Taiping,Perak
1

rumah kayu


0