Pusat Pengurusan Bencana Kebangsaan (NDMC)

Instagram photos and videos


0

25 Febuari 2016
Mesyuarat persediaan ASEAN Regional Disaster Exercise and Emergency Response (ARDEX) diadakan petang ini dengan agensi-agensi focal point yang berkepentingan.

Tujuan mesyuarat ini adalah membincangkan persiapan bagi Negara Brunei Darussalam yang akan menjadi tuan rumah dalam latihan simulasi diantara Negara -negara Ahli ASEAN.

NDMC yang akan mengetuai dan menyelaraskan latihan simulasi ini akan dibantu oleh ASEAN Coordinating Centre for Humanitarian Assistance and Emergency Response (AHA Centre) pada penghujung tahun ini.

#ndmc #brunei #asean #ardex #ahacenter #disaster #exercise


0

Mesyuarat Bagi Membincangkan Keperluan Logistik Daerah-daerah pada 4 Februari 2016.

Mesyuarat yang dihadiri oleh wakil-wakil daripada District Disaster Managment Committee (DDMC) setiap daerah bertujuan untuk membincangkan persediaan impak daripada fenomena el-NiƱo khusus nya jerebu.

Turut serta berbincang adalah pegawai-pegawai daripada Kementerian Kesihatan yang menyarankan jenis face mask untuk diagih-diagihkan kepada masyarakat dan agensi petindak sekiranya diperlukan.
Diantara lain mesyuarat membincangkan keperluan logistik dan kelengkapan bagi mengukuhkan District Emergency Operation Centre (DEOC) di setiap daerah.

#brunei #disaster #management


0

BPY15 visit to NDMC ( National Disaster Management Centre Brunei Darussalam )


0

The end of the page