Miriam - Ledermentor

En historie om meg og om å slite seg ut!⁣ 😱 ⁣ .
Jeg fikk min første lederjobb i starten av 20-årene. Jeg var en typisk "flink pike" og jeg ble fryktelig sliten av å være så flink og samvittighetsfull. ⁣ ⁣ .
Det hadde aldri vært så lave restanser noensinne under min ledelse og ansatte fra andre avdelinger kom til meg for å prate. Døra var alltid åpen, dagene ble lange, jobbet hjemme på kveldene og i helger. Moren min fikk brystkreft og jeg ble enda mer sliten. Tenkte på resultater og dykket ned enda
mer.. Det er ikke akkurat oppskriften på suksess.. ⁣😥 ⁣
.
Jeg ble utbrent og sykemeldt i 1 år, deretter tok jeg 1 år permisjon uten lønn for å finne min vei videre. Etter det har jeg vært veldig opptatt av veivalg og konsekvenser.⁣ 🙏 ⁣ .
Skulle tro jeg hadde lært etter den runden, men neida - ikke helt. Du får det du skal ha i livet, helt til du har lært det skikkelig. Jeg ble sliten 2 ganger til, men ikke like ille. Så jeg hadde lært litt. Jeg ble veldig opptatt av å leve og skape meg det livet jeg drømmer om. ⁣ ⁣ .
Dette er en av mine grunner til å ville jobbe med mellomledere. De sitter ofte i skvis mellom krav og forventninger fra ansatte og ledelse. Mange av de står i fare for å slite seg ut. ⁣💔 ⁣ .
Jeg vil jobbe med og utvikle mellomledere som rocker, som vil gå på pallen, de som vil skape noe større enn seg selv, de som vil noe. 💪 De heier jeg på og de vil jeg gi alt jeg har til!⁣ .
Jeg trives godt i kulissene og jeg blir glad og lykkelig når jeg er med på å utvikle en leder til å skinne, til å tørre å være seg selv og tenke: "Jeg digger jobben min!"⁣ ⁣ .
Har du vært skikkelig sliten? Eller er du redd for å bli det?⁣ ⁣ ⁣

31

5

The end of the page