Hanis Zalikha

Anakku, ini namanya batok. Jangan lepaskan kat tangga mana2 k. Letak balik kat tempat dia.

Soneva Jani

Anakku, ini namanya batok. Jangan lepaskan kat tangga mana2 k. Letak balik kat tempat dia.

130,870

356

@ssms_225

Ramai yg xtau rupanya ya. Huhu.

@azliza_ain

Suke tengok pic yusuf yg nii 😍 izin save ye kak

@elkay56_

@fanaaaaaaaaa Yess dulu masa tahun 6 cikgu bm gigih explain psl batok ni 😆 semua mcm "laaaaa ni ke batok"

@amalyaanzrn

Jadi peribahasa @aeriul94

@sitinurhidayah_95

@hajarulaswad_ hahaha.alaa.nampak pulak kau.biar la.ada jugak orang like comment aku.hahahahhaa.

@hajarulaswad_

@sitinurhidayah_95 tak kau komen ingat dia balas ke

@annashopx_tudung.babystuff

Oo baru tau 😅😅 macam peribahasa harapkan pagar,pagar makan padi padahal bukan pagar tapi "pegar"(burung) . Orang2 dulu pakai tulisan jawi bile tukar rumi tu yang merapu 😐

@hanaoii

Ohhhh br tahu 😂

@faizzz_97

Melepaskan batuk di tangga

@zhareef_

Kawan saya pun nama panggilanya juga "batok" @haiqalsazali_ kn @adly_ferdin

@norhayati_d

yes 'batok' @haniszalikha ..good idea...java vs malay..hehehe..

@monamie_fossil

Barang fossil menarik di sini 👈👈👈

@adanawi

Betuk....

@atikahsolehah

Baru tahuu

@aku_jesnita

Betuk kan?sori klo salah..

@nylnjt

Ada bawak baby siter ke

@aeirul94

Ape akan terjadi klau lepaskan batok di tangga?

@eramnah

Batokk.....i like lama x dengar this word...

@_atikahsalleh

@nrfrshainaa tu ha batok yg kau tanya tu

@izzahfatihah

@sitinadeeera apa yg suka sgt tuuu

@thenursyazreenerina

Seperti melepaskan batok di tangga

@shima_nadzri

Serious i baru taw ni batok. Membayangkan batok tu batukkk kita batuk uhukk hahaha patut la xleh relate!!! 🤣 sepanjang 27 years hidup ni baru taw. Thanks keknis 😘

@fanaaaaaaaaa

Dulu cikgu bahasa melayu pun ada explain mengenai 'Batuk' ni. Tempurung yg digunakan untuk mencedok air yg diletakkan di hadapan rumah. Org dulu2 bg peribahasa tu sebab rumah zmn dulu depan rumah selalunya ada tempayan yg berisi air untuk basuh kaki sebelum masuk rumah.

@shukachintabebehgelegele

@mydzsarah saya ingatkan awk dah tahu lama😂😂😂😂 ilmu baharu, terbaik😍

The end of the page