#македонија

Instagram photos and videos

#македонија#скопје#macedonia#skopje#вести#август#august2016#maqedonia#august#üsküp#ağustos2016#2016#gusht2016#оглед#ağustos#shkupi#gusht#manzara#мк365#охрид#август2016#berat__gk#makedonya#цена#велес#вест#македонци#мк#мкд#штип

Hashtags #македонија for Instagram

Како да бидеме среќни?🌷 Прашање кое верувам дека сите од нас некогаш сме си го поставиле и најчесто доаѓа кога сме сами со себе, во тишината после денот полн со предизвици.

Кога не се чувствуваме добро најчесто пробуваме да ја пополниме таа празнина во нас со некои материјални работи кои носат привремена радост и забава, но не и внатрешен мир и среќа.

Првата работа при чуство на неисполнетост, незадоволство треба да биде ПРИФАЌАЊЕ на истото. Океј, не сум добар, ова чувство е во мене, што можам да направам? Јазот се зголемува колку повеќе бегаме од одговорот. Затоа:

Почнете да си кажувате убави работи за тоа како изгледате, за нештата кои сте ги направиле денес, самокритиката и тоа што сте тешки према вас не ви чини добро. Каживајте ги, јасно и гласно работите кои навистина вашето срце ги сака, а не оние на комшиите и родителите.
Бидете благодарни на она што сега го имате, заблагодарете се на сите оние работи кои ги земате здраво за готово бидејќи со самото тоа се отварате кон уште поубави работи кои следат. Радувате се на туѓиот успех, и замислувате го својот.
Замислете во главата, после неколку големи длабоки здивови, замислете го секој детал од животот кој сакате да го живеете. Замислете ги луѓето околу вас како ви честитаат за вашата нова работа, кола, вашето здравје, изобилството околу вас. Имајќи ја таа слика во главата, бидете благодарни како да сето тоа го имате. И тогаш ќе ви дојде.

much love 💝
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#goodnight #motivation #motivational #dailymotivation #motivationalspeeker #transformation #mindbodyspirit #fitness #macedonia #skopje #инстаграмџии #скопје #македонија #мотивација #фотонаденот #фотонанеделата #inspirational #spiritgains #love #happiness #anabucevic #markomaodus #ilinavedran


4