#aswrites

Instagram photos and videos

#aswrites#shayari#poetry#wordporn#ASwrites#pyaar#hindi#urdu#Love#writing#instapoetry#india#pakistan#Words#ASWrites#mumbai#delhi#hashtag#indianwriters#goodquotes#poet#wordgasm#pakistaniwriters#indianblogger#picoftheday#ink#bestoftheday#fiction#microfiction#literature#motivation#beingsingle#lovequotesforhim

Hashtags #aswrites for Instagram

#गज़ब की धूप है ☀ #मेरे_शहर में, 🌇
फिर ☝ भी #कुछ_लोग 👫 धूप ☀ से नही #मुझसे_जलते है !! #royalenfield #bullet #blackroyalenfield #aakashsharma #aakashfam #aakashlifestyle #dhaulana #cuteboys #handsomeboys #models #modelingagency #facebookking #fairandhandsome #fairskin #AsEdit #AsWrites


0

ALAHAI ...APA LAH YANG DIA TAHU.. .

I don't know why, I feel so sad bila tengok budak² kena marah dengan parents bila dieorg tengah berborak, budak tu menyampuk, buat bising etc...Sedih juga bila tengok dieorg kena marah bila terpecahkan pinggan ,gelas, mangkuk, telur ke. Kena marah bila buat sepah, tertumpahkan air atas karpet mahal.Kena pukul lagi bila buat salah..Terus dilabelkan mereka budak nakal. I feel sooo sad. .

Budak sebesar itu apa sangatlah yang mereka tahu dan faham tentang adab dan akhlak. Ya benar. Dari kecik la nak ajar semua itu ,tapi cara mengajar tu mungkin boleh beri kesan negatif pada emosi, jiwa dan perasaan dia lalu membentuk personaliti dan peribadi yang negatif juga.Tiada salahnya marah.Lembut sangat pun tak boleh. Marah itu perlu juga tetapi tidaklah keterlaluan atau garang macam singa.Lebih tepat kita dalam mendidik kanak² harus menjadi tegas! Tegas ni bermaksud kita stick dengan prinsip kita.When we said no means no! Then terangkan pada dia kenapa tak boleh. Terangkan pada dia sebab apa dia kena marah. Sebab apa dia kena denda. Banyakkan terang bukan serang. .

Kids are not supposed to be well-behaved. Let them play, let them explore, let them discover. Because from all these, they learn something. Cuma kita as adult, kena la perhatikan dieorg, kut² main benda bahaya ke. Budak² dalam proses membesar dan matang mereka perlu belajar.Dan of course lah dalam proses belajar ni mereka pasti buat salah. Mana ada student yang perfect.Dari salah tulah mereka belajar dalam kehidupan ada jatuh dan bangun. Dari situlah mereka belajar bagaimana nak bangun semula bila terjatuh. .

So lepasni kalau nampak lagi bebudak hyperactive, jangan claim dieorg budak nakal tau! They just being themselves. Kids will be kids. 😉
Ingat satu je "selama lamanya kelembutan tidak akan pernah tewas dengan kekerasan. "

#aswrites
#children
#autism
#occupationaltherapy
#parenthood
#parenting
#milestone
#love
#care
#pediatric
#psychology


0

किसी ने कहा दुनिया प्यार से चलती है,
किसी ने कहा दुनिया दोस्ती से चलती है,
लेकिन हमने जब आजमाया तो ये दुनिया मतलब से चलती है।
#cuteboys #aakashsharma
#aakashfam
#handsomeboys #famouspeople #AsEdit #AsWrites #fairskin #fairandhandsome #models #modelingagency #facebookking #beautysecret #beauty #beardstyle #beard #hairstyles #haircolor #dhaulana #dhaulanahapur #aakash20sharma #aakashlifestyle #aakashworld #aakash_sharma20_ #aakasharmy


2

Why I choose this topic? It is because me, myself is also struggling to deal with this anxiety feeling towards the future.And I'm pretty sure that everyone is also worry about the future right? So nah.. I accidentally found a video that really has a beneficial content and I think it should be worth it if I share it here, with all of my Instagram friends. .

1) Shift the focus back to the present. - What we do today is actually shape our future. Stop worrying and keep working on yourself. Please do not stop improving yourself and just be focus of what we are doing right now.
.
2) Leave space in your life for Allah's surprises. -We plan, Allah plans and of course Allah is the best planner.He knows what is the best for His servant.Sometimes,I cannot lying to myself. I'm kind of person that used to plan every single thing. I'm just loving to plan and make everything organized. But,we need to realise the thing that we think might be good to us is probably bring more harm than good. We never know, only Allah SWT knows well about it. .

3)Stop trying to control things that you have no control over. - You know, what makes you anxious is you trying to control your future.Please people, our job is only to work on ourself. Don't destroy your today trying to control your tomorrow. We never know our future because our future is not ours to see. .

4)Interrupt your anxiety with gratitude. -Busy yourself with appreciating the things that you have. Keep saying الحمدلله الحمدلله الحمدلله. .

5)Remember that, if you're made it this far then InshaAllah trust that you can go even further. -Realise that we are actually strong and brave enough to overcome any kind of struggles,obstacles and problems. Whatever the future holds, whatever it is that you are worried about, you can overcome it.

P/s: Because of the words limit, I cannot put the quote at the caption space. And I edited the photo and put the quote.That's my favourite quote so far! I get this sharing from my beloved youtuber Aida Azlan!
Hope this will help you guys!
#aswrites


0

Subhanallah.
.
Tak dapat bayangkan perempuan yang sanggup buang anak sendiri,sanggup telan pil nak bagi gugur,sanggup flush anak yang dikandungkan 9 bulan dalam tandas.Sanggup sumbat tubuh kecil yang bernyawa tu dalam plastik pastu buang tepi jalan.
.
Manusia. Mana ada yang tak pernah buat salah, tapi hanya segelintir yang ada rasa tanggungjawab pada diri sendiri.Buat maksiat memang seronok,padahnya yang buat terseksa merana.
.
Semakin meningkat umur,semakin bertambah tanggungjawab.Jika dahulu ibu dan ayahlah yang mendidik kita.Terangkan pada kita mana salah mana betul.Jika di sekolah cikgu-cikgu yang ajar kita .Memang tujuan nya supaya kita boleh bawak diri dalam menempuh alam kedewasaan.
.
Tapi sayang..
Iman kita belum cukup kuat untuk menepis segala jenis godaan dunia yang datang.Kita terhanyut juga.Ilmu agama yang diajarkan dahulu seolah-olah kita belajar hanya untuk mengejar pangkat "mumtaz" .
.
Baru habis sekolah,tapi perasaannya masyaAllah, sedih bila tengok kawan-kawan sendiri walaupun dari sekolah agama yang bermaksiat,saling berpelukan walaupun berlainan jantina,buat perkara2 yang secara terang salah disisi syara'.Stop judging people ya.sekolah agama ke Tak sekolah agama ke Kita sama je semua awak.😢Selagi Kita bergelar seorang manusia Selagi itulah syaitan akan hasut Kita buat benda2 Tak elok.Tinggal lagi diri kita nak lawan atau layan.
.
Buat rakan-rakan seperjuangan, cabaran hidup kita yang sebenar baru sahaja hendak bermula.Semoga iman kita kuat.
Semoga kita kuat menjalani kehidupan seharian sebagai umat akhir zaman.Dalam hidup kita,jangan pernah Kita lupa Allah.Berjaya macam Mana pun Kita,Jatuh macam Mana pun Kita,jangan lupa Allah.

#aswrites


0

#aswrites


0

#aswrites


0

#aswrites


0

#ASwrites


0

#ASwrites


0

#ASwrites


0

Fitrah manusia,kita suka dilihat dan dikasihi.
.
Tidak mengapa,asalkan ianya tidak menimbulkan penyakit hati.
.
Yang menjadi masalah bila kita terlalu fokus atau mengejar perhatian manusia.Kita terlalu ingin dilihat dan terlalu ingin dikasihi.
.
Itulah yang menjadi punca kepada tekanan.Kita tertekan bila gambar yang kita upload tak dapat banyak like.
.
Kita tertekan bila kita tidak dapat pujian sebagaimana orang lain dipuji. .
Konklusinya,jangan sesekali meletakkan penghargaan manusia itu sebagai prioriti. Nanti kita juga yang akan stress sendiri.
.
Jangan pernah banding bandingkan kehidupan kita dengan orang lain. Aku,kau dan kita semua sudah ada takdir dari Allah yang menentukan jalan cerita hidup kita.
.
Tetaplah bersyukur,dan terus bersyukur.Fokus hanya pada Allah.carilah redha Allah daripada redha manusia.InshaAllah hidup kita di dunia dan akhirat akan bahagia.

#aswrites


2

Bila kita jatuh cinta,
Lihat semula puncanya.
.
Cari gali kembali apa yang menyebabkan berputiknya rasa cinta.
.
Adakah kecantikkannya?
Adakah akhlaknya?
Adakah kerana agamanya?
.
Rasa cinta itu fitrah dan ianya suci.Tetapi cinta itu akan menjadi kotor jika bersulamkan nafsu.Nafsulah yang akan memusnahkan segalanya galanya.
.
Jika benar ingin hidup bersama dan saling mencinta,minta Allah jagakan dia untuk diri kita.Usah membuang masa dengan perkara yang sia-sia dengan memberi sepenuh pengharapan kepada cinta manusia yang bersifat sementara.
.
Jangan sesekali biarkan diri kita hanyut di lautan dosa yang akhirnya akan memakan diri sendiri.
.
Ingatlah satu perkara,cinta Allah itu melebihi segala-galanya.Jangan sesekali kau melebihkan manusia dari tuhan.Nanti jua kita akan kembali di sisi tuhan. .
Cinta manusia hanyalah sementara,Cinta Allah kekal selamanya.

Mari sama-sama kita kejar cinta Allah.💕 #aswrites


1

#ASwrites


0

#ASwrites


0

#ASwrites


0

Kadang aku terfikir, masihkah ada cinta tuhan untuk diriku yang senantiasa berbuat dosa.

Masihkah tuhan sudi memandang wajahku yang mempunyai hati hitam dek kerana dosa yang menggunung.

Masihkah ada cinta tuhan untuk diriku yang mengutamakan cinta manusia lebih dari cintaNYA.

Masihkah ada cinta tuhan untuk diriku yang terlalu mengejar dunia sehingga sedikit beramal.

Ya Allah wahai tuhan sekalian alam..bimbinglah aku ke jalan yang benar.Hadirkanlah rasa cintaku hanya untuk mu ya tuhan.

Ya Allah,jangan pernah kau biarkan aku hanyut tanpa petunjuk dariMu ya Allah..kau berikanlah aku hidayah ya Allah.Terima kasih ya Allah kau telah menutup aib ku.

Demi Allah! Aku lah selemah lemah hamba di muka bumi ini.

#ASwrites #spm2018 #cintaAllah #cinta #tarbiah #tazkirah #love #maluapabossku #resultspm #ayatcinta


3

#ASwrites


0

#ASwrites


0

#ASwrites


1