#bahayaanemia

Instagram photos and videos

#bahayaanemia#anemia#zatbesi#shakleeparoijaya#shakleelavenderheights#shakleeseremban2#iron#hbrendah#shakleepanchorjaya#vitaleashaklee#shakleerahang#bahayahbrendahuntukibuhamil#bahayahbrendah#shakleeseremban#lenguhkaki#shakleefiedaseremban#babyctdk#ostematrixfieda#shakleesenawang#calcium#calciumaddition

Hashtags #bahayaanemia for Instagram

by @qashwaauri_healthandbeauty

" BACAAN HB CANTIK DARI AWAL MENGANDUNG HINGGA BERSALIN"
.
*VITALEA*

Vitalea ni kaya dengan multivitamin dan mineral yang penting untuk badan kita
.
*MANFAAT VITALEA:*
.
• Penambahan tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental
• Membantu sistem memori dan fokus
• Merupakan pelengkap nutrisi
• Membantu melambatkan proses penuaan
• Melindungi fungsi buang pinggang, jantung dan hati
• Membantu proses tumbesaran *SIAPA YANG PERLU MULTIVITAMIN VITALEA SHAKLEE?* 👉🏼Siapa yang pentingkan kesihatan dan kecergasan tubuh 👉🏼Siapa yang tidak menjaga diet yang seimbang atau kekurangan nutrisi 👉🏼Siapa yang ingin meningkatkan sistem pertahanan tubuh 👉🏼Golongan dewasa, remaja (lelaki dan perempuan) 👉🏼Wanita mengandung, bersalin dan menyusu 👉🏼Individu yang ada ANEMIA 👉🏼Wanita yang sudah monopause
.
Nak tanya lebih lagi boleh whatsapp fida
0136480853
.
#shakleefieda #vitaleafieda #lenguhkaki #crampkaki #pregnancy #calciumaddition #calcium #pregnancyaware #shakleeseremban #shakleesenawang #babyctdk #shakleefieda #shakleefiedaseremban #ostematrixfieda
#hbrendah #bahayahbrendah #bahayahbrendahuntukibuhamil #zatbesi #iron #anemia #bahayaanemia #vitaleashaklee #shakleeseremban #shakleeseremban2 #shakleerahang #shakleelavenderheights #shakleeparoijaya #shakleepanchorjaya


1

by @qashwaauri_healthandbeauty

" BACAAN HB CANTIK DARI AWAL MENGANDUNG HINGGA BERSALIN"
.
*VITALEA*

Vitalea ni kaya dengan multivitamin dan mineral yang penting untuk badan kita
.
*MANFAAT VITALEA:*
.
• Penambahan tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental
• Membantu sistem memori dan fokus
• Merupakan pelengkap nutrisi
• Membantu melambatkan proses penuaan
• Melindungi fungsi buang pinggang, jantung dan hati
• Membantu proses tumbesaran *SIAPA YANG PERLU MULTIVITAMIN VITALEA SHAKLEE?* 👉🏼Siapa yang pentingkan kesihatan dan kecergasan tubuh 👉🏼Siapa yang tidak menjaga diet yang seimbang atau kekurangan nutrisi 👉🏼Siapa yang ingin meningkatkan sistem pertahanan tubuh 👉🏼Golongan dewasa, remaja (lelaki dan perempuan) 👉🏼Wanita mengandung, bersalin dan menyusu 👉🏼Individu yang ada ANEMIA 👉🏼Wanita yang sudah monopause
.
Nak tanya lebih lagi boleh whatsapp fida
0136480853
.
#shakleefieda #vitaleafieda #lenguhkaki #crampkaki #pregnancy #calciumaddition #calcium #pregnancyaware #shakleeseremban #shakleesenawang #babyctdk #shakleefieda #shakleefiedaseremban #ostematrixfieda
#hbrendah #bahayahbrendah #bahayahbrendahuntukibuhamil #zatbesi #iron #anemia #bahayaanemia #vitaleashaklee #shakleeseremban #shakleeseremban2 #shakleerahang #shakleelavenderheights #shakleeparoijaya #shakleepanchorjaya


0

by @qashwaauri_healthandbeauty

" BACAAN HB CANTIK DARI AWAL MENGANDUNG HINGGA BERSALIN"
.
*VITALEA*

Vitalea ni kaya dengan multivitamin dan mineral yang penting untuk badan kita
.
*MANFAAT VITALEA:*
.
• Penambahan tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental
• Membantu sistem memori dan fokus
• Merupakan pelengkap nutrisi
• Membantu melambatkan proses penuaan
• Melindungi fungsi buang pinggang, jantung dan hati
• Membantu proses tumbesaran *SIAPA YANG PERLU MULTIVITAMIN VITALEA SHAKLEE?* 👉🏼Siapa yang pentingkan kesihatan dan kecergasan tubuh 👉🏼Siapa yang tidak menjaga diet yang seimbang atau kekurangan nutrisi 👉🏼Siapa yang ingin meningkatkan sistem pertahanan tubuh 👉🏼Golongan dewasa, remaja (lelaki dan perempuan) 👉🏼Wanita mengandung, bersalin dan menyusu 👉🏼Individu yang ada ANEMIA 👉🏼Wanita yang sudah monopause
.
Nak tanya lebih lagi boleh whatsapp fida
0136480853
.
#shakleefieda #vitaleafieda #lenguhkaki #crampkaki #pregnancy #calciumaddition #calcium #pregnancyaware #shakleeseremban #shakleesenawang #babyctdk #shakleefieda #shakleefiedaseremban #ostematrixfieda
#hbrendah #bahayahbrendah #bahayahbrendahuntukibuhamil #zatbesi #iron #anemia #bahayaanemia #vitaleashaklee #shakleeseremban #shakleeseremban2 #shakleerahang #shakleelavenderheights #shakleeparoijaya #shakleepanchorjaya


1

by @qashwaauri_healthandbeauty

" BACAAN HB CANTIK DARI AWAL MENGANDUNG HINGGA BERSALIN"
.
*VITALEA*

Vitalea ni kaya dengan multivitamin dan mineral yang penting untuk badan kita
.
*MANFAAT VITALEA:*
.
• Penambahan tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental
• Membantu sistem memori dan fokus
• Merupakan pelengkap nutrisi
• Membantu melambatkan proses penuaan
• Melindungi fungsi buang pinggang, jantung dan hati
• Membantu proses tumbesaran *SIAPA YANG PERLU MULTIVITAMIN VITALEA SHAKLEE?* 👉🏼Siapa yang pentingkan kesihatan dan kecergasan tubuh 👉🏼Siapa yang tidak menjaga diet yang seimbang atau kekurangan nutrisi 👉🏼Siapa yang ingin meningkatkan sistem pertahanan tubuh 👉🏼Golongan dewasa, remaja (lelaki dan perempuan) 👉🏼Wanita mengandung, bersalin dan menyusu 👉🏼Individu yang ada ANEMIA 👉🏼Wanita yang sudah monopause
.
Nak tanya lebih lagi boleh whatsapp fida
0136480853
.
#shakleefieda #vitaleafieda #lenguhkaki #crampkaki #pregnancy #calciumaddition #calcium #pregnancyaware #shakleeseremban #shakleesenawang #babyctdk #shakleefieda #shakleefiedaseremban #ostematrixfieda
#hbrendah #bahayahbrendah #bahayahbrendahuntukibuhamil #zatbesi #iron #anemia #bahayaanemia #vitaleashaklee #shakleeseremban #shakleeseremban2 #shakleerahang #shakleelavenderheights #shakleeparoijaya #shakleepanchorjaya


0

by @qashwaauri_healthandbeauty

"BACAAN HB NAIK DAN STABIL HINGGA BERSALIN"
.
*VITALEA*

Vitalea ni kaya dengan multivitamin dan mineral yang penting untuk badan kita
.
*MANFAAT VITALEA:*
.
• Penambahan tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental
• Membantu sistem memori dan fokus
• Merupakan pelengkap nutrisi
• Membantu melambatkan proses penuaan
• Melindungi fungsi buang pinggang, jantung dan hati
• Membantu proses tumbesaran *SIAPA YANG PERLU MULTIVITAMIN VITALEA SHAKLEE?* 👉🏼Siapa yang pentingkan kesihatan dan kecergasan tubuh 👉🏼Siapa yang tidak menjaga diet yang seimbang atau kekurangan nutrisi 👉🏼Siapa yang ingin meningkatkan sistem pertahanan tubuh 👉🏼Golongan dewasa, remaja (lelaki dan perempuan) 👉🏼Wanita mengandung, bersalin dan menyusu 👉🏼Individu yang ada ANEMIA 👉🏼Wanita yang sudah monopause
.
Nak tanya lebih lagi boleh whatsapp fida
0136480853
.
#shakleefieda #vitaleafieda #lenguhkaki #crampkaki #pregnancy #calciumaddition #calcium #pregnancyaware #shakleeseremban #shakleesenawang #babyctdk #shakleefieda #shakleefiedaseremban #ostematrixfieda
#hbrendah #bahayahbrendah #bahayahbrendahuntukibuhamil #zatbesi #iron #anemia #bahayaanemia #vitaleashaklee #shakleeseremban #shakleeseremban2 #shakleerahang #shakleelavenderheights #shakleeparoijaya #shakleepanchorjaya


0

by @qashwaauri_healthandbeauty

" BACAAN HB CANTIK DARI AWAL MENGANDUNG HINGGA BERSALIN"
.
*VITALEA*

Vitalea ni kaya dengan multivitamin dan mineral yang penting untuk badan kita
.
*MANFAAT VITALEA:*
.
• Penambahan tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental
• Membantu sistem memori dan fokus
• Merupakan pelengkap nutrisi
• Membantu melambatkan proses penuaan
• Melindungi fungsi buang pinggang, jantung dan hati
• Membantu proses tumbesaran *SIAPA YANG PERLU MULTIVITAMIN VITALEA SHAKLEE?* 👉🏼Siapa yang pentingkan kesihatan dan kecergasan tubuh 👉🏼Siapa yang tidak menjaga diet yang seimbang atau kekurangan nutrisi 👉🏼Siapa yang ingin meningkatkan sistem pertahanan tubuh 👉🏼Golongan dewasa, remaja (lelaki dan perempuan) 👉🏼Wanita mengandung, bersalin dan menyusu 👉🏼Individu yang ada ANEMIA 👉🏼Wanita yang sudah monopause
.
Nak tanya lebih lagi boleh whatsapp fida
0136480853
.
#shakleefieda #vitaleafieda #lenguhkaki #crampkaki #pregnancy #calciumaddition #calcium #pregnancyaware #shakleeseremban #shakleesenawang #babyctdk #shakleefieda #shakleefiedaseremban #ostematrixfieda
#hbrendah #bahayahbrendah #bahayahbrendahuntukibuhamil #zatbesi #iron #anemia #bahayaanemia #vitaleashaklee #shakleeseremban #shakleeseremban2 #shakleerahang #shakleelavenderheights #shakleeparoijaya #shakleepanchorjaya


0

by @qashwaauri_healthandbeauty

Alhamdulillah pagi2 lagi da g pos laju untuk pos SET PERSEDIAAN MENGANDUNG customer . Dalam SET PERSEDIAAN MENGANDUNG ada Vitalea + BComplex (Fida ada ready stock!) Dua beradik ni memang terbaik untuk persediaan mengandung & boleh teruskan lepas dah mengandung 🤰🏻
.
Vitalea kaya dengan multivitamin dan mineral yang penting untuk badan kita
.
. *MANFAAT VITALEA:* • Penambahan tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental
• Membantu sistem memori dan fokus
• Merupakan pelengkap nutrisi
• Membantu melambatkan proses penuaan
• Melindungi fungsi buang pinggang, jantung dan hati
• Membantu proses tumbesaran
.
B complex adalah vitamin larut air. Maksudnya tidak disimpan dalam badan. Kita memang perlukan b complex ni setiap hari.
B comp shaklee ada folic acid skali which is good for baby's physical development, inshaAllah nak elak kecacatan fizikal pada baby.
.
Kalau untuk kesuburan, 3-4 bulan before nak berkahwin lagi digalakkan consume B COMPLEX 👍🏻 Yang mana planning nk dpt anak cepat, boleh amalkan sebelum nak kawen😁
.
Nak tau lagi banyak boleh whatsapp fida 👇🏻
0136480853 😊
Atau tekan link kat bio 😊
Your great service SID
Fida
#miracleempire #SIDshaklee #fiedashaklee #lenguhkaki #crampkaki #pregnancy #calciumaddition #calcium #pregnancyaware #shakleeseremban #shakleesenawang #babyctdk #shakleefieda #shakleefiedaseremban #ostematrixfieda
#hbrendah #bahayahbrendah #bahayahbrendahuntukibuhamil #zatbesi #iron #anemia #bahayaanemia #vitaleashaklee #shakleeseremban #shakleeseremban2 #shakleerahang #shakleelavenderheights #shakleeparoijaya #shakleepanchorjaya


0

by @qashwaauri_healthandbeauty

Alhamdulillah pagi2 lagi da g pos laju untuk pos SET PERSEDIAAN MENGANDUNG customer . Dalam SET PERSEDIAAN MENGANDUNG ada Vitalea + BComplex (Fida ada ready stock!) Dua beradik ni memang terbaik untuk persediaan mengandung & boleh teruskan lepas dah mengandung 🤰🏻
.
Vitalea kaya dengan multivitamin dan mineral yang penting untuk badan kita
.
. *MANFAAT VITALEA:* • Penambahan tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental
• Membantu sistem memori dan fokus
• Merupakan pelengkap nutrisi
• Membantu melambatkan proses penuaan
• Melindungi fungsi buang pinggang, jantung dan hati
• Membantu proses tumbesaran
.
B complex adalah vitamin larut air. Maksudnya tidak disimpan dalam badan. Kita memang perlukan b complex ni setiap hari.
B comp shaklee ada folic acid skali which is good for baby's physical development, inshaAllah nak elak kecacatan fizikal pada baby.
.
Kalau untuk kesuburan, 3-4 bulan before nak berkahwin lagi digalakkan consume B COMPLEX 👍🏻 Yang mana planning nk dpt anak cepat, boleh amalkan sebelum nak kawen😁
.
Nak tau lagi banyak boleh whatsapp fida 👇🏻
0136480853 😊
Atau tekan link kat bio 😊
Your great service SID
Fida
#miracleempire #SIDshaklee #fiedashaklee #lenguhkaki #crampkaki #pregnancy #calciumaddition #calcium #pregnancyaware #shakleeseremban #shakleesenawang #babyctdk #shakleefieda #shakleefiedaseremban #ostematrixfieda
#hbrendah #bahayahbrendah #bahayahbrendahuntukibuhamil #zatbesi #iron #anemia #bahayaanemia #vitaleashaklee #shakleeseremban #shakleeseremban2 #shakleerahang #shakleelavenderheights #shakleeparoijaya #shakleepanchorjaya


0

by @qashwaauri_healthandbeauty

Alhamdulillah pagi2 lagi da g pos laju untuk pos SET PERSEDIAAN MENGANDUNG customer . Dalam SET PERSEDIAAN MENGANDUNG ada Vitalea + BComplex (Fida ada ready stock!) Dua beradik ni memang terbaik untuk persediaan mengandung & boleh teruskan lepas dah mengandung 🤰🏻
.
Vitalea kaya dengan multivitamin dan mineral yang penting untuk badan kita
.
. *MANFAAT VITALEA:* • Penambahan tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental
• Membantu sistem memori dan fokus
• Merupakan pelengkap nutrisi
• Membantu melambatkan proses penuaan
• Melindungi fungsi buang pinggang, jantung dan hati
• Membantu proses tumbesaran
.
B complex adalah vitamin larut air. Maksudnya tidak disimpan dalam badan. Kita memang perlukan b complex ni setiap hari.
B comp shaklee ada folic acid skali which is good for baby's physical development, inshaAllah nak elak kecacatan fizikal pada baby.
.
Kalau untuk kesuburan, 3-4 bulan before nak berkahwin lagi digalakkan consume B COMPLEX 👍🏻 Yang mana planning nk dpt anak cepat, boleh amalkan sebelum nak kawen😁
.
Nak tau lagi banyak boleh whatsapp fida 👇🏻
0136480853 😊
Atau tekan link kat bio 😊
Your great service SID
Fida
#miracleempire #SIDshaklee #fiedashaklee #lenguhkaki #crampkaki #pregnancy #calciumaddition #calcium #pregnancyaware #shakleeseremban #shakleesenawang #babyctdk #shakleefieda #shakleefiedaseremban #ostematrixfieda
#hbrendah #bahayahbrendah #bahayahbrendahuntukibuhamil #zatbesi #iron #anemia #bahayaanemia #vitaleashaklee #shakleeseremban #shakleeseremban2 #shakleerahang #shakleelavenderheights #shakleeparoijaya #shakleepanchorjaya


0

by @qashwaauri_healthandbeauty

"ALHAMDULILLAH PREGGY SETELAH AMALKAN SET PERSEDIAAN MENGANDUNG" .
Vitalea + BComplex (Fida ada ready stock!)
.
Vitalea ni kaya dengan multivitamin dan mineral yang penting untuk badan kita
. *MANFAAT VITALEA:* • Penambahan tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental
• Membantu sistem memori dan fokus
• Merupakan pelengkap nutrisi
• Membantu melambatkan proses penuaan
• Melindungi fungsi buang pinggang, jantung dan hati
• Membantu proses tumbesaran
.
B complex ni vitamin larut air. Maksudnya tidak disimpan dalam badan. Kita memang perlukan b complex ni setiap hari.
Bcomp shaklee ada folic acid skali which is good for baby's physical development, inshaAllah nak elak kecacatan fizikal pada baby.
.
Kalau untuk kesuburan, 3-4 bulan bfore nak berkahwin lagi digalakkan consume B COMPLEX 👍🏻 Yang mana planning nk dpt anak cepat, boleh amalkan sebelum nak kawen😁
.
Nak tahu lebih lanjut whatsapp je fida okey 👍🏻
.
0136480853
0136480853
0136480853
0136480853

#lenguhkaki #crampkaki #pregnancy #calciumaddition #calcium #pregnancyaware #shakleeseremban #shakleesenawang #babyctdk #shakleefieda #shakleefiedaseremban #ostematrixfieda
#hbrendah #bahayahbrendah #bahayahbrendahuntukibuhamil #zatbesi #iron #anemia #bahayaanemia #vitaleashaklee #shakleeseremban #shakleeseremban2 #shakleerahang #shakleelavenderheights #shakleeparoijaya #shakleepanchorjaya


2

by @qashwaauri_healthandbeauty

"ALHAMDULILLAH PREGGY SETELAH AMALKAN SET PERSEDIAAN MENGANDUNG" .
Vitalea + BComplex (Fida ada ready stock!)
.
Vitalea ni kaya dengan multivitamin dan mineral yang penting untuk badan kita
. *MANFAAT VITALEA:* • Penambahan tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental
• Membantu sistem memori dan fokus
• Merupakan pelengkap nutrisi
• Membantu melambatkan proses penuaan
• Melindungi fungsi buang pinggang, jantung dan hati
• Membantu proses tumbesaran
.
B complex ni vitamin larut air. Maksudnya tidak disimpan dalam badan. Kita memang perlukan b complex ni setiap hari.
Bcomp shaklee ada folic acid skali which is good for baby's physical development, inshaAllah nak elak kecacatan fizikal pada baby.
.
Kalau untuk kesuburan, 3-4 bulan bfore nak berkahwin lagi digalakkan consume B COMPLEX 👍🏻 Yang mana planning nk dpt anak cepat, boleh amalkan sebelum nak kawen😁
.
Nak tahu lebih lanjut whatsapp je fida okey 👍🏻
.
0136480853
0136480853
0136480853
0136480853

#lenguhkaki #crampkaki #pregnancy #calciumaddition #calcium #pregnancyaware #shakleeseremban #shakleesenawang #babyctdk #shakleefieda #shakleefiedaseremban #ostematrixfieda
#hbrendah #bahayahbrendah #bahayahbrendahuntukibuhamil #zatbesi #iron #anemia #bahayaanemia #vitaleashaklee #shakleeseremban #shakleeseremban2 #shakleerahang #shakleelavenderheights #shakleeparoijaya #shakleepanchorjaya


0

by @qashwaauri_healthandbeauty

"HB RENDAH SAMPAI IBU HILANG NYAWA"
.
Haritu consult dengan customer pasal bacaan hb rendah. Teringat masa fida preggy dulu ada masalah hb rendah ni. Datang first time check up hb ok ,semua ok so relax je ler xde makan apa2 makanan tambahan selain iron. .
Datang balik next month hb da jatuh teruk,apa lagi ,dengan hebatnya kena marah dengan Dr sebab kurang makan acid folik 😭 fida mkn iron je masa tu.
.
Balik tu makan B Complex. Datang next appointment berdebar2 je,Alhamdulillah bacaan hb normal balik. Pheww 😅 .
Hb rendah ni boleh menyebabkan anemia. Anemia disebabkan kurang vitamin-vitamin tertentu boleh membawa kepada kecacatan baby 👶🏻 dan yg lebih teruk lagi baby GUGUR atau IBU HILANG NYAWA 🤰🏻😱😱 .
Fida pun malas baca gak dulu, pastu kena marah dengan Dr,insofff dah sekarang 😬
.
Sekarang fida consume B complex dengan Vitalea shaklee. Nanti bila preggy senang InsyaAllah xde dh masalah hb rendah 😍 B complex ni mengandungi acid folik yg jugak penting diambil sebelum mengandung lagi 😊 vitalea pulak penting untuk zat besi 🌹🌹 sekian
#infosihatibumengandung .
Anak ni anugerah Allah,kita la yg kena jaga sejak dari dalam kandungan lagi. Mintak kat Allah sungguh2,bila Allah da makbulkan,kenala jaga sungguh2 jugak. Jangan kerana kealpaan kita untuk amik makanan tambahan tertentu sampai anak dalam kandungan tanggung akibatnya. Alhamdulillah fida sedar awal ☺️☺️
.
.
Nak tahu lebih lanjut whatsapp je fida okey 👍🏻
.
0136480853
0136480853
0136480853
0136480853

#lenguhkaki #crampkaki #pregnancy #calciumaddition #calcium #pregnancyaware #shakleeseremban #shakleesenawang #babyctdk #shakleefieda #shakleefiedaseremban #ostematrixfieda
#hbrendah #bahayahbrendah #bahayahbrendahuntukibuhamil #zatbesi #iron #anemia #bahayaanemia #vitaleashaklee #shakleeseremban #shakleeseremban2 #shakleerahang #shakleelavenderheights #shakleeparoijaya #shakleepanchorjaya


0

by @qashwaauri_healthandbeauty

"HB RENDAH SAMPAI IBU HILANG NYAWA"
.
Haritu consult dengan customer pasal bacaan hb rendah. Teringat masa fida preggy dulu ada masalah hb rendah ni. Datang first time check up hb ok ,semua ok so relax je ler xde makan apa2 makanan tambahan selain iron. .
Datang balik next month hb da jatuh teruk,apa lagi ,dengan hebatnya kena marah dengan Dr sebab kurang makan acid folik 😭 fida mkn iron je masa tu.
.
Balik tu makan B Complex. Datang next appointment berdebar2 je,Alhamdulillah bacaan hb normal balik. Pheww 😅 .
Hb rendah ni boleh menyebabkan anemia. Anemia disebabkan kurang vitamin-vitamin tertentu boleh membawa kepada kecacatan baby 👶🏻 dan yg lebih teruk lagi baby GUGUR atau IBU HILANG NYAWA 🤰🏻😱😱 .
Fida pun malas baca gak dulu, pastu kena marah dengan Dr,insofff dah sekarang 😬
.
Sekarang fida consume B complex dengan Vitalea shaklee. Nanti bila preggy senang InsyaAllah xde dh masalah hb rendah 😍 B complex ni mengandungi acid folik yg jugak penting diambil sebelum mengandung lagi 😊 vitalea pulak penting untuk zat besi 🌹🌹 sekian
#infosihatibumengandung .
Anak ni anugerah Allah,kita la yg kena jaga sejak dari dalam kandungan lagi. Mintak kat Allah sungguh2,bila Allah da makbulkan,kenala jaga sungguh2 jugak. Jangan kerana kealpaan kita untuk amik makanan tambahan tertentu sampai anak dalam kandungan tanggung akibatnya. Alhamdulillah fida sedar awal ☺️☺️
.
.
#hbrendah #bahayahbrendah #bahayahbrendahuntukibuhamil #zatbesi #iron #anemia #bahayaanemia #vitaleashaklee #shakleeseremban #shakleeseremban2 #shakleerahang #shakleelavenderheights #shakleeparoijaya #shakleepanchorjaya


0

by @qashwaauri_healthandbeauty

"B COMPLEX + VITALEA PERSEDIAAN UNTUK MENGANDUNG"
.
Haritu consult dengan customer pasal bacaan hb rendah. Teringat masa fida preggy dulu ada masalah hb rendah ni. Datang first time check up hb ok ,semua ok so relax je ler xde makan apa2 makanan tambahan selain iron. .
Datang balik next month hb da jatuh teruk,apa lagi ,dengan hebatnya kena marah dengan Dr sebab kurang makan acid folik 😭 fida mkn iron je masa tu.
.
Balik tu makan B Complex. Datang next appointment berdebar2 je,Alhamdulillah bacaan hb normal balik. Pheww 😅 .
Hb rendah ni boleh menyebabkan anemia. Anemia disebabkan kurang vitamin-vitamin tertentu boleh membawa kepada kecacatan baby 👶🏻 dan yg lebih teruk lagi baby GUGUR atau IBU HILANG NYAWA 🤰🏻😱😱 .
Fida pun malas baca gak dulu, pastu kena marah dengan Dr,insofff dah sekarang 😬
.
Sekarang fida consume B complex dengan Vitalea shaklee. Nanti bila preggy senang InsyaAllah xde dh masalah hb rendah 😍 B complex ni mengandungi acid folik yg jugak penting diambil sebelum mengandung lagi 😊 vitalea pulak penting untuk zat besi 🌹🌹 sekian
#infosihatibumengandung .
Anak ni anugerah Allah,kita la yg kena jaga sejak dari dalam kandungan lagi. Mintak kat Allah sungguh2,bila Allah da makbulkan,kenala jaga sungguh2 jugak. Jangan kerana kealpaan kita untuk amik makanan tambahan tertentu sampai anak dalam kandungan tanggung akibatnya. Alhamdulillah fida sedar awal ☺️☺️
.
.
#hbrendah #bahayahbrendah #bahayahbrendahuntukibuhamil #zatbesi #iron #anemia #bahayaanemia #vitaleashaklee #shakleeseremban #shakleeseremban2 #shakleerahang #shakleelavenderheights #shakleeparoijaya #shakleepanchorjaya


0

by @qashwaauri_healthandbeauty

"HB RENDAH SAMPAI IBU HILANG NYAWA"
.
Haritu consult dengan customer pasal bacaan hb rendah. Teringat masa fida preggy dulu ada masalah hb rendah ni. Datang first time check up hb ok ,semua ok so relax je ler xde makan apa2 makanan tambahan selain iron. .
Datang balik next month hb da jatuh teruk,apa lagi ,dengan hebatnya kena marah dengan Dr sebab kurang makan acid folik 😭 fida mkn iron je masa tu.
.
Balik tu makan B Complex. Datang next appointment berdebar2 je,Alhamdulillah bacaan hb normal balik. Pheww 😅 .
Hb rendah ni boleh menyebabkan anemia. Anemia disebabkan kurang vitamin-vitamin tertentu boleh membawa kepada kecacatan baby 👶🏻 dan yg lebih teruk lagi baby GUGUR atau IBU HILANG NYAWA 🤰🏻😱😱 .
Fida pun malas baca gak dulu, pastu kena marah dengan Dr,insofff dah sekarang 😬
.
Sekarang fida consume B complex dengan Vitalea shaklee. Nanti bila preggy senang InsyaAllah xde dh masalah hb rendah 😍 B complex ni mengandungi acid folik yg jugak penting diambil sebelum mengandung lagi 😊 vitalea pulak penting untuk zat besi 🌹🌹 sekian
#infosihatibumengandung .
Anak ni anugerah Allah,kita la yg kena jaga sejak dari dalam kandungan lagi. Mintak kat Allah sungguh2,bila Allah da makbulkan,kenala jaga sungguh2 jugak. Jangan kerana kealpaan kita untuk amik makanan tambahan tertentu sampai anak dalam kandungan tanggung akibatnya. Alhamdulillah fida sedar awal ☺️☺️
.
.
#hbrendah #bahayahbrendah #bahayahbrendahuntukibuhamil #zatbesi #iron #anemia #bahayaanemia #vitaleashaklee #shakleeseremban #shakleeseremban2 #shakleerahang #shakleelavenderheights #shakleeparoijaya #shakleepanchorjaya


0

by @rsia.budhijaya

Anemia merupakan masalah kesehatan masyarakat terbesar di dunia terutama bagi kelompok wanita usia subur (WUS). Menurut WHO secara global prevalensi anemia pada ibu hamil di seluruh dunia adalah sebesar 41,8%.
.

Penyebab paling umum dari anemia pada kehamilan adalah kekurangan zat besi, asam folat dan perdarahan. Umumnya seseorang dikatakan anemia jika kadar Haemoglobin dibawah 12g%, namun pada ibu hamil dikatakan menderita anemia jika kadar Haemoglobin kurang dari 10g%.
.
Waktu paling penting untuk melakukan pemeriksaan kadar Haemoglobin selama kehamilan adalah pada trimester 1 (usia kehamilan 1 - 12 minggu) dan trimester 3 (usia kehamilan 29 - 40 minggu).
.
Anemia kehamilan disebut "Potential danger to mother and child" (potensial membahayakan ibu dan anak). Dampak buruk dari anemia pada kehamilan yaitu dapat terjadi keguguran, persalinan prematur, hambatan tumbuh kembang janin dalam rahim, kecerdasan anak kurang optimal, mudah terjadi infeksi, ketuban pecah dini (KPD), berat bayi lahir rendah, perdarahan, hingga kematian pada janin dan ibu.
.
Cegah anemia pada kehamilan dengan mengkonsumsi makanan yang mengandung nutrisi penting, seperti zat besi, protein, vitamin penambah darah dan mineral.
.
.
RSIA Budhi Jaya
Jl. Dokter Sahardjo No. 120 Telp. (021) 8292672, 8311722 ext. 201

#rsiabudhijaya
#sahabatbudhijaya
#rsinfertilitas
#Infertilitas
#solusikehamilan
#masalahkehamilan
#solusiinfertilitas
#programhamil
#salamceria
#anemia
#anemiapadakehamilan
#bahayaanemia
#resikoanemia
#cegahanemia
#kehamilansehat
#infokesehatan


4

by @qashwaauri_healthandbeauty

Selamat petang semua 🌹
.
Siapa yang rasa tenaga da merudum tu boleh la minum ESP 🥛korang untuk boost up balik energy sampai ke petang 😘 Yang dah minum pagi tadi for sure ada tenaga lagi sekarang 🌹Especially ibu2 preggy 🤰🏻
.
Anyway siapa yang nak order shaklee lagi bole pm fida. Yang dalam box ni semua orang punya dah ☺️ Layanan first class for sure 😍
.
Your best service SID
Fida
0136480853
.
#hbrendah #bahayahbrendah #bahayahbrendahuntukibuhamil #zatbesi #iron #anemia #bahayaanemia #vitaleashaklee #shakleeseremban #shakleeseremban2 #shakleerahang #shakleelavenderheights #shakleeparoijaya #shakleepanchorjaya #nakkulitcantik #nakkulitgebu #nakcantikraya


0

by @qashwaauri_healthandbeauty

Selamat petang semua. Da lunch ke tu 🌹
.
Siapa yang rasa tenaga da merudum tu boleh la minum ESP 🥛korang untuk boost up balik energy sampai ke petang 😘 Yang dah minum pagi tadi for sure ada tenaga lagi sekarang 🌹Especially ibu2 preggy 🤰🏻
.
Anyway siapa yang nak order shaklee lagi bole pm fida. Yang dalam box ni semua orang punya dah ☺️ Layanan first class for sure 😍
.
Your best service SID
Fida
0136480853
.
#hbrendah #bahayahbrendah #bahayahbrendahuntukibuhamil #zatbesi #iron #anemia #bahayaanemia #vitaleashaklee #shakleeseremban #shakleeseremban2 #shakleerahang #shakleelavenderheights #shakleeparoijaya #shakleepanchorjaya #nakkulitcantik #nakkulitgebu #nakcantikraya


0

by @qashwaauri_healthandbeauty

Untuk korang yang nak BerTUNANG, nak NIKAH, nak sambut ANNIVERSARY, nak sambut RAYA dengan kulit cantik,masih belum terLAMBAT lagi 🌹🌹swipe tepi untuk tengok perubahan individu yg amalkan ESP & Vitamin C 🌹🌹
.
Vitamin C + ESP
.
Vitamin C
*Kebaikan & Manfaat lain SUSTAINED RELEASE VITA C PLUS*
.
🍊Merangsang pembentukan kolagen
🍊Menguatkan immune sistem
🍊Membantu mengekalkan kulit yang awet muda
🍊Mengatasi masalah insomnia
🍊Mencegah jangkitan penyakit mudah berjangkit seperti demam, flu
🍊Memperbaiki sistem pendarahan
🍊Merendahkan & mengawal masalah tekanan darah tinggi
🍊Mencerahkan kulit secara semula jadi
🍊Memberikan tenaga
🍊Membantu penyerapan iron
🍊Mengekalkan kolestrol yang sihat
🍊Meningkatkan metabolisme & membantu mengekalkan berat badan ideal
🍊Mengelakkan katarak
🍊Mengawal masalah kulit berminyak
🍊Mengecilkan pori muka
🍊Membantu melindungi badan dari radikal bebas
🍊Mengurangkan asid untuk pesakit gout
🍊Mengawal paras gula dalam darah
.
🥛ESP (sedang promo bulan April 2018)
..
*Kelebihan ESP untuk kecantikan:*
.
• Menjadikan kulit jadi lebih cerah, anjal dan gebu
• Mengatasi masalah parut gelap atau berlubang
• Mengatasi masalah kulit terlalu kering / oily
• Menjadikan kulit lebih halus dan lembut
• Mengawal masalah pertumbuhan jerawat
• Menguatkan akar rambut dan mengurangkan keguguran rambut
• Mengekalkan tenaga untuk jangka masa panjang
.
Your great service SID
Fida
0136480853
.
.
#hbrendah #bahayahbrendah #bahayahbrendahuntukibuhamil #zatbesi #iron #anemia #bahayaanemia #vitaleashaklee #shakleeseremban #shakleeseremban2 #shakleerahang #shakleelavenderheights #shakleeparoijaya #shakleepanchorjaya #nakkulitcantik #nakkulitgebu #nakcantikraya


0

by @qashwaauri_healthandbeauty

Untuk korang yang nak BerTUNANG, nak NIKAH, nak sambut ANNIVERSARY, nak sambut RAYA dengan kulit cantik,masih belum terLAMBAT lagi 🌹🌹Tengok sendiri perubahan individu yg amalkan ESP & Vitamin C 🌹🌹
.
Vitamin C + ESP
.
Vitamin C
*Kebaikan & Manfaat lain SUSTAINED RELEASE VITA C PLUS*
.
🍊Merangsang pembentukan kolagen
🍊Menguatkan immune sistem
🍊Membantu mengekalkan kulit yang awet muda
🍊Mengatasi masalah insomnia
🍊Mencegah jangkitan penyakit mudah berjangkit seperti demam, flu
🍊Memperbaiki sistem pendarahan
🍊Merendahkan & mengawal masalah tekanan darah tinggi
🍊Mencerahkan kulit secara semula jadi
🍊Memberikan tenaga
🍊Membantu penyerapan iron
🍊Mengekalkan kolestrol yang sihat
🍊Meningkatkan metabolisme & membantu mengekalkan berat badan ideal
🍊Mengelakkan katarak
🍊Mengawal masalah kulit berminyak
🍊Mengecilkan pori muka
🍊Membantu melindungi badan dari radikal bebas
🍊Mengurangkan asid untuk pesakit gout
🍊Mengawal paras gula dalam darah
.
🥛ESP (sedang promo bulan April 2018)
..
*Kelebihan ESP untuk kecantikan:*
.
• Menjadikan kulit jadi lebih cerah, anjal dan gebu
• Mengatasi masalah parut gelap atau berlubang
• Mengatasi masalah kulit terlalu kering / oily
• Menjadikan kulit lebih halus dan lembut
• Mengawal masalah pertumbuhan jerawat
• Menguatkan akar rambut dan mengurangkan keguguran rambut
• Mengekalkan tenaga untuk jangka masa panjang
.
Your great service SID
Fida
0136480853
.
.
#hbrendah #bahayahbrendah #bahayahbrendahuntukibuhamil #zatbesi #iron #anemia #bahayaanemia #vitaleashaklee #shakleeseremban #shakleeseremban2 #shakleerahang #shakleelavenderheights #shakleeparoijaya #shakleepanchorjaya #nakkulitcantik #nakkulitgebu #nakcantikraya


1

by @qashwaauri_healthandbeauty

Untuk korang yang nak BerTUNANG, nak NIKAH, nak sambut ANNIVERSARY, nak sambut RAYA dengan kulit cantik,masih belum terLAMBAT lagi 🌹🌹swipe tepi untuk tengok perubahan individu yg amalkan ESP & Vitamin C 🌹🌹
.
Vitamin C + ESP
.
Vitamin C
*Kebaikan & Manfaat lain SUSTAINED RELEASE VITA C PLUS*
.
🍊Merangsang pembentukan kolagen
🍊Menguatkan immune sistem
🍊Membantu mengekalkan kulit yang awet muda
🍊Mengatasi masalah insomnia
🍊Mencegah jangkitan penyakit mudah berjangkit seperti demam, flu
🍊Memperbaiki sistem pendarahan
🍊Merendahkan & mengawal masalah tekanan darah tinggi
🍊Mencerahkan kulit secara semula jadi
🍊Memberikan tenaga
🍊Membantu penyerapan iron
🍊Mengekalkan kolestrol yang sihat
🍊Meningkatkan metabolisme & membantu mengekalkan berat badan ideal
🍊Mengelakkan katarak
🍊Mengawal masalah kulit berminyak
🍊Mengecilkan pori muka
🍊Membantu melindungi badan dari radikal bebas
🍊Mengurangkan asid untuk pesakit gout
🍊Mengawal paras gula dalam darah
.
🥛ESP (sedang promo bulan April 2018)
..
*Kelebihan ESP untuk kecantikan:*
.
• Menjadikan kulit jadi lebih cerah, anjal dan gebu
• Mengatasi masalah parut gelap atau berlubang
• Mengatasi masalah kulit terlalu kering / oily
• Menjadikan kulit lebih halus dan lembut
• Mengawal masalah pertumbuhan jerawat
• Menguatkan akar rambut dan mengurangkan keguguran rambut
• Mengekalkan tenaga untuk jangka masa panjang
.
Your great service SID
Fida
0136480853
.
.
#hbrendah #bahayahbrendah #bahayahbrendahuntukibuhamil #zatbesi #iron #anemia #bahayaanemia #vitaleashaklee #shakleeseremban #shakleeseremban2 #shakleerahang #shakleelavenderheights #shakleeparoijaya #shakleepanchorjaya #nakkulitcantik #nakkulitgebu #nakcantikraya


0

by @qashwaauri_healthandbeauty

SUPER PERFECT COMBO FOR BEAUTIFUL SKIN
.
Tiga ni memang kegilaan ramai kalau bab nak cantikkan kulit 😍😍
.
VIT C + ESP + VIT E
.
Vitamin C
*Kebaikan & Manfaat lain SUSTAINED RELEASE VITA C PLUS*
.
🍊Merangsang pembentukan kolagen
🍊Menguatkan immune sistem
🍊Membantu mengekalkan kulit yang awet muda
🍊Mengatasi masalah insomnia
🍊Mencegah jangkitan penyakit mudah berjangkit seperti demam, flu
🍊Memperbaiki sistem pendarahan
🍊Merendahkan & mengawal masalah tekanan darah tinggi
🍊Mencerahkan kulit secara semula jadi
🍊Memberikan tenaga
🍊Membantu penyerapan iron
🍊Mengekalkan kolestrol yang sihat
🍊Meningkatkan metabolisme & membantu mengekalkan berat badan ideal
🍊Mengelakkan katarak
🍊Mengawal masalah kulit berminyak
🍊Mengecilkan pori muka
🍊Membantu melindungi badan dari radikal bebas
🍊Mengurangkan asid untuk pesakit gout
🍊Mengawal paras gula dalam darah
.
🥛ESP (sedang promo bulan April 2018)
..
*Kelebihan ESP untuk kecantikan:*
.
• Menjadikan kulit jadi lebih cerah, anjal dan gebu
• Mengatasi masalah parut gelap atau berlubang
• Mengatasi masalah kulit terlalu kering / oily
• Menjadikan kulit lebih halus dan lembut
• Mengawal masalah pertumbuhan jerawat
• Menguatkan akar rambut dan mengurangkan keguguran rambut
• Mengekalkan tenaga untuk jangka masa panjang
.
Vitamin E
.
Kelebihan Vitamin E Untuk Kesihatan:

1. Pelindung Sel Darah Merah
2. Ketahanan Tubuh
3. Antioksidan
.
Your best service SID
Fida
0136480853
.
.
#hbrendah #bahayahbrendah #bahayahbrendahuntukibuhamil #zatbesi #iron #anemia #bahayaanemia #vitaleashaklee #shakleeseremban #shakleeseremban2 #shakleerahang #shakleelavenderheights #shakleeparoijaya #shakleepanchorjaya


1

by @qashwaauri_healthandbeauty

PERFECT COMBO FOR BEAUTIFUL SKIN
.
Dua ni memang kegilaan ramai kalau bab nak cantikkan kulit 😍😍
.
Vitamin C + ESP
.
Vitamin C
*Kebaikan & Manfaat lain SUSTAINED RELEASE VITA C PLUS*
.
🍊Merangsang pembentukan kolagen
🍊Menguatkan immune sistem
🍊Membantu mengekalkan kulit yang awet muda
🍊Mengatasi masalah insomnia
🍊Mencegah jangkitan penyakit mudah berjangkit seperti demam, flu
🍊Memperbaiki sistem pendarahan
🍊Merendahkan & mengawal masalah tekanan darah tinggi
🍊Mencerahkan kulit secara semula jadi
🍊Memberikan tenaga
🍊Membantu penyerapan iron
🍊Mengekalkan kolestrol yang sihat
🍊Meningkatkan metabolisme & membantu mengekalkan berat badan ideal
🍊Mengelakkan katarak
🍊Mengawal masalah kulit berminyak
🍊Mengecilkan pori muka
🍊Membantu melindungi badan dari radikal bebas
🍊Mengurangkan asid untuk pesakit gout
🍊Mengawal paras gula dalam darah
.
🥛ESP (sedang promo bulan April 2018)
..
*Kelebihan ESP untuk kecantikan:*
.
• Menjadikan kulit jadi lebih cerah, anjal dan gebu
• Mengatasi masalah parut gelap atau berlubang
• Mengatasi masalah kulit terlalu kering / oily
• Menjadikan kulit lebih halus dan lembut
• Mengawal masalah pertumbuhan jerawat
• Menguatkan akar rambut dan mengurangkan keguguran rambut
• Mengekalkan tenaga untuk jangka masa panjang
.
Your best service SID
Fida
0136480853
.
.
#hbrendah #bahayahbrendah #bahayahbrendahuntukibuhamil #zatbesi #iron #anemia #bahayaanemia #vitaleashaklee #shakleeseremban #shakleeseremban2 #shakleerahang #shakleelavenderheights #shakleeparoijaya #shakleepanchorjaya


0

by @qashwaauri_healthandbeauty

PERFECT COMBO FOR BEAUTIFUL SKIN
.
Dua ni memang kegilaan ramai kalau bab nak cantikkan kulit 😍😍
.
Vitamin C + ESP
.
Vitamin C
*Kebaikan & Manfaat lain SUSTAINED RELEASE VITA C PLUS*
.
🍊Merangsang pembentukan kolagen
🍊Menguatkan immune sistem
🍊Membantu mengekalkan kulit yang awet muda
🍊Mengatasi masalah insomnia
🍊Mencegah jangkitan penyakit mudah berjangkit seperti demam, flu
🍊Memperbaiki sistem pendarahan
🍊Merendahkan & mengawal masalah tekanan darah tinggi
🍊Mencerahkan kulit secara semula jadi
🍊Memberikan tenaga
🍊Membantu penyerapan iron
🍊Mengekalkan kolestrol yang sihat
🍊Meningkatkan metabolisme & membantu mengekalkan berat badan ideal
🍊Mengelakkan katarak
🍊Mengawal masalah kulit berminyak
🍊Mengecilkan pori muka
🍊Membantu melindungi badan dari radikal bebas
🍊Mengurangkan asid untuk pesakit gout
🍊Mengawal paras gula dalam darah
.
🥛ESP (sedang promo bulan April 2018)
..
*Kelebihan ESP untuk kecantikan:*
.
• Menjadikan kulit jadi lebih cerah, anjal dan gebu
• Mengatasi masalah parut gelap atau berlubang
• Mengatasi masalah kulit terlalu kering / oily
• Menjadikan kulit lebih halus dan lembut
• Mengawal masalah pertumbuhan jerawat
• Menguatkan akar rambut dan mengurangkan keguguran rambut
• Mengekalkan tenaga untuk jangka masa panjang
.
Your best service SID
Fida
0136480853
.
.
#hbrendah #bahayahbrendah #bahayahbrendahuntukibuhamil #zatbesi #iron #anemia #bahayaanemia #vitaleashaklee #shakleeseremban #shakleeseremban2 #shakleerahang #shakleelavenderheights #shakleeparoijaya #shakleepanchorjaya


0

by @qashwaauri_healthandbeauty

Semalam consult dengan customer pasal bacaan hb rendah. Teringat masa fida preggy dulu ada masalah hb rendah ni. Datang first time check up hb ok ,semua ok so relax je ler xde makan apa2 makanan tambahan selain iron. .
Datang balik next month hb da jatuh teruk,apa lagi ,dengan hebatnya kena marah dengan Dr sebab kurang makan acid folik 😭 fida mkn iron je masa tu.
.
Balik tu makan B Complex. Datang next appointment berdebar2 je,Alhamdulillah bacaan hb normal balik. Pheww 😅 .
Hb rendah ni boleh menyebabkan anemia. Anemia disebabkan kurang vitamin-vitamin tertentu boleh membawa kepada kecacatan baby 👶🏻 dan yg lebih teruk lagi baby GUGUR atau IBU HILANG NYAWA 🤰🏻😱😱 .
Fida pun malas baca gak dulu, pastu kena marah dengan Dr,insofff dah sekarang 😬
.
Sekarang fida consume B complex dengan Vitalea shaklee. Nanti bila preggy senang InsyaAllah xde dh masalah hb rendah 😍 B complex ni mengandungi acid folik yg jugak penting diambil sebelum mengandung lagi 😊 vitalea pulak penting untuk zat besi 🌹🌹 sekian
#infosihatibumengandung .
Anak ni anugerah Allah,kita la yg kena jaga sejak dari dalam kandungan lagi. Mintak kat Allah sungguh2,bila Allah da makbulkan,kenala jaga sungguh2 jugak. Jangan kerana kealpaan kita untuk amik makanan tambahan tertentu sampai anak dalam kandungan tanggung akibatnya. Alhamdulillah fida sedar awal ☺️☺️
.
.
Your best service SID
Fida
0136480853
#hbrendah #bahayahbrendah #bahayahbrendahuntukibuhamil #zatbesi #iron #anemia #bahayaanemia #vitaleashaklee #shakleeseremban #shakleeseremban2 #shakleerahang #shakleelavenderheights #shakleeparoijaya #shakleepanchorjaya


1

by @qashwaauri_healthandbeauty

Semalam consult dengan customer pasal bacaan hb rendah. Teringat masa fida preggy dulu ada masalah hb rendah ni. Datang first time check up hb ok ,semua ok so relax je ler xde makan apa2 makanan tambahan selain iron. .
Datang balik next month hb da jatuh teruk,apa lagi ,dengan hebatnya kena marah dengan Dr sebab kurang makan acid folik 😭 fida mkn iron je masa tu.
.
Balik tu makan B Complex. Datang next appointment berdebar2 je,Alhamdulillah bacaan hb normal balik. Pheww 😅 .
Ni fida selit info bahaya bacaan hb rendah kat ibu 🤰🏻dan baby 👶🏻 untuk yg malas baca panjang2. Hb rendah ni boleh menyebabkan anemia. Anemia disebabkan kurang vitamin-vitamin tertentu boleh membawa kepada kecacatan baby 👶🏻 dan yg lebih teruk lagi baby GUGUR atau IBU HILANG NYAWA 🤰🏻😱😱 .
Fida pun malas baca gak dulu, pastu kena marah dengan Dr,insofff dah sekarang 😬
.
Sekarang fida consume B complex dengan Vitalea shaklee. Nanti bila preggy senang InsyaAllah xde dh masalah hb rendah 😍 B complex ni mengandungi acid folik yg jugak penting diambil sebelum mengandung lagi 😊 vitalea pulak penting untuk zat besi 🌹🌹 sekian
#infosihatibumengandung .
Anak ni anugerah Allah,kita la yg kena jaga sejak dari dalam kandungan lagi. Mintak kat Allah sungguh2,bila Allah da makbulkan,kenala jaga sungguh2 jugak. Jangan kerana kealpaan kita untuk amik makanan tambahan tertentu sampai anak dalam kandungan tanggung akibatnya. Alhamdulillah fida sedar awal ☺️☺️
.
.
#hbrendah #bahayahbrendah #bahayahbrendahuntukibuhamil #zatbesi #iron #anemia #bahayaanemia #vitaleashaklee #shakleeseremban #shakleeseremban2 #shakleerahang #shakleelavenderheights #shakleeparoijaya #shakleepanchorjaya


0

by @qashwaauri_healthandbeauty

Semalam consult dengan customer pasal bacaan hb rendah. Teringat masa fida preggy dulu ada masalah hb rendah ni. Datang first time check up hb ok ,semua ok so relax je ler xde makan apa2 makanan tambahan selain iron. .
Datang balik next month hb da jatuh teruk,apa lagi ,dengan hebatnya kena marah dengan Dr sebab kurang makan acid folik 😭 fida mkn iron je masa tu.
.
Balik tu makan B Complex. Datang next appointment berdebar2 je,Alhamdulillah bacaan hb normal balik. Pheww 😅 .
Hb rendah ni boleh menyebabkan anemia. Anemia disebabkan kurang vitamin-vitamin tertentu boleh membawa kepada kecacatan baby 👶🏻 dan yg lebih teruk lagi baby GUGUR atau IBU HILANG NYAWA 🤰🏻😱😱 .
Fida pun malas baca gak dulu, pastu kena marah dengan Dr,insofff dah sekarang 😬
.
Sekarang fida consume B complex dengan Vitalea shaklee. Nanti bila preggy senang InsyaAllah xde dh masalah hb rendah 😍 B complex ni mengandungi acid folik yg jugak penting diambil sebelum mengandung lagi 😊 vitalea pulak penting untuk zat besi 🌹🌹 sekian
#infosihatibumengandung .
Anak ni anugerah Allah,kita la yg kena jaga sejak dari dalam kandungan lagi. Mintak kat Allah sungguh2,bila Allah da makbulkan,kenala jaga sungguh2 jugak. Jangan kerana kealpaan kita untuk amik makanan tambahan tertentu sampai anak dalam kandungan tanggung akibatnya. Alhamdulillah fida sedar awal ☺️☺️
.
.
#hbrendah #bahayahbrendah #bahayahbrendahuntukibuhamil #zatbesi #iron #anemia #bahayaanemia #vitaleashaklee #shakleeseremban #shakleeseremban2 #shakleerahang #shakleelavenderheights #shakleeparoijaya #shakleepanchorjaya


0

by @bundakonicare

Jangan anggap enteng anemia ya, Bunda. Anemia saat hamil berbahaya karena dapat berisiko melahirkan secara prematur dan si Kecil lahir dengan berat di bawah rata-rata.

Perbanyak asupan makanan berzat besi seperti tahu, telur, ikan dan sayur berwarna hijau dan konsumsi makanan bervitamin C untuk penyerapan zat besi yang lebih maksimal ya, Bunda!

Jadi, Anemia itu keadaan dimana Bunda kekurangan sel darah apa sih, Bunda? Jawab di kolom komentar yuk!

#BundaKonicare #BundaTerbaik #BahayaAnemia


142

by @gesundemedical

Bahaya Anemia, Apabila anemia tidak segera ditangani, tentu saja dapat berbahaya dan harus ditangani atau diobati dengan baik. Anemia bisa berbahaya bagi kesehatan karena dapat menyebabkan kerusakan pada jantung, otak dan organ lain yang ada dalam tubuh. Hal yang mengerikan yaitu kematian, ya anemia bisa menyebabkan kematian. Jenis anemia yang menyebabkan kematian adalah anemia berat yang telah lama terjadi dan tidak ditangani dengan baik.
.
.
Anemia yang ringan atau sedang hanya memberikan sedikit peluang untuk mengakibatkan kematian, tetapi seseorang yang menderita anemia dapat mengalami gangguan irama jantung atau aritmia. Aritmia dapat merusak jantung yang menyebabkan terjadinya gagal jantung dan juga berujung kematian. Namun, tidak anemia yang berat saja yang menyebabkan kematian. Selain itu, seseorang yang mengalami anemia juga akan kehilangan darah dalam waktu yang cepat akibatnya seseorang kekurangan cairan.


1

by @wanitasehatid

Karena memang apapun yang berlebihan itu tak baik, begitu juga dalam hal beraktivitas tiap harinya. Berlebihan dalam jalanin rutinitas malah akan membuat sel darah menurun dan alami anemia.

#LetsCheckUp jadwalmu, seimbangkan pekerjaan dengan hiburan, serta cukupi asupan zat besi jika kamu tak ingin mengalami bahaya anemia ya, Ladies!

#HealthyLife #SehatItuPenting #BahayaAnemia #Anemia #worklifebalance


0