#daihatsu

Instagram photos and videos

#daihatsu#toyota#perodua#mira#malaysia#l200#l2s#turbo#efdet#12valve#miraturbo#kancilturbo#l9rs#3cylinders#l900#l5#daihatsumira#660#l2#12v#move#l200s#peroduakancil#kancil#honda#xenia#suzuki#4x4#daihatsurocky#kijang#innova#indonesianmodified#offroad#jazz#calya#agya#mercedesbenz#knalpot#etios#yaris#city

Hashtags #daihatsu for Instagram

Daihatsu Compagno Berlina 800 (1965)... #daihatsu #autodeayer #youngtimer


0

ДТП с пострадавшими в Киеве. Около станции метро Лесная.

Сегодня около 17:00 автомобиль #Daihatsu #АА7500ВХ ехал в направлении Лесной по улице Жукова. На перекрестке с Шолом-Алейхема дорогу переходил парень около 20 лет. Водитель не заметила пешехода и сбила его. "На предыдущем пешеходном переходе я притормозила, пропустила людей и поехала дальше со скоростью 30-40 км в час. А здесь парень шел в темной одежде перед зеброй и я его не заметила. Он шел по телефону разговаривал. Он сам встал и сам пошел, только шишка на лбу была", - рассказала водитель Ольга.
Пострадавшего госпитализировали с закрытой черепно-мозговой травмой.
На месте работали патрульная полиция и следственно-оперативная группа.
Источник: https://kiev.informator.ua/2017/11/20/na-lesnoj-zhenshhina-na-daihatsu-sbila-peshehoda-paren-v-bolnitse/

Ищем админов в команду ДТП.Киев!
0937713333
Присылайте фото и видео с дорог Киева в вайбер/телеграмм
Информационный паблик @dtpkievua

#ДТП #Киев #авария #фото #сегодня #хроника #dtp #dtpkiev #dtpkievua #accident #kiev #kyiv #crash #today #ДТПКиев #Лесная #Жукова #Шолом_Алейхема #пешеход


1

Pusat produk knalpot motor & mobil terlengkap dengan kualitas terjamin dan harga termurah.melayani grosir & eceran,partai besar atau kecil kami layani. Kami siap melayani pengiriman di seluruh indonesia,n we world wide shipping.

#jualknalpot #kaskus #knalpotmurah #getinlow #indonesianmodified #knalpot #innova #yaris #jazz #brio #mobilio #accord #agya #avansa #xenia #etios #vios #city #grandlivina #march #kijang #fortuner #pajero #strada #sciroco #mercedesbenz #honda #toyota #daihatsu #bmw
Hp: 089688153850

Ambarumo Plaza(Amplaz)
1

Pusat produk knalpot motor & mobil terlengkap dengan kualitas terjamin dan harga termurah.melayani grosir & eceran,partai besar atau kecil kami layani. Kami siap melayani pengiriman di seluruh indonesia,n we world wide shipping.

#jualknalpot #kaskus #knalpotmurah #getinlow #indonesianmodified #knalpot #innova #yaris #jazz #brio #mobilio #accord #agya #avansa #xenia #etios #vios #city #grandlivina #march #kijang #fortuner #pajero #strada #sciroco #mercedesbenz #honda #toyota #daihatsu #bmw
Hp: 089688153850

Ambarukmo Plaza Yogyakata
0

¡SE VENDE!
Terios AWD 4x4 en impecables condiciones de TODO. unico dueño. cauchos 75%. Bateria nueva. cero fallas, cero botes de aceite ni ruidos. mantenimiento al dia con repuestos originales y facturas en mano. verla es comprarla. Se acepta cambio por camioneta en condiciones similares del mismo valor explorer 2pts 4x4 2000 2004, ranger 4x4 2000 2004, montero dakar.
CONTACTO @pierodipietro
.
.
👇👇👇👇
Dale me gusta 👍 y etiqueta a tus panas ✔️ #clubterios #teriosclub #terios #VTC #venezuelateriosclub #venezuela #kembara #perodua #daihatsu #terioterios #terionautas #camifanclub #4x4 #toyota #offroad #like #l4l #follow #f4f #arb #warn #4x4 #goodnight #good


6

masa lepas overhaul, pomen dah letak tangki minyak power steering tu kst situ pulak dah. saya tak minat sbb nampak tak kemas. dan line brake tu pun bengkok teruk sangat.
.
saya alih tangki, letak kat tempat elok sikit. tapi saya perasan line brake yg bengkok tu sebenarnya dah teruk sangat bengkok dia (kat master pump tu).jadi saya usik sikit utk bagi dia lurus balik, sekali dia patah, padahal baru usik sikit. dah saya terpaksa order flare tool utk buat semula yg patah tu.
.
#mira #daihatsu #daihatsumira #L200 #L2 #L2s #L200s #perodua #kancil #peroduakancil #turbo #660 #malaysia #miraturbo #kancilturbo #turbo #12valve #12v #3cylinders #L5 #efdet #move #L900 #L9rs


0

lepas deepavali hari tu, exhaust keluar asap bila biar idle lama lepas boosting. ni selalunya sbb valve seal. minyak hitam turun melalui valve stem dan masuk kebuk pembakaran.
.
biar engine sejuk. esoknya, bukak coil nampak minyak hitam, bukak spark plug, penuh minyak hitam. pada cylinder 1. saya pun tak mahir diagnose sangat, tapi antara puncanya valve seal, coil seal.
.
#mira #daihatsu #daihatsumira #L200 #L2 #L2s #L200s #perodua #kancil #peroduakancil #turbo #660 #malaysia #miraturbo #kancilturbo #turbo #12valve #12v #3cylinders #L5 #efdet #move #L900 #L9rs


0

tukar exhaust manifold gasket. .
3 minggu lepas overhaul mula keluar bunyi tick tick tick tick yang memalukan sbb semua orang pandang serta menyakitkan telinga.
.
saya memang suka buat sendiri dirumah.
.
#mira #daihatsu #daihatsumira #L200 #L2 #L2s #L200s #perodua #kancil #peroduakancil #turbo #660 #malaysia #miraturbo #kancilturbo #turbo #12valve #12v #3cylinders #L5 #efdet #move #L900 #L9rs


0

rasanya sebulan lebih lepas overhaul, sekali lagi tersadai.
.
ketika nak balik ke KL dari kuantan, saya bertolak pukul 7 pagi, saya lalu highway LPT dan ketika berada di maran, speedometer tiba-tiba tak hidup (speedo guna sensor), tapi saya tak panik ketika itu dan bersangka speedo sensor telah rosak atau ada wire telah putus.
.
tak lama lepas itu dia hidup semula, dan mati dan hidup. kemudian kereta tersengguk, terbatuk, masa ni saya dah takut, saya dah syak ni ada kena mengena dgn alternator. saya tengok radio (tak bukak radio masa drive), radio tak hidup langsung, saya off aircond, automatik speedo hidup semula. sah apa yg saya syak tadi.
.
saya cuma berharap dapat exit temerloh dan cari bengkel atau berhenti di rnr temerloh. sekurang-kurangnya tidaklah tersadai tepi jalan. tapi semua tu tak berlaku, tersadai juga akhirnya. di temerloh yg pernah saya tersadai dulu. 3 orang rakan saya pun pernah tersadai di temerloh 😅. dan salah seorang telah 3 kali tersadai.
.
saya call peronda LPT, tapi agak lewat sampai, kebetulan peronda agak busy disebabkan ada berlaku accident awal tadi. tapi takpelah, sekurang-kurangnya saya selamat cuma tersadai ditepi highway yg tiada siapa-siapa.
.
panjang ceritanya tapi saya pendekkan, bapa saya tiba utk ambil saya, pada mulanya mengharapkan tow truck LPT tiba awal supaya boleh ke bengkel utk tukar alternator dan teruskan perjalanan. tapi lama menunggu sehingga ke petang, saya pun dah malas. tambah pula tow truck letak kereta saya di chenor (pada awalnya janji akan letak di temerloh, dan saya sudah tunggu 2 jam di tol temerloh) tanpa sebarang call atau mesej. jika di temerloh, saya ada kenal satu bengkel dan kos utk towing luar ke bengkel tu lebih murah, tetapi kos towing bertambah tinggi, kereta terpaksa towing dari chenor ke bengkel di temerloh itu. memang saya dah fed up. saya tinggal kereta di bengkel dan terus balik ke KL dgn bapa saya. tiba dirumah pukul 8 malam. 13 jam perjalanan nak balik KL.
.
.
#mira #daihatsu #daihatsumira #L200 #L2 #L2s #L200s #perodua #kancil #peroduakancil #turbo #660 #malaysia #miraturbo #kancilturbo #turbo #12valve #12v #3cylinders #L5 #efdet #move #L900 #L9rs


1

side mirror /spion elektrik rugger/fourtrak
salah satu primadona untuk membut taft menjadi ganteng..
#taftdieselindonesia #daihatsu #daihatsurocky #daihatsutaft #daihatsurugger #jdmpart #jdm #eudm


4

mungkin ada yg tertanya-tanya mana menghilang. sebenarnya panjang cerita dia.
.
nasib tak baik, baru 3 minggu dgn engine baru, masa tgh 100km/h tiba-tiba bau petrol kuat dan lost power mendadak. mula-mula bersangka baik lagi, mungkin hose je bocor. tapi tengok belakang exhaust asap putih. sah minyak hitam dah masuk dalam kebuk pembakaran. bermaksud piston ring makan cylinder wall. punca sebenar dia, salah satu injector dah tertanggal, membuatkan petrol melimpah keluar dan air fuel ratio dah terlalu lean dalam kebuk pembakaran. bila lean piston ring akan mengembang. lean akan meningkatkan suhu.
.
benda ni jadi kat kuantan 3-4 hari sebelum raya aidilfitri. takde pilihan kena overhaul kat sana.
.
3 minggu lepas overhaul semua berjalan lancar. petrol pun lebih jimat (lihat pada gambar, perjalanan kuantan ke KL), bermaksud memang dah lama bocor petrol cuma tak ketara sebelum ni. ni kes pasang injector tak betul.
.
tapi ada lagi ceritanya... #mira #daihatsu #daihatsumira #L200 #L2 #L2s #L200s #perodua #kancil #peroduakancil #turbo #660 #malaysia #miraturbo #kancilturbo #turbo #12valve #12v #3cylinders #L5 #efdet #move #L900 #L9rs


0

HEROES DAY.

Acara Heroes Day Yang Diselenggarakan Oleh IAS Jawa Timur, Pada 19 November 2017.

Tetap Semangat, Secanggih Apapun Senjata Yang Kamu Pergunakan Tidak Ada Apa-apanya Tapi Dengan Semangat Yang Membara Sebatang Bambu Runcing Bisa Membuat Kita Meraih Kemerdekaan.

#scoci #scocindonesia #sigracalyaownerscommunityindonesia #scocisurabaya #scs #scs_solid #sigra #calya #daihatsu #toyota #daihatsusigra #toyotacalya #iaseastjavaregion #fk3oeastjava #haripahlawan #surabaya #kotapahlawan

Surabaya Jawa Timur
1

Senja mengajarkan bahwa kita pasti memiliki sisi gelap dan sisi terang.. Senja juga mengajarkan kita untuk selalu menghargai waktu..
.
.
.
#quotes #quote #quoteoftheday
#indonesia #tangerang #2017 #instagram #insta #instadaily #instapic #senja #bsd #daihatsu #photo #photography #photoshoot #dusk

BSD City Tangerang Selatan
0

PT Toyota Astra Motor "TAM" & PT Astra Daihatsu Motor "ADM" meluncurkan unit trbaru, inilah Penampakan bokong Baby Fortuner 'RUSH" yg tidak lama lg launching, SUV seven seater.wow amazing stelah 10 th ini lah baju baru toyota RUSH.

follow and like slow_andlow

inilah spesifikasi

New Rush

Fitur baru di rush terbaru :
1. Smoke headlamp with bi beam LED multireflektor
2. LED clearance lamp
3. Darkchrome grill
4. Ban 17" (TRD), 16" type G
5. Rectratable Miror with lamp
6. List chrome kaca samping (TRD)
7. LED rearlamp
8. Shark Fin antena
9. New Spoiler
10. Parkir Sensor + Kamera
11. Smart entry (TRD)
12. Start-stop engine (all type)
13. Digital AC with memory(type G) Auto AC (TRD)
14. Softtouch panel (TRD)
15. 7" monitor, USB, bluetooth, miroring (type g) ditambah NFC + 8 Speaker (TRD)
16. Steering switch control
17. Tilt Steering
18. TFT MID Speedometer + Analog
19. 5 Posisition seatbelt warning + Bushehr
20. 3 Power outlet
21. Dual VVTI engine
22. ABS, EBD, BA
23. VSC
24. HSA
25. 6 Airbag

jgn lupa follow slow_andlow

#slow_andlow
#bapernfreak
#jakartaworks
#toyota
#toyotarush
#daihatsu
#daihatsuterios
#teruci
#astrainternational


0

Packing kita aman bosku

Spray Guard berbahan dasar Sealant bukan Silicone
Berfungsi sebagai :
1. Semi coating yang melindungi cat body kendaraan dari debu
2. Memberikan efek mengkilap,shining dan weetlook
3. Membuat efek daun talas yang melindungi cat body kendaraan dari air hujan sehingga mencegah timbulnya jamur body
4. Mampu menyamarkan goresan pada body kendaraan hingga lebih dari 50%
5. Sebagai paint protection

Ready stock
250ml & 525ml
WA 082220427545

#pengkilapmobil #pengkilapmotor #perawatanmobil #perawatanmotor #pembersihmobil #pembersihmotor #autodetailing #perawatanmobilmurah #wax #waxmobil #detailing #sealant #sealantmurah #sealantmurahcirebon #jazz #kijang #kijanginnova
#innova #avanza #xenia #axic #axs #toyota #mitsubishi #daihatsu #suzuki #yamaha #honda #kawasaki


0

HEROES DAY.

Acara Sosial Yang Diadakan Oleh IAS Jawa Timur Dalam Rangka Memperingati Hari Pahlawan.

Bangsa Yang Besar Adalah Bangsa Yang Bisa Menghargai Jasa Para Pahlawan .

#scoci #scocindonesia #scocisurabaya #scs #scs_solid #sigracalyaownerscommunityindonesia #sigra #calya #daihatsu #toyota #daihatsusigra #toyotacalya #iaseastjavaregion #fk3oeastjava #haripahlawan #surabaya #kotapahlawan

Surabaya Jawa Timur
1

Lagi review apa sih? Kepoin aja trus ntar lama-lama juga cinta #ehh 📽️ Calsic Media Indonesia @habibieu2 @ismetrachman @putra_calsic_004

#newborn #instaoftheday #review #followforfollow #like4follow #like4like #denso #calyasigraclub #daihatsu #toyota


0