#handmixed

Instagram photos and videos

#handmixed#sourdough#sourdoughbread#wildyeast#artisanbread#realbread#breadbosses#bread#sourdoughclub#levain#naturallyleavened#breadporn#organic#crumb#handmade#starter#bellaartisanbaking#igbreadclub#diy#rebar#mold#frame#geterdone#work#homeimprovement#sandiego#roundedges#cement#rusticbread#pain#135pounds

Hashtags #handmixed for Instagram

By @voyder
_________________
#handmixed
#bylatinoimmigrants
_________________


0

sourdough baguette I believe attempt number 4. No crumb shot as it the first one disappeared quickly and I gave the rest away. 7.5 hours total 40% all white starter, a bit of rye 7-10% the rest it KA ap. 75% hydration folds at 15, 30, 60, 90, and 120 conventional shaping at 3 hours retarded for 4.#kingarthurflour#wildyeast#wildyeastbread#nocommercialyeast#nofilter#sourdoughstarter#sourdough#sourdoughbread#bread#breadporn#bakingbread#naturallyleavened#handmade#handmixed#baguette#artisanbreads


1

Masih #bluepea marble #sourdoughbread , yg post ini aku sertakan cara menghitungnya dgn patokan total tepung 250gr tanpa starter, bs lgs disimak slide slide di foto terakhir ⬅⬅⬅ ini tulisan aku tulis wktu live kapan hari skalian aku post disini buat yg mau belajar ngitung persentase

Sejujurnya aku bkn guru yg baik yg bs menjelaskan detil 😅 ini aja aku belajar dr yutub dan IG nya fullproofbaking

#sourdough ini banyak istilah aneh2x dr autolyse sampai dgn retard, aku belajarnya jg krn banyak baca aja 100% web luar.. Krn sourdough ini org sini benernya banyak yg bikin tp jarang ada yg mau share gratis 😀 ya iya lah teknisnya susah dan kompleks

Sejujurnya aku aja males share disini kalo ditanya2xin bisa gak ngurusin anakku 😂 gimana mau ngurusin, dm diterror, sejam sekali difotoin starternya kenapa gini kenapa kok gitu, kalo ga dibales ngomel kok ga dibales

Ada ya ci yg kayak gitu? BUANYAKKKKK 😂 mangkanyaa aku memutuskan ga mau sharing sourdough. Kalau mau belajar ngamatin aja dan praktek lgs, banyak tanya itu percuma saja

Sourdough emang hrs dicoba sendiri, diamati sendiri, krn ibarat kita memungut binatang liar, apa yg kupungut belom tentu sama spt yg kalian pungut

Ya skrg coba dipikirlah, aku sudah share resep GRATIS starter di highlight, trs yg bikin mereka, trs aku yg diganggu.. Kalian jd saya mau gak lanjut sharing? Jelas gak mau lah! Mana gratis ga ada duitnya.. capek hati capek badan

Sekian

#kitchenexperiment_sourdough
#naturalleaven #naturalyeast #nokneadbread #sourdough #sourdoughindonesia #handmixed #breadscoring #scoring #leaven #madre
#19032019


18

Recently bought a baking stone and this is the first loaf baked on it... happy with the height but crumbs need improvement a little dense... need more practice! 😅

#handmixed #naturallyleavened #sourdoughbread


0

Percobaan kedua bikin #sourdough #rusticbread pake cairan konsentrat bluepea.. Yg pertama agak keunguan dan pudar.. Yg kedua lebih pekat, reduksinya kutambah durasinya, dan porsi bluepea keringnya aku tambah jg

BLUEPEA KONSENTRAT
150gr air
10gr bunga telang kering @babychrystea
Rebus sampai kurang lebih 15-20menit api sedang, menghasilkan sekitar 90-100gr konsentrat.. Mau lbh pekat porsinya ditambah bunganya
______________________

Teknis step2xnya aku niru FULLPROOF BAKING di yutub channelnya.. Tp aku minus oat porridge

BLUEPEA MARBLE SOURDOUGH
Recipe: @icenguik

80% cakra kembar reguler
20% segitiga biru
20% starter (100% hydration)
1,8% garam
70% hydration

Utk hydration boleh disesuaikan dengan tangan masing2x paling enak handle brp % kalau aku belakangan suka 70-75% an

Semua total kalkulasi dibagi dua, yg satu pake air, satu pakai konsentrat bunga telang

1jam autolyse, add starter
1jam rest, add pink salt
30menit rest
Laminasi
30min rest
3x S&F jeda 45min (total 2,25jam)
Preshape, bench rest 20min
Bulk 2 jam
Retard 13 jam

Bake open lid (no steam)
250°C - 20min
230°C - 20min

#kitchenexperiment_sourdough
#naturalleaven #naturalyeast #nokneadbread #sourdough #sourdoughindonesia #handmixed #breadscoring #scoring #leaven #madre
#19032019


50

Trial bake with #wessexmill flour again. Texture is abit chewy then my usual Jap & French combo. 🤔 However, still tasty and soft.

40% Japanese flour
30% Wessex strong bread flour
30% Wessex mixed grain bread flour
78% hydration
20% levain (fed 1:2:2, peak @ 6hrs @ 28c)
2% salt
3hrs extended autolyse
5.5hrs bulk fermentation (1 light fold, 1 lamination & 2 coil folds)
15mins RT after shaping
20hrs overnight retard

One of them added Jap sweet potatoes. Sending off to my friend 🤗 Iam very fortunate to have friends who are willing to be my guinea pig😜.. helping me to clear my sourdough whenever I experiment with my bakes and giving me honest feedbacks. Thank you @kelvin_gwee @p0np0nta @sanaedesu @chonglian 💕💖 #wildfermentation #sourdoughbread #lovesourdough #healthiergut #healthbread #artisanbread #breadscoring #ovenspring #wessexmill #handmixed #sourdough #mixedgrain #crumb


2

{Sourdough} Butter toasted quinoa SD, buttery and creamy 👍 my hubby and I almost finished half a loaf after cutting🙈
#sonianllnaturalstarter


5

Crumb of California Wild Flower Bread!
I made the swirl interior from two dough one regular country and light purple carrot. The recipe is pretty much similar to butterfly pea flower swirl except replace HWW to typo"00", and it's long retarded for 25.5 hours in the fridge while I was visiting the wild flowers field when I got home so I start scoring and bake it out....💛💖🌸🌼💮🏵🍀🌾🌿🍃
*
#wildyeast #sourdough #crumb #tipo00 #purplecarrot #sourdoughbread #naturallyleavened #levain #bread #pain #artisanbread #breadfromscratch #handmadebread #breadrevolution #handmixed #bakefromscratch #organicbread #kingarthurflour #igbreadclub #foodvibes #instayum #breadbosses #sourdoughclub #bbga #thebakefeed #homebaking #breadcatalog


0

T U E S D A Y 👈🏼 new week new sandwiches 👉🏼👉🏼👉🏼 Chicken with preserved lemon // harissa mayo // spinach 💛
.
.
.
.
.
#cafe164 #sandwichesofinstagram #sandwich #realbread #ciabatta #handmade #handshaped #handmixed #bread #bakery #womeninhospitality #baker #bakery164 #trustin164 #leeds #lunch


0

Surprise big open crumb inside....California Wild Flower Bread!
I made the swirl interior from two dough one regular country and light purple carrot. The recipe is pretty much similar to butterfly pea flower swirl except replace HWW to typo"00", and it's long retarded for 25.5 hours in the fridge while I was visiting the wild flowers field when I got home so I start scoring and bake it out....💛💖🌸🌼💮🏵🍀🌾🌿🍃
*
#wildyeast #sourdough #crumb #tipo00 #purplecarrot #sourdoughbread #naturallyleavened #levain #bread #pain #artisanbread #breadfromscratch #handmadebread #breadrevolution #handmixed #bakefromscratch #organicbread #kingarthurflour #igbreadclub #foodvibes #instayum #breadbosses #sourdoughclub #bbga #thebakefeed #homebaking #breadcatalog


18

#RUSTICBREAD 🔥
.
.
.
➰  Normalmente, cuando hacemos pan nos enfocamos en que harina vamos a usar, % de hidratación, tiempos de fermentación. Pero el factor Masa Madre (MM) también tiene lo suyo 🌠
.
.
.
➰ El uso de una MM solida v/s una MM liquida condiciona el tipo de ácido que se crea durante la fermentación y al mismo tiempo, manejará el sabor de nuestro pan!! más ácido o mas suave 🍃
.
.
.
📷 @huemul_photos
.
.
.
#panartesano #masamadre #sourdough #sourdoughbread #artisanbaker #breadbosses #levain #naturallyleavened #igbreadclub #bakery #wildyeast #artisanbread #handmixed #baker #homemadebread #vsco #realbread #fermentacaonatural #painaulevain #crumb #opencrumb #healthyfood #vegan #recomiendoiv #laserena #coquimbo #chile


8

Trying out organic T65 for sourdough baguette. No ear and appearance doesn't look great to me. Should bake slightly longer for colour but everyone waiting for the breakfast 😄

#t65 #moulinmarion #organic #baguette #bellaartisanbaking #levain #starter #wildyeast #realbread #sourdough #artisanbread #breadporn #sourdoughbread #sourdoughclub #breadbosses #handmixed #crumb


8

A marriage of flours (want of options because I need to clear my storage space) and I am quite excited how this cranberry sourdough will turn out. #naturallyleavened #handmixed #realbread


0