#hidupperantauan

Instagram photos and videos

#hidupperantauan#anakmedan#liburanmusimpanas#instadaily#jalanjalandulu#italiacerita#deutschland#livingabroad#jalanjalan#italytrip#love#sarawak#triperopa#jalanjalankeeropa#ig_de#italia#perantauan#ceritajerman#alorgajah#shakleedistributor#shakleealorgajah#musimpanas#orangalorgajah#lendu#uitmbandarayamelaka

Hashtags #hidupperantauan for Instagram

Kalau aku menjadi baik hati , itu pasti karena bapak & mamak yang baik hati.
Karena hidup tidak sempurna... orang tua masih ada ...tapi tinggal berjauhan , pengen dekat tapi g bisa... Secanggih-canggihnya media sosial , alat komunikasi , dsb... tetap paling tentram kalau bisa berbagi cerita A-Z secara langsung , setiap hari , setiap kapanpun.
Apalagi bapak paling suka masakan Wanda meskipun baru-baru jg bisa masak πŸ˜‡πŸ˜‡πŸ˜‡
#kangenorangtua #hidupperantauan #sepi


0

Happy bday istrikuy Tercintah, Tersayang...❀️πŸ₯°πŸ˜˜πŸ˜
Kamulah... Teman Sehidup semati...
Teman seperjuangan...
Teman suka Dan Duka...
.
Smoga di hari Ultah ini slalu diberkati apa yg Di Harapkan Dan di cita2kan serta slalu Menjadi Berkat...
.
Dari: pendamping Hidupmu
.
.
Inilah cerita balada klasik hidup di Perantauan di negara orang.. Harus kuat.. Harus tegar.. Harus dapat Bertahan.. Bahkan kue Ultah pun bs di Sulap.. πŸ˜…
Harus banyak Akal Dan mengemasnya menjadi Indah.. 😍😘πŸ₯°
.
#030319 #sanherfamily #sanherstory #ultah #bday #wifebday #mylovebirthday #temensehidupsemati #kuedadakan #banyakakal #tambahumur #diberkatituhan #hidupperantauan #takadaakarrotanpunjadi #happybirthday #happybirthdaymywife #myfamily


17

Thanks DAT3
Full video at IGTV πŸ‘†πŸ»


5

Moga cepat sembuh Jane @nrznsykl_
#hidupperantauan
#tawauriansss


17

celabrate kt school pulak with classmate....bufday die so apa lagi....jadi raja sehari laa... πŸ€ͺ
#mikhaelturns5 #mikhaelbirthday #MikhaelWazir #anakperantau #hidupperantauan #malaysiavsbelgium #mamadfamilia


5

EID MILAD SA'EED MIKHAEL..!
you came into my life on this date and nothing has ever been the same! I can't imagine life without you, and I'm so proud and blessed to call you my son and my bestfriend forever..😘
#mikhaelturns5 #mikhaelbirthday #MikhaelWazir #anakperantau #hidupperantauan #malaysiavsbelgium #mamadfamilia


14

Stock rare baru sampai dari tanahair...
#macam2ada
#hidupperantauan


27

When your husband jadi photographer harini.
_
Husband mood baik sebab nak ambilkan gambar untuk wife dia. Hehe. 😍
_
Tarikan di mukah. Sarawak penuh dengan budaya dan tradisi dari pelbagai etnik. Mukah ramai orang Melanau dan Iban.
_
Bless to be here dan bakal dirindui. πŸ˜€ #mukah #sarawak #love #warisansarawak #hidupperantauan #malaysia


3

Keluarga ke-2 diperantauan πŸ˜†πŸ˜… #malangexplore #malanghits #hawaiparkmalang #anakkediri #kedirihits #pejuangdollarsπŸ’΅πŸ’·πŸ’Έ #hidupperantauan


0

01012019 Selasa
.
.
Gambar yang cukup merangkumi apa yang berlaku pada tahun ini.
.
Dengan ramai berita gembira dari keluarga dan sahabat melangsungkan perkahwinan. Yang sedih cuma tak dapat bersama di Malaysia pada detik-detik terpenting dalam hidup mereka. .
.
Yang lepas itu sudah jadi silam. Moga diri ini dapat harungi tahun mendatang dengan cekal dan sabar. .
#HidupPerantauan #RinduSangatMalaysia


4

Rutin before balik Sarawak. Seriously balik kali ni kami agak penat. Start dari 22hb - esok kami dah susun cantik- cantik akiviti yang kami nak buat. Ada satu je yg tak dapat fulfill, appointment dengan dentist. Memang setiap kali balik kami akan scaling gigi tapi kali ni tak sempat. πŸ˜…
.
And ada juga yg adhoc, tanpa dirancang. But kami berdua happy walaupun penat dia kami je rasa. Ke sana ke sini x lekat duk rumah langsung.
Tadi balik dari pasar dapatlah sapu n mop satu rumah. Puas hati tgk rumah yang ditinggalkan bersih. .😍😍😍
.
Esok nak balik Srwk dah. malam ni keje packing n finalised barang. Malam ni kena telan vivix masing- masing topup tenaga. πŸ˜€πŸ˜€
#hidupperantauan #travel #love #husbandandwife #vivix


0

Bercuti sementara dekat kg halaman.. #hidupperantauan
#kelantandarulnaim


4

Safely arrived Bintulu airport. Setelah meredah hujan lebat 😎 .
.
Waiting for boarding. πŸ€—πŸ€— #husbandandwife #hidupperantauan #syukur #holidaymood #shaklee #shakleebyrad #radessentials #Ronella #yearendsales #aromatherapy #bazaar


5

Masa akan datang rahsiaNYA supaya kita sentiasa bersangka baik ,, berusaha lah yg terbaikk serta bersyukur dan bersabar :') #KeKKkeKita #cuti2dluba #Cuti2Malaysia #hidupperantauan :D


7

Kecewa tak beerti kalah, so jadi lah diri sendiri... Kuat kan diri kuat kan hati mental dan fizikal... #hidupperantauan
#bestrong
#kuatkanhati
😒😒😒


3

Take 5..!
5 jam da berlalu...berbaki 4 5 jam lagi tuk sampai ke destinasi..JB > KB
#balikkampung
#hidupperantauan


1

Thank you buat kemarin, jadi diingatkan dengan kondisi 4-8 tahun yang lalu..
Kangen polll.. 😭
Zhang Apo sehat2 selalu yes, tunggu saya balik tengok2.
Teman2 seperjuangan selama 4 tahun, sukses selalu dimanapun kalian berada.
#throwback
Yang bilang ane pencitraan nih, kita dilatih bikin #pembelaan .
#shaoguan #hidupperantauan #η•™ε­¦η”Ÿ #dumpling #oldfriends


10

Musim gugur tiba, artinya siap-siap sering liat tupai nyari stok buat persiapan makanan dia di musim dingin. Hidup di negara orang gak akan semudah hidup di negara sendiri. But as always, ingat lagu yang liriknya bilang, "always look at the brightside of life."
.
I am so happy to see this fall colors and the blue sky. October this year is super nice! I don't lie! Great weathers.
.
#herbsisgoodπŸƒ #musimgugur #negeri4musim #karlsruhe #hidupperantauan


3

First time gerak solo.
#hidupperantauan
#kenchana
#bye2samonaemimsorry


1

Hujan emas di negara orang πŸ˜‡ Hujan batu di negara sendiri πŸ˜‰
#hidupperantauan


0

Tak perlu kau memikirkan mereka yang punya mulut tapi tak berotak.mereka hanya iri kepada Mu.tunjukan kepada Mereka bahwa kamu layak untuk bangkit dan maju dari massa lalu.masalah silih berganti menuntun mu untuk menjadi yang lebih kuat.biarkan mulut mereka bekoar sesuai keinginannya.tetap berpegang teguh pada ajaran kebaikan.tak perlu kmu memblas perbuatan mereka.biarlah TUHAN yg membalasnya.
#strongwoman
#tidakdihargai
#kecewa
#hidupperantauan
#sebatangkara πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ


0

Ehhhh2 trjumpa gmbr lama
Archery Club 2017
#HidupPerantauan
#spm2017
#bitaufiqwannajah
#roadtoexcellence


6

niat di hati balik nak dduk dkat kedai...
tapi lain jadi nya... terlantar kedegilan....
esok hari terakhir dkat sini sblum balik klang...
harap sempat berbakti....
minta maaf....
#hidupperantauan
#naughtytummy


0

8/9/2018
Kenangan semalam harapnya jadi kenangan terakhir. Taknak dah. Janji.
#kaliketiga #hidupperantauan


18

A little memory that I bring everyday just to remind myself that I'm a proud Malaysian,regardless.
Being indipendent is to be able to think,act,& accept opinions both ways.
But, how far are we to be THAT indipendent in this millennial age? I'm still learning, though.

Happy Merdeka Day, fellow Malaysians!

P/s: Saya rindu ayam masak merah (@arjuedkm ),nasi kerabu daging bakar Taj, dan Kopi C HaiPeng!😒 #merdeka #malaysiamerdeka #61tahun #indipendent #indipencedaymalaysia #love #peace #life #maturity #malaysiansandfood #istilllovemycountry #hidupperantauan #perantau #demirezeki #rollercoasterofemotionstoday


5