#homemadesambal Instagram Instagram photos and videos

Assalamualaikum dan Hai.
.
Kami menjual tiga jenis sambal iaitu sambal goreng garing bilis, sambal goreng garing bilis dengan kacang dan sambal goreng garing bilis dengan serunding.
.
Berminat ? Boleh DM atau whatsapp kami http://www.wasap.my/60178223795
.
#ENT530 #entrepreneur #homemadesambal #sambalicinhabispinggan #sambalicious #trio #support

Selangor
3

Assalamualaikum dan Hai.
.
Kami menjual tiga jenis sambal iaitu sambal goreng garing bilis, sambal goreng garing bilis dengan kacang dan sambal goreng garing bilis dengan serunding.
.
Berminat ? Boleh DM atau whatsapp kami http://www.wasap.my/60178223795
.
#ENT530 #entrepreneur #homemadesambal #sambalicinhabispinggan #sambalicious #trio #support

Selangor
0

Assalamualaikum dan Hai.
.
Kami menjual tiga jenis sambal iaitu sambal goreng garing bilis, sambal goreng garing bilis dengan kacang dan sambal goreng garing bilis dengan serunding.
.
Berminat ? Boleh DM atau whatsapp kami http://www.wasap.my/60178223795
.
#ENT530 #entrepreneur #homemadesambal #sambalicinhabispinggan #sambalicious #trio #support

Selangor
1

Assalamualaikum dan Hai semua.
Harini kami @sambalicioustrio akan memperkenalkan produk- produk kami iaitu sambal yang sedap dan enak dimakan begitu saja..
.
Sambal yang ketiga pula ialah Sambal Goreng Garing Bilis.
.
Harga : RM11 (tak termasuk postage)
.
COD : UiTM Shah Alam
.
#ENT530 #entrepreneur #sambalicinhabispinggan #homemadesambal #trio #sambalicious #support

Selangor
1

Assalamualaikum dan Hai semua.
Harini kami @sambalicioustrio akan memperkenalkan produk- produk kami iaitu sambal yang sedap dan enak dimakan begitu saja..
.
Sambal yang kedua pula ialah Sambal Goreng Garing Bilis dengan Kacang.
.
Harga : RM 13 (tak termasuk postage)
.
COD : UiTM Shah Alam
.
#ENT530 #entrepreneur #sambalicinhabispinggan #homemadesambal #trio #sambalicious #support

Selangor
4

Assalamualaikum dan Hai semua.
Harini kami @sambalicioustrio akan memperkenalkan produk- produk kami iaitu sambal yang sedap dan enak dimakan begitu saja..
.
Sambal yang pertama ialah Sambal Goreng Garing Bilis dengan Serunding.
.
Harga : RM 14 (tak termasuk postage)
.
COD: UiTM Shah Alam
.
#ENT530 #entrepreneur #sambalicinhabispinggan #homemadesambal #trio #sambalicious #support

Selangor
0

Nyocol dengan Meme's Sambel lebih mantap πŸ‘Œ
.
Homemade sambal BBQ / sambal cocol yg rasanya sangat tajam di lidah. Resep keluarga dari jaman dulu. Dijamin ketagihan. Bertahan 2 bulan disimpan di kulkas. .
WA : 081 934 333 168 .
.

#memessambel #memessambal #sambel #sambal #sambelbali #sambalbali #sambelbbq #sambalbbq #sambelbbqbali #sambalbbqbali #homemadeSambel #homemadesambal #bbqsauce #oleholehbali #kulierbali #bali #oleh2bali #sambalenak #sambalenakbali #wonderfulindonesia

Bali, Indonesia
0

Bila akak ANC @akilamanann
Bergaya dengan @sambaljawaranger hakak. Thanks dear. Please claim ur sambal pack tomorrow!
.
.
Masa konvo pun saya tak melupakan @sambaljawaranger ! #pedaspanaspuas #okaydonepromoteqiena @RepostIt_app
.
.
Do follow:
πŸ“±Ig: @sambaljawaranger
πŸ“±Fb: Sambal Jawa Ranger

http://www.wasap.my/0142746960

#uitmjohorkonvo87 #sambaljawaranger #kinnanakitchen #pedaspanaspuas #sayajual #anakjawabatupahat #homemadesambal #sekalicubapastinaklagi #usahawanmuda #sayamasihbelajar #support #CODavailable #POSTAGEavailabe #anakbatupahat


2

BBQ dengan Meme's Sambel lebih mantap πŸ‘Œ
.
Homemade sambal BBQ / sambal cocol yg rasanya sangat tajam di lidah. Resep keluarga dari jaman dulu. Dijamin ketagihan. Bertahan 2 bulan disimpan di kulkas. .
WA : 081 934 333 168 .
.

#memessambel #memessambal #sambel #sambal #sambelbali #sambalbali #sambelbbq #sambalbbq #sambelbbqbali #sambalbbqbali #homemadeSambel #homemadesambal #bbqsauce #oleholehbali #kulierbali #bali #oleh2bali #sambalenak #sambalenakbali #wonderfulindonesia

Bali, Indonesia
0

Horeee!! Yang ditunggu sudah datang. Homemade sambal lezat buatan @monic_lau , pedasnya pas tidak terlalu pedas, bahannya pun mendukung untuk dipakai sewaktu jalanin challenge, karena dibuat dari gula diet dan garam diet. Nanti pasti masuk di menu makan siangku hari ini. Yeeeyyyyy lebih enak lagi makanku hari ini.

#sambelbawang #sambelterasi #homemadesambal


0

Holllaaa everybody..naahh ini dia nii..ak kasih tahu ya..prosesnya sambalroa4g yg lumayan agk ribet tapi sllu dbuat dengan penuh Cinta..kalo bentuk ikannya udh pernah postingkan..dari ikan yg diasapin sampe kering..lalu dihaluskan..nah tu pic1 tu penampakannya..lalu pic dua 2 ikannya disangrai gaess..nah biar pada tahu ya..gak semua sambalroa ikannya disangrai loh..dan pasti rasanya beda..tentu yg ikannya dsangrai lebih dahulu lebih mantap..rasanya...kenapa?krna citra rasa ikan asapnya semakin berasa...lalu pic3 hasil sambalroa4g yg udh diolah dengan campuran bumbu dan minyak berkualitas...So,tiap weekeend sambalroa4g open order...jadi yg selalu ketagihan assyyeeeekkk dtunggu dong orderannya..yg masih penasaran yuukkk dicoba..Happy Weekend:) #sambalenak#sambalikan #homemadesambal #sambalikanroa #sambalroa #sambalmanado #sambalmurah #sambalmantap #sambalpedas #sambalrumahan #sambelbuatanrumah #sambelroa #sambelrumahan #sambelasli#sambalikanasap#roa #ikanasap #sambelroa #pedas #mantapsambalnyaπŸ‘ #sambaljakarta #sambaltangerang


0

60 pack SAMBAL JAWA RANGER on progress der! .
Thankss untuk hari ni. And rugi sgt sesiapa yg xcuba rasa sambal jawa ranger sis yg pedas panas dan puas! Ni. Hehehehehhehe
.
.
☎ 0142746960/0142746960
☎ 0142746960/0142746960
☎ 0142746960/0142746960

Do follow:
πŸ“±Ig: @sambaljawarange
πŸ“±Fb: Sambal Jawa Ranger

#sambaljawaranger #kinnanakitchen #pedaspanaspuas #sayajual #anakjawabatupahat #homemadesambal #sekalicubapastinaklagi #usahawanmuda #sayamasihbelajar #support #CODavailable #POSTAGEavailabe #anakbatupahat


0

Misiiii edisi jualan sambal dulu yaπŸ˜€
Ini sambal bukan sembarang sambal, namanya sambal Mairo, dibuat dari ikan mairo yang proses masaknya butuh waktu 1x24 jam☺️
Rasa ikan yang udah hancur bersama cabe,bawang dan bumbu lainnya membuat sambal ini berbera dari sambal lainnya.
Homemade by order .
Ketahanan di luar sampai 10 hari, tanpa bahan pengawet. πŸ‘‡πŸ½πŸ‘‡πŸ½πŸ‘‡πŸ½πŸ‘‡πŸ½πŸ‘‡πŸ½
Untuk promo sampai tanggal 13 Oktober
Beli 6 pcs sambal Miro free Botol Minum Infused water senilai 50 ribu rupiah. 🍁🍁🍁🍁🍁🍁
Nama Produk: Sambal Ikan Mairo
ukuran: 200 gr
Harga 35 ribu per pcs
Pengiriman dari Jakarta
kontak : 082291575811

#sambalrumahan
#homemadesambal
#sambalikanmairo
#jualansambal
#juragansambal


0

Try our Host Sambal Roa. Indulge the unique taste of smoke Roa fish combined with the chili spices makes our Roa become so irresistable. Once you try, you will be coming back for HOST sambal Roa. Available at original taste and spicy taste

Shipping from surabaya

#sambalroa #homemadesambal


0

Nyocol dengan Meme's Sambel lebih mantap πŸ‘Œ
.
Homemade sambal BBQ / sambal cocol yg rasanya sangat tajam di lidah. Resep keluarga dari jaman dulu. Dijamin ketagihan. Bertahan 2 bulan disimpan di kulkas. .
WA : 081 934 333 168 .
.

#memessambel #memessambal #sambel #sambal #sambelbali #sambalbali #sambelbbq #sambalbbq #sambelbbqbali #sambalbbqbali #homemadeSambel #homemadesambal #bbqsauce #oleholehbali #kulierbali #bali #oleh2bali #sambalenak #sambalenakbali #wonderfulindonesia

Bali, Indonesia
0

#NasiGorengIkanSardin
.
.
Bahan2Kisar:
3 biji cili merah (buang biji)
3 biji bawang putih
1/2 biji bawang besar
1/2 Ibu jari halia (di kisar/parut atau di hiris halus pon boleh)
1 biji bawang besar di hiris tebal
1 tin ikan sardin kecil
3 biji telor
Sayur kobis panjang atau sayur kesukaan anda
Nasi sejuk dari 2 cawan beras
.
.
Kalau tumis tak nak guna cili merah seperti di atas boleh saja guna #HomemadeSambal
.
.
#DariDaporMummyJah
#CameraInCharge @mummyjah
#SelamatPagi #SalamSubuh

Choa Chu Kang, Singapore
19

#Repost @monsterpipi_bund with @repostapp .
.
BELANAK SAMBAL MATAH : .
1. Bahan : .
. 1ekor ikan belanak goreng (suwir2)
.
. 4lembar selada (iceberg ), bukan yang keriting
.
. Bumbu
. 5siung bamer
. 1siung baput
. 1ruas serai ambil putihnya
. 1lembar daun jeruk
. 6bji cabe rawit
. 1batang Bunga bawang --- semua di iris tipis/ rajang ---
. . 1/2sdt terasi goreng
. Gulgar secukupnya
. Sedikit kaldu alami
.
. 1buah jeruk limau ambil airnya
.
. Minyak goreng di panaskan ( secukupnya )
.
.
2. Cara masak : .
. Campur semua bumbu , siram minyak panas, beri perasan jeruk limau
. Koreksi rasa
. Masukkan belanak dan selada
. Aduk2 ( sambil di bejeg )
. Hidangkan .
.
#pawoninggil #resepsambal #sambalmatah #homemadesambal


0

BBQ dengan Meme's Sambel lebih mantap πŸ‘Œ
.
Homemade sambal BBQ / sambal cocol yg rasanya sangat tajam di lidah. Resep keluarga dari jaman dulu. Dijamin ketagihan. Bertahan 2 bulan disimpan di kulkas. .
WA : 081 934 333 168 .
.

#memessambel #memessambal #sambel #sambal #sambelbali #sambalbali #sambelbbq #sambalbbq #sambelbbqbali #sambalbbqbali #homemadeSambel #homemadesambal #bbqsauce #oleholehbali #kulierbali #bali #oleh2bali #sambalenak #sambalenakbali #wonderfulindonesia

Bali, Indonesia
0

Kamu udah makan siang?
Kurang lengkap kalo belum pake ini nih.
Sambal Radja
Varian jambal roti

Sambal pedas dengan potongan ikan asin jambal roti yang nikmat banget dinikmati meski cuma pake nasi panas, dijamin nambah hehe.

Rp. 25.000,-/botol.

Mau pesen? Cuz WA 08881915391 (Maya)
#homemadeandhealthyfood
#homemadefood
#homemadesambal
#sambal
#sambalpedas
#sambaldepok


0

ready STTL (Sambel Terasi Teri Lurus) yg minat DM yaaπŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹ #sambalterasiteri#homemadesambal#musttryπŸ˜‹


5

Ayeeee.... sambal terasi... sambel korek....soo yummy... made by nicho... πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†.... .
.
.
.
.
.
.
.
#cheftobe #madebynicho #madebyheart #madewithlove #homemadesambal #sambelkorek #sambelterasimentah #sambelenak #sambelalanicho


4

BBQ dengan Meme's Sambel lebih mantap πŸ‘Œ
.
Homemade sambal BBQ / sambal cocol yg rasanya sangat tajam di lidah. Resep keluarga dari jaman dulu. Dijamin ketagihan. Bertahan 2 bulan disimpan di kulkas. .
WA : 081 934 333 168 .
.

#memessambel #memessambal #sambel #sambal #sambelbali #sambalbali #sambelbbq #sambalbbq #sambelbbqbali #sambalbbqbali #homemadeSambel #homemadesambal #bbqsauce #oleholehbali #kulierbali #bali #oleh2bali #sambalenak #sambalenakbali #wonderfulindonesia

Bali, Indonesia
0

Sambal bawang endes dari Amora's kitchen

Hanya 50rb per botol na
Berat bersih 300gr

Yg mau boleh lgsg chat line di @zjz2931t (pakai @ ya)

#homemadesambal #sambalbawanghomemade #sambalbawang #sambalpontianak #makanandipontianak #makananpontianak #kulpon #kulinerpontianak #pontianakinformasi


2

Berita baik!!! Orang Kedah terutamanya khas orang dok area Baling dan Sik... ni nak habaq angpa la ni boleh order beli @tempoyakjiwakacau kat agent sah TJK sis aida 😍😍😍 lekaih weh pi order takut tak dan satni stock abih licin baq ang!!! Ni number contact sis aida : 013-596 8232 😘
.
Dapatkan dari agent sah TJK kami 😍

Pertanyaan/Postage Whatsapp

Tapau Je! Nasi Box, Kota Damansara PJ
Ms Nona Lienda : 016-6992983
.

Agent Shah Alam-USJ-Subang Jaya.
Mr Iewan : 019-2016737
.
Agent Seri Kembangan.
Ms Natasha : 016-3384523
.
Agent Kg Jawa-Andalas-Bukit Tinggi-Sg Udang-Teluk Menegun, Klang.
Ms Fauzus : 012-2247381
.
Agent Port Klang.
Ms Lynn : 012-2756684
.

Agent Bukit Lanchong-Alam Megah-USJ-Putra Heights-Puchong.
Ms Baizura : 012-2164236
.

Agent Rawang-Ijok-Bandar Tasik Puteri-Kota Puteri-Bandar Seri Coafields-Aeon Rawang.
Ms Hidayah : 012-9524339
.

Agent Jalan Ipoh-Gombak-Sentul-Kg Batu Muda-Tmn Batu Muda-Jalan Ipoh-Batu Caves-Selayang-Gombak-Greenwood KL.
Ms Massita : 013-3877771
.

Agent Kuala Selangor.
Ms Halimah : 019-6195680
.
Agent Sitiawan-Manjung, Perak.
Ms Faridah : 019-4040666
.

Agent Lumut, Perak.
Ms Tim : 017-3461242
.

Agent Ipoh, Perak.
Ms Monna : 016-4439317
.

Agent Baling-Sik, Kedah.
Ms Aida : 013-596 8232
.

Agent Kuantan, Pahang.
Mr Aziz : 0179098872 (Call & SMS Only)
.

Agent Rompin-Endau-Tanjong Gemok-Pontian-Leban Condong-Muadzam Shah, Pahang.
Ms Aishah : 011-3140 5410
Mr Diniel : 014-5044 256
.

Agent Kuala Rompin, Pahang.
Kay Frozen Food Mart : 013-9085086
.

Agent Selancar-Bandar Tun Razak, Pahang.
Ms Rohaya : 016-2387164
.

Agent Kuala Terengganu-Kemaman-Dungun-Paka-Kerteh-AMBS, Terengganu.
Ms Nurul Najwa : 019-5763236
.

Agent Seremban-Port Dickson, N9.
Ms Nurul : 013-3971821
.

Agent Kulai-Kulai Jaya-Johor Bahru, JDT.
Mr Azib : 016-2327381
.
.
Love,
#teamtapaujenasibox #tempoyakjiwakacau #tapaujenasibox #sambaltempoyak #sambaltempoyakikanbilispetai #sambaltempoyakpetai #tempoyak #tempoyakkacau #petai #kedahan #fermenteddurian #sambaltempoyakkacau #homemadesambal #jjcm #sambaltempoyakbilispetai #sayajual #sayajualmakanan #kedah #lunchboxkl #fooddeliverykl #loqstaq #malayfood #malaysia #bazaarpaknil #kotadamansara


1

Berita baik!!! Orang Kedah terutamanya khas orang dok area Baling dan Sik... ni nak habaq angpa la ni boleh order beli @tempoyakjiwakacau kat agent sah TJK sis aida 😍😍😍 lekaih weh pi order takut tak dan satni stock abih licin baq ang!!! Ni number contact sis aida : 013-596 8232 😘
.
Dapatkan dari agent sah TJK kami 😍

Pertanyaan/Postage Whatsapp

Tapau Je! Nasi Box, Kota Damansara PJ
Ms Nona Lienda : 016-6992983
.

Agent Shah Alam-USJ-Subang Jaya.
Mr Iewan : 019-2016737
.
Agent Seri Kembangan.
Ms Natasha : 016-3384523
.
Agent Kg Jawa-Andalas-Bukit Tinggi-Sg Udang-Teluk Menegun, Klang.
Ms Fauzus : 012-2247381
.
Agent Port Klang.
Ms Lynn : 012-2756684
.

Agent Bukit Lanchong-Alam Megah-USJ-Putra Heights-Puchong.
Ms Baizura : 012-2164236
.

Agent Rawang-Ijok-Bandar Tasik Puteri-Kota Puteri-Bandar Seri Coafields-Aeon Rawang.
Ms Hidayah : 012-9524339
.

Agent Jalan Ipoh-Gombak-Sentul-Kg Batu Muda-Tmn Batu Muda-Jalan Ipoh-Batu Caves-Selayang-Gombak-Greenwood KL.
Ms Massita : 013-3877771
.

Agent Kuala Selangor.
Ms Halimah : 019-6195680
.
Agent Sitiawan-Manjung, Perak.
Ms Faridah : 019-4040666
.

Agent Lumut, Perak.
Ms Tim : 017-3461242
.

Agent Ipoh, Perak.
Ms Monna : 016-4439317
.

Agent Baling-Sik, Kedah.
Ms Aida : 013-596 8232
.

Agent Kuantan, Pahang.
Mr Aziz : 0179098872 (Call & SMS Only)
.

Agent Rompin-Endau-Tanjong Gemok-Pontian-Leban Condong-Muadzam Shah, Pahang.
Ms Aishah : 011-3140 5410
Mr Diniel : 014-5044 256
.

Agent Kuala Rompin, Pahang.
Kay Frozen Food Mart : 013-9085086
.

Agent Selancar-Bandar Tun Razak, Pahang.
Ms Rohaya : 016-2387164
.

Agent Kuala Terengganu-Kemaman-Dungun-Paka-Kerteh-AMBS, Terengganu.
Ms Nurul Najwa : 019-5763236
.

Agent Seremban-Port Dickson, N9.
Ms Nurul : 013-3971821
.

Agent Kulai-Kulai Jaya-Johor Bahru, JDT.
Mr Azib : 016-2327381
.
.
Love,
#teamtapaujenasibox #tempoyakjiwakacau #tapaujenasibox #sambaltempoyak #sambaltempoyakikanbilispetai #sambaltempoyakpetai #tempoyak #tempoyakkacau #petai #kedahan #fermenteddurian #sambaltempoyakkacau #homemadesambal #jjcm #sambaltempoyakbilispetai #sayajual #sayajualmakanan #kedah #lunchboxkl #fooddeliverykl #loqstaq #malayfood #malaysia #bazaarpaknil #kotadamansara


2

Sebahagian sambal yg bakal d postage.. Sesiapa yg nk buat pre order bolehlah hubungi wasap sis 018-3725449... RM 10.. Murah2 je..
#sambalgorengorimelaka
#homemadesambal
#samballovers


0

#CiliCrab as cooked by @cadymcbronzie ......Mak ubah suai sikit tambah #HomemadeSambal kerna Encik Suami nak pedas
.
.
Ini lah kemudahan nye kalau ada #HomemadeSambal yg siap senang dan mudah di gunakan bila bila masa yg di perlukanπŸ‘πŸΌ
.
.
#SuamiKuAwetCerewet sama saja dengan anak nye si @farahzee hahaha🀣🀣🀣
.
.
#MakanMalam

Choa Chu Kang, Singapore
6

Happy Sunday Sambal Lovers...Open Order ya...sambalroa4g...yg sudah TERBUKTI beda dengan sambal lainnya..dengan ciri khas aroma ikan adap yg membuat terus nambah dan nambah...terus..aroma khas ikan asap dicampur dengan perpaduan bumbu2 dengan kwalitas pilihan dan tentunya diproses dengan sangat hygenis dan yg tidak kalah pentingnya sambalroa4g NO PENGAWET NO MSG!!...D.I.J.A.M.I.N dehh pokknya..:) yg mau order via WA/Messanger/DM ya..tengkyu...:) sambalikan #sambalenak #homemadesambal #sambalikanroa #sambalroa #sambalmanado #sambalmurah #sambalmantap #sambalpedas #sambalrumahan #sambelbuatanrumah #sambelroa #sambelrumahan #sambelasli#sambalikanasap#roa #ikanasap #sambelroa #pedas #mantapsambalnyaπŸ‘ #sambaljakarta #sambaltangerang#testimonysambalroa#testisambalroa#testisambalroa4G#testimonisambalroa


2

Happy Sunday Sambal Lovers...Open Order ya...sambalroa4g...yg sudah TERBUKTI beda dengan sambal lainnya..dengan ciri khas aroma ikan asap yg membuat terus nambah dan nambah...terus..aroma khas ikan asap dicampur dengan perpaduan bumbu2 dengan kwalitas pilihan dan tentunya diproses dengan sangat hygenis dan yg tidak kalah pentingnya sambalroa4g NO PENGAWET NO MSG!!...D.I.J.A.M.I.N dehh pokknya..:) yg mau order via WA/Messanger/DM ya..tengkyu...:) sambalikan #sambalenak #homemadesambal #sambalikanroa #sambalroa #sambalmanado #sambalmurah #sambalmantap #sambalpedas #sambalrumahan #sambelbuatanrumah #sambelroa #sambelrumahan #sambelasli#sambalikanasap#roa #ikanasap #sambelroa #pedas #mantapsambalnyaπŸ‘ #sambaljakarta #sambaltangerang#testimonysambalroa#testisambalroa#testisambalroa4G#testimonisambalroa


0