#makan

Instagram photos and videos

#makan#kuliner#makanan#food#foodporn#makanenak#makananenak#foodie#enak#kulinerjakarta#instafood#kulinerindonesia#jajanan#wisatakuliner#bali#madeinindonesia#like#makanansehat#liburan#yummy#indonesia#delicious#foodstagram#exploreindonesia#minuman#jakarta#makanankekinian#sekolah#cemilan#kulinerbandung#jajan

Hashtags #makan for Instagram

Coming Soon!!! Mix dengan Udang, Siap untuk Coba Sultan???
————————————————
⏰ : 11:00 s/d 23:00
📍 : Jakarta Barat, Ruko Permata Palem B5/17 ————————————————
#makanan #food #kuliner #kulinerjakarta #follow #makan #jajanan #like #foodporn #jakarta #enak #foodie #instafood #mukbang #kulinerbandung #oleh #sarapan #likeforlike #sehat #minuman #kulinerindonesia #indonesia #makananenak #makanenak #foodstagram #delicious #makanankekinian #yummy #cemilan #nagihbangetsultan


0

.
Special price on website & shopee
Get it now! before it runs out
.
Price & Available Stock on Exclusive Online
- www.semoetketjil.com (full diskon)
- www.shopee.co.id/semoetketjil (free ongkir s&k berlaku)
.
Please follow our main account @semoetketjil
.
Offline
JAKARTA
- Alun Alun Indonesia dept store, Grand Indo lvl 3
- Golden Trully, Gunung Sahari (soon)

BANDUNG
- ChinaTown , jl klenteng 41
- Krang Kring "Bagus Bagus Wrapping", jl Ciliwung 1-3

YOGYAKARTA
- Jl Malioboro no 37, Toko KERAJINAN (Utara lesehan Aldan)
- PARKSON dept store lt 3 Craft , Hartono Mall
- CENTRO dept store lt 2 Craft , AmPlaz
- JCM, lantai LG-Mess "Wikrama" batik, pintu Sahid Hotel

Bali
- Bali Collection SOGO Alun2 Indonesia, Nusa Dua

SEMARANG
- R.U.A.N.G / VOLK, jl Dr Cipto 138-B.
.
.
.
.
.
.
#ootdindo#explorebali#localbrandindonesia#gelangbohemian#gelangserut#makan#gelangagate#kulinerjakarta#gelangsimple#tasselbracelet#simplebracelet#makanan#jajanan#jajan#gelangtassel#gelangsimpel#kulinerenak#sekolah#madeinindonesia#explorebali#belajar#instanusantara#exploreindonesia#madeinindonesia#bali#tridatu
#liburan o


0

.
Special price on website & shopee
Get it now! before it runs out
.
Price & Available Stock on Exclusive Online
- www.semoetketjil.com (full diskon)
- www.shopee.co.id/semoetketjil (free ongkir s&k berlaku)
.
Please follow our main account @semoetketjil
.
Offline
JAKARTA
- Alun Alun Indonesia dept store, Grand Indo lvl 3
- Golden Trully, Gunung Sahari (soon)

BANDUNG
- ChinaTown , jl klenteng 41
- Krang Kring "Bagus Bagus Wrapping", jl Ciliwung 1-3

YOGYAKARTA
- Jl Malioboro no 37, Toko KERAJINAN (Utara lesehan Aldan)
- PARKSON dept store lt 3 Craft , Hartono Mall
- CENTRO dept store lt 2 Craft , AmPlaz
- JCM, lantai LG-Mess "Wikrama" batik, pintu Sahid Hotel

Bali
- Bali Collection SOGO Alun2 Indonesia, Nusa Dua

SEMARANG
- R.U.A.N.G / VOLK, jl Dr Cipto 138-B.
.
.
.
.
.
.
#kuliner#makan#wisatakuliner#makanmakan#makanenak#makanan#jajanan#jajan#enak#makananenak#kulinermalam#exploreindonesia#instanusantara#liburan#nonton#sate#maknyus#lambeturah#bali#visitindonesia#jelajah#mytripmyadventure#indonesiaindah#liburan ii


0

Haa biasa dengar tak ni? Selalu sangat dah coach dgr ni. Sebab coach ni tinggi pon nak dekat 170cm , jadi masa badan comel chubby dulu, selalu sangat dahh orang cakap macam ni. Duk takpe takpe sebab tinggi padahal BMI overweight. Tapi cubaan menyedapkan hati sendiri cakaplah “ohh aku tinggi takpe tak nampak chilll lah” err cer awak tengok cik zirafah kite ni macam tak helokkk je kan 😝😝😝..
.
So siapa yang tinggi tu jangan lah rasa kalau lebih berat badan tak nampak gemuk yer. Kalao dah bmi tak ideal tu tanda kene turun kan berat yerr ☝🏻 #youcanloseweightfromhome #healthylifestyle #zalora #teamnickhinhussien #kevinzahari #jomkurus #jomkurussihat #jomkurus1malaysia #jomkurussecaraonline #kuruscepat #kurustanpaberlapar #neelofa #misimengecil #turun10kgsebulan #turun5kgsebulan #gegarvaganza #tv3 #weightlosstips #menusihat #kurusdarirumah #dietsihatmalaysia #dietsihat #uitm #msu #bajulabuh #makeuptutorial #cantik #nakbebel #makan #tipsturunberatbadan


0

.
Special price on website & shopee
Get it now! before it runs out
.
Price & Available Stock on Exclusive Online
- www.semoetketjil.com (full diskon)
- www.shopee.co.id/semoetketjil (free ongkir s&k berlaku)
.
Please follow our main account @semoetketjil
.
Offline
JAKARTA
- Alun Alun Indonesia dept store, Grand Indo lvl 3
- Golden Trully, Gunung Sahari (soon)

BANDUNG
- ChinaTown , jl klenteng 41
- Krang Kring "Bagus Bagus Wrapping", jl Ciliwung 1-3

YOGYAKARTA
- Jl Malioboro no 37, Toko KERAJINAN (Utara lesehan Aldan)
- PARKSON dept store lt 3 Craft , Hartono Mall
- CENTRO dept store lt 2 Craft , AmPlaz
- JCM, lantai LG-Mess "Wikrama" batik, pintu Sahid Hotel

Bali
- Bali Collection SOGO Alun2 Indonesia, Nusa Dua

SEMARANG
- R.U.A.N.G / VOLK, jl Dr Cipto 138-B.
.
.
.
.
.
.
#kuliner#kulinerbandung#kulinerjogja#kulinersby#kulinersurabaya#makan#wisatakuliner#kulinerjakarta#makanansehat#makanmakan#makanenak#makanan#jajanan#jajan#makananenak#kulinermalam#kulinerenak#indomie#telur#ayam#ikanbakar#sate##grandindo#bali#semoetketjil#liburan# uu


0

WANITA DAN HORMON LEPTIN🌹 .

Hormon leptin adalah kunci untuk menguruskan badan. Wanita mempunyai 2 kali ganda hormon ini berbanding lelaki, tetapi wanita tidak pandai memanfaatkannya😆. Fungsi leptin adalah untuk mengawal atau regulate rasa nak makan atau kita panggil sebagai rasa kenyang. Hormon leptin dihasilkan oleh sel lemak. Itu menjelaskan mengapa perempuan mempunyai lebih banyak hormon leptin berbanding lelaki kerana secara genetik, perempuan mempunyai tisu lemak yang lebih banyak berbanding lelaki untuk tujuan seperti memudahkan proses kelahiran anak. .

Orang yang obes biasanya mempunyai leptin resistance , dan ini membuatkan mereka tidak boleh membezakan apa itu rasa kenyang dan lapar, kerana otak tidak boleh mentafsir leptin yang hinggap pada otak mereka. So mereka akan terus makan dan makan kerana masalah ini.

Leptin amat membantu dalam mengawal nafsu makan kita sekiranya ia digunakan dengan baik. Bila kita mampu mengawal rasa makan, lebih mudah untuk kita mengawal diet kita, dan lebih mudah untuk mengawal berat badan. . .

Bagaimana untuk meningkatkan hormon leptin? + Usahakan tidur yang cukup dan bangun pada waktu yang sama setiap hari. + Hindari makan makanan yang terlalu diproses secara berlebihan seperti junk food atau karbohidrat sederhana. + Tingkatkan muscle otot badan dengan berlatih angkat berat. + Mulakan gaya hidup aktif seperti tidak terlalu lama menonton TV dan memiliki banyak aktiviti fizikal. + Minum air secara teratur. .

Apa kaitannya dengan Colonis Dmestica❓

Colonis Dmestica mengandungi African Mango Seed Extract. Yang telah terbukti secara klinikal bahawa bahan ini mampu membaiki leptin resistance, tingkatkan metabolisme badan dan boleh menstabilkan kolestrol dalam level yang sihat.
.
Untuk pembelian produk, sila klik link dibawah:
Wasap.my/+60125395399
#kurmadhuha #kurmadhuhajrm #jamuratumalayajitra #jamuratumalayaalorstar #jamuratumalayachanglun #jrmonline #jamuratumalayakedah #jamuratumalayaonline
#gout
#uum
#kedah
#codjitra
#herbaberpantang
#herba
#setberpantang
#bersalinczer
#bersalin
#berpantang
#pendudukjitra
#unimap
#polimas
#polimasjitra
#jalanjalancarimakan
#makan


0

Ayam percik special 😍
.
#makan #foodie #food


0

Perkembangan otak bayi adalah penting semasa proses pembesaran. Ibu bapa perlu memainkan peranan untuk memastikan proses perkembangan otak bayi berada pada tahap terbaik.
x
Perkembangan otak bayi tidak boleh dianggap sebagai sesuatu yang bergantung kepada masa, keturunan atau genetik. Ibu bapa perlu tahu bahawa otak bayi berkembang dengan baik jika ia DIRANGSANG. Rangsangan kepada otak bayi akan membuatkan proses berlaku dengan cepat dan baik.
x
#otak #bayi #perkembangan #nyanyi #baca #main #makan #kotor #infografik #infografiksihat #info #sihat #kesihatan #utamakankesihatan #like #repost #share #love #malaysia #malaysiasihat #makansihat #gayahidupsihat #dietsihat #tipssihat #jomsihat #naksihat #mediktv #lebihsihat


0

Family dinner ❤
✔Ayam percik special
✔Sambal udang
✔Ikan kerisik goreng
✔Telur dadar
✔Sambal belacan .
#makan #eat #food #foodie #love


0

Video: @mori_said
.
.
——————————————————
——————————————————
.
👇🏻 Follow👇🏻
.
@lotus.mole.cream
@lotus.mole.cream
@lotus.mole.cream
.
Untuk penyelesaian berkesan penderita si ketuat, kutil, tahi lalat & biji kolestrol
.
.


1

Astaga ini enak bangeeeeet!!!
Pisang goreng terenaaaak🤣
.
.
.
Naaah cici kemaren lg jalan2 di itc cempaka mas, ehhhh kecantol sama @dadali.id dehh
Ini beneran enak banget masakannyaa, kalo favorite cici yang pisang goreng gepreknya, itu enaaak bangeeett dibanding yang lainnya❤️
Terus buat makanan berat nya cici suka banget deh yang chicken cereal nya 😭
.
.
.
Jd buat kalian yg lg di itc atau lg ngiler makanan ini, udh bisa digojek lewat go food kok!
On frame:
@dadali.id
#gofood #jktfoodies #kulinernusantara #ayam #minuman #makanan #makan #makanenak #belanja #kuliner #kulinersamacici


0

Senyumin ajalah, mumpung ada yg curi2 foto..... #sok #imut #kagak #jelas #senyum #viral #kuliner #ngopi #makan #like #likes #follow #follows #followers #share


0

Kuat Sultan Habisin Sendirian?
————————————————
⏰ : 11:00 s/d 23:00
📍 : Jakarta Barat, Ruko Permata Palem B5/17 ————————————————
#makanan #food #kuliner #kulinerjakarta #follow #makan #jajanan #like #foodporn #jakarta #enak #foodie #instafood #mukbang #kulinerbandung #oleh #sarapan #likeforlike #sehat #minuman #kulinerindonesia #indonesia #makananenak #makanenak #foodstagram #delicious #makanankekinian #yummy #cemilan #nagihbangetsultan


0

Yuk di Order cuma 10.000 aja 🤩
Cocok untuk acara di rumah, ulang tahun, pesta, dan ngumpul bareng temen.

Tersedia Ayam🐓 dan Udang 🦐, dengan varian rasa :
♡Teriyaki
♡Barbercue
♤Black Paper

Lengkap dengan Sauce dan Mayonasenya loh 😍

Yuk di order sekarang, jangan sampai ke habisan yaaaa....
Have a nice day guys.....! #nasibentomurah #jakartafood #makananmurah #jepang #food #fastfood #ayamteriyaki #ayamladahitam #ayambabercue #udangreriyaki #udangladahitam #udangbarbercue #like #nasibento #japanfood #instalike #onlinefood #gojek #gopay #makankubento #makananenak #anakkampus #makan #kampus #jatiwaringin #pondokgede #tebet #pulogadung #depok #makanankampus


0

.
Special price on website & shopee
Get it now! before it runs out
.
Price & Available Stock on Exclusive Online
- www.semoetketjil.com (full diskon)
- www.shopee.co.id/semoetketjil (free ongkir s&k berlaku)
.
Please follow our main account @semoetketjil
.
Offline
JAKARTA
- Alun Alun Indonesia dept store, Grand Indo lvl 3
- Golden Trully, Gunung Sahari (soon)

BANDUNG
- ChinaTown , jl klenteng 41
- Krang Kring "Bagus Bagus Wrapping", jl Ciliwung 1-3

YOGYAKARTA
- Jl Malioboro no 37, Toko KERAJINAN (Utara lesehan Aldan)
- PARKSON dept store lt 3 Craft , Hartono Mall
- CENTRO dept store lt 2 Craft , AmPlaz
- JCM, lantai LG-Mess "Wikrama" batik, pintu Sahid Hotel

Bali
- Bali Collection SOGO Alun2 Indonesia, Nusa Dua

SEMARANG
- R.U.A.N.G / VOLK, jl Dr Cipto 138-B
.
.
#kuliner#pesonaindonesia#indotravellers#wonderfulindonesia#pantai#alam#enjoyindonesia#ayodolan#jalan2man#jalanjalanmen#indonesiabagus#gunung#makan#makanan#indonesianfood#localbrandindonesia#gelang#madeinindonesia#jualgelang#visitindonesia#jelajah#mytripmyadventure#indonesiaindah#gelangboho t


0

.
Special price on website & shopee
Get it now! before it runs out
.
Price & Available Stock on Exclusive Online
- www.semoetketjil.com (full diskon)
- www.shopee.co.id/semoetketjil (free ongkir s&k berlaku)
.
Please follow our main account @semoetketjil
.
Offline
JAKARTA
- Alun Alun Indonesia dept store, Grand Indo lvl 3
- Golden Trully, Gunung Sahari (soon)

BANDUNG
- ChinaTown , jl klenteng 41
- Krang Kring "Bagus Bagus Wrapping", jl Ciliwung 1-3

YOGYAKARTA
- Jl Malioboro no 37, Toko KERAJINAN (Utara lesehan Aldan)
- PARKSON dept store lt 3 Craft , Hartono Mall
- CENTRO dept store lt 2 Craft , AmPlaz
- JCM, lantai LG-Mess "Wikrama" batik, pintu Sahid Hotel

Bali
- Bali Collection SOGO Alun2 Indonesia, Nusa Dua

SEMARANG
- R.U.A.N.G / VOLK, jl Dr Cipto 138-B.
.
.
.
#jogja #bandung #minuman #anakjajan#kue
#makan#keju
#explorejogja#jktgo#kuliner #bali#gelangvintage#kerja#buah#jalanjalan#explorejakarta#indonesianfood#asianfood#exploreindonesia#instanusantara#makanan#sekolah#jajan#wisata#wisatakuliner#mtma#malioboro# r


0

Double the Fun 🍔🍔
Nasi Burger for only P150
See you on Friday Dec 21 😉 #singapolahcafe #savoursingapore #cafe #cafeph #cafebicol #foodieph #foodiebicol #dineph #makan #bicolsbest


0

pemanis hidup 🍽🥐🍜🥙 🥟🍢🍚
#foods#food#enak#makan#japan#jepang#kuliner#donat#donuts#ramen#gyoza#美味しい#日本#🥟#🍜#☕️#インスタ映え#🍿#popcorn#🍢 #🍚


0

@Regran_ed from @sudeeonline - Sudee pun ada! Hurry up #sudeelovers!!! Stok terhad untuk YES SALE di www.mybazar.com!!! @Regran_ed from @mybazarapp - Wow dah nak hujung tahun dah!? Apa lagi, ini peluang untuk buat sale!!
.
Kali ini serendah RM0.90! Apa lagi! #BorongSampaiHabis lah!
.
Kali ni bukan sahaja #Sambal #ChocoJar atau #makanan sahaja! Peralatan menjahit, #Kosmetik pun ada!
.
#mybazarapp #belionline #edagang #produktempatan #ebazar #jualonline #onlineselling #makan #masak #barangonline #ecommerce #lokal #sapotlokal #industrikecilsederhana #buylocal #belilokal #MarketPlace #Online #IKS #1212Flash #chocojarmurah #Kosmetik - #regrann


0

Sweet and Sour Chicken! #makan


0

Roti boy
.
+ kalu ke suncity mall madiun pasti beli ini roti
+ aromanya khas banget
+ rotinya selalu hangat khas baru keluar dari oven
+ luarnya krispi tp dalemnya lembut bgt
.
● VERY GOOD
.
Harga 11.000
Roti Boy Cabang Suncity Mall Madiun
.
#kuliner #kulinernusantara #kulinerponorogo #kulinermadiun #kulinermagetan #kulinerngawi #kulinerpacitan #kulinerindonesia #kulinerjawatimur #kulineran #makan #masakanponorogo #tempatmakan #makanponorogo #kulinerreog #ponorogokuliner #madiunkuliner #magetankuliner #ngawikuliner


0