#powergoldmalaysia Instagram photos and videos

.
[FAKTA SEJARAH]
.
.
Semasa perang vietnam
Pelarian vietnam merata² menyelamatkan diri dan keluarga ke negara jiran seperti Malaysia, Brunei, Singapore dan Thailand.
.
.
Ada 2 golongan pelarian.
.
.
1. Pelarian yang berbekalkan duit vietnam.
2. Pelarian yang berbekalkan jongkong emas dan barang kemas.
.
.
Duit vietnam tidak dapat digunakan di negara lain kerana kejatuhan mata wang vietnam. Ini adalah faktor ekonomi dan politik vietnam yang tak menentu. .
.
Manakala pelarian yang berbekalkan emas. Mereka dapat memulakan hidup baru. Malah diterima baik oleh negara asing serta diberi kewarganegaraan di Singapore, Thailand dan Indonesia. Mereka mula berniaga dan membina sinar baru. .
.
Setelah 5 tahun perang tamat. Rakyat vietnam beransur maju dan semakin pulih. Mereka mula sedar akan nilai emas sebagai mata wang DUNIA. Maka mereka mula menyimpan emas, dinar dan barang perhiasan.
.
.
Kini. Jika tanya kepada rakyat vietnam di sana.
Berapakah simpanan wang yang mereka ada?
Dan
Berapakah simpanan emas yang mereka ada?
.
.
Pasti mereka akan jawab wang utk digunakan, emas utk disimpan. .
.
Ayuh Tukar Simpanan Duit Kertas Kepada Duit Hakiki!
.
.
#powergoldmalaysia
#powergolddotbiz
#emasfizikal24k
#emasmurah
#emasfizikal1gram

Petaling Jaya, Malaysia
0

.
. 💡TipsEmas

6 TIPS CARA SEMPOI SIMPAN EMAS DENGAN BERGAYA DAN PRO*

❶- *Jangan Ambil Pusing Harga Naik & Turun*
Harga naik kita cool beli emas & harga turun kita happy beli lebih emas.

❷- *Jangan Dengar Cakap-Cakap Org*
Orang yg cakap itu belum tentu beli emas & beri nasihat yg baik. Kita buat dek jer, teruskan konsisten beli emas setiap bulan.

❸- *Fokus Dgn Objektif Beli Emas*
Kalau kuasa membeli dipengaruhi harga memang matilah korg tak akan beli. Fokus kita adalah nak tambah gram & berat gram.

❹- *Labur Llmu Pada Diri Sendiri*
Bab ini penting. Bila berilmu kita simpan emas dgn BERILMU tanpa dipengaruhi.

❺- *Berwawasan Kumpul Emas*
Capai 5 gram keluarkan & simpan dlm dompet. Bila nampak hasilnya, kita akan lebih bersemangat & gian utk simpan lebih byk gram & lebih lama.

❻- *Betulkan Pemikiran*
Kalau sebelum ini kita simpan duit. Apa salahnya kita tukar duit kpd simpan dlm bentuk emas pula. Baru la hipster.huhu 😜
.
.
.
===================
KLIK LINK DI BIO untuk
sebarang pertanyaan berkaitan
emas fizikal atau
WhatsApp saya di
013-3002625
====================
.
.
.
.

#powergold
#powergolddotbiz
#emasfizikal
#emasfizikaldalamtangan
#emasfizikal999
#powergoldmalaysia
#powergoldmall
#emasmurah

KL Gateway Mall
0

Mai tmbh stok lgi.. ramai dh yg celik btapa penting menympan emas untuk mas depan... 😘😘
#powergoldmalaysia #emas9999 #emastulenmurah #sikit2lama2jdbukit #1gram1bulan1keluarga


0

Sebut je warna gold terus org faham,gold nie dia mahal sikit..hehe..gold kan exclusive 😘😘😘
.
.
#powergoldmalaysia #bajukoreamurah #idotshirt #haqiemrusli #aimantinolovers #khaibaharlovers #harisukannegara #printingmurah #pasarpayang #sabahan


0

Sikit2 pon jdila dari tak ada kan.... 1g ada
1/4dinar ada
1dinar ada
2dinar ada
Pilih aja nak yang mana😊

#bedulgold #bedulpunya #powergold #powergoldbiz #powergolddotbiz #powergoldmalaysia #powergoldmall #powergoldteam #bgetrading


0

Kalau nak beli emas ,beli untuk simpanan je dulu.Jangan fikir untuk pelaburan lagi.

Bukan pe...sebab ramai yang fokus tentang keuntungan je jadi bila mereka rasa harga emas mahal mereka tak beli.Bila harga emas turun pulak rasa rugi😅. Daripada buang masa mikirin turun naik harga emas,lebih baik fokus tentang simpanan kita.
Tu pasal kena betulkan NIAT untuk apa kita bercinta dengan emas.

Macam adek ni...diam² ubi..
4gram simpanan bulan ni👍👍
Syabas gildsaver .

#powergoldmalaysia #Powergold #goldbar #misicelikemas999 #imstokispowergold


1

.
Awalnya terasa TERPAKSA,
Tapi lama² jadi TERBIASAAA..
.
Cantek tak?? 😍
.
Nak simpan emas ni jangan tunggu duit lebih ujung bulan. .
Jangan percaya sangat kat diri yg kononnya ada lebih ujung bulan nanti baru nak menyimpan😅.
Kompon takde punye,
Silap hari bulan kekurangan pulak 🙊😹
.
Tips Goldsaver:
SIMPAN DULU SEBELUM BERBELANJA📌
.
Misi #1gram1bulan
Jom follow 😘

#SimpanEmas
#MisiCelikEmas999
#StokisPowergold
#PowergoldMalaysia


1

Simpan emas ni memang kita akan rasa tak berduit.
Walaupun berduit itu penting,tapi rasa berduit itu yang BAHAYA!! Lagi teruk org yg tak berduit tapi rasa berduit😅.
Dia selalu berfikir unt beebelanja bahkan cenderung untuk berbelanja lebih dari kemampuan.Haaa...ni penyakit orang kita ramai kena : BERHUTANG!😣 Bagi yang berduit dan rasa berduit biasanya simpanan akan mudah bocor.Simpanan susah bertambah jauh sekali nak berkembang.

TAPI..
Bila kita buat simpanan emas,duit kita memang dah takde ditangan dan masa tu kita memang rasa tak berduit.Walaupun pada hakikatnya kalau dijual semua emas² simpanan kita,nilai duit yang kita dapat agak besar juga jumlahnya.

Bila dah rasa tak berduit tentulah kita tak terfikir unt beli itu ini kerana takde duit dalam buku akaun.Cuma ada emas dan tunai cukup² untuk kecemasan.
InsyaaAllah simpanan akan bertahan lebih lama dan dengan nilainya bertambah dengan sendirinya saban tahun. 😃😃. #misicelikemas999 #goldbar #powergoldmalaysia #imstokispowergold


0

Strategi 1gram 1bulan☑. Cara terbaik dan berkesan bagi sesiapa yang nak mula membuat simpanan emas.
Cuba disiplinkan ini dahulu..insyaaAllah ramai yg telah berjaya jadikan menyimpan emas sebagai satu tabiat.

Membeli emas & menabung emas berbeza sangat2 ye kawan².. Macam goldsaver kita ni..dah setahun lebih beliau konsisten buat simpanan emas.Setiap bulan taw.Gaji masuk je yg terlintas dlm fikiran ialah budget unt tabungan emas wajib didahulukan.

Sikit² lama² jadi bukit.
Kami goldsaver sangat percaya kata bidalan tersebut😃. #misicelikemas999
#goldbar #powergoldmalaysia #stokispowergold


1

Assalamualaikum, .
.
Jom simpan emas fizikal serendah 1 gram setiap bulan..!
.
.
Bagaimana? Jom dapatkan goldbar/ goldcoin/ dinar daripada saya...
.
.
Harga pada hari ini adalah seperti di bawah:
.
. *Dinar Emas*
1/4 Dinar = RM254.54
1 Dinar = RM925.25
2 Dinar = RM1,819.91
.
.
*Goldbar*
1 gram = RM228.00
5 gram = RM1,079.40
10 gram = RM2,127.14
.
.
*Goldcoin*
0.5 gram = RM125.71
1 gram = RM232.24 .
==========================
KOMEN JE "YE SAYA NAK GOLD"

Atau klik link di BIO saya ye.. .
===========================
.
.#powergold #powergoldbiz #powergolddotbiz #powergoldmalaysia #powergoldmall #powergoldbrunei #powergoldterbaik #powergoldbest #powergoldteam #powergoldsabah #powergoldselangor #powergoldagent #powergoldkuantan #powergoldbizbest #powergoldwithrosmazuraini #powergoldthebest #powergoldwithsuryanazulkifli #powergoldklang #powergoldwithmarinamuhammad #powergoldsarawak #powergoldstockist #powergoldotbiz #powergoldextreme9999 #powergoldwithnurainzainudin😘😘😘 #powergoldkualaselangor #powergoldperniagaankeluarga #powergoldwithekadimas14 #powergoldstokis #powergoldbukanskimpelaburan #powergoldnegerisembilan

Kompleks Belia Dan Sukan Paroi
2