#sambalsardin

Instagram photos and videos

#sambalsardin#sayamasak#foodporn#instafood#alhamdulillah#telurdadar#dinner#syukurselalu#lunch#foodlover#malayfood#homemade#malaysianfood#sambal#foodie#SambalSardin#homecooked#sardin#food#icook#foodpornmalaysia#homecooking#sardines#lovecooking#foodhunter#ikangoreng#mackerel#masak#malaysia#lempeng#foodgasm

Hashtags #sambalsardin for Instagram

Alhamdulillah siap..tadi tengah hari tak lunch sebab terlanjak tido..so lapar bgn td..terus masak πŸ˜‚
Dinner awal skit arini..lebih nnt mkn lagi..haha
Gemok la aku πŸ˜†

Jemput makan 😍

#InstaPhotoOfTheDay #PhotoOfTheDay #InstaSelfie #InstaLike #igers #igdaily #igoftheday #MasakanOrangBujang #SayurCampurBlackPepper #SambalSardin #Lunch #Dinner #Masterchef #Homemade#FoodPorn #FoodLover #BeHealthy #BeAwesome #BeHappy #BelieveYourSelf #BeastMode #Pharmacist #LoveYouGuys #XOXO


2

Siap
Arini kte lmbt msk,bermalas2san dlu πŸ˜‚ sambil2 tu pikir nak masak ape...ha jd la menu ala2 kg
#sambalbelacanberapi
#pucukubirebus
#betikrebus
#sambalsardin
#ikankeringtalapiagoreng
Nasi panas2..pehhhh merecikkk peluhhh πŸ˜…
Bismillahirrahmanirrahim
Ajom kome πŸ˜‹


0

Lempeng dan sambal sardin.
Kegemaran turun temurun.
Spesific la sungguh ciri-cirinya. Lempeng jangan terlalu garing jadi macam roti canai. Sambal jangan terlalu pedas, sedang2 ajer sedikit manis. Ikan sardin dalam tu tak boleh hancur sangat mesti ada ketul2 isi ikan. .
.
Masa tau ini menu kegemaran family suami tak lah risau sangat sebab menu simple. Alhamdulillah sempat belajar step by step bermula dari blender bahan yg ada dr arwah mama. Bila tiba masanya jika umur sy panjang saya akan buat begitu juga ❀️
.

#lempeng #sambalsardin #homecooking #frommykitchen #food #foodpics #spicyfood


4

Bila terlebih rajin .! 😁🀩 #nasilemak
#sambalpetaiudang
#sambalsardin
#bihungorengbodo


0

Banyak benda yang diteringinkan tapi yang paling teringin ialah sardin pastu tabur lada cili bebanyak. Fuhhh late dinner betul ni 🀣
#masak #sayamasak #sayamasaksayamakan #masakcarasaya #resepi #resepimudah #resepisimple #masakan #masakmasak #malaysianfood #sambal #sambalsardin #latedinner #simpledinner #videomasak #videomasakan #ramoyakitchen


7

My malas day. Happy weekend! #shikinscookin #sayamasak #sambalsardin #sayurtumis #sambalsreng


5

Ewahh ber 'anta permana' la kite 🎢 sambil layan sambal sardin @adabi_consumer 😎 ikan sardin dari adabi ni sedap gilerr kot. Dulu saya pakai cap botan sekali dah cuba cap adabi terus beli yang ni je. Saya memang suka sardin kecik2 jadi saya potong jela jadi kecik. Sardin sape je tak suka makan kan? 😁 Dah la sedap lepastu senang n kejap je siap πŸ˜‰ ni bahan2 untuk buat sambal sardin, walaupun ramai dah expert masak sardin tapi saya nak share jugak cara saya πŸ’ƒ
.
Sardin cap @adabi_consumer
Bawang putih ditumbuk
Halia ditumbuk
Lada kisar
Lada kecik ditumbuk manja 😁
Bawang besar dihiris
Tomato saya suka guna tomato ceri
Garam & secukup rasa
Air limau sebab saya kehabisan asam jawa πŸ˜…
.
#sambalsardin #miazerrakitchen #miazerrasukamakan #miazerrasukamasak #foodhunter #foodlover #foodporn #sayamasak #icook #malayfood #mycookingdiary #sardin
#malaysia #singapore #instafood #adabi #masak #makanan


2

Harini sis terlebih rajinπŸ˜†. Korang lunch apa harini? 🍽
.
#lunchcook #sambalsardin #ikangoreng #telurdadar #kobisgoreng #ulamtimun


14

My simple lauk today. Telur dadar tu wajib hehe. Video nanti petang share ok 😊 Menu ala carte je sebab nak hangout with my family 😎 hari sabtu kann haruslah keluar berfoya foya 😁 korang makan ape? Have a good day to uolss πŸ’•
.
#sambalsardin #sardin #miazerrakitchen #miazerrasukamakan #miazerrasukamasak #foodhunter #foodlover #foodporn #sayamasak #icook #malayfood #mycookingdiary
#malaysia #singapore #instafood #adabi #makanan


3

BISMILLAH

Kiter dah #lunch dulu uols baru post kiter makan apa ariniπŸ˜…πŸ˜…πŸ˜… Nampak tak? Nampak tak betapa lahapnyer Gee...tak ingat apa dah bila dapat #sambalsardin #telurdadar garing berkeruping ngan sayur goreng sempoi gitu jer pon....kan!
Aduhhh...nafsu kata "repeat Gee"
πŸ‘»πŸ‘»πŸ‘»" ❀❀❀ #GeeHomeBakery
#homecooking #sayamasak #passion #nomnom #yummy #ilovefood #icook #ibake #foodie #food #delicious #YangSedapSedapAjer


1

Rezeki dipagi jumaat...
#lempengkelapa
#karidaging
#sambalsardin


5

0112am. supper 🀩 .
.

#iramasakapatu #sandwichsardin #sambalsardin


3

Kangen sama Tumis Sardin? Sambal Sardin? Sambal Tumis Sardin? πŸ€” O
β€’
.
.
πŸ‘†klik tombol biru "FOLLOW" di πŸ‘‰@doyanmakan.inc ,biar kalian langsung dapetin up date video terbaru yaa gaess... πŸ€—
.
Tag Sahabat-Sahabat kalian yang baik hati yaaa..☝️
.
Makanan yg lagi viral dan Lezat, Mau tau??? 🀩
FOLLOW πŸ‘ :
πŸ‘‰ :Β @doyanmakan.inc
πŸ‘‰ :Β @doyanmakan.inc
πŸ‘‰ :Β @doyanmakan.inc
=============================== #sambaltumis #sambalsardin #sardines #sardin #mackerel #ayambrand #tumis #sambal #onion #chilli #ginger #coriander #doyanmakan.inc #masakanindonesia #laper #berbagiresep #makanpedas #gorengan #keluarmakan #jajan #kuliner #makanannusantara #menuhariini #kentanggoreng #oleh_oleh #makananindo #wowkuliner #kentang #laperbener #pedas
Cr: @adamdidam


0

Wednesday 14th November 2018
#dinner
#sinner
#gulaiayam
#sambalsardin
#homecooked


1

Makan nasi ayam tadi tak kena dgn selera.....menu gini baru kena dgn tekak akak😁 .
.
.
.
.
.
.#sambalsardin
#ulam
#udanggorengkunyit
#tempoyakikanbilis
#alhamdulillah #sayamasak
#dinner
#foodporn
#food
#foodie


95

Happy lunch
#sambalsardin request dr cik abg.. Katanya lama xmkn sambai sardin


0

Hrni sis menyadin je sbb x tau nak #masak apa dah πŸ˜†. Happy #lunch semua πŸ˜‰

#SambalSardin #TelurDadar #SambalBelacan #Timun #Peria πŸ˜‹

#DapurAnizah 🍴


31

Holla..malam ni kita share resepi dr one of peminat Sambal betty..yeayy😍😍😍
.
Sambal Sardin Petai
.

Bahan2
1. Bawang besar - ricih/racek/hiris/potong ( 1/2 biji )
2. Bawang putih - ricih/racek/hiris/potong
3. Cili Padi - ikot la byk mana suka
4. Cili kering kisar - 3atau 4 sudu
5. Sambal Gila by bettys_kitchen
6. Sardin - 1 tin
7. Petai - 3 papan nak lebih pon boleh
8. Asam keping / air asam
9. Garam secukup rasa
10. Minyak utk menumis
11. Sedikit air
.
Org hat tgh taip pon dh terliur2..sodapnyaa..
.
.
#sambalsardin #masakanbujang #malayfood #stinkybeans #foodporn #sambalpetai #sambaljering #sambalbilis #sambalbetty #sambalbettyparitbuntar #bettyskitchen #bettyskitchenparitbuntar #makanmakanparitbuntar #sambalsegera #paritbuntar #bandarbaharu #nibongtebal #jawi #pasarkemboja #codmydin #sambalgila #sambalsewel #usmeng #usm #usmkejuteraan #codusm #sambalsedap #sambalpedas #pedasterangkat #jjcmperak


2

#27Oktober2018🌢️πŸ₯šπŸ³πŸ›πŸ₯’
#NasiLemak #Breakfast #Cum #LunchπŸ₯’πŸ›πŸ³πŸ₯šπŸŒΆοΈ
#TelurRebus #RendangTelurRebus🌢️πŸ₯šπŸ³πŸ›πŸ₯’
#SambalSardin #SambalIkanBilisπŸ₯’πŸ›πŸ³πŸ₯šπŸŒΆοΈ
#KacangGoreng #IkanBilis #Timun🌢️πŸ₯šπŸ³πŸ›πŸ₯’


2

Hari ni masak awal jugak..nanti tengahari nak hantar bekal untuk anak kena stay back ada latihan angklung untuk buat persembahan angklung kolaborasi ..masak satu menu yang simple saja 😁😁
#Menulunchtoday
#Sambalsardin


2

#misisihatmakqal Day 14πŸ’ͺ🏻
[ 2nd Meal - 5:30 pm ]
.
Dalam Pinggan Mak
β€’ 1/2 cup Nasi
β€’ Sambal Sardin sedap namateyyyy😫
β€’ Bayam Bening
β€’ Telur Dadar
β€’ Ulam Timun πŸ₯’
.
memang tak bole tolak kalau lauk giniπŸ˜…takde Asam Pedas Tetel Mak okeh lagi..Sambal Sardin i kenottttπŸ˜‚ Alhamdulillah masih kenyang..Tenkiiu Tok Mi..esok da nak balik da😫 cuti sekolah nanti Kakak balik lagi eh Mak😒
.
#misisihatmakqal #sambalsardin #beningbayam #telurdadar #alhamdulillah #dietmakannasi


15