#sotong

Instagram photos and videos

#sotong#소통#데일리#맞팔#좋아요#맞팔해요#데일리룩#인친#daily#댓글#인친좋아요#맞팔좋아요#선팔좋아요#맞팔환영#선팔은맞팔#선팔하면맞팔#대학생#멋스타그램#dally#소통환영#소통합시다#소통스타그램#jalanjalancarimakan#udang#instagram#소통해ا요

Hashtags #sotong for Instagram

안녕하세요 부산봉사 여우별빛꾸러미입니다.
12월 25일 화요일은 장애인생활시설 부산라이트하우스에서 크리스마스봉사가 있는 날입니다.
.
복지관 및 여러기관에 있는 친구들은 정작 크리스마스 당일에는 큰 행사가 없고 평일과 다름없이 보내고 있어 크리스마스 특별봉사프로그램을 준비하였는데요,
라이트하우스 친구들이 좋아하는 게임들과 퀴즈를 함께 할 예정이니 많은 참여 부탁드립니다
.
봉사에 대한 자세한 정보나 봉사참여 댓글은
여우별빛꾸러미 카페를 이용해주세요~
.
#부산봉사 #여우별빛꾸러미 #부산봉사여우별 #부산봉사활동 #부산봉사단체 #부산봉사동호회 #부산봉사동아리 #봉사 #봉사활동 #봉사스타그램 #장애인시설 #부산라이트하우스 #크리스마스 #프로그램봉사 #게임 #퀴즈 #맞추기 #busan #송도 #일상 #daily #소통 #sotong #팔로우 #선팔 #맞팔 #좋아요


1

오랜만에 파는거 아니고 온전히 내 옷인게 생굣넹 ☺️#보드복 이면서 일상복으로 가능한 #어반그레이보드복
저 스키장 갈 준비 다 됐어요~!! 언제 떠나면 되나요?? 누가 함께하실래욥?? -
-
#스노우보드#어반그레이#하텐샵#스노우보드복#혼혈렌즈#그레이렌즈


3

어떻게찍어도 그림이되는 이곳
시간이된다면, 또가고싶다.
#빛의벙커 #성산일출봉 #가볼만한곳


3

🐙SOTONG GORENG TEPUNG🦑.
➡️ Bahan Perapan :.
1. Basuh sotong dan toskan supaya air sotong sentiasa keluar.
2. pecahkan 2-3 biji bwg putih dan gaulkan dengan sotong.
3. masukkan sedikit cuka dan gaulkan dengan sotong (sis pakai cuka epal, jgn bnyk sgt 😂).
4. masukkan serbuk lada putih.
5. masukkan secukup garam.
6. gaul dan ratakan semua. ➡️ Bahan Salutan :.
1. 1 biji telur di pukul bagi sebati kuning dan putih, jangan pukul beriya.
2. 1 cawan tepung jagung.
3. 1 cawan tepung serbaguna. ➡️Cara2:.
1. celup sotong perapan ke dalam telur dan kemudian terus ke dalam tepung.
2. pastikan sotong di salut luar dan dalam.
3. goreng apabila minyak betul2 panas.
4. masukkan sotong satu persatu, jangan masukkan sekaligus.
5. nampak mcm kekuningan boleh angkat.
6. siap!!. TIPS: JANGAN GORENG SOTONG TERLALU LAMA, NANTI LIAT.
#resepi #resepimasakan
#sotong #sotonggoreng #sotongorengtepung #resepidapuralya #belajarmasak #sayamasak #sayamasaksayamakan #jombelajarmasak #resepimudah #simplerecipe #instafood #food


0

Assalamualaikum semua dan selamat tengah hari 😊
Kedai buka mcm biasa harini 😘😘
Org dh ramai ni tau. Jom cepat2 singgah. 😍
Cuaca harini mendung sepoi2 😎
Sotong sotong sotong ada harini 😍😍
#aniselerakampung
#kedaimakannasibudu
#kedaimakantepisungai
#kemaman
#cukai
#geliga
#kualakemaman
#foodlover
#foodhunter
#masakankampung
#masakanmalaysia
#lunchhour
#sotong
#sotongmasakmerah
#sotongpadu
#cerahceria
#udanggalah
#ikankembung
#ikanbarat
#ikansinggang
#senyumsokmo
#jalanjalancarimakan


1

ada yg tau ini apa? klo gw taunya ini juhi alias sotong..rendam dulu..presto..dinginkan masuk freezer..entah masaknya kapan 😂😂😂#Juhi#sotong#squid#cuttlefish#


2

Sebab ramai yg tanya harga lg, kami post sekali lg deh senang nk tgk.
Harga promosi bos bagi sampai ujung tahun ni!
Alang-alang menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan.
Pat pat siku lipat, sapa cepat die dpt.
Mai singgah kedai kami utk menikmati #seafoodlongok yg super maveles.
Bakar bakar boleh, nk rebus dlm sup or tomyam pn boleh. Datang jgn x datang ye. 😎😎👍👍
.
.
#ygsteamboat
#younggenerationsteamboatandgrill
#wargakuantan
#kuantan
#tanjunglumpurkuantan
#seafoodlonggok
#gathering
#reunion
#kambingperap
#dagingperap
#ayamperap
#udanggalah
#ketam
#sotong
#ikanbakar
#steamboatkuantan
#grillkuantan
#buffetkuantan
#makansampainyandor
#makansampaikenyang
#onXon
#jalanjalancarimakan
#viral
#seafood
#kedaimakankuantan
#wajibtry
#kedaimakanbestdikuantan


0

Nahhh biskita yang sudah pernah mencuba & ada yang begambar2 nasi dulang kami, selfie wefie threefie groupfie kahh, bah share tia gambar2 biskita dengan #nasidulangDS , baru nampak meriah, nda ja? 🙈
.
Terima kasih banyak yang pernah makan Nasi dulang kami, ada yang jauh2 dari bandar & tutong turun cuma kan merasa nasi dulang, ada yang kerja di Sabah singgah sekejap ke gerai kami untuk rehat rehat sambil merasa nasi dulang, orang bangsa lain pun sudah mencuba, ada yang Thailand, orang putih, cina, India...💖🤗
.
Alhamdulillah, terima kasih untuk terus berikan sokongan kepada kami, kami amat menghargai & ucapkan ribuan terima kasih 💖💯
.
#bruneiviral #bruneifoodies #officialnasidulangBN #kambing #ayam #udang #sotong #ikan #kualabelait #bwn #supportlocalbusinessBN #simpurkb #no2 #foodylicious #nasidulangDS


0

Asam di gunung, Garam dilaut, ketemu di dapur bercampur Sotong, jadilah Sotong asam garam.
Bumbu sederhana rasa istimewa, resep warisan Emak, ..... nikmatnya tak terperikan..... #cumicumi #sotong #cumiasamgaram #resepemak


0

Assalamualaikum, selamat pagi & selamat berhujung minggu 🇧🇳 .
Nahhh siapa siapa yang belum ada plan kan belayar kah, atau pun nda tau tempat makan yang lebih wowww atu, cuba tia singgah ke gerai kami, mencuba nasi dulang kami 😗😋
.
Dijamin kenyang & puas hati 💖
.
Yang best nya, nasi dulang ani boleh share untuk berapa orang, so share share bayar saja sedulang, budget nda? 🤗🤗🤗
.
Bah lakastah book tempat duduk biskita, pastikan dengan menu sekali, takut biskita datang lauknya yang habis, sedih menangis arah bucu katil karang 🙊🙊🙊
.
Call kami 3348185 untuk book 💖
.
#bruneiviral #bruneifoodies #officialnasidulangBN #kambing #ayam #udang #sotong #ikan #kualabelait #bwn #supportlocalbusinessBN #simpurkb #no2 #foodylicious #nasidulangDS


0

Ubat peninggi badan
Nambah tinggi awak 3-12 cm hanya 20 hari

Bersertifikat Halal Malaysia.FDA.TGA.ISO.GMP

Tak usah ragu lagi :)
Sudah banyak terbukti dengan ubat peninggi badan

Tinggal awak saja belum mencoba :) #portdickson #papar #shahalam #kualalumpur #marwah #kasut #gerubuk #kanun #pingan #malaysia #selipar #sotong #mustahak #comel #budak #arkib #perai #pekan #pasirgudang #guli #seluar #tambul #tempoyak #latepost

Konsultasi dan order lebih jelas dan detailnye awak boleh langsung visit kontak kita | more info just chat me :
Whatsapp : +60168244885


1

_
언제봐도 비현실적 뷰


1

2시간 자고 학교 가는거 실화임?
2학기 기말고사 .. 과제의 연속
하 빨리 끝내고 #떠나자✈️ .
.
.
#첫줄안녕
#기말고사 #학기끝나간다 #아침감성 #MIS #학교가는길🏫 #시험보는날 #주경야독 #일상 #대학원 #직장인그램 #한양MBA #instagood #daily #sotong #gonggam


4

코찔찔이와 뎌니
일하는데 찾아와준 기염뽀짝이
#항상고마운내친구


9

_
This is my third time👋🏻


8