#sweetsweetkahwin

Instagram photos and videos

#sweetsweetkahwin#pesonapengantin#pesonapengantintv#sharing#siapsiapkahwin#ideaktiv#bridesmaid#butikpengantin#perkahwinan#perkahwinanmelayu#pernikahan#batikpastel#songketasli#songketdress#lace#bajudulanggirl#lacepengantin#sampin#persandingan#malayweddings#malaywedding#inspirasiperkahwinan#songket#bajupengantin

Hashtags #sweetsweetkahwin for Instagram

AINA & SAFAR SOLEMNIZATION
.
Inframe : Aina
Captured by : @lunastellar.photography
Shot by : Canon 6D
.
Thanks for choosing our services. 😊😊😊 Open for booking 🎊2018/2019🎊
.
Contact us now ! ☎️☎️☎️ πŸ“ž : 011 - 6234 2454
πŸ“§ : lunastellar.studio@gmail.com
.
Check out our IG story ! Grab special package at the best deal πŸ‘πŸ˜πŸ‘, only for YOU
.
Contact us for more details ! Book your photography slot with us. 😘😘😘
.
Follow our IG (@lunastellar.photography) and FB page (Luna Stellar . Photography) for upcoming updates. πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰
. "Cherish your moment with creativity"
.
.
#shotbylunastellar #lunastellar #lunastellarstudio #lunapunya #lunabuddyz #lunastellarphotography #lunastellarapparel #vsco #snapseed #lightroom#journeyoflove #tietheknot #postwedding #sweetsweetkahwin #siapsiapkahwin #pesonapengantin #pesonapengantintv #bridetobemalaysia #sanding #bridegroom #solemnization #majlispertunangan #majlis #perkahwinan #whitewedding #malaysiaweddingphotography #malaysiaweddingpackage #weddingpictures #malaysiaweddingguide #creamwedding


0

Kesetiaan itu bukan diukur dari banyaknya waktu untuk bersamanya, namun kemampuan untuk menjaga hati ketika
tidak berada di sisinya... #sweetsweetkahwin
#siapsiapkahwin
#pesonapengantin
#pesonapengantintv
#sharing
#ideaktiv


9

Menarik minggu ini di Pesona Pengantin mengupas tentang pelamin klasik di Astro Prima & Maya HD jam 7 malam Ahad ini.
#sweetsweetkahwin #siapsiapkahwin
#pesonapengantin
#pesonapengantintv
#sharing #ideaktiv


0

Selamat malam uolls.. ok malam ni sebelum tido nk belanja sikit.. cantikkan matching songket bunga tabur + songket bunga penuh?? Mmg lawa tau uolls.. .
.
Tp bagi tau awal-awal yer.. bunga tabur ni akak xde jual meter.. hanya untuk songket bunga penuh shj kami ade jual by meter ok..
.
Cantikkn kalau buat bunga tabur as top & matching kn dengan kain dari songket bunga penuh.. wow!! Pasti meletop😘
.
whatsapp je terus ke +60136553687 . atau boleh terus click link di bio πŸ‘†πŸ» utk whatsapp kami sekarang
-
.
#songketbyshafikamaslan #brocade #songket #batikpastel #songketasli #songketdress #lace #bajudulanggirl #lacepengantin #busanapengantin #sampin #bridesmaid #pernikahan #perkahwinan #persandingan #malaywedding #inspirasiperkahwinan #bridaltailoring #malayweddingguide #beadedlace #bajusanding #onlinetailor #malayweddings #perkahwinanmelayu #weddingdress
#butikpengantinkualalumpur #personapengantin #sweetsweetkahwin #bajupengantin #butikpengantin


0

Episod menarik minggu ini tentang pelamin klasik di Astro Prima & Maya HD jam 7 malam Ahad ini.
#sweetsweetkahwin #siapsiapkahwin
#pesonapengantin
#pesonapengantintv
#sharing #ideaktiv


3

BRIDAL SET SONGKET
.
Ok akak nak share sikit ilmu dengan korang.. ni tang dimaksudkan dengan set bridal songket..
.
Dalam bridal songjet ni ade total lbh kurang 13m kain.. tp kain2 ni kt dh potong2.. ade bhgian utk baju lelaki, bahgian untuk baju ppuan.. ade bhgian tanjak, utk sampin, untuk bengkung.. .
.

Jadi klu yg beli utk nk kawen tu.. mmg sesuai uolls ambik yang set ni la sbb untung satu hrga yang sgt2 berpatutan & uolls dpt full set songket complete utk laki & ppuan.. .
.

Tapi kadang ade juga yang beli set ni nk kongsi pakai anak beranak.. pun boleh juga.. .
Harga set bridal ni hanya RM350.. klu bakal-bakal pengantin beli songket & terus nk jahit dengan akak.. kt bg special lg 10% discount utk hrga songket2 yang kami jual.. huh!! Untung kn??
.
whatsapp je terus ke +60136553687 . atau boleh terus click link di bio πŸ‘†πŸ» utk whatsapp kami sekarang
-
.
#songketbyshafikamaslan #brocade #songket #batikpastel #songketasli #songketdress #lace #bajudulanggirl #lacepengantin #busanapengantin #sampin #bridesmaid #pernikahan #perkahwinan #persandingan #malaywedding #inspirasiperkahwinan #bridaltailoring #malayweddingguide #beadedlace #bajusanding #onlinetailor #malayweddings #perkahwinanmelayu #weddingdress
#butikpengantinkualalumpur #personapengantin #sweetsweetkahwin #bajupengantin #butikpengantin


1

Thank you @pesonapengantin .
.
.
.
.
Posted @withrepost β€’ @pesonapengantin Istimewa dalam Pesona Pengantin kali ini membicarakan tentang pelamin klasik. Hanya di Astro Prima & Maya HD jam 7 malam Ahad ini.
#sweetsweetkahwin #siapsiapkahwin
#pesonapengantin
#pesonapengantintv
#sharing #ideaktiv


2

.
Bila client hantar selfie...berbunga2 hati kita sbb sendiri tak sempat nak snap gambar πŸ™ˆ
Luv u kak 😘😘
.
.
.
1 0 1 1 1 8πŸ’„ #lolita by @ainisaufi.my @hermosabybelinda
.
.
Makeup, Hairdo & Grooming Service & Classes by @SentuhanSuzi
πŸ“· Bridal, Events, Photoshoot & CompCard
πŸš— Local & Outstation
πŸ“¬ PM or WA +60126476323 for booking πŸ’—
.
.
#sentuhansuzi #makeupartist #muaampang #muakl #muamersing #muaampang #skm #modelslife #skmsenisolekan #photoshoot #ejstyles #hijab #jubah #bridesmaid #pengapit #dailylook #daymakeup #ageingskin #maturedskin #jubahbridesmaid #sweetsweetkahwin #manismaniskahwin #muamalaysia #makeupartistmalaysia


0

.
Bila client hantar selfie...berbunga2 hati kita sbb sendiri tak sempat nak snap gambar πŸ™ˆ
Luv u kak 😘😘
.
.
.
Kak @rajazalina | 1 0 1 1 1 8
πŸ’„ #envy by @ainisaufi.my @hermosabybelinda
.
.
Makeup, Hairdo & Grooming Service & Classes by @SentuhanSuzi
πŸ“· Bridal, Events, Photoshoot & CompCard
πŸš— Local & Outstation
πŸ“¬ PM or WA +60126476323 for booking πŸ’—
.
.
#sentuhansuzi #makeupartist #muaampang #muakl #muamersing #muaampang #skm #modelslife #skmsenisolekan #photoshoot #ejstyles #hijab #jubah #bridesmaid #pengapit #dailylook #daymakeup #ageingskin #maturedskin #jubahbridesmaid #sweetsweetkahwin #manismaniskahwin #muamalaysia #makeupartistmalaysia


1

Pelamin adalah perkara utama yang perlu dititik beratkan dalam sebuah perkahwinan. Tanpa pelamin bukanlah kenduri kahwin. .
Lihat sentuhan magis daripada @peteranachenta dengan pelamin yang berkonsepkankan klasik moden dalam elemen tersendiri ini. Cukup memukau perhatian tetamu yang hadir.

#siapsiapkahwin
#sweetsweetkahwin
#sharing
#pesonapengantin
#pesonapengantintv
#ideaktiv


3

Istimewa dalam Pesona Pengantin kali ini membicarakan tentang pelamin klasik. Hanya di Astro Prima & Maya HD jam 7 malam Ahad ini.
#sweetsweetkahwin #siapsiapkahwin
#pesonapengantin
#pesonapengantintv
#sharing #ideaktiv


1

Singgahsana atau pelamin menjadi kemestian dalam majlis perkahwinan.
Saksikan episod menarik minggu ini tentang pelamin klasik di Astro Prima & Maya HD jam 7 malam Ahad ini.
#sweetsweetkahwin #siapsiapkahwin
#pesonapengantin
#pesonapengantintv
#sharing #ideaktiv


2

Less is more, sweet dan anggun.
Kredit: weddedwonderland
#sweetsweetkahwin
#siapsiapkahwin
#pesonapengantin
#pesonapengantintv
#sharing
#ideaktiv


16

Wah! Cantik & ayu gadis2 melayu kt berbaju songket.. wah!! Akk mmg suke sgt.. songket mmg sentiasa nampak curlass & exclusive.. .
Korang-korang tu ape tunggu lagi.. jom dapatkan songket2 korang dgn akk.. .
whatsapp je terus ke +60136553687 . atau boleh terus click link di bio πŸ‘†πŸ» utk whatsapp kami sekarang
-
.
#songketbyshafikamaslan #brocade #songket #batikpastel #songketasli #songketdress #lace #bajudulanggirl #lacepengantin #busanapengantin #sampin #bridesmaid #pernikahan #perkahwinan #persandingan #malaywedding #inspirasiperkahwinan #bridaltailoring #malayweddingguide #beadedlace #bajusanding #onlinetailor #malayweddings #perkahwinanmelayu #weddingdress
#butikpengantinkualalumpur #personapengantin #sweetsweetkahwin #bajupengantin #butikpengantin


1

Bertemu denganmu adalah takdir, menjadi temanmu adalah pilihan, tapi jatuh cinta denganmu benar-benar di luar dayaku.

#sweetsweetkahwin
#siapsiapkahwin
#pesonapengantin
#pesonapengantintv
#sharing
#ideaktiv


5

Amboii cantiknya kek kahwin macam ni. Sayang nya nak potong.... kalau korang sayang tak nak potong kek cantik macam ni?
Saksikan petang ini sebalik kek kahwin dan dalam episod Candy buffet di Astro Prima dan Maya HD jam 7.00 malam ini.
Sumber : Pinterest
#sweetsweetkahwin
#siapsiapkahwin
#sharing
#pesonapengantin
#pesonapengantintv
#ideaktiv


9

Pastikan pilihan yang tepat semasa menempah kek kahwin . Pesona Pengantin minggu ini memberi tip tentang cake & candy buffet.
Hanya di Astro Prima & Maya HD jam 7 malam Ahad ini.
Kredit foto: Pinterest
#sweetsweetkahwin
#siapsiapkahwin
#pesonapengantin
#pesonapengantintv
#sharing #ideaktiv


2

Kek kahwin jadi kemestian dalam majlis kahwin.Episod menarik minggu ini segalanya tentang cake & candy buffet.
Hanya di Astro Prima & Maya HD jam 7 malam Ahad
#sweetsweetkahwin
#siapsiapkahwin
#pesonapengantin
#pesonapengantintv
#sharing #ideaktiv


0

SONGKET BUNGA RAYA
.
Songket renun asli.. ukuran gspsg 4.25meter.. ade corak kpl songket di bahgian atas & bawah kain.. .
Bukan cop/printed.. .
Harga asal rm250
Promosi RM150 shj!
.
.
..Nak Order??
.
Screenshot & whatsapp je terus ke +60136553687 . atau boleh terus click link di bio πŸ‘†πŸ» utk whatsapp kami sekarang
.
.
#songketbyshafikamaslan #brocade #songket #batikpastel #songketasli #songketdress #lace #bajudulanggirl #lacepengantin #busanapengantin #sampin #bridesmaid #pernikahan #perkahwinan #persandingan #malaywedding #inspirasiperkahwinan #bridaltailoring #malayweddingguide #beadedlace #bajusanding #onlinetailor #malayweddings #perkahwinanmelayu #weddingdress #butikpengantinkualalumpur #personapengantin #sweetsweetkahwin #bajupengantin #butikpengantin


0

Aku jatuh cinta dengan caramu menjagaku, caramu berusaha untuk menjadi lebih baik. Walaupun dikala aku gagal menjadi yang terbaik bagimu.

#sweetsweetkahwin
#siapsiapkahwin
#pesonapengantin
#pesonapengantintv
#sharing
#ideaktiv


19

Sweet nya meja candy buffet.
Esok dalam Pesona Pengantin mengupas tentang tip memilih candy buffet.
Hanya di Astro Prima & Maya HD jam 7 malam-
#sweetsweetkahwin
#siapsiapkahwin
#pesonapengantin
#pesonapengantintv
#sharing #ideaktiv


0

SONGKET BUNGA PENUH BY METER
.
Songket tenun asli.. bukn cop/printed.. boleh beli min 1m.. Boleh buat baju pengantin.. boleh buat baju sanding.. boleh juga buat sampin.. mmg cntik.. benang tenun pun kemas so kdg u xlining pun ok..
.
..Nak Order??
.
Screenshot & whatsapp je terus ke +60136553687 . atau boleh terus click link di bio πŸ‘†πŸ» utk whatsapp kami sekarang
.
#songketbyshafikamaslan #brocade #songket #batikpastel #songketasli #songketdress #lace #bajudulanggirl #lacepengantin #busanapengantin #sampin #bridesmaid #pernikahan #perkahwinan #persandingan #malaywedding #inspirasiperkahwinan #bridaltailoring #malayweddingguide #beadedlace #bajusanding #onlinetailor #malayweddings #perkahwinanmelayu #weddingdress #butikpengantinkualalumpur #personapengantin #sweetsweetkahwin #bajupengantin #butikpengantin


0

Minggu ini sebalik hiasan kek kahwin yang perlu anda semua tahu. Nak tahu saksikan rancangan Pesona Pengantin di Astro Prima dan Maya HD.
#sweetsweetkahwin
#siapsiapkahwin
#sharing
#pesonapengantin
#pesonapengantintv
#ideaktiv


1

Throwback sikit perkahwinan artis bersama busana songket.. .
Perkahwinan Che Ta di malam berinai berbusana songket purple.. cantik sgt kan? Saje kongsi idea songket dgn uolls..
.
Nk beli songket/ nak buat tempahan jahitan dgn kami?? whatsapp je terus ke +60136553687 . atau boleh terus click link di bio πŸ‘†πŸ» utk whatsapp kami sekarang
-
.
#songketbyshafikamaslan #brocade #songket #batikpastel #songketasli #songketdress #lace #bajudulanggirl #lacepengantin #busanapengantin #sampin #bridesmaid #pernikahan #perkahwinan #persandingan #malaywedding #inspirasiperkahwinan #bridaltailoring #malayweddingguide #beadedlace #bajusanding #onlinetailor #malayweddings #perkahwinanmelayu #weddingdress
#butikpengantinkualalumpur #personapengantin #sweetsweetkahwin #bajupengantin #butikpengantin


0

Melepaskan memang sukar. Namun bertahan dengan insan yang sudah tidak punya hati itu lebih sukar dan menyakitkan.

#sweetsweetkahwin
#siapsiapkahwin
#pesonapengantin
#pesonapengantintv
#sharing
#ideaktiv


7

Throwback.. Customer kami pada tahun 2015 dulu.. pasangan ni beli bridal songket dari kami & buat tempahan jahitan sekali.. alhamdulillah. Permulaan buat kami.. banyak yang kami belajar & cube utk kami perbaiki. InshaAllah.. .
.

Tq pada anda semua.. yang sentiasa sudi untuk support kami.. .
.

whatsapp je terus ke +60136553687 . atau boleh terus click link di bio πŸ‘†πŸ» utk whatsapp kami sekarang
-
.
#songketbyshafikamaslan #brocade #songket #batikpastel #songketasli #songketdress #lace #bajudulanggirl #lacepengantin #busanapengantin #sampin #bridesmaid #pernikahan #perkahwinan #persandingan #malaywedding #inspirasiperkahwinan #bridaltailoring #malayweddingguide #beadedlace #bajusanding #onlinetailor #malayweddings #perkahwinanmelayu #weddingdress
#butikpengantinkualalumpur #personapengantin #sweetsweetkahwin #bajupengantin #butikpengantin


0

SONGKET BUNGA PENUH BY METER
.
Songket tenun asli.. bukn cop/printed.. boleh beli min 1m.. Boleh buat baju pengantin.. boleh buat baju sanding.. boleh juga buat sampin.. mmg cntik.. benang tenun pun kemas so kdg u xlining pun ok..
.
..Nak Order??
.
Screenshot & whatsapp je terus ke +60136553687 . atau boleh terus click link di bio πŸ‘†πŸ» utk whatsapp kami sekarang
.
#songketbyshafikamaslan #brocade #songket #batikpastel #songketasli #songketdress #lace #bajudulanggirl #lacepengantin #busanapengantin #sampin #bridesmaid #pernikahan #perkahwinan #persandingan #malaywedding #inspirasiperkahwinan #bridaltailoring #malayweddingguide #beadedlace #bajusanding #onlinetailor #malayweddings #perkahwinanmelayu #weddingdress #butikpengantinkualalumpur #personapengantin #sweetsweetkahwin #bajupengantin #butikpengantin


3