#sweetsweetkahwin

Instagram photos and videos

#sweetsweetkahwin#malaywedding#Sweetsweetkahwin#PesonaPengantin#malayweddingguide#songketdress#bajusanding#songket#batikpastel#pesonapengantin#bajupengantin#personapengantin#butikpengantinkualalumpur#weddingdress#perkahwinanmelayu#malayweddings#lace#brocade#busanapengantin#bridaltailoring#inspirasiperkahwinan

Hashtags #sweetsweetkahwin for Instagram

Forteen berbahu songket last konsert Gegar Vaganza.. hensem kn??
.
Bunga tabur mmg cantikzz pasti elegance.
.
Kami ade jual songket bunga tabur murah2 je hanya RM100/psg.
.
.
.
..Nak Order??
.
Screenshot & whatsapp je terus ke 0133398992 . atau boleh terus click link di bio πŸ‘†πŸ» utk whatsapp kami sekarang
-
.
#songketbymeksongket #brocade #songket #batikpastel #songketasli #songketdress #lace #bajudulanggirl #lacepengantin #busanapengantin #sampin #bridesmaid #pernikahan #perkahwinan #persandingan #malaywedding #inspirasiperkahwinan #bridaltailoring #malayweddingguide #beadedlace #bajusanding #onlinetailor #malayweddings #perkahwinanmelayu #weddingdress
#butikpengantinkualalumpur #personapengantin #sweetsweetkahwin #bajupengantin #butikpengantin


0

Suami dan bakal suami di luar sana jangan ambil remeh ye. Wajib tahu dan bijak dlm pengurusan kewangan dan jenis simpanan utk masa depan... #sharing #sweetsweetkahwin #pesonapengantin #inilahjodohku #retirementplan #simpananmasadepan #ammetlife #binakeluargabahagia


0

Cantik kan baju persandingan mereka?? Songket mmg xpernah la tak cantik kn?? Dari zaman mak2 kite dulu.. sampai kini xpernah xcantik😍
.
Songket bridal biasa hanya RM350 shj
.
Set sanngul lintang yang mewah mcm tu hanya RM350 .
Pakej perkahwinan mampu milik..
.
Nak tempah?? whatsapp je terus ke +60136553687 . atau boleh terus click link di bio πŸ‘†πŸ» utk whatsapp kami sekarang
-
.
#songketbyshafikamaslan #brocade #songket #batikpastel #songketasli #songketdress #lace #bajudulanggirl #lacepengantin #busanapengantin #sampin #bridesmaid #pernikahan #perkahwinan #persandingan #malaywedding #inspirasiperkahwinan #bridaltailoring #malayweddingguide #beadedlace #bajusanding #onlinetailor #malayweddings #perkahwinanmelayu #weddingdress
#butikpengantinkualalumpur #personapengantin #sweetsweetkahwin #bajupengantin #butikpengantin


2

PROMOSI JANUARY: SEWA BAJU SONGKET RM500 SHJ!
.
Berita baik untuk tahun baru ni buat bakal-bakal pengantin.. akak buat promosi sewa baju baru hanya RM500 shj.. .
Anda bakal dapat
β€˜- sepasang baju kebaya pengantin perempuan (termasuk selendang)
β€˜- sepasang baju pengantin lelaki
β€˜- satu set sampin & tanjak untuk baju pengantin
β€˜- Available utk size S - L
.
Berminat utk sewa/ for more details boleh direct whatsapp kami di +60136553687
.
. atau boleh terus click link di bio πŸ‘†πŸ» utk whatsapp kami sekarang
-
.
#songketbyshafikamaslan #brocade #songket #batikpastel #songketasli #songketdress #lace #bajudulanggirl #lacepengantin #busanapengantin #sampin #bridesmaid #pernikahan #perkahwinan #persandingan #malaywedding #inspirasiperkahwinan #bridaltailoring #malayweddingguide #bajunikah #bajusanding #bajupengantin #malayweddings #perkahwinanmelayu #weddingdress
#butikpengantinkualalumpur #personapengantin #sweetsweetkahwin #butikpengantin


1

Reposted from @pesonapengantin - Yang mahu mendengar belum tentu mampu mengerti. Itulah sebabnya ada hal yang lebih baik di simpan sendiri.

#sweetsweetkahwin
#siapsiapkahwin
#pesonapengantin
#pesonapengantintv
#sharing
#ideaktiv - #regrann


0

Reposted from @pesonapengantin - Yang mahu mendengar belum tentu mampu mengerti. Itulah sebabnya ada hal yang lebih baik di simpan sendiri.

#sweetsweetkahwin
#siapsiapkahwin
#pesonapengantin
#pesonapengantintv
#sharing
#ideaktiv - #regrann


0

Reposted from @pesonapengantin - Yang mahu mendengar belum tentu mampu mengerti. Itulah sebabnya ada hal yang lebih baik di simpan sendiri.

#sweetsweetkahwin
#siapsiapkahwin
#pesonapengantin
#pesonapengantintv
#sharing
#ideaktiv - #regrann


0

Cantik kan baju persandingan mereka?? Songket mmg xpernah la tak cantik kn?? Dari zaman mak2 kite dulu.. sampai kini xpernah xcantik😍
.
Songket bridal biasa hanya RM350 shj
.
Set sanngul lintang yang mewah mcm tu hanya RM350 .
Pakej perkahwinan mampu milik..
.
Nak tempah?? whatsapp je terus ke +60136553687 . atau boleh terus click link di bio πŸ‘†πŸ» utk whatsapp kami sekarang
-
.
#songketbyshafikamaslan #brocade #songket #batikpastel #songketasli #songketdress #lace #bajudulanggirl #lacepengantin #busanapengantin #sampin #bridesmaid #pernikahan #perkahwinan #persandingan #malaywedding #inspirasiperkahwinan #bridaltailoring #malayweddingguide #beadedlace #bajusanding #onlinetailor #malayweddings #perkahwinanmelayu #weddingdress
#butikpengantinkualalumpur #personapengantin #sweetsweetkahwin #bajupengantin #butikpengantin


8

BRIDAL SET FOR SALE!!
.
New dress untuk pengantin lelaki & perempuan. Kami jual murah-murah je conplete lelaki & perempuan Hanya RM1767/- ( Harga asal RM2500)
.
Set perempuan akan dpt:-
- sepasang baju pengantin perempuan
- veil
- adjustable cape (boleh pasang/ buka)
- material : full songket exclusive
- Size M ( boleh adjust ke S & L)
.
Set lelaki bakal dapat:
- sepasang busana pengantin lelaki
- set sampin & tanjak
- material : full songket exclusive
- Baju lelaki size L ( Boleh adjust ke M & XL)
.
Harga asal RM2500 promo hanya Rm1767 shj!! Berminat boleh terus whatsapp
.
.
.
.
.
#songketbyshafikamaslan #brocade #songket #batikpastel #songketasli #songketdress #lace #bajudulanggirl #lacepengantin #busanapengantin #sampin #bridesmaid #pernikahan #perkahwinan #persandingan #malaywedding #inspirasiperkahwinan #bridaltailoring #malayweddingguide #bajunikah #bajusanding #bajupengantin #malayweddings #perkahwinanmelayu #weddingdress
#butikpengantinkualalumpur #personapengantin #sweetsweetkahwin #butikpengantin


0

Esk youlls cutikan?? Tapi butik akak bukak ok.. kalau uolls nak datang utk tempah baju raya uolls ke.. atau nk buat appointment untuk tempahan perkahwinan korang.. akak ade ok esk.. .
Nak buat appointment utk esk whatsapp je akak teru +60136553687.. free consultation 😊
.
Berminat boleh datang ke showroom kami di Banggunan 3 Tower Jalan Ampang.. .
Jom cepat book slot tempahan korang segera sebelum tempahan di tutup yerπŸ˜†
.
.
.
.
.
#songketbyshafikamaslan #brocade #songket #batikpastel #songketasli #songketdress #lace #bajudulanggirl #lacepengantin #busanapengantin #sampin #bridesmaid #pernikahan #perkahwinan #persandingan #malaywedding #inspirasiperkahwinan #bridaltailoring #malayweddingguide #bajunikah #bajusanding #bajupengantin #malayweddings #perkahwinanmelayu #weddingdress
#butikpengantinkualalumpur #personapengantin #sweetsweetkahwin #butikpengantin


0

Feedback Customer.. Alhamdulillah.. mereka puas hati.. siapa lagi yang belom dapatkan songket dari kami?? .
Jom grab skrg.. mmg uolls xrugi tau.. semua inshaAllah cantik2..
.
Kain juga inshaAllah berkualiti..
.
Kami turut menyediakan service tempahan & jahitan baju,serta sewa baju pengantin.. - *PROMO BELI KAIN + JAHIT*
klu nk jahit dgn kami.. kt ade diskaun utk kain
-

Klu promo item.. ambik jahit dgn kt i bg lg extra 10% diskaun (utk kain shj)
- .
..Nak Order??
.
Screenshot & whatsapp je terus ke +60136553687 . atau boleh terus click link di bio πŸ‘†πŸ» utk whatsapp kami sekarang
-
.
#songketbyshafikamaslan #brocade #songket #batikpastel #songketasli #songketdress #lace #bajudulanggirl #lacepengantin #busanapengantin #sampin #bridesmaid #pernikahan #perkahwinan #persandingan #malaywedding #inspirasiperkahwinan #bridaltailoring #malayweddingguide #beadedlace #bajusanding #onlinetailor #malayweddings #perkahwinanmelayu #weddingdress #butikpengantinkualalumpur #personapengantin #sweetsweetkahwin #bajupengantin #butikpengantin


0

SONGKET DESIGN EXCLUSIVE LIMITED EDITION!!
.
.
Dah restock yeah!
.
Songket ni ade 12m satu set.. kite jual satu harga.. xboleh potong yang ni yer.. ni akk nk bg special offer skrg hanya RM600 shj.. .
Yang ni nk buat baju pengantin pun boleh.. baju ramai2 pun bleh share.. sbb mmg jimat.. .
.
Setiap belian kain + tempahan jahitan akak bg lg extra 10% discount.. best kan??
.
..Nak Order??
.
Screenshot & whatsapp je terus ke +60136553687 . atau boleh terus click link di bio πŸ‘†πŸ» utk whatsapp kami sekarang
-
.
#songketbyshafikamaslan #brocade #songket #batikpastel #songketasli #songketdress #lace #bajudulanggirl #lacepengantin #busanapengantin #sampin #bridesmaid #pernikahan #perkahwinan #persandingan #malaywedding #inspirasiperkahwinan #bridaltailoring #malayweddingguide #beadedlace #bajusanding #onlinetailor #malayweddings #perkahwinanmelayu #weddingdress #butikpengantinkualalumpur #personapengantin #sweetsweetkahwin #bajupengantin #butikpengantin


0

SONGKET BUNGA RAYA
.
Songket renun asli.. ukuran gspsg 4.25meter.. ade corak kpl songket di bahgian atas & bawah kain.. .
Bukan cop/printed.. .
Harga asal rm250
Promosi RM150 shj!
.
.
..Nak Order??
.
Screenshot & whatsapp je terus ke +60136553687 . atau boleh terus click link di bio πŸ‘†πŸ» utk whatsapp kami sekarang
.
.
#songketbyshafikamaslan #brocade #songket #batikpastel #songketasli #songketdress #lace #bajudulanggirl #lacepengantin #busanapengantin #sampin #bridesmaid #pernikahan #perkahwinan #persandingan #malaywedding #inspirasiperkahwinan #bridaltailoring #malayweddingguide #beadedlace #bajusanding #onlinetailor #malayweddings #perkahwinanmelayu #weddingdress #butikpengantinkualalumpur #personapengantin #sweetsweetkahwin #bajupengantin #butikpengantin


3

FOR SALE BAJU PENGANTIN SONGKET LELAKI & PEREMPUAN
.
Set pengantin untuk dijual.. standard size M boleh besar hingga L & Kecikn ke S.. .
Sepasang lelaki & perempuan full songket..warna lilac.. harha special.. berminat boleh direct whatsapp kami..
.
.
..Nak Order??
.
Screenshot & whatsapp je terus ke +60136553687 . atau boleh terus click link di bio πŸ‘†πŸ» utk whatsapp kami sekarang
-
.
.
.
.
.
#songketbyshafikamaslan #brocade #songket #batikpastel #songketasli #songketdress #lace #bajudulanggirl #lacepengantin #busanapengantin #sampin #bridesmaid #pernikahan #perkahwinan #persandingan #malaywedding #inspirasiperkahwinan #bridaltailoring #malayweddingguide #bajunikah #bajusanding #bajupengantin #malayweddings #perkahwinanmelayu #weddingdress
#butikpengantinkualalumpur #personapengantin #sweetsweetkahwin #butikpengantin


0

PELUANG CERAH MENJADI WAJAH PENGANTIN INNERSHINE.

MUDAH SAHAJA! IKUT LANGKAH MUDAH INI.
1. UPLOAD GAMBAR ANDA DI SOSIAL MEDIA FACEBOOK DAN INSTAGRAM BERSAMA PRODUK INNERSHINE

2.SETIAP GAMBAR PERLU DISERTAKAN BERSAMA SLOGAN, YANG MENGGAMBARKAN PRODUK INNERSHINE
(TIDAK BOLEH LEBIH 12 PATAH PERKATAAN)

3.SETIAP GAMBAR PERLU DISERTAKAN HTAG #PESONAPENGANTININNERSHINE DAN TAG 3 KAWAN ANDA DI POST TERSEBUT.

4. PEMENANG AKAN DIUMUMKAN DAN BAKAL MENERIMA HADIAH HEBAT DARI INNERSHINE

SEMOGA BERJAYA!!! @pesonapengantin
#PesonaPengantin
#PESONAPENGANTININNERSHINE
#Sweetsweetkahwin


0

SONGKET DESIGN EXCLUSIVE LIMITED EDITION!!
.
.
Dah restock yeah!
.
Songket ni ade 12m satu set.. kite jual satu harga.. xboleh potong yang ni yer.. ni akk nk bg special offer skrg hanya RM600 shj.. .
Yang ni nk buat baju pengantin pun boleh.. baju ramai2 pun bleh share.. sbb mmg jimat.. .
.
Setiap belian kain + tempahan jahitan akak bg lg extra 10% discount.. best kan??
.
..Nak Order??
.
Screenshot & whatsapp je terus ke +60136553687 . atau boleh terus click link di bio πŸ‘†πŸ» utk whatsapp kami sekarang
-
.
#songketbyshafikamaslan #brocade #songket #batikpastel #songketasli #songketdress #lace #bajudulanggirl #lacepengantin #busanapengantin #sampin #bridesmaid #pernikahan #perkahwinan #persandingan #malaywedding #inspirasiperkahwinan #bridaltailoring #malayweddingguide #beadedlace #bajusanding #onlinetailor #malayweddings #perkahwinanmelayu #weddingdress #butikpengantinkualalumpur #personapengantin #sweetsweetkahwin #bajupengantin #butikpengantin


0

Feedback Customer.. .
Alhamdulillah.. mereka puas hati.. siapa lagi yang belom dapatkan songket dari kami?? ..
.

Jom grab skrg.. mmg uolls xrugi tau.. semua inshaAllah cantik2..
.
Kain juga inshaAllah berkualiti..
.
Kami turut menyediakan service tempahan & jahitan baju,serta sewa baju pengantin.. .
- *PROMO BELI KAIN + JAHIT*
klu nk jahit dgn kami.. kt ade diskaun utk kain
-

Klu promo item.. ambik jahit dgn kt i bg lg extra 10% diskaun (utk kain shj)
- .
..Nak Order??
.
Screenshot & whatsapp je terus ke +60136553687 . atau boleh terus click link di bio πŸ‘†πŸ» utk whatsapp kami sekarang
-
.
#songketbyshafikamaslan #brocade #songket #batikpastel #songketasli #songketdress #lace #bajudulanggirl #lacepengantin #busanapengantin #sampin #bridesmaid #pernikahan #perkahwinan #persandingan #malaywedding #inspirasiperkahwinan #bridaltailoring #malayweddingguide #beadedlace #bajusanding #onlinetailor #malayweddings #perkahwinanmelayu #weddingdress #butikpengantinkualalumpur #personapengantin #sweetsweetkahwin #bajupengantin #butikpengantin


1

PROMO BUNGA PENUH RM38 SHJ!!!!
.
Songket bunga penuh tenunan asli.. arini akak offer lg promo RM38/meter + free pos (arini shj!!) cepat!! Siapa lambat mmg rugi... .
.

Lps ni uolls cmfirm xdpt hrga ni lagi tau.. jom grab skrg..
.
Nak Order??
.
Screenshot & whatsapp je terus ke +60136553687 . atau boleh terus click link di bio πŸ‘†πŸ» utk whatsapp kami sekarang
-
.
#songketbyshafikamaslan #brocade #songket #batikpastel #songketasli #songketdress #lace #bajudulanggirl #lacepengantin #busanapengantin #sampin #bridesmaid #pernikahan #perkahwinan #persandingan #malaywedding #inspirasiperkahwinan #bridaltailoring #malayweddingguide #beadedlace #bajusanding #onlinetailor #malayweddings #perkahwinanmelayu #weddingdress #butikpengantinkualalumpur #personapengantin #sweetsweetkahwin #bajupengantin #butikpengantincl


0

Feedback Customer.. Alhamdulillah.. mereka puas hati.. siapa lagi yang belom dapatkan songket dari kami?? .
Jom grab skrg.. mmg uolls xrugi tau.. semua inshaAllah cantik2..
.
Kain juga inshaAllah berkualiti..
.
Kami turut menyediakan service tempahan & jahitan baju,serta sewa baju pengantin.. - *PROMO BELI KAIN + JAHIT*
klu nk jahit dgn kami.. kt ade diskaun utk kain
-

Klu promo item.. ambik jahit dgn kt i bg lg extra 10% diskaun (utk kain shj)
- .
..Nak Order??
.
Screenshot & whatsapp je terus ke +60136553687 . atau boleh terus click link di bio πŸ‘†πŸ» utk whatsapp kami sekarang
-
.
#songketbyshafikamaslan #brocade #songket #batikpastel #songketasli #songketdress #lace #bajudulanggirl #lacepengantin #busanapengantin #sampin #bridesmaid #pernikahan #perkahwinan #persandingan #malaywedding #inspirasiperkahwinan #bridaltailoring #malayweddingguide #beadedlace #bajusanding #onlinetailor #malayweddings #perkahwinanmelayu #weddingdress #butikpengantinkualalumpur #personapengantin #sweetsweetkahwin #bajupengantin #butikpengantin


2

Cantik kan baju persandingan Songket?? Songket mmg always cantik.. sentiasa ade hati.. .
.

Songket bridal biasa hanya RM350 shj
.
Songket bridal exclusive hanya Rm600 utk 12-13meter kain.
.
Set sangul lintang dari rm200- RM350 .
Kasut songket RM250 keatas
.
Pakej perkahwinan mampu milik..
.
Nak tempah?? whatsapp je terus ke +60136553687 . atau boleh terus click link di bio πŸ‘†πŸ» utk whatsapp kami sekarang
-
.
#songketbyshafikamaslan #brocade #songket #batikpastel #songketasli #songketdress #lace #bajudulanggirl #lacepengantin #busanapengantin #sampin #bridesmaid #pernikahan #perkahwinan #persandingan #malaywedding #inspirasiperkahwinan #bridaltailoring #malayweddingguide #beadedlace #bajusanding #onlinetailor #malayweddings #perkahwinanmelayu #weddingdress
#butikpengantinkualalumpur #personapengantin #sweetsweetkahwin #bajupengantin #butikpengantin


3

SONGKET BUNGA RAYA
.
Songket renun asli.. ukuran gspsg 4.25meter.. ade corak kpl songket di bahgian atas & bawah kain.. .
Bukan cop/printed.. .
Harga asal rm250
Promosi RM150 shj!
.
.
..Nak Order??
.
Screenshot & whatsapp je terus ke +60136553687 . atau boleh terus click link di bio πŸ‘†πŸ» utk whatsapp kami sekarang
.
.
#songketbyshafikamaslan #brocade #songket #batikpastel #songketasli #songketdress #lace #bajudulanggirl #lacepengantin #busanapengantin #sampin #bridesmaid #pernikahan #perkahwinan #persandingan #malaywedding #inspirasiperkahwinan #bridaltailoring #malayweddingguide #beadedlace #bajusanding #onlinetailor #malayweddings #perkahwinanmelayu #weddingdress #butikpengantinkualalumpur #personapengantin #sweetsweetkahwin #bajupengantin #butikpengantin


0

Kadang-kadang kita lupa ucapkan terima kasih pada si dia yang bekerja keras nak halalkan hubungan... Tag pasangan anda yang telah banyak berkorban 😒

Photos credit to @modernlabmy
Follow @pesonapengantin
#pesonapengantin #sweetsweetkahwin #ideaktiv


33

Cantiknya makeup pengantin sentuhan @alhaalfa ni.
Siapa nak sentuhan magis dari @alhaalfa sila komen yas.

Follow @pesonapengantin
#PesonaPengantin
#Sweetsweetkahwin


8

Moment2 kami time berkerja, time ni sedang susun Doorgift Jelita (dip) utk tetamu VIP .
. .
#doorgiftjelitabyJKM , uols boleh jga visit ig : @bungadip.jarikasarmenari utk tgk contoh hasil kerja kami😍
. .
Kalau ada pertanyaan, terus whatsapp Kak bell Tau. +6 013 360 2305


2

Feedback Customer dengan hasil tempahan jahitan dan belian songket dari kami.. Alhamdulillah.. mereka puas hati.. siapa lagi yang belom dapatkan songket dari kami?? Jom grab skrg.. mmg uolls xrugi tau.. semua inshaAllah cantik2..
.
Kain juga inshaAllah berkualiti..
.
Kami turut menyediakan service tempahan & jahitan baju,serta sewa baju pengantin.. .
. - *PROMO BELI KAIN + JAHIT*
klu nk jahit dgn kami.. kt ade diskaun utk kain
-

Klu promo item.. ambik jahit dgn kt i bg lg extra 10% diskaun
- .
..Nak Order??
.
Screenshot & whatsapp je terus ke +60136553687 . atau boleh terus click link di bio πŸ‘†πŸ» utk whatsapp kami sekarang
-
.
#songketbyshafikamaslan #brocade #songket #batikpastel #songketasli #songketdress #lace #bajudulanggirl #lacepengantin #busanapengantin #sampin #bridesmaid #pernikahan #perkahwinan #persandingan #malaywedding #inspirasiperkahwinan #bridaltailoring #malayweddingguide #beadedlace #bajusanding #onlinetailor #malayweddings #perkahwinanmelayu #weddingdress #butikpengantinkualalumpur #personapengantin #sweetsweetkahwin #bajupengantin #butikpengantin


2

Awak setia lagi tak?

#PesonaPengantin
#Sweetsweetkahwin


5

@Regran_ed from @pesonapengantin - Bila sayang, berpada-pada,
bila benci, menghormati.
.
Kredit: @mediacorp_suria .

@pesonapengantin
#pesonapengantin
#sweetsweetkahwin
#ideaktiv - #regrann


0

#bungatelurhydrea by @jarikasarmenari , .
.
Ada 4pilihan warna, ni code no 1 .
.
Berminat nak tau details,
WA Kak Bell yea : +6 016 916 4320
.
#bungatelur #bungatelurmurah #bungatelurexclusive


4

Bila sayang, berpada-pada,
bila benci, menghormati.
.
Kredit: @mediacorp_suria .

@pesonapengantin
#pesonapengantin
#sweetsweetkahwin
#ideaktiv


153