#thefreedoom

Instagram photos and videos

#thefreedoom#thelife#diarymekna#storyneverends#themekna#myob#belongstonobody#justbeme#memyselfandi#thetruth#enjoyinglifetothefullest#livestyle#lifestyle#lovestyle#picstyle#meknacakapje#thelove#lovegram#thekindness#tryingsohardtobegood#livegram#lifegram#fastingmonth#tbpic#picgram#girlsdayout#fasting#potd

Hashtags #thefreedoom for Instagram

Sen bi başka gΓΌzelsin πŸ€”
#TekTeker #yamaha #mt07raceblue #exhaust #shark #helmets #TheFreeDoom


0

Day 1, 2017 Eid Mubarak --
.
May Allah flood our life with happiness on this occasion,
our heart with love, our soul with spiritual, our mind with wisdom 😘😘
Mekna's wishing you a very Happy Eid ❀❀
.
Alhamdulillah d beri kesempatan dan peluang merasa suasana Hari Raya dengan ' Keluarga ' -- Thanks God πŸ™πŸ™
First raya family request pakai warna nie..
Esok baru kita pakai favorite color eh πŸ˜ƒπŸ˜ƒ
.
#diarymekna #storyneverends #ootd #eidootd #eid #eidmubarak #eid2017 #eidtheme #mustardtheme #day1eid #picsart #picgram #picstyle #instapic #instastyle #loveontheface #hidingface #village #hometown #kampunggirl #anakfelda #themekna #thelife #thelove #thehappiness #thefreedoom #memyselfandi #justbeme #enjoyinglifetothefullest #belongstonobody


0

Orang sebelah kata " tido ke bersilat? "
.
Penangan tiap hari tido sejam dua je πŸ‘»πŸ‘»
Asal masuk kereta je terus nak membuta..
Baik drive sendiri, baik jadi penumpang, samo yo 😁😁
.
Fefeeling jauh perjalanan nie..
Konon konon balik Kg πŸ˜‚πŸ˜‚
.
#diarymekna #storyneverends #potd #sleep #sleepy #sleepingugly #blackandwhite #fridaystory #fridayfun #fasting #fastingmonth #day28fasting #rayaiscoming #lifestyle #lovestyle #livestyle #picstyle #themekna #thelife #thetruth #thefreedoom #thekindness #enjoyinglifetothefullest #enjoyingmyday #memyselfandi #justbeme #belongstonobody #meknacakapje #myob


0

P mana tu Mekna??
Boleh terjumpa balik pulak gambar tua nie πŸ˜‚πŸ˜‚
.
Dulu ride mana mana, beratus kilometre jarak pun tak pernah ada geng perempuan..
Memang muka tak malu, suka buat bebal dia, selamba je follow geng lelaki sebab diri sendiri pun perangai macam lelaki πŸ˜„πŸ˜„
.
#diarymekna #storyneverends #tbpic #picof2011
#mudamudi #zamankhi #minahmotor #kakirempit #gilahighway #ride #rideout #k125zmridetopenang #singlerider #womanrider #y125zr #motorcycle #bike #bikelife #bikergang #instamotor #instamotogallery #bikestgram #themekna #thelife #thefreedoom #memyselfandi #justbeme #enjoyinglifetothefullest #belongstonobody #myob


0

Assalamualaikum..
Happy Monday, and Happy Working peeps 😘😘
.
Duduk rehat rehat nie teringat kuih raya pulak πŸ˜‚πŸ˜‚
Dah berapa hari Mekna buat kuih, buat biskut raya bujang nonstop sebab this year banyak order daripada sekian sekian orang dekat Kg..
.
Nak kata bagus sangat dekat dapuq tu tak lah..
Tapi setakat nak bagi orang makan kenyang kenyang, nak jadi tukang masak, tukang bakaq, tukang cuci, inshaAllah boleh sajaaaaa 😁😁
Buat rumah pun Mekna boleh juga..
TAMPAQ muka orang lagi boleh 😏😏
.
Okay! Bye πŸ‘‹πŸ‘‹
.
#diarymekna #storyneverends #fasting #fastingmonth #day24fasting #rayaiscoming #rayaisaroundthecorner #mondaystory #mondaywords #mondaysayings #lifestyle #livestyle #lovestyle #picstyle #themekna #thelife #thelove #thetruth #thefreedoom #thekindness #lifestory #memyselfandi #justbeme #meknacakapje #belongstonobody #myob


0

TERIMA KASIH untuk semua takkan ku lupa.
.
SENYUM SIKIT je hari nie.
DAY 2 perut minta d cincang.
.
Kening pun macam minta parang.
Tak cukup dengan tuan dah senget,
dia pun nak ikut senget.
Tapi dah betul lah tu,
Kadang Kadang macam orang,
Kadang Kadang macam Entah.
.
Hmmmm sila meninggal 😞😞
OKAY bye!
.
#diarymekna #storyneverends #terimakasih #thankyou #song #lyricsofsong #fridaypic #moon #nocrop #blackandwhite #midnightsayings #midnightthoughts #lifestyle #livestyle #lovestyle #picstyle #themekna #thelife #thetruthhurts #thefreedoom #lifeisnotbeautifulalways #memyselfandi #justbeme #belongstonobody #myob


0

Almost every sinful action ever committed can be traced back to a selfish motive..
It is a trait we hate in other people but justify in ourselves..
.
Mulut dengan hati sangat berbeza..
Kadang kadang mulut kata lain, hati Kata lain..
Tapi kau perlu tau, Dan kau perlu ingat!
Kerana mulut hati terluka 😏😏
.
Let's spread ❀, and don't forget to SMILE ☺☺
Goodnight peeps 😘😘
.
#diarymekna #storyneverends #tbpic #smile #smiling #wednesdaywords #wednesdaysayings #quotesoflife #quotestags #lifestyle #livestyle #lovestyle #picstyle #hdr #picsart #paper #nocrop #themekna #thelife #thetruth #thefreedoom #thekindness #memyselfandi #justbeme #enjoyinglifetothefullest #cubajadimanis #meknacakapje #belongstonobody #myob


0

The most important kind of freedom is to be what you really are..
You trade in your reality for a role..
You trade in your sense for an act..
You give up your ability to feel, and in exchange, put on a mask..
There can't be any large scale revolution until there's a personal revolution, on an individual level..
It's got to happen inside first..
.
Day 18 fasting, and a crazy busy day for me 😀😀
Ada orang kata,
Kalau tengok jari Mekna teringat sup tulang πŸ˜‚πŸ˜‚
.
#diarymekna #storyneverends #fasting #fastingmonth #day18fasting #crazybusyday #ootd #potd #tuesdaywords #tuesdaysaying #insidethecar #drive #driving #lifestyle #livestyle #lovestyle #picstyle #themekna #thelife #thetruth #thefreedoom #instajoy #instagood #instamood #instamoment #enjoyinglifetothefullest #tryingsohardtobegood #nothinggoodcomeseasy #belongstonobody #myob


0

Agak agak penuh tak screen HP ampa kalau buka video Mekna nie πŸ˜‚πŸ˜‚
.
Bukan senang nak belanja muka tak siap macam nie..
Dah Mandi, tapi macam tak Mandi ja 😁😁
.
Bahana malam kelmarin lepak sampai lupa diri..
Imsak dah nak habis baru balik rumah πŸ˜…πŸ˜…
Lepaih subuh tidoq, pukul 930am dah bangkit keluaq beli barang sekali jalan p hantaq ma'am besaq balik kg 😎😎
.
#diarymekna #storyneverends #tbtodaystory #todaysvideo #faceofme #tiredfaceofmine #sleepyface #publicholiday #nuzulquran #fasting #fastingmonth #day17fasting #lifestyle #livestyle #lovestyle #videostyle #themekna #thelife #thetruth #thefreedoom #memyselfandi #justbeme #enjoyinglifetothefullest #tryingsohardtobegood #belongstonobody #myob


0

Happy weekend peeps 😘😘
.
Korang hari minggu nie buat APA??
Mekna busy ke Hulu ke hilir jadi driver plus shopping geli geli sikit πŸ˜‚πŸ˜‚
.
Day 16 fasting --
Hmmm sekejap je dah 16 hari kita puasa kan 😏😏
Nah Mekna belanja πŸŽ₯ hidung tak mancung, pipi tersorong sorong 😎😎
.
#diarymekna #storyneverends #fasting #fastingmonth #day16fasting #ootd #potd #meknasdayout #shopping #windowshopping #rayashopping #lifestyle #livestyle #lovestyle #picstyle #themekna #thelife #thetruth #thefreedoom #memyselfandi #justbeme #tryingsohardtobegood #nothinggoodcomeseasy #belongstonobody #myob


0

Tiba tiba rindu site, rindu geng topi putih, rindu nak p kerja pakai t-shirts, pakai Jean's 😊😊
.
Tapi Ada yg rindu Mekna tak ?? 😁😁
.
Puasa last year kita bersengkang Mata, Mandi peluh, menghadap terik mentari sambil tahan lapar dan dahaga dekat site..
Kadang kadang buka pun dekat site, dalam kereta, takpun atas motor je sebab tak Dan nak balik rumah..
.
This year punya puasa Alhamdulillah dah tak berkhidmat atas tanah πŸ˜‚πŸ˜‚
Tunggu lepas raya nanti ye kita comot comot and gelapkan kulit balik πŸ˜…πŸ˜…
.
#diarymekna #storyneverends #tbpic #work #working #workers #construction #constructionworker #site #siteoffice #sitecabins #lifestyle #livestyle #lovestyle #picstyle #themekna #thelife #thelove #thefreedoom #thetruth #memyselfandi #justbeme #notgirlynotboyishiminthemiddle #enjoyinglifetothefullest #meknacakapje #belongstonobody #myob


0

Sampai masa nanti,
Yg berusaha akan berhenti..
Yg mencari akan menjumpai..
Yg berharap akan tarik diri..
Dan yg pergi takkan kembali..
.
Dah berapa hari menghilangkan diri,
Ada yg rindu tak ?? πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
.
Amboii pakai application hat cartoon cartoon teruih muka jadi putih suci gutu πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
Mekna belanja gambaq tb puasa ke-8 ja nohh..
.
Day 12 fasting
.
#diarymekna #storyneverends #tbpic #siblings #fastingmonth #day12fasting #cartoonapp #nocrop #sharpen #selfie #selfies #selfienerd #lifestyle #livestyle #lovestyle #picstyle #themekna #thelife #thelove #thefreedoom #thetruth #memyselfandi #justbeme #gadiskacamata #cubajadimanis #tryingsohardtobegood #belongstonobody #myob


0

Time puasa, kita bukan saja perlu menahan lapar dan dahaga..
Tapi perlu juga menahan amarah, dsb..
So, nampak gambar nie jangan marah iyeee 😁😁
.
Tengah melayan terik mentari, scroll scroll gallery jumpak pulak gambaq nie..
Sakit jiwa d buatnya πŸ˜‚πŸ˜‚
.
Day 8 fasting 🌹🌹
.
#diarymekna #storyneverends #tbpic #fastingmonth #day8fasting #hotsunnyday #malaysiasohot #saturdaywords #saturdaysayings #saturdaynotfunday #lifestyle #livestyle #lovestyle #picstyle #food #foods #foodie #foodporn #chickenbuttermilk #themekna #thelife #thelove #thefreedoom #thetruth #memyselfandi #justbeme #tryingsohardtobegood #belongstonobody #myob


0

Setajam tajam pisau,
Tajam lagi kata kata..
.
Pisau d hunus mungkin boleh d tarik..
Tapi kata yg TER-ungkap takkan boleh d tarik balik, melainkan d putar belit..
.
Salam subuh semua 😘😘
Happy fasting πŸ˜‰πŸ˜‰
Happy Monday ✌✌
Happy working 😎😎
.
#diarymekna #storyneverends #tbfridaypic #mondaywords #mondaysayings #day3fasting #fastingmonth #instapic #instamoment #instajoy #instahappiness #instalife #instalive #themekna #thelife #thetruth #thefreedoom #thelove #behindthesmile #memyselfandi #justbeme #enjoyinglifetothefullest #meknacakapje #belongstonobody #myob #sonyt2ultra


0

Penat sebenarnya nak senyum nie,
Sebab takda yg nak berbalas senyum pun πŸ˜‚πŸ˜‚
.
Tapi takpa lah, sebab nak kekal sweet as candy Mekna senyum je lah sorang sorang 😏😏
.
Day 2 fasting ✌✌
.
#diarymekna #storyneverends #tbfridaypic #stillinthrowbackmood #day2fasting #girlshangout #girlsdayout #smile #smiling #instamoment #instajoy #instahappiness #instapic #instalife #instalove #instalive #themekna #thelife #thelove #thetruth #thefreedoom #cubajadimanis #tryingsohardtobegood #nothinggoodcomeseasy #belongstonobody #myob #sonyt2ultra


0

Kalau tak mampu membahagiakan..
Jangan pula menyakitkan..
Kalau tak mampu menjaga..
Jangan pula melukakan..
Kalau tak mampu menerima..
Jangan pula dbanding bandingkan..
Kalau tak mampu bersifat ikhlas..
Jangan pula berlaku tak jujur..
.
Saja habaq 😁😁
Saja buat muka alien πŸ˜‚πŸ˜‚
.
Goodnight peeps 😘😘
Jangan lupa bangun sahur ✌✌
.
#diarymekna #storyneverends #tbfridaypic #girlshangout #girlsdayout #saturdaymidnight #saturdaymidnightwords #saturdaysayings #lifestyle #livestyle #lovestyle #picstyle #instamoment #instajoy #instahappiness #themekna #thelife #thelove #thetruth #thefreedoom #thekindness #cubajadimanis #meknacakapje #belongstonobody #myob #sonyt2ultra


0

You can fake a smile but you can't fake your feelings..
.
Nie bukan fake smile, nie senyum tak ikhlas ja 😏😏
.
It's time to go bed..
Goodnight | Wan an peeps 😘😘
.
#diarymekna #storyneverends #tbpic #girlandboysdayout #halfpic #halfface #faceofme #thursdaymidnight #fridaywords #fridaysayings #justsaying #justwords #themekna #thelife #thelove #thetruth #thefreedoom #memyselfandi #justbeme #tryingsohardtobegood #nothinggoodcomeseasy #belongstonobody #meknacakapje #myob


0

Pulang marilah pulang..
Marilah pulang bersama sama..
.
Acah acah jadi Cinderella 1230am..
Nak hilang pukul 1200 tak sempat..
Tapi yg sebenau nya sebab dah jarang jadi kunang kunang, so dia macam nak TERlupa diri kejap 😏😏
.
Satu lagi! Cemana ke gayanya nak tengok meter rpm kalau dah cover meter kau pun macam belacan πŸ˜‚πŸ˜‚
.
Okay! SELAMAT MALAM DUNIA 😘😘
.
#diarymekna #storyneverends #potd #dayout #girlandboysdayout #havingfunwithfriends #lifestyle #livestyle #lovestyle #picstyle #bikegram #motorgram #kapcai #y125zr #riderlapuk #rideout #themekna #thelife #thetruth #thefreedoom #memyselfandi #justbeme #enjoyinglifetothefullest #notgirlynotboyishiminthemiddle #belongstonobody #meknacakapje #myob


0

Happy Friday peeps 😘😘
Don't forget Friday Jummah Prayer πŸ˜‰πŸ˜‰
.
Today's word is,
Tak perlu susahkan otak fikirkan cara untuk jauhkan diri daripada orang yg dah tak hargai kau..
.
Cukup dengan mendiamkan diri,
Bersandar ke tepi sambil perhati,
Kerana yg tak menghargai pasti kembali,
Cuba menagih janji sendiri dan juga hati..
- Based on true story πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ -
.
#diarymekna #storyneverends #tbpic #friday #fridayprayer #fridayjummah #fridaywords #fridaysayings #justsaying #justwords #livestyle #lifestyle #lovestyle #picstyle #themekna #thelife #thetruthhurts #thefreedoom #thekindness #lifeisnoteasy #lifeisnotbeautifulalways #memyselfandi #justbeme #enjoyinglifetothefullest #belongstonobody #myob #masihAH


0

You're going to come across people in your life who will say all the right words at all the right times..
But in the end, it's always their actions you should judge them by..
It's actions, not words, that matter..
.
I notice everything but don't say anything..
I see a lot but don't say much..
.
⭐ I'm not the best, but I'm trying my best ⭐
.
Nda faham?? Tinguk saja lah tu gambar ya πŸ˜‚πŸ˜‚
.
#diarymekna #storyneverends
#tuesdaywords #tuesdaysayings #quote #quotes #quotesoflife #lifegram #livegram #lovegram #picgram #hidingmyface #hidesface #themekna #thelife #thetruthhurts #thefreedoom #thelove #memyselfandi #justbeme #enjoyinglifetothefullest #tryingsohardtobegood #meknacakapje #belongstonobody #myob


0

Still in tb mood 😏😏
.
Making fun with best friend πŸ‘­
Sometimes having fun with your best friend is all the therapy you need πŸ’‹πŸ’‹
.
Berbekalkan lampu dalam kereta, suddenly macam Ter- romantic sangat je gambar nie πŸ˜‚πŸ˜‚
Oh! Si sepet sorang nie kadang kadang memang suka senyum tak ikhlas 😏😏
.
#diarymekna #storyneverends #tbsundaypic #sundaystory #sundayfunday #sundate #girlsdayout #girlshangout #bestfriend #bestfriendgoals #meknaandmokka #havingfun #makingfun #enjoyingourday #lifestyle #livestyle #lovestyle #lovelovelove #themekna #thelife #thetruthhurts #thefreedoom #belongstonobody #myob #meknacakapje


0

- BILA BILA -
🎡 Selagi bulan dan bintang
Menyinar malammu terang
Selama itu ku sayang
Kamu sampai bila-bila 🎡
.
Si bongsu yg berteman, menemankan si bongsu yg tak berteman 😎😎
.
Tak boleh move on lagi dengan serangga yg acah acah butterfly terbang terbalik nak ngorat Mekna atas meja tu..
.
Nasib baik ada pari pari aii nie tolong jaga Mekna yg penakut macam gajah nampak tikus πŸ˜‚πŸ˜‚
.
#diarymekna #storyneverends #tbsundaypic #girlsdayout #bestfriend #bestfriendgoals #sister #sisters #lifegram #livegram #lovegram #picgram #lovelovelove #themekna #thelife #thetruthhurts #thefreedoom #behindthesmile #behindthesong #meknaandmokka #memyselfandi #justbeme #enjoyinglifetothefullest #belongstonobody #myob


0

The end of the page