Alya (Dik si Pengembara)@alya.nurshabrina

- Miss Indonesia 2018 & Wajah Femina 2014
- #ResolutionFellow HarvardNMUN 2017
- Deya +628129607073

Get my ebook #DikSiPengembara in @bacatulisid:

http://bacatulis.id/katalog/diksi-pengembara

#WOTDChallenge Hi again, how's everyone doing?

It has been a while since my last post and I've noticed plenty of you were quite concerned(?), I understand that I owe you a little explanation. Thank you for waiting and maintaining your support 💜 don't worry, I'm here. I had a lot of family and personal matters to attend lately so I decided to focus on enjoying those intimate moments in private. I hope we all can mention love and gratitude, not just in instagram captions, but in our real life attitude at most.

I really like this Vietnam quote, "Cực lạc là. đây, chín rõ mười," written by the poet Ho Xuan Huong. In english that translates to: Nirvana/Heaven is already here, nine times out of ten. Roughly, it's a metaphor to make us less worried about whether we are destined to be a good person that will reach Heaven, because all happiness and love that we thought will be in Heaven, is already around us. It's challenging us to be more attentive to our surroundings.

Thus, listen, witness, engage; become one with life, instead of just watching life and constantly tweet/posting about it. Let's be a good person, because it's good. Not because being a good person guarantees a certain reward—the future isn't definitive. God is always here with us everyday to help us help each other. To go through life together.

Would we be able to help each other and feel all heavenly happiness, if we are always on our gadgets—disconnected from life? That's a curious question I have been thinking recently.

The word of the day #wotd for #WOTDChallenge is: #Heaven. What does #Heaven mean to you? Share your thoughts in the comments!

Good night and have a wonderful weekend!

#poet #poem #poetry #vietnam #vietnampoet #vietpoet #hoxuanhuong #literature #literacy #happiness #philosophy #metaphor #nirvana #ActiveCreativeContributive #wotdchallenge #missindonesia #missindonesia2018 #missworldindonesia2018 #missworld2018 #beautywithapurpose #bwap


37

The #highendontv team had a splendid time taping our newest episodes at Morissey Hotel Jakarta. Here's several sneak peeks to our #bts #behindthescenes situation.

Stay tuned for High End on TV, every Sunday, 19.30pm, only on MNC Lifestyle MNCvision!

Thank you for your hospitality @iammorissey and all the delicious food @ochaandbella!

#MissIndonesia2018 #MissworldIndonesia2018 #ActiveCreativeContributive #beautywithapurpose


145

Bingung mau belanja perhiasan emas tapi sibuk dengan aktivitas sehari-hari?

Kini, semakin mudah dengan online di UBSLifestyle.com! Tinggal browsing, klik dan perhiasan dapat diantar dengan aman sampai di tempat Sahabat.

Yuk, kunjungi UBSLifestyle.com lagi ada "PROMO RAMADAN SALE & GIFT". Sangat cocok untuk belanja persiapan merayakan hari kemenangan nanti bersama keluarga. Bagi yang ingin mengakses informasi yang lebih lengkap, silahkan mampir ke UBSLifestyle.com dan ig @ubslifestyle!

Happy Shopping! Salam Emas!
@ubsgold #ConfidentInGold #GoldisBold
#MissIndonesia2018 #MissWorldIndonesia2018
#ActiveCreativeContributive @missindonesia @missworld


153

Thank you @obsesi.gtv @officialgtvid for inviting @missindonesia to your annual charity Iftar event!

I had fun and I am grateful to be presented the chance to give back to orphans during this holy month of Ramadhan.

Sukses selalu untuk acara Obsesi di GTV, semoga dapat terus menyampaikan konten positif yang bermanfaat bagi masyarakat.

Dress by @agnalaofficial.
Makeup by me! 💜 #PracticeMakesPerfect!

#iftar #bukabersama #bukber #obsesigtv #gtv


63

Education in Indonesia is not lacking at all, we're on the good side of progress. What we need to focus on is making sure that schools and other education platforms in rural areas can get the same attention and facilities as those that are in big cities.

These enrichments shall go hand in hand with improvements on aspects of infrastructure, so that education platforms can be more accessible to receiving their warranted endowments.
Then it has to be affirmed with aspects of culture as well, to make sure local governments & communities share the same enthusiasm, habit, plan, and commitment to strengthen their capacity.

Lastly, thanks to efforts by young people, a lot of advocacy for equality and/or inclusivity in education have been carried out successfully. Hopefully the synergy between professional/governmental education practicioners and youth activism can be better, to provide further solutions and promote more rapid development.

Read more of my perspective on these news webpages:

@officialinews.id https://www.inews.id/lifestyle/read/131605/pentingnya-pendidikan-bagi-anak-anak-ini-pesan-alya-nurshabrina

@okezonecom https://lifestyle.okezone.com/read/2018/05/23/196/1901778/fasilitas-pendidikan-di-daerah-pelosok-minim-alya-nurshabrina-semangati-anak-indonesia

#missindonesia2018 #activecreativecontributive #education #pendidikan #berpihakpadaanak #semuaanakbisasekolah #missworld2018 #missworldindonesia2018


41

Hi, I'm back! Today I'd like to share my experience with @savechildren_id in the launching of Every child Can Go to School campaign.

In the photos above, you can see Dr. Supriono, the director of middle school educations in the Ministry of Education & Culture (left) and I testing out new educative game, as it is one of Save the Children's effort to support #DigitalLiteracy. Guess who won that game 😎 haha!

It was so much fun. Moreover, it becomes a concrete proof that learning can be fun, even in classrooms, especially when we utilize digital media and technology in the most efficient way.

What do you think about this? Our #wordoftheday for #WOTDchallenge now is: #Digital. What does #digital mean to you, and what are the positive things we can do in the internet? Let's talk!

P.S. I totally beat the director and won the game so excuse me while I earn my bragging rights LOL

___

Hi, saya kembaliii! Hari ini ingin sekali sharing tentang pengalaman bersama @savechildren_id di launching gerakan #SemuaAnakBisaSekolah dalam rangka peringatan Hari Pendidikan Nasional 2018.

Pada foto-foto diatas, dapat terlihat Dr. Supriono, selaku Direktur Pembinaan SMP di Kementrian Pendidikan & Kebudayaan (kiri) bersama saya sedang asik mencoba permainan edukatif dalam internet, sebagai salah satu upaya Save the Children untuk meningkatkan #LiterasiDigital. Ayo coba tebak siapa yang menang game nya 😎 haha!

Menyenangkan ya. Terlebih lagi, ini menjadi bukti nyata bahwa belajar dapat dilakukan dengan menyenangkan, dengan seru-seruan, dengan tertawa bersama. Bahkan di dalam kelas pula, terutama bila menggunakan media digital dan teknologi dengan cara yang bermanfaat.

Bagaimana menurutmu? Nah, kata hari ini untuk #WOTDchallenge adalah: #Digital. Apa arti #digital bagimu, kemudian bagaimana caramu melakukan hal positif di internet/dalam jaringan? #NgobrolYukBersamaMI!

P.S. Yang menang game nya bocah ini dong, kapan lagi bisa kalahin direktur kementrian HEHE #langka nih, mohon maafkan kesombonganku yang fana ini 😂

#BerpihakPadaAnak #Pendidikan #Education #MissIndonesia2018 #ActiveCreativeContributive


63

#SemuaAnakBisaSekolah! / Every Child Can Go to School!

Hari ini saya berkesempatan untuk berbagi dan berbicara bersama @savechildren_id di Kementrian Pendidikan dan Kebudayaan! Senang sekaliiiiiii!

Today I was given the chance to speak with Save the Children at The Ministry of Education and Culture! Still can't find the words to best depict my excitement!

Going to post and share more about what we do later, so stay tuned!

#MissIndonesia2018 #MissIndonesia #berpihakpadaanak #kemdikbud @missindonesia #ActiveCreativeContributive #hakanak #pendidikan #MissworldIndonesia2018 #missworldindonesia @missworld #education #childrights #earlyeducation #vocationaleducation #inclusiveeducation #educationfacilities #savethechildren #childprotection

note: endingnya ngakak deh videonya kepencet terus muka saya #derp gitu hahaha 😂 baru sadar setelah sudah keburu di post! #khilaf #hampura


41

Hai semua! Senang sekali dapat diundang untuk hadir di launching #LGG7plusThinQ. I had a pleasant time both as a fan of high-tech gadgets and a fan of BTS as well! Slide foto-foto diatas dan scroll sampe bawah yuk untuk mengintip keseruan hari ini!

Saya suka sekali mengabadikan momen dengan berfoto, entah itu mengambil foto karya seni, foto lukisan saya, foto kegiatan hari ini, atau banyak lagi foto lain akan hal-hal yang saya sukai. Jadi bagi saya tentu kamera yang bagus itu fitur yang penting! Nah, bicara dari sisi kamera, LG G7+ ThinQ ini kameranya kereeen banget! Dengan sensor 16MP di dua lensa kameranya, pasti hasil foto dijamin selalu bagus, karena ada satu lensa untuk foto standar dan satu lagi untuk #SuperWideAngle.

Yang sedang teman-teman lihat di post saya ini semuanya menggunakan fitur Super Wide Angle!

Kemudian, untuk berselfie ria juga tetap tak kalah keren loh, karena kamera depan bersensor 8MP 😍 so cool.

Selain menguji kelebihan-kelebihan LG G7+ ThinQ, ternyata hari ini pun @lgmobileid mengadakan surprise gathering bersama para #army Indonesia loh! Melihat kolaborasi LG dengan BTS yg bertagar #LGxBTS & #BTSLGapa ini, saya tambah salut karena semakin mengajak kalangan anak muda untuk ikut menggunakan #LGG7plusThinQ. Tak hanya sebagai gadget biasa, tapi juga sebagai media kita para army untuk mendukung BTS yang semua lagu dan kegiatannya positif, sangat penuh dengan inspirasi serta pembelajaran baru 💜 Seru banget ya, army pun jadi saling have fun, foto-foto, kemudian menutupnya dengan nobar Wings Tour Finale.

Thank you @lgmobileid!

Thank you @maision for the jumpsuit! Love it!

#MissIndonesia @missindonesia #MissIndonesia2018 #ActiveCreativeContributive #LalakonNengGeulis #LalakonNengAlya #MissWorldIndonesia @missworld


238

Here's my look today for attending @lgmobileid's launching of #LGG7plusThinQ With #LGxBTS!

MUA by @febbyanadrianto
Makeup by @klaracosmetics_id
Lashes by @ardell_id
Lenses by @contact.lensah
Jewelry by @ubsgold

Penasaran #BTSLGapa? Tunggu detailnya di post saya selanjutnya ya! #army @bts.bighitofficial

By the way my favorite shot of our #lookoftheday in this post is the last photo 🙈 make sure to slide until the last! How about you, which one is your favorite shot? Let me know in the comments!


166

Today we wrapped #highendontv episodes for Idul Fitri. Thankful for everyone's teamwork! I am a little remorseful because I haven't been very healthy so the taping wasn't as smooth as it usually went... But that's okay, I've learned my part thus I'm willing to do better and be healthier next time 💜 stay healthy too, everyone!

#MissIndonesia2018 #highendontv #highendmagazine


38

Congratulations once again for the grand opening of @melatigoldshop's 3rd branch in Bali!

Outfit by @soecah_
Photos by @ubsgold Team
Makeup by @febbyanadrianto
Lenses by @contact.lensah


30