Projek Pulau@fasheyusoff

T H A L A S S O P H I L E
.
Trip 2018 & 2019
๐Ÿ Mabul Island MY ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ
๐Ÿ Cebu Philippines PHP ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ญ
๐Ÿ Sabang - Aceh IDN ๐Ÿ‡ฎ๐Ÿ‡ฉ
.
For more info๐Ÿ‘‡๐Ÿผ

wasap.my/601129507723

257 posts 1,103 followers 845 following

Projek Pulau

Masih banyak yang perlu digilap dari segi turning pointnya, betapa sengetnya badan tu dengan kaki dok terkinja kinja macam apa tu zis. Tak cecah air lagi dah standby kicking ๐Ÿคฆ๐Ÿปโ€โ™€๏ธ๐Ÿ˜‚
.
๐Ÿ“ Kg. Salang, Tioman island
.
#tioman #tiomanisland #kgsalang #dugongpulangkehabitat #mabuldihatisis #vacation #tripredahtioman #beach #island #projekpulau #beautifuldestination #exploreMY #neverstopexploring #dekatJE #malaysiaku


16

Projek Pulau

Boleh la buat bakar 2-3 ekor malam ni. Settle dinner!
.
๐Ÿ“Salang Reef House
.
#scubadiving #diving #twirl #salang #tioman #tiomanisland #vacation #beach #girlwhodives #ripcurl #neverdivealone #projekpulau #kgsalang #kgsalangtioman #azmidive


13

Projek Pulau

Hajat di hati akhirnya tercapai nak dive dgn anak anak ikan i yg berjuta kat bawah tu ๐Ÿ™Œ๐Ÿผ
.
๐Ÿ“Salang Reef House
.
#scubadiving #diving #twirl #salang #tioman #tiomanisland #vacation #beach #girlwhodives #ripcurl #neverdivealone #projekpulau #kgsalang #azmidive


7

Projek Pulau

Happy World Oceans Day! Dengan ucapan nak duduk pulau sebulan boleh tak?
.
Oh ya, sis nak pesan ni; kalau bukan kita yang jaga laut sekarang acano future generation nak menikmati keindahan laut ye dak? Jangan selfish sangat depa pun nak merasai jugak tengok colorful coral, diversity in marine life & clean beaches. Start small by reducing plastic bag waste!
.
#worldoceansday #ocean #waves #beaches #oceanblue #thalassophile #island #saveourocean #gogreen #traveladventure #gowild #mothernature #saveourearth๐ŸŒ


8

Projek Pulau

Happy teachers day! @blackpearldiveteam Thanks for all tips and tricks yg korang ajar sepanjang course haritu! Dan tak lupa juga kepada pengetua garang kita @fajrulomar yg sentiasa mengingatkan pasal buoyancy & streamlining takmau jadi mcm kuda laut kat bawah tu ๐Ÿ˜‚ #siscuba
.
Sekalung bunga penghargaan kepada Mior sebagai guru kelas kami berdua @fanaazis yg sabar ajar skill sampai terer dan @hafidzonkifle yg sentiasa menghiburkan seisi kelas walaupun hambar adakalanya ๐Ÿ˜‚ Last but not least thanks to @qayyumroslan sbg photographer di Tioman dan rakan rakan sekelas yang lain. Nice knowing you all! See you when i see you ๐Ÿ™‹๐Ÿปโ€โ™€๏ธ
.
So guys if you want to be a certified PADI diver, boleh roger team @blackpearldiveteam Overall service dorg memang tiptop๐Ÿ‘Œ๐Ÿผ tak kedekut ilmu, semua jenis masuk air & friendly. Mana yg dah ada lesen tu mai la join fun dive sekali!
.
#padi #paditv #padijourney #iampadi #yourdescentpartner #blackpearldiveteam #scubadiving #diving #underwaterworld #tiomanisland #wishlist #beforeidie #traveladventure #malaysiandiver #XploreMY #crossfinger๐Ÿคž๐Ÿผ #FYdive #FYxTioman


15

Projek Pulau

Just found myself a new world to explore with a buddy ๐Ÿ‘ฏโ€โ™€๏ธ
.
PADI Open Water course conducted by @blackpearldiveteam terbaik! Go check them out!
.
๐Ÿ“ธ @qayyumroslan
.
#pulautioman #FYxTioman #FYdive #diving #scubadiving #XploreMY #beautifuldestination #wanderlust #gayatravel #travelasia #gotravel #goasian #thalassophile #explorer #adventuretraveller #underwaterworld #oceanlover #beachlover #adventuresquad #TravelokaMY #airasiax


3

Projek Pulau

Everyoneโ€™s reaction to this! ๐Ÿ˜‚ Finally a certified PADI Open Water Diver ๐Ÿค™๐Ÿผ wuhuuu!
.
Thanks @blackpearldiveteam for everything and see you all when i see you! Anyone yg interested to take diving license can check them out!
.
๐Ÿ“ท @qayyumroslan
.
#tioman #diving #XploreMY #beautifuldestination #wanderlust #gayatravel #travelasia #gotravel #goasian #wishlist


2

Projek Pulau

Selamat pagi dari Mabul! Untung betul guest sis 4 jejaka ni sampai Mabul je ada penyu sambut ๐Ÿ˜
.
X Island Limited 9-12 Aprilโ€™18
4pax
๐Ÿ“Mabul Island
.
Want to explore 10 beautiful island in Semporna including Mabul? DM me ๐Ÿ“ฒ
.
#semporna #northborneotravel #exploresabah #xploreMY #exploresemporna #malaysiatrulyasia #northborneoadventure #islandlife #wanderlust #sabahtourism #sabah #beaches #borneo #sabahokbah #visitsabah #beautifuldestinations #mabul


1