MyPutrajayaNews@myputrajayanews

Suara Komuniti Putrajaya

http://myputrajayanews.com/

PRESINT 18 - Majlis Pelancaran Program Bantuan Pemakanan Sekolah Menengah telah diadakan bertempat di Sekolah Menengah Kebangsaan Putrajaya Presint 18(1). Majlis dirasmikan oleh Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Utama Tengku Adnan Tengku Mansor.

Objektif program ini adalah untuk menyediakan makanan yang berkhasiat dan seimbang agar pelajar dapat memberi tumpuan pada pembelajaran dalam kelas seterusnya dapat meningkatkan prestasi akademik pelajar.


7

PRESINT 16- Lembaga Kebajikan Perempuan Islam Malaysia telah mengadakan Kuliah Dhuha mengenai Kitab Syarah Al-Hikam bertempat di Surau Ar Rahman, baru-baru ini.
Datuk Dr Ustazah Norhafizah Musa hadir bagi menyampaikan kuliah kepada komuniti.

Antara pengisian dan kupasan menarik yang disampaikan oleh beliau ialah mengingatkan mengenai kematian, sedekah dan sentiasa berbuat baik sesama manusia bagi memudahkan urusan perhitungan kelak.


1

PRESINT 1 - Program Kembara Perpaduan Media Tahun 2018 diadakan di Lobi Utama, Kompleks E, Jabatan Perdana Menteri, semalam.

Majlis disempurnakan oleh Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Panglima Joseph Kurup.

Kembara ini telah melawat ke Tabika Perpaduan Taman Kajang Utama untuk aktiviti bersama Ahli KRT, aktivit pertanian bandar dan seterusnya ke Pusat Mediasi, Presint 9 untuk Simulasi Mediasi bersama Mediator Komuniti.

Penganjuran program ini merupakan inisiatif Menteri yang bertanggungjawab mengenai hal ehwal perpaduan bagi memberi pendedahan serta ruang kepada pengamal-pengamal media untuk mendapatkan informasi secara terus.


0

PRESINT 3 - Karnival Kad Ceria 2018 yang diadakan di Dataran Istana Kehakiman, Putrajaya selama tiga hari bermula 30 hingga 1 April 2018.

Pelbagai aktiviti menarik telah diadakan seperti fun ride, street soccer, forum perdana, fifa 18 PS4, VR Game, Suez Domain MMA Challenge dan bermacam lagi.

Terdapat juga jualan produk barangan berkualiti, KLCC Food Truck dan produk-produk IKS.

Karnival ini telah disempurnakan oleh Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Utama Tengku Adnan Tengku Mansor.


1

PRESINT 18 - Jabatan Sukarelawan Malaysia (RELA), Anggota RELA Daerah Putrajaya telah menganjurkan Program sempena Hari Keluarga Rela Parlimen Putrajaya bertempat di Gelanggang Futsal 1 Malaysia, Presint 18.

Majlis telah disempurnakan oleh Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor diiringi isterinya Pengerusi Badan Amal Kasih Ibu, Datin Seri Anggraini Sentiyaki.


0

PRESINT 9- Perbadanan Putrajaya (PPj) dan Suruhanjaya Komunikasi Multimedia Malaysia (MCMC) melancarkan aplikasi Putrajaya Mobile dan Putrajaya Bandar Raya Tanpa Tunai bertempat di Kompleks Kejiranan di sini, baru-baru ini.
Presiden PPj, Datuk Seri Hasim Ismail bersama pengerusi MCMC, Tan Sri Dr Halim Shafie hadir menyempurnakan majlis pelancaran ini.

Majlis pelancaran ini diadakan bertujuan untuk menjamin pembangunan mampan dan kualiti hidup yang lebih tinggi melalui inisiatif Bandar Pintar.


0

PRESINT 2- Angkatan Pertahanan Awam Wilayah Persekutuan mengadakan Majlis Pelancaran Pasukan Sukarelawan Bencana CDERT- Community Angkatan Pertahanan Awam Peringkat Parlimen Putrajaya bertempat di Menara Seri Wilayah, hari ini.

Datin Seri Utama Anggraini Sentiyaki hadir bagi merasmikan majlis tersebut.


0

PRESINT 14 - Majlis Penutupan Hari Sukan Sekolah-Sekolah Putrajaya 2018 yang diadakan di Institut Penilaian Negara (INSPEN), hari ini.

Turut hadir Pengarah Pendidikan Wilayah Persekutuan Putrajaya, Roaini Jaafar.


1

PRESINT 3 - Timbalan Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Loga Bala Mohan menyampaikan Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) kepada 903 warga Kementerian Wilayah Persekutuan dan Agensi yang berprestasi tinggi bagi tahun 2017 di Dewan Sri Siantan, Perbadanan Putrajaya.

APC ini turut memberikan pengiktirafan kepada 8 penerima Orang Kurang Upaya (OKU) yang berkhidmat di bahagian pentadbiran dan pembantu penguatkuasa di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) dan Perbadanan Putrajaya.

APC ini dianugerahkan kepada warga KWP dan Agensi dalam menghargai dan mengiktiraf kecemerlangan serta komitmen mereka dalam memberikan perkhidmatan yang terbaik untuk rakyat.


2

PRESINT 2 - 7 Secret Management dan Majlis Perwakilan Penduduk Wilayah Persekutuan Putrajaya (MPPWP) dengan kerjasama Kementerian Wilayah Persekutuan (KWP), Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL), Perbadanan Putrajaya (PPj), Badan Amal Kasih Ibu, V4 Putrajaya dan Celebrity Sports Club (CSC) telah melancarkan 'Malaysian Food Carnival' di Menara Seri Wilayah.

Perasmian ini disempurnakan oleh Timbalan Ketua Setiausaha (Pengurusan & Sosio Ekonomi) Kementerian Wilayah Persekutuan, Datuk Rosida Jaafar.

Turut hadir Setiausaha Sulit Kanan Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Rahimi Rejab, Pengarah Bahagian Komersial, Pembangunan Perniagaan dan Perlesenan Perbadanan Putrajaya, Shamsul Joehari Zainal Mokhtar dan Ketua Penolong Pengarah Bahagian Perkhidmatan Komuniti Perbadanan Putrajaya, Khalilurrahman Kamaruz-zaman.

Inisiatif penganjuran 'Malaysian Food Carnival' ini bertujuan untuk memperkenalkan makanan Malaysia kepada masyarakat dari dalam mahupun luar negara menerusi 380 vendor makanan dan usahawan Industri Kecil Sederhana (IKS) yang akan diadakan pada 27 hingga 29 April 2018 bertempat di Monumen Alaf Baru Putrajaya.


2

PRESINT 7 - Majlis Pecah Tanah Bagi Cadangan Pembangunan Bercampur Rumah Wilayah Persekutuan (RUMAWAIP) diadakan bertempat di Putrajaya Sentral, semalam.

Majlis telah disempurnakan oleh Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Utama Tengku Adnan Tengku Mansor.

Ini adalah usaha berterusan Kerajaan Persekutuan dalam menyediakan kediaman mampu milik kepada rakyat.


0

[Hebahan]

Jom warga Putrajaya kita serbu Karnival Kad Ceria?

Buat pemegang Kad Ceria, pastinya pelbagai kelebihan mahupun keistimewaan bakal anda nikmati menerusi aktiviti yang dianjurkan seperti Ceria Fun Ride, Mixed Marital Arts, Amona Street Soccer, Aset Kayamas Fun Ride dan banyak lagi.

Nak tahu lagi? bukan itu sahaja, pemegang Kad Ceria juga turut diberikan pelbagai diskaun misalnya diskaun 70 % bagi pembelian barangan dan perkhidmatan, potongan 70% bagi kompaun atau saman Perbadanan Putrajaya (PPj) dan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL). Menarik bukan?? Warga Putrajaya apa tunggu lagi ?? Cabutan bertuah berupa sebuah kereta juga menanti anda beserta 1,000 hadiah sampingan! Woww seronoknya! Rebutlah peluang keemasan ini cepat-cepat!

Ingat tarikh ni, 30 Mac hingga 1 April 2018 bertempat di Dataran Putrajaya Presint 3, Putrajaya. Pastikan anda datang tau! Jangan lupa ya!


1

The end of the page