Semuanya BOLA@mysemuanyabola

Bukan sekadar sukan, bola sepak adalah budaya. Layari laman e-dagang kami untuk pelbagai koleksi barangan sukan di @thesbx.

t.me/mysemuanyabola

12,292 posts 111,875 followers 283 following

Semuanya BOLA

Dilahirkan di Perth, Australia. Matthew Davies membesar dan bermain bola sepak dari usia muda di Australia.

Pernah bermain untuk Perth Glory pada umur 18 tahun, sekarang Davies bermain untuk @officialpahangfa dan juga Malaysia.

Jom belajar apa lagi benda best tentang @matttdavies !

Jangan lupa follow @koppatv untuk lebih video bola sepak menarik seperti ini!

#matthewdavies #pahang #koppatact


0

Semuanya BOLA

COPYWRITING

Title: MALAYSIA VS INDONESIA - Orang Indonesia Suka Claim (2019)

CAPTION:

Indonesia dan Malaysia ni suka claim macam-macam benda. Bukan bola sepak je popiah, kain batik, satay, nasi lemak, semua benda lah. Yang itu aku punya, yang ini dia punya. Sampai bila diorang ni nak claim semua benda?
Swipe up di IG story kami. ------------------------------------------------- Jom tonton rancangan realiti KOPPA FC setiap Khamis, 8pm. Jika anda terlepas rancangan ini, anda boleh tonton di link di bawah:

S1E1: The Starting Line http://bit.ly/koppafc-s1e1

S1E2: Be Prepared http://bit.ly/koppafc-s1e2

#doneclaim #malaysia #indonesia

Tags: malaysia , indonesia , satay , claim , batik


1

Semuanya BOLA

SLIMANI KE MONACO
.
RASMI: Islam Slimani menyertai AS Monaco dari Leicester secara pinjaman selama semusim.
.
#SemuanyaBOLA


2

Semuanya BOLA

RASMI: Senarai skuad pemain kebangsaan Belanda untuk perlawanan Kelayakan EURO 2020 menentang Jerman dan Estonia, September depan.
.
#EURO2020
#SemuanyaBOLA


0

Semuanya BOLA

MALAYSIA CATAT KEMENANGAN KEDUA
.
Dua jaringan dari Sihaya Ajad dan Dadree Rofinus serta satu gol dari Norhanisa Yahya memberikan kemenangan 5-0 Malaysia ke atas Timor Leste dalam perlawanan ketiga peringkat kumpulan Piala AFF Wanita 2019.
.
#SemuanyaBOLA


6

Semuanya BOLA

RIBERY TIBA DI ITALI!
.
Bekas pemain Bayern Munchen, Franck Ribery akan menandatangani kontrak bersama Fiorentina selepas diberi tawaran dari pelbagai negara sejak bulan lalu.
.
Beliau dilihat telah tiba di Florence, Itali.
.
#SemuanyaBOLA


1

Semuanya BOLA

EJEN NAFI DEMBELE CEDERA AKIBAT TIDUR ATAS SOFA
.
Tajuk artikel ini kedengaran aneh, tetapi ia adalah benar beberapa laporan media di Perancis mengatakan kecederaan pemain sayap Barcelona, Ousmane Dembele adalah akibat pemain itu tidur di sofa di lapangan terbang.
.
Selepas perlawanan menentang Atletico Bilbao tempoh hari, Dembele dilaporkan terbang ke Senegal.
.
Barcelona dikatakan kecewa bagaimana Dembele boleh mengalami kecederaan tersebut yang dipercayai disebabkan kesan daripada tidur di atas sofa. Dembele dikatakan tidur di sofa lapangan terbang selama lima jam kerana enggan terlepas penerbangan.
.
Baca artikel penuh di semuanyabola.com


6

Semuanya BOLA

MATEO ROSKAM PUJI SEMANGAT RAKAN SEPASUKAN
.
Penyerang import UKM FC, Mateo Roskam menghamburkan pujian kepada rakan sepasukan yang membuktikan reputasi serta pemain berstatus bintang bukanlah jaminan dalam mencipta kejayaan selepas mereka mengejutkan pasukan Liga Super, Kuala Lumpur,3-0 pada aksi ketiga Kumpulan B Challenge Cup.
.
Walaupun skuad UKM dibarisi 70 peratus pelajar sepenuh masa serta tanpa nama besar dalam kancah Liga Malaysia, itu bukan halangan buat The Varsity Boys meraih kemenangan kedua dalam Challenge Cup sekaligus mengukuhkan peluang ke separuh akhir.
.
Baca artikel penuh di semuanyabola.com


0

Semuanya BOLA

RONALDO MASIH BERTEKA-TEKI SOAL PERSARAAN
.
Bintang bola sepak dunia yang menyarung jersi Juventus, Cristiano Ronaldo masih lagi berteka-teki soal persaraannya daripada kancah bola sepak profesional.
.
Ronaldo yang kini sudah menjengah usia 34 tahun menjelaskan tidak mustahil beliau akan bersara pada musim hadapan atau berkemungkinan mampu untuk beraksi hingga usia 40 tahun.
.
”Saya tidak memikirkan tentang perkara tersebut.”
.
Baca artikel penuh di semuanyabola.com


6

Semuanya BOLA

KESUNGGUHAN, KOMITMEN DAN FOKUS TARUHAN PDRM
.
Kerancakan saingan Piala Malaysia dalam Kumpulan D diteruskan malam ini di mana PDRM akan melayan kunjungan pasukan Selangor di Stadium Hang Jebat, Melaka.
.
Tiga pasukan dalam kumpulan ini, Melaka United (6 mata), Selangor (5 mata) dan PDRM (4 mata), masing-masing masih berpeluang untuk muncul juara kumpulan seterusnya layak ke pusingan suku akhir.
.
PDRM kekal dengan status pasukan bukan pilihan memandangkan mereka cuma pasukan dari Liga Perdana berbanding Selangor yang unggul memegang rekod 33 kali menjulang piala tertua dalam sejarah bola sepak negara itu.
.
Baca artikel penuh di semuanyabola.com


0

Semuanya BOLA

KEGANASAN BOLA SEPAK DI HONDURAS KORBAN TIGA NYAWA
.
Pertempuran penyokong dua kelab Honduras, FC Motagua dan C.D Olimpia sebelum perlawanan telah meragut kira-kira tiga nyawa dan menyebabkan tiga orang pemain Motagua turut mengalami kecederaan.
.
Keganasan penyokong yang berlaku di Stadium Nasional Tegucigalpa itu menyebabkan perlawanan Liga Honduras tersebut terpaksa ditangguhkan.
.
Menurut jurucakap hospital tempatan hasil sumber BBC, Laura Schoenherr menjelaskan bahawa tiga orang maut dan tujuh orang lagi ditembak serta ditikam.
.
Baca artikel penuh di semuanyabola.com


1

Semuanya BOLA

RAJAGOBAL ENGGAN SALAHKAN PEMAIN
.
Hasrat Ketua Jurulatih PKNS FC, Datuk K. Rajagobal yang mahu pasukannya meneruskan momentum kemenangan tidak kesampaian selepas mereka tumpas 2-3 kepada pasukan Kedah malam tadi di Stadium Darul Aman.
.
Sekalipun The Red Ants dua kali mendahului pasukan tuan rumah, namun kelekaan dalam 10 minit terakhir menyebabkan mereka terlepas peluang untuk meraih sekurang-kurangnya satu mata di tempat lawan.
.
PKNS FC kini menduduki tangga ketiga dalam kumpulan A dengan empat mata. Dengan berbaki dua perlawanan, pasukan itu masih berpeluang untuk melangkah ke peringkat suku akhir.
.
Baca artikel penuh di semuanyabola.com


1